SVT > Utrikes

Sunday, 25 August, 04:21

SVT - 12 jan 18 kl. 21:51

Lövin: Sverige bör underteckna FN:s kärnvapenkonventionSverige bör skriva under FN:s kärnvapenkonvention. Det skriver vice statsminister Isabella Lövin (MP) på DN Debatt..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
FN, Isabella Lövin, DN Debatt

Dela artikeln

70 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lövin, Sverige, bör, underteckna, FN:s, kärnvapenkonvention
Kristianstadsbladet - 16 jul 19 kl. 05:00

Sverige bör underteckna FN-konventionen om kärnvapenförbud

Kvinnor för Fred säger ja till FN-konventionen om ett totalt kärnvapenförbud. Vi är djupt besvikna och oroade över att regeringen med utrikesminister Margot Wallström mitt i sommaren nu förordar att inte underteckna konventionen. Som medlem i FN:s säkerhetsråd var Wallström själv pådrivande för två år sedan.

SmålandsPosten - 08 aug 19 kl. 06:00

Kvinnor för fred: Sverige bör underteckna FN-konventionen om kärnvapenförbud

Vi är djupt besvikna och oroade över att regeringen med utrikesminister Margot Wallström mitt i sommaren förordade att inte underteckna konventionen. Som medlem i FN:s säkerhetsråd var Wallström själv pådrivande för två år sedan. Förslaget fick stöd av 122 av 124 deltagande länder..

YLE - 06 sep 17 kl. 17:32

Finland och Sverige oense om förbud mot kärnvapen – “Nato-optionen gör att Finland inte vill vara med”

Sveriges utrikesminister Margot Wallström hoppas på ett totalförbud av kärnvapen i världen. Att Finland väljer en annan väg förklarar hon med att man är rädd för att stänga dörren till Nato. När Margot Wallström besöker Helsingfors för att diskutera nordiskt samarbete är det tredje gången på en vecka hon möter sin finländske kollega Timo Soini.

DN - 12 jan 18 kl. 21:00

”Sverige bör skriva under FN:s kärnvapen­konvention”

Sverige tog ett mycket viktigt steg när vi i juli 2017 röstade ja till FN:s kärnvapenkonvention. För Miljöpartiet är nedrustning en hörnsten i vår vision om en fredligare och mer solidarisk värld. Vi menar att Sverige efter den genomlysning som nu sker bör underteckna och ratificera konventionen, skriver språkröret Isabella Lövin (MP)..

Supermiljöbloggen - 21 jun 16 kl. 17:09

Seg process när länderna ska underteckna Parisavtalet

I Paris i december kom världens länder överens om ett nytt klimatavtal. Det viktigaste i avtalet är målsättningen att ökningen av den globala medeltemperaturen ska stanna väl under 2 grader och att ansträngningar ska göras för att hålla temperaturökningen under 1,5 grader. Dessutom ska länderna uppdatera sina klimatåtgärder vart femte år och öka klimatbiståndet.

Regeringen - 25 sep 16 kl. 13:58

Helene Hellmark Knutsson till Washington för att underteckna ett bilateralt avtal om cancerforskningssamarbete och delta i Vita Husets ministermöte om arktisk forskning

Minister för högre utbildning och forskning, Helene Hellmark Knutsson, kommer tisdagen den 27 september att underteckna ett avtal om bilateralt cancerforskningssamarbete mellan USA och Sverige, i Washington, USA..

SVT Debatt - 21 okt 13 kl. 12:21

Därför är EU:s Östliga partnerskap viktigt för Sverige och EU

EU:s ÖSTLIGA PARTNERSKAP Inför toppmötet mellan EU och länderna i Östeuropa, den 28-29 november i Vilnius, kommer jag idag tillsammans med Polens utrikesminister Radoslaw Sikorski att inleda en gemensam resa till Moldavien, Ukraina och Georgien. Syftet med resan är att visa att EU sätter värde i att länderna närmar sig det övriga Europa. Mycket har uppnåtts, men partnerländerna måste visa starkare engagemang för våra gemensamma värderingar: Vitryssland måste släppa sina politiska fångar och vi uppmanar alla partnerländer att hålla sig borta från selektiv rättsskipning, skriver Carl Bildt.

