DN > Nyheter

Saturday, 20 January, 04:35

DN - 12 jan 18 kl. 18:55

Elever gav sin cancerdrabbade lärare en elcykelLena Eriksson drabbades av cancer och sjukskrevs från lärarjobbet i Nordinskolan i Gislaveds kommun i fjol. På grund av sjukdomen kan hon inte köra bil längre. Men det hade eleverna i hennes klass hittat en lösning på. – De hade samlat ihop pengar till en elcykel, säger Lena Eriksson till DN..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Eriksson, Nordinskolan, Gislaveds, Lena Eriksson, DN

Dela artikeln

1785 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elever, gavsin , cancerdrabbade, lärareen , elcykel
Expressen - 15 jan 18 kl. 12:56

Elva elever och en lärare knivhuggna på rysk skola

Elva elever och en lärare fördes till sjukhus efter ett knivbråk i en skola i Perm, cirka 1 000 kilometer öster om Moskva, rapporterar BBC. En misstänkt tonårspojke omhändertogs av polis, misstänkt för mordförsök..

HBL - 15 aug 14 kl. 08:34

60 000 elever är utan lärare

På grund av permitteringar blir minst 60 000 elever utan lärare i år. Det här uppger lärarfacket OAJ.Enligt Lärarfacket permitteras i år fler lärare än någonsin sedan 1990-talet.

Expressen - 26 mar 15 kl. 11:39

Norska elever bjöd lärare på haschkakor

Under onsdagen fick sig lärare och elever på en skola i Norge plötsligt känningar om berusning i samband att de ätit kakor de bjudits på. Något som snart kunde förklaras med att kakorna, som bakats av elever, innehöll hasch..

Expressen - 12 apr 13 kl. 08:57

Allt färre elever - då kan lärare få sparken

GÖTEBORG. Många lärare kan tvingas få sluta sina jobb på grund av det minskade antalet elever. Inför hösten finns nära 3 000 tomma gymnasieplatser i regionen, skriver Göteborgs-Posten..

LV - 18 mar 16 kl. 08:37

Elever anmäler gymnasielärare

Fyra elever på en gymnasieskola i kommunen har anmält en lärare till Diskrimineringsombudsmannen (DO). Enligt eleverna har bara mindre förändringar skett sedan de talat med skolledningen..

BT - 14 dec 17 kl. 12:01

Elever knuffade in lärare i skåp

En grupp elever ska ha skadat lärare i jakten på en annan elev. Nu anmäls händelsen..

Expressen - 01 apr 13 kl. 14:54

890 000 elever blir utan lärare efter konflikt

KÖPENHAMN. På tisdagen blir totalt 890 000 grundskoleelever och andra studerande i Danmark utan lärare när omkring 60 000 kommunala lärare sätts i lockout..

Sydsvenskan - 03 mar 14 kl. 00:45

Fler svaga elever får lärare att lämna

Om en skola får fler svaga elever, så lämnar de erfarna och utbildade lärarna skolan. Ju sämre betyg eleverna har, desto större är omsättningen bland lärarna..

Expressen - 07 mar 14 kl. 09:52

Elever nekades kakor - lärare blev pistolhotad

Högstadiepojkarna var på väg mot ett skogsområde för att provskjuta ett luftvapen, men på vägen mötte de en lärare med en bricka med kakor. När pojkarna nekades att smaka riktade en av dem sitt vapen mot kvinnan. Nu har läraren sjukskrivit sig och polisanmält händelsen, rapporterar Barometern..

YLE - 08 jul 17 kl. 09:00

Alla tiders lärare: Lärarna vi minns - finns din lärare med?

Här samlas alla minnen av lärare som inspirerat oss, sporrat oss och påverkat våra liv. En del av materialet kommer att bearbetas vidare till olika slags personporträtt och inslag under hösten 2017. Tack för alla fina och gripande historier - fortsätt gärna tipsa oss!

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

Lördag 20 januari

DN - 3 timmar sedan

Trumps advokat ska ha köpt porrstjärnans tystnad

Donald Trump anklagas för att via en advokat och ett hastigt bildat bolag ha försökt tysta en porrfilmsstjärna som säger sig ha haft ett längre förhållande med Trump. Porrstjärnan ska ha fått en miljon kronor för att inte berätta sin historia, skriver bland andra Wall Street Journal..

DN - 5 timmar sedan

Facebook ber användarna ranka sina nyhetskällor

Trovärdighet blir nyckelordet när Facebook ber sina användare ranka sina nyhetskällor. Detta i ett försök att bekämpa oseriösa nyhetskällor på nätet..

DN - 6 timmar sedan

Årets bäst klädda är politiker

Statsråden Alice Bah Kuhnke och Ardalan Shekarabi sitter inte bara i regeringen. De är också vinnarna när modemagasinet Elle utser årets bäst klädda man och kvinna..

DN - 6 timmar sedan

Ovanligt naturfenomen – snurrande isflak

En issnurra är ett ovanligt naturfenomen som upptäcktes av Love Rynbäck från Överstbyn norr om Niemisel..

DN - 7 timmar sedan

”Stärk samarbetet om Nordsjön för att möta Brexit”

DN DEBATT 20/1. Nordsjön ger jobb åt mer än 850.000 människor och står för 80 procent av EU:s havsbaserade förnybara energi.

DN - 7 timmar sedan

Hon banade väg för friskolor på börsen

– Jag har inte fyllt mina fickor med någon annans pengar. Det säger Barbara Bergström, grundare av Internationella ­Engelska Skolan, som 2016 gjorde en vinst på cirka 690 miljoner kronor när IES börsnoterades. En affär som banade väg för andra friskolor..

DN - 7 timmar sedan

Advokat: Åtalet mot Akilov skjuts upp

Åtalet mot den terrormisstänkte Rakhmat Akilov har på begäran av hans advokater skjutits upp ytterligare en vecka, till den 30 januari, enligt advokat Johan Eriksson. – Det kommer att skjutas upp. Det blir inget åtal förrän den 30, säger han till TT..

DN - 7 timmar sedan

Ändrat vinstförslag blidkar inte oppositionen

Regeringen och Vänsterpartiet har lyssnat på kritiken och gjort vissa förändringar i förslaget om vinsttak för välfärdsbolag. Civilminister Ardalan Shekarabi anser att man därmed har värnat om de små företagen. Det blidkar dock inte oppositionen som tänker rösta ned förslaget..

DN - 9 timmar sedan

Trump gav sitt stöd till abortmotståndare

USA:s president talade på fredagen inför abortmotståndare som samlats utanför Högsta domstolen i Washington. Trump gav dem sitt stöd och lovade göra det lättare för sjukvårdsanställda att neka att bistå till abort..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.