UNT > Nyheter

Tuesday, 17 July, 07:56

Liknande nyheter

Taggar: Valetär ett , klimatval
YA - 05 maj 14 kl. 06:30

Elever lobbar för EU-valet

Foto: Gert Ljungqvist
Få röstar i EU-valen. Bland unga är intresset särskilt lågt. Nu ska elever på Österlengymnasiet försöka ändra på det inför valet i maj.

Cornucopia - 17 okt 13 kl. 11:48

Gästinlägg: #Stridshingsten Reinfeldt kan sova gott inför valet 2014

Nedanstående är ett gästinlägg av Per Wikholm, fd omvärldsanalytiker på kommunikationsavdelningen vid socialdemokratiska partistyrelsens expedition under åtta år.
Precis som ett år innan valet 2010 har den rödgröna oppositionen redan börjat ta ut segern i förskott baserat på partisympatiundersökningar. Det ses som en självklarhet att Stefan Löfven kommer att bli regeringsbildare nästa år, såväl i gammelmedia som på denna blogg.

DI - 13 jan 14 kl. 10:08

Så ska Reinfeldt vinna valet

Oavsett vad löpsedlarna än säger är det en sak som är säker när vi nu går in i vad som kallas supervalåret 2014: Allt är öppet. Motsvarande tid inför valet 2010 var jag moderat partisekreterare. Läget var då mycket bekymmersamt.

Politologerna - 15 mar 14 kl. 08:00

Valet 1994 – Stödstrumpevalet

I en nyligen publicerad studie visar Lena Wängnerud och jag att valet 1994 var något speciellt. Det kom nämligen in rekordmånga feminister i den svenska riksdagen. Bakgrunden till inflödet av feminister i riksdagsvalet 1994 var att andelen kvinnor i parlamentet under 1980-talet hade ökat från 27 till 37 procent.

YLE - 09 maj 14 kl. 06:00

KD och EU-valet: Tveksamt om Räsänen kan rädda mandatet

Kristdemokraterna riskerar att bli ett förlorarparti i det här valet. KD kan gå miste om sitt mandat, och det betyder att Sari Essayah trillar ut ur Europaparlamentet. Detta trots en kandidatlista med många kända namn.

Sydsvenskan - 29 nov 11 kl. 06:30

Väntan och oro präglade valet

Lång väntan, nedbrända valstugor och farhågor om fusk kantade valet i delar av Kongo-Kinshasa. Men valet var ändå lugnare än befarat.
?

YLE - 02 okt 12 kl. 10:41

Röstmagneterna från valet 2008 biter sig fast vid makten.

Röstmagneterna i kommunalvalet 2008 kandiderar i stor utsträckning också i kommunalvalet 2012. Valets röstkung för fyra år sedan var Osmo Soininvaara (Gröna). Han samlade 8 614 röster i Helsingfors och han ställer upp också i höst.

YLE - 20 nov 13 kl. 14:58

Gallup ger Sannfinländarna fler mandat i EU-valet

Sannfinländarna ser som väntat ut att gå ordentligt framåt i valet till Europaparlamentet - även om partiordföranden Timo Soini inte kandiderar. I Yle Nyheters mätning skulle partiet öka från knappt 10 procent i valet 2009 till 17 procent i valet i maj nästa år. Också Centern och Samlingspartiet ser ut att klara sig bra och de kämpar om vem som blir störst.

YLE - 03 maj 14 kl. 05:06

HS: Sannf och SFP satsar lika mycket i EU-valet

De stora partierna har krympt sina valbudgetar inför EU-valet den 25 maj medan flera av de mindre partierna satsar mer, visar en översikt som Helsingin Sanomat gjort. Centern, SDP och Samlingspartiet har minskat sina valbudgetar jämfört med det förra EU-valet. Till exempel satsar Centern 300 000 euro den här gången medan budgeten inför EU-valet 2009 var 800 000 euro.

YLE - 07 maj 14 kl. 06:00

Saml och EU-valet: Delade meningar om vargskydd och skatteparadis

Samlingspartiet vill rensa bort alla regler i EU-lagstiftningen som kan försvåra företagsamheten. I sitt valmanifest säger partiet ändå inte vad det betyder i praktiken. Manifestet talar i allmänna ordalag om ett bättre Europa och vill man veta mer om linjerna i Europaparlamentet är det den europeiska partigrupperingen EPP:s valprogram som gäller.

YLE - 19 maj 14 kl. 06:00

SFP och EU-valet: Finland i hockeyfinal kan rädda mandatet

Svenska folkpartiet måste få minst lika mycket röster som i valet 2009 för att hålla sitt mandat i Europaparlamentet. Ju högre valdeltagandet blir desto mer kostar mandatet. I valet för fem år sedan fick SFP drygt 100 000 röster.

Fler nyheter från UNT

UNT - 1 timme sedan

Upplands okända sportdominans

Klubben har fostrat både SM–, EM– och VM–mästare..

UNT - 1 timme sedan

Forumsoffans prislapp: 12 000 000 kronor

Med plats för 250 personer så sträcker den sig med sina 57 meter över hela Forumtorget i Uppsala..

UNT - 12 timmar sedan

"Det här är inte bra"

Flera butiker i Uppsala är drabbade av värmeböljan..

UNT - 12 timmar sedan

Försvaret kan bidra med foder

Försvaret kan komma att bistå bönder med foder från skjut- och övningsfält..

UNT - 12 timmar sedan

Ännu en skogsbrand rasar

Det brinner i ett skogsområde i närheten av Vendelsvarv-Östasjön..

UNT - 16 timmar sedan

Moderaterna, slutas skämmas över er bostadspolitik!

Allt pekar på att en avreglering av hyressättningen skulle ge chockhöjda hyror i Uppsala och andra universitetsstäder, skriver Nasra Ali och Jakob Stone..

UNT - 16 timmar sedan

Ännu en skogsbrand härjar

Just nu brinner det i skogarna i Norduppland..

UNT - 18 timmar sedan

Socialnämnden får skarp kritik

Socialnämnden i Uppsala får kritik för att inte ha utrett en anmälan om våld mot barn..

UNT - 21 timmar sedan

McDonald's stänger en restaurang till

På McDonald's i Stenhagen har man snart stekt sin sista cheeseburgare..

UNT - Igår: 00:00

Viktigt steg mot öppen vetenskap

Den nuvarande affärsmodellen som de stora förlagen tillämpar är orimlig..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.