DN > Nyheter

Tuesday, 17 July, 07:45

DN - 12 jan 18 kl. 18:55

Elever gav sin cancerdrabbade lärare en elcykelLena Eriksson drabbades av cancer och sjukskrevs från lärarjobbet i Nordinskolan i Gislaveds kommun i fjol. På grund av sjukdomen kan hon inte köra bil längre. Men det hade eleverna i hennes klass hittat en lösning på. – De hade samlat ihop pengar till en elcykel, säger Lena Eriksson till DN..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Eriksson, Nordinskolan, Gislaveds, Lena Eriksson, DN

Dela artikeln

2490 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elever, gavsin , cancerdrabbade, lärareen , elcykel
Expressen - 15 jan 18 kl. 12:56

Elva elever och en lärare knivhuggna på rysk skola

Elva elever och en lärare fördes till sjukhus efter ett knivbråk i en skola i Perm, cirka 1 000 kilometer öster om Moskva, rapporterar BBC. En misstänkt tonårspojke omhändertogs av polis, misstänkt för mordförsök..

HBL - 15 aug 14 kl. 08:34

60 000 elever är utan lärare

På grund av permitteringar blir minst 60 000 elever utan lärare i år. Det här uppger lärarfacket OAJ.Enligt Lärarfacket permitteras i år fler lärare än någonsin sedan 1990-talet.

Expressen - 26 mar 15 kl. 11:39

Norska elever bjöd lärare på haschkakor

Under onsdagen fick sig lärare och elever på en skola i Norge plötsligt känningar om berusning i samband att de ätit kakor de bjudits på. Något som snart kunde förklaras med att kakorna, som bakats av elever, innehöll hasch..

Expressen - 12 apr 13 kl. 08:57

Allt färre elever - då kan lärare få sparken

GÖTEBORG. Många lärare kan tvingas få sluta sina jobb på grund av det minskade antalet elever. Inför hösten finns nära 3 000 tomma gymnasieplatser i regionen, skriver Göteborgs-Posten..

LV - 18 mar 16 kl. 08:37

Elever anmäler gymnasielärare

Fyra elever på en gymnasieskola i kommunen har anmält en lärare till Diskrimineringsombudsmannen (DO). Enligt eleverna har bara mindre förändringar skett sedan de talat med skolledningen..

BT - 14 dec 17 kl. 12:01

Elever knuffade in lärare i skåp

En grupp elever ska ha skadat lärare i jakten på en annan elev. Nu anmäls händelsen..

Expressen - 01 apr 13 kl. 14:54

890 000 elever blir utan lärare efter konflikt

KÖPENHAMN. På tisdagen blir totalt 890 000 grundskoleelever och andra studerande i Danmark utan lärare när omkring 60 000 kommunala lärare sätts i lockout..

Sydsvenskan - 03 mar 14 kl. 00:45

Fler svaga elever får lärare att lämna

Om en skola får fler svaga elever, så lämnar de erfarna och utbildade lärarna skolan. Ju sämre betyg eleverna har, desto större är omsättningen bland lärarna..

Expressen - 07 mar 14 kl. 09:52

Elever nekades kakor - lärare blev pistolhotad

Högstadiepojkarna var på väg mot ett skogsområde för att provskjuta ett luftvapen, men på vägen mötte de en lärare med en bricka med kakor. När pojkarna nekades att smaka riktade en av dem sitt vapen mot kvinnan. Nu har läraren sjukskrivit sig och polisanmält händelsen, rapporterar Barometern..

YLE - 08 jul 17 kl. 09:00

Alla tiders lärare: Lärarna vi minns - finns din lärare med?

Här samlas alla minnen av lärare som inspirerat oss, sporrat oss och påverkat våra liv. En del av materialet kommer att bearbetas vidare till olika slags personporträtt och inslag under hösten 2017. Tack för alla fina och gripande historier - fortsätt gärna tipsa oss!

Fler nyheter från DN

DN - just nu

Robotgräsklippare – vanligt mål för åskan

I takt med att allt fler skaffar självgående gräsklippare händer det också oftare att maskinerna träffas av åsknedslag. Modern teknik är också ofta känsligare för åsknedslag än gammal. .

DN - 5 minuter sedan

Telia gör miljardköp i Norge

Telia köper det danska företaget TDC:s norska verksamhet. Prissumman landar på nästan 23 miljarder kronor..

DN - 30 minuter sedan

Kinas bostadspriser rusar vidare

Hainans huvudstad är allra hetast när bostadsrallyt i Kina visar sig fortsätta..

DN - 45 minuter sedan

Trump i kongressmöte i dag

Donald Trump håller i dag ett möte med kongressledamöter, meddelar Vita huset..

DN - 1 timme sedan

Radiokampanj räddade tusentals liv i Burkina Faso

Ungefär 3.000 liv har räddats i Burkina Faso genom att i radio mana fattiga att söka vård för vanliga sjukdomar. Det enkla knepet beskrivs som den mest kostnadseffektiva hälsoåtgärden man kan tänka sig..

DN - 1 timme sedan

Man i 20-årsåldern skjuten till döds i Malmö

En man i 20-årsåldern har skjutits till döds i stadsdelen Rosengård i Malmö. När polisen anlände låg den skjutne mannen på en trottoar. Hans liv gick inte att rädda och han dog senare på platsen..

DN - 1 timme sedan

DN gratulerar: Olle Zetterberg, även kallad Mr Stockholm, blir sin egen

Stockholmspolitiker och andra får ursäkta. Det är Olle Zetterberg och ingen annan som kallas Mr Stockholm. I alla fall när det gäller besöksnäringen..

DN - 2 timmar sedan

Handgranat detonerade i skolbyggnad

I lördags kastades ett föremål in i en skola i Norsborg. På måndagen bekräftar polisen att det var en handgranat som kastades in i källaren och detonerade, rapporterar Stockholm Direkt..

DN - 2 timmar sedan

200 väckte Säpos intresse

Det senaste året har Migrationsverket lämnat uppgifter till Säkerhetspolisen om flera hundra personer som sökt uppehållstillstånd i Sverige, rapporterar SR Ekot..

DN - 2 timmar sedan

Socialnämnden kan ha förväxlat barn

En anmälan om våld mot barn utreddes inte tillräckligt snabbt i Uppsala och handläggaren har uppgett att barnet kan ha förväxlats med ett annat..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.