SVT Debatt - 21 okt 13 kl. 12:21

Därför är EU:s östliga partnerskap viktigt för Sverige och EU

EU:s ÖSTLIGA PARTNERSKAP Inför toppmötet mellan EU och länderna i Östeuropa, den 28-29 november i Vilnius, kommer jag idag tillsammans med Polens utrikesminister Radoslaw Sikorski att inleda en gemensam resa till Moldavien, Ukraina och Georgien. Syftet med resan är att visa att EU sätter värde i att länderna närmar sig det övriga Europa. Mycket har uppnåtts, men partnerländerna måste visa starkare engagemang för våra gemensamma värderingar: Vitryssland måste släppa sina politiska fångar och vi uppmanar alla partnerländer att hålla sig borta från selektiv rättsskipning, skriver Carl Bildt.

Nyan - 08 dec 16 kl. 21:30

IFK dam fortsätter i Sverige

FOTBOLL. Beslutet är fattat. IFK dams representationslag fortsätter i Upplandsserien och flyttar därmed inte över till det finska seriesystemet.

SvD - 04 jun 15 kl. 06:49

Sverige ska hjälpa fattiga rumäner

Nu är det klart för Sverige att underteckna avtalet för att hjälpa fattiga romer på plats i Rumänien. Sverige ska ställa upp med rådgivning och i kunskapsutbyte, men inte med några öronmärkta pengar, uppger Dagens Nyheter..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Två poliser skottskadade i Finland

En omfattande polisjakt pågår i staden Borgå, öster om Helsingfors, efter att två poliser skottskadats. Det är i nuläget mycket knapphändiga uppgifter kring vad som hänt, men under natten mot söndag pågår en stor insats i och omkring staden, rapporterar finska medier..

SVT - 4 timmar sedan

Israeliskt flygangrepp mot Iran-mål i Syrien

Israel har genomfört flygangrepp i eller nära Syriens huvudstad Damaskus, rapporterar flera medier. Enligt den statliga nyhetsbyrån Sana har luftvärnet lyckats avvärja flera attacker..

SVT - 7 timmar sedan

Oro för recession präglar G7-mötet

Den ökade protektionismen utmålas som ett allvarligt hot mot världsekonomin vid G7-mötet i Frankrike. Enligt värdlandets president Emmanuel Macron behöver Europa genomföra åtgärder för att få en nystart i ekonomin..

SVT - 8 timmar sedan

Svenska turister på grekiska Samos evakueras

En brand har brutit ut på turistorten Pythagorian på ön Samos i Grekland. Resebolaget Apollo har evakuerat tre svenskhotell i byn..

SVT - 12 timmar sedan

Astronaut tjuvkikade på exets bankkonto – nu utreds första brottet i rymden

Astronauten Anne McClain anklagas av sin förre detta man för att olovligen ha loggat in på hans bankkonto från rymden. Nasa har nu, enligt uppgifter till New York Times, startat den första utredningen där det misstänkta brottet ska ha skett i rymden..

SVT - 18 timmar sedan

Skogsbränderna hotar ursprungsbefolkningen

Skogsbränderna som härjar i Amazonas drabbar inte minst de människor som bor där. För en liten stam som bor i Humaitá, djupt in i Amazonas, kommer effekterna av de rasande bränderna att pågå i åratal..

SVT - 23 timmar sedan

Boris Johnsons OS-skulptur har blivit en mångmiljonförlust

Inför OS i London 2012 beställde Boris Johnson, dåvarande borgmästare, en skulptur av konstnären Anish Kapoor, men trots höga biljettpriser och att skulpturen gjorts om till en rutschkana har den blivit ett skuldberg, rapporterar Art Newspaper..

SVT - Igår: 01:53

Amazonas enormt viktig för att stabilisera klimatet

Världens blickar riktas just nu mot Brasilien och skogsbränderna i Amazonas. Och regnskogen är enormt viktig för att motverka den globala uppvärmningen. Enligt miljöforskaren Beatrice Crona är man nu nära att passera den punkt då skogen förstörts så mycket att den inte längre klarar återhämta sig själv.

SVT - Igår: 01:53

Brasilien sätter in militär för att bekämpa bränderna i Amazonas

Den brasilianska försvarsmakten ska sättas in mot skogsbränderna i Amazonas. Det har Brasiliens president Jair Bolsonaro beslutat, meddelar myndigheter i Roraima, en av de drabbade delstaterna..

SVT - Igår: 21:43

Ryska sjukhuspersonalens rädsla efter mystiska explosionen: ”Väldigt hög dos strålning”

Sjukhuspersonalen som vårdade drabbade efter explosionen på en rysk testanläggning i början av augusti varnades inte och hade ingen skyddsutrustning. Nu är de rädda att de själva utsatts för strålning, säger två anonyma läkare till ryska BBC..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.