BT > Nyheter

Saturday, 20 October, 06:34

Liknande nyheter

Taggar: Årets första pockettips, Kallifatides
Kristianstadsbladet - 13 jan 18 kl. 00:09

Årets första pockettips – Kallifatides

En bok om att sluta skriva böcker, kan det va något? Absolut. Nu kommer Theodor Kallifatides ”Ännu ett liv” som pocket.

YA - 13 jan 18 kl. 00:09

Årets första pockettips – Kallifatides

En bok om att sluta skriva böcker, kan det va något? Absolut. Nu kommer Theodor Kallifatides ”Ännu ett liv” som pocket.

Skånskan - 02 okt 18 kl. 10:31

Kallifatides ger nytt liv åt Homeros epos

Recension/litteratur BOK
Slaget om Troja
Författare: Theodor Kallifatides
Förlag: Albert BonniersJag har träffat Theodor Kallifatides några gånger – senast för ett par år sedan – och varje gång har han mycket bestämt sagt ifrån att nu blir det inte fler böcker, nu ska han sluta skriva och då hänvisat till sin höga ålder.
Idag är han 80 år ung och fortsätter att skriva, vilket jag är glad för. I Slaget om Troja får vi hans egen återberättade version av Iliaden, som i hans ögon är den starkaste antikrigsdikt som någonsin skrivits.

News55 - 11 feb 16 kl. 16:17

Theodor Kallifatides: Vi bör inte tillåta dödshjälp i Sverige

Det pågår just nu en debatt i tidningar och tv om rätten till dödshjälp, något som tre av fyra svenskar ställer sig positiva till. I slutet av januari publicerade bland andra Björn Ulvaeus och P C Jersild ett debattinlägg i Dagens Nyheter där man menade att politikerna trots det inte vågar utreda frågan om frivillig dödshjälp. Den 11 februari utvecklade Ulvaeus i TV4:s ”Malou efter tio” sin förhoppning om att en dag se en lagändring så att svårt sjuka får rätt till dödshjälp.

Barometern - 15 sep 14 kl. 15:11

Theodor Kallifatides - Med sina läppars svalka

I Theodor Kallifatides nya roman Med sina läppars svalka får läsaren möta Elena, född i Grekland på 1930-talet, men sedan 1960-talet bosatt i Sverige. Med sina läppars svalka utspelar sig i två tidsplan. Berättelsen börjar i nutid, där läsaren får möta en åldrad Elena och hennes dotter Maria.

Trelleborgs Allehanda - 05 mar 16 kl. 03:00

Pockettips Mankell

Henning Mankells sista roman finns nu som pocket. Det får bli veckans pockettips av kulturredaktören Sune Johannesson..

Kristianstadsbladet - 05 mar 16 kl. 03:00

Pockettips Mankell

Henning Mankells sista roman finns nu som pocket. Det får bli veckans pockettips av kulturredaktören Sune Johannesson..

Trelleborgs Allehanda - 05 mar 16 kl. 03:00

Pockettips Mankell

Henning Mankells sista roman finns nu som pocket. Det får bli veckans pockettips av kulturredaktören Sune Johannesson..

Helsingborgs Dagblad - 29 mar 11 kl. 21:41

Kallifatides ser språket som nyckel till andra kulturer

Theodor Kallifatides tog Strindberg till hjälp för att lära sig svenska. Och i publiken på stadsbiblioteket finns minst en som tagit Kallifatides till hjälp för att närma sig den grekiska kulturen..

BT - 09 mar 17 kl. 09:03

Grekiskan gav Kallifatides ny skrivlust

För gammal och i otakt med samtiden? Efter över 50 år som författare bestämde sig Theodor Kallifatides för att sluta skriva. Men genom att återvända till sitt modersmål upptäckte han lusten på nytt.

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Merkurius hemligheter ska avslöjas med sond

Rymdfarkosten Bepicolombo har lämnat Jorden på väg mot planeten Merkurius. I natt svensk tid sköts utrustningen upp med en Ariane 5-raket från europeiska rymdmyndigheten ESA:s anläggning i Kourou.(TT).

BT - 30 minuter sedan

Bäckström räddade poäng och missade straff

Nicklas Bäckström räddade en poäng i NHL-ishockeyn när han kvitterade för Washington med knappt 90 sekunder kvar av matchen mot Florida. Bäckström smög fram framför målet och petade in en fin pass från Lars Eller med klubban när Washington tagit ut målvakten, och laget dessutom spelade i powerplay.(TT).

BT - 1 timme sedan

Företaget som vrider på tid och rum

Att se in i framtiden är en viktig del av Boråsföretaget Cromocol Scandinavias affärsmodell. Med sina labbmiljöer och mätinstrument hjälper de företag att testa sina produkter under skräddarsydda förutsättningar – något som blir allt viktigare när världen förändras..

BT - 1 timme sedan

Klädförsäljare längtar efter köldknäpp

Inför hösten i år trodde klädbranschen att försäljningssiffrorna skulle vända uppåt. Men vädret har hittills inte varit på försäljarnas sida. Men kyligare väder kan få siffrorna att ta fart uppåt.

BT - 1 timme sedan

Ernsts renovering skedde utan giltigt bygglov

Ombyggnaden av Kånsta kvarn som gjordes under inspelningen av "Sommar med Ernst" som sändes i TV4 skedde utan lagligt bygglov. Produktionsbolaget sökte och beviljades bygglov av den gamla kvarnen från Hallsbergs kommun. Men bygglovet beviljades utan att alla grannar kontaktats.

BT - 2 timmar sedan

Kvinna dömd för våldtäkt mot barn

En kvinna från Uppland får sänkt straff i Svea hovrätt. Hon dömdes i somras för två fall av våldtäkt mot sitt tioåriga barn, och att hon även fotograferat och filmat barnet i sexuellt syfte, skriver Upsala Nya Tidning.(TT).

BT - 2 timmar sedan

Skellefteå vill testa självkörande bussar

Skellefteå kommun undersöker möjligheterna att prova självkörande minibussar på landsbygden. Tanken är att testa bussarna på exempelvis små grusvägar, och se om tekniken fungerar i ett vinterlandskap.(TT).

BT - 2 timmar sedan

Guteland: Passiviteten inför klimathotet är att svälja elefanter

Att klimathotet, i synnerhet efter FN:s klimatpanels senaste rapport, får så lite uppmärksamhet är ofattbart med tanke på dess omfattning, skriver ledarsidans krönikör Jytte Guteland. .

BT - 2 timmar sedan

Skyttekungen hoppas på sitt andra SM-guld

Det är två saker som sticker ut med Jack Cooper Love. Det ena är att han leder skytteligan i U17-allsvenskan. Det andra?

BT - 2 timmar sedan

Lägg ner kraven på höghastighetståg

Vi behöver inte x antal minuter kortare restid mellan Borås och Göteborg, skriver Tågsvensson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.