DN > Nyheter

Wednesday, 24 October, 07:49

DN - 12 jan 18 kl. 21:00

”Sverige bör skriva under FN:s kärnvapen­konvention”Sverige tog ett mycket viktigt steg när vi i juli 2017 röstade ja till FN:s kärnvapenkonvention. För Miljöpartiet är nedrustning en hörnsten i vår vision om en fredligare och mer solidarisk värld. Vi menar att Sverige efter den genomlysning som nu sker bör underteckna och ratificera konventionen, skriver språkröret Isabella Lövin (MP)..
Läs mer på DN
Läs mer om:
FN, Miljöpartiet, Sverige, Isabella Lövin

Dela artikeln

1410 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, bör, skrivaunder , FN:s, kärnvapen, konvention
Expressen - 13 sep 17 kl. 11:45

Hiroshima-överlevare: Sverige måste skriva på

De flesta av mina klasskamrater brändes levande till döds. Jag kan fortfarande höra deras röster som med skräck ropade efter hjälp. Sverige måste snarast underteckna och ratificera kärnvapenförbudet, skriver Hiroshima-överlevaren Setsuko Thurlow..

Expressen - 13 sep 17 kl. 11:45

Hiroshima-överlevare: Sverige måste skriva på

De flesta av mina klasskamrater brändes levande till döds. Jag kan fortfarande höra deras röster som med skräck ropade efter hjälp. Sverige måste snarast underteckna och ratificera kärnvapenförbudet, skriver Hiroshima-överlevaren Setsuko Thurlow..

Alliansfritt Sverige - 27 jan 14 kl. 11:29

[Pressmeddelande] Alliansfritt Sverige vill ha folkfinansierad aktivistplattform och valrörelse

Alliansfritt Sverige inleder idag sin valrörelse och framtidsarbete för ett alliansfritt Sverige. Därför lanseras under dagen den kampanjen En av tusen. Kortfattat är En av tusen är en donationsplattform för en folkfinansierad framtid för bloggen.

Alliansfritt Sverige - 30 apr 14 kl. 12:38

Moderattopp i Skåne får diktera vad media ska skriva

Det är något ruttet i Skåne och så fort man följer lukten hittar man alltid en moderat starke man i slutet av doftspåret. Just denna gång är det Hässleholmpolitikern Pär Palmgren som har varit i farten och måltavlan är tidningen Norra Skåne. På tidningen har den granskande journalisten Berit Önell har haft fräckheten att göra...

DN - 03 jun 15 kl. 16:43

Tar paus från division två – för att sänka Sverige i VM

Hon är 39 år och tränare för Clemensnäs i division två.Perpetua Nkwocha vill bli svensk medborgare – men först ska hon spela VM. Mot Sverige.

SVT - 12 jan 18 kl. 21:51

Lövin: Sverige bör underteckna FN:s kärnvapenkonvention

Sverige bör skriva under FN:s kärnvapenkonvention. Det skriver vice statsminister Isabella Lövin (MP) på DN Debatt..

SR - 10 nov 17 kl. 12:00

Tung VM-press på Sverige – måste skriva kvalhistoria

Måste klara något som inget annat europeiskt landslag gjort..

YLE - 02 mar 17 kl. 11:41

Toppbetyg räcker inte till längre - Emilia måste skriva högskoleprovet

Det har blivit svårare för finländare att bli antagna till universitet i Sverige, det här efter en betygsreform som trädde i kraft i januari. För Emilia Winqvist betyder det här att hon måste skriva högskoleprovet, med bara tre månaders förvarning. Finländare med goda betyg har tidigare kunnat segla in på svenska universitet, men från och med årsskiftet har det blivit svårare.

YLE - 17 aug 17 kl. 04:19

Sverige blev strängare mot studenter från Finland - Fanny kom på reservplats 653 till juridiklinjen i Lund

I år har det blivit betydligt svårare för finländska studenter att komma in på högskolor och universitet i Sverige. Poängskalorna för utländska gymnasiebetyg har justerats för att gynna svenska studenter. Vasabon Fanny Willman sökte i våras in till juristutbildningarna i Lund, Stockholm, Uppsala, Göteborg och Umeå, men hon blev inte antagen till någon av dem.

Skånskan - 21 sep 18 kl. 14:00

Han vill att fler ska skriva ner vad de minns

ORDBRUKARE. Claes Ridell vill få fler äldre personer att skriva, berätta om människor de känt, för att de ska leva vidare i efterkommandes medvetande. Nu prövar han själv sina vingar som romanförfattare.

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

Stockholmstestet vecka 43

Eva-Karin Gyllenberg ställer fem frågor om Stockholm..

DN - 1 timme sedan

Vinstfall för Nordea efter Finlandsflytt

Bankkoncernen Nordea redovisar sin första kvartalsrapport efter flytten av huvudkontoret till Finland..

DN - 1 timme sedan

Zibanejad hyllas efter uppvisning mot Florida

Mika Zibanejad gjorde två mål när hans New York Rangers vann över Florida med 5–2 på hemmaplan. Svensken låg dessutom bakom två assist..

DN - 1 timme sedan

Ulrika By: Hon berättade om spyor hon torkat upp

Röda linjen 18.27..

DN - 1 timme sedan

Ecuador byter strategi om Assange

Ecuador kommer inte att förhandla med den brittiska regeringens företrädare å Julian Assanges vägar, säger landets utrikeminister José Valencia. – Ecuador har inget ansvar att vidta några ytterligare åtgärder..

DN - 2 timmar sedan

Valutahandlaren Sarri ger Chelsea ny glans

Maurizio Sarri tog över managerposten i Chelsea när Antonio Conte avskedades i somras. Klubben upplevde att Conte kört fast, att laget behövde ny inspiration och vände sig till den 59-årige italienaren som gjort fantastiska tre säsonger i Napoli. .

DN - 2 timmar sedan

Fem anhållna – greps i militärt skyddsområde

Fem utländska personer har anhållits sedan de upptäcktes och greps inne på ett militärt skyddsområde vid Hasslö i Karlskronas skärgård..

DN - 2 timmar sedan

Orkanen Willas öga är över Mexikos kust

Den tropiska stormen Willa har nått Mexikos kust. Den väntas föra med sig översvämningar och jordskred..

DN - 2 timmar sedan

”Friskolekoncern har gräddfil genom byråkratin”

Ända sedan sin etablering har Engelska skolan haft en byråkratisk gräddfil, eftersom höga makthavare till varje pris velat skapa konkurrens på skolområdet. Resultatet av politiken har blivit rejäla vinster hos stora skolkoncerner, skriver läraren Olle Käll..

DN - 2 timmar sedan

Fördomar – därför delar vi in varandra i ”vi” och ”dom”

Han är en flitig asiat och hon en lat afrikan. Han röstar på sverigedemokraterna och måste vara rasist, medan hon är medlem i vänsterpartiet där alla ju är goda. Varför finns sådana fördomar?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.