DN > Nyheter

Saturday, 20 January, 04:35

DN - 12 jan 18 kl. 21:00

”Sverige bör skriva under FN:s kärnvapen­konvention”Sverige tog ett mycket viktigt steg när vi i juli 2017 röstade ja till FN:s kärnvapenkonvention. För Miljöpartiet är nedrustning en hörnsten i vår vision om en fredligare och mer solidarisk värld. Vi menar att Sverige efter den genomlysning som nu sker bör underteckna och ratificera konventionen, skriver språkröret Isabella Lövin (MP)..
Läs mer på DN
Läs mer om:
FN, Miljöpartiet, Sverige, Isabella Lövin

Dela artikeln

1253 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, bör, skrivaunder , FN:s, kärnvapen, konvention
Expressen - 13 sep 17 kl. 11:45

Hiroshima-överlevare: Sverige måste skriva på

De flesta av mina klasskamrater brändes levande till döds. Jag kan fortfarande höra deras röster som med skräck ropade efter hjälp. Sverige måste snarast underteckna och ratificera kärnvapenförbudet, skriver Hiroshima-överlevaren Setsuko Thurlow..

Expressen - 13 sep 17 kl. 11:45

Hiroshima-överlevare: Sverige måste skriva på

De flesta av mina klasskamrater brändes levande till döds. Jag kan fortfarande höra deras röster som med skräck ropade efter hjälp. Sverige måste snarast underteckna och ratificera kärnvapenförbudet, skriver Hiroshima-överlevaren Setsuko Thurlow..

Alliansfritt Sverige - 27 jan 14 kl. 11:29

[Pressmeddelande] Alliansfritt Sverige vill ha folkfinansierad aktivistplattform och valrörelse

Alliansfritt Sverige inleder idag sin valrörelse och framtidsarbete för ett alliansfritt Sverige. Därför lanseras under dagen den kampanjen En av tusen. Kortfattat är En av tusen är en donationsplattform för en folkfinansierad framtid för bloggen.

Alliansfritt Sverige - 30 apr 14 kl. 12:38

Moderattopp i Skåne får diktera vad media ska skriva

Det är något ruttet i Skåne och så fort man följer lukten hittar man alltid en moderat starke man i slutet av doftspåret. Just denna gång är det Hässleholmpolitikern Pär Palmgren som har varit i farten och måltavlan är tidningen Norra Skåne. På tidningen har den granskande journalisten Berit Önell har haft fräckheten att göra...

DN - 03 jun 15 kl. 16:43

Tar paus från division två – för att sänka Sverige i VM

Hon är 39 år och tränare för Clemensnäs i division två.Perpetua Nkwocha vill bli svensk medborgare – men först ska hon spela VM. Mot Sverige.

SVT - 12 jan 18 kl. 21:51

Lövin: Sverige bör underteckna FN:s kärnvapenkonvention

Sverige bör skriva under FN:s kärnvapenkonvention. Det skriver vice statsminister Isabella Lövin (MP) på DN Debatt..

SR - 10 nov 17 kl. 12:00

Tung VM-press på Sverige – måste skriva kvalhistoria

Måste klara något som inget annat europeiskt landslag gjort..

YLE - 17 aug 17 kl. 04:19

Sverige blev strängare mot studenter från Finland - Fanny kom på reservplats 653 till juridiklinjen i Lund

I år har det blivit betydligt svårare för finländska studenter att komma in på högskolor och universitet i Sverige. Poängskalorna för utländska gymnasiebetyg har justerats för att gynna svenska studenter. Vasabon Fanny Willman sökte i våras in till juristutbildningarna i Lund, Stockholm, Uppsala, Göteborg och Umeå, men hon blev inte antagen till någon av dem.

YLE - 02 mar 17 kl. 11:41

Toppbetyg räcker inte till längre - Emilia måste skriva högskoleprovet

Det har blivit svårare för finländare att bli antagna till universitet i Sverige, det här efter en betygsreform som trädde i kraft i januari. För Emilia Winqvist betyder det här att hon måste skriva högskoleprovet, med bara tre månaders förvarning. Finländare med goda betyg har tidigare kunnat segla in på svenska universitet, men från och med årsskiftet har det blivit svårare.

Trelleborgs Allehanda - 28 nov 13 kl. 14:53

Nádas trilogi tog 18 år att skriva

Det tog Péter Nádas 18 år att skriva sitt storverk "Parallella historier". Under skrivandets gång förändrades förutsättningarna både för boken och hans eget liv. Berlinmuren föll och själv drabbades han av hjärtstillestånd.

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

Lördag 20 januari

DN - 3 timmar sedan

Trumps advokat ska ha köpt porrstjärnans tystnad

Donald Trump anklagas för att via en advokat och ett hastigt bildat bolag ha försökt tysta en porrfilmsstjärna som säger sig ha haft ett längre förhållande med Trump. Porrstjärnan ska ha fått en miljon kronor för att inte berätta sin historia, skriver bland andra Wall Street Journal..

DN - 5 timmar sedan

Facebook ber användarna ranka sina nyhetskällor

Trovärdighet blir nyckelordet när Facebook ber sina användare ranka sina nyhetskällor. Detta i ett försök att bekämpa oseriösa nyhetskällor på nätet..

DN - 6 timmar sedan

Årets bäst klädda är politiker

Statsråden Alice Bah Kuhnke och Ardalan Shekarabi sitter inte bara i regeringen. De är också vinnarna när modemagasinet Elle utser årets bäst klädda man och kvinna..

DN - 6 timmar sedan

Ovanligt naturfenomen – snurrande isflak

En issnurra är ett ovanligt naturfenomen som upptäcktes av Love Rynbäck från Överstbyn norr om Niemisel..

DN - 7 timmar sedan

”Stärk samarbetet om Nordsjön för att möta Brexit”

DN DEBATT 20/1. Nordsjön ger jobb åt mer än 850.000 människor och står för 80 procent av EU:s havsbaserade förnybara energi.

DN - 7 timmar sedan

Hon banade väg för friskolor på börsen

– Jag har inte fyllt mina fickor med någon annans pengar. Det säger Barbara Bergström, grundare av Internationella ­Engelska Skolan, som 2016 gjorde en vinst på cirka 690 miljoner kronor när IES börsnoterades. En affär som banade väg för andra friskolor..

DN - 7 timmar sedan

Advokat: Åtalet mot Akilov skjuts upp

Åtalet mot den terrormisstänkte Rakhmat Akilov har på begäran av hans advokater skjutits upp ytterligare en vecka, till den 30 januari, enligt advokat Johan Eriksson. – Det kommer att skjutas upp. Det blir inget åtal förrän den 30, säger han till TT..

DN - 7 timmar sedan

Ändrat vinstförslag blidkar inte oppositionen

Regeringen och Vänsterpartiet har lyssnat på kritiken och gjort vissa förändringar i förslaget om vinsttak för välfärdsbolag. Civilminister Ardalan Shekarabi anser att man därmed har värnat om de små företagen. Det blidkar dock inte oppositionen som tänker rösta ned förslaget..

DN - 9 timmar sedan

Trump gav sitt stöd till abortmotståndare

USA:s president talade på fredagen inför abortmotståndare som samlats utanför Högsta domstolen i Washington. Trump gav dem sitt stöd och lovade göra det lättare för sjukvårdsanställda att neka att bistå till abort..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.