SVT > Inrikes

Friday, 19 January, 02:43

SVT - 12 jan 18 kl. 17:17

Så påverkar vinterns ljusfattiga dagar människans välmåendeVintern kan upplevas som grå och deppig av många. Men hur mycket spelar ljuset in? SVT Nyheter söker reda på svaren..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SVT Nyheter

Dela artikeln

23 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , påverkar, vinterns, ljusfattiga, dagar, människans, välmående
Dagens PS - 16 nov 16 kl. 14:15

Här är vinterns weekend-raket

Prag i Tjeckien är den tredje mest bokade weekendresan i vinter efter London och New York, konstaterar Ticket. Även andra städer i forna östblocket går starkt framåt. ”För de som rest mycket till klassiska storstäder som London eller New York känns städerna österut som fräscha alternativ med hög mysfaktor och bra prisnivåer”, säger Karin Starkman Ahlstedt, pr- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

Helsingborgs Dagblad - 03 jan 11 kl. 04:00

Stigar lär om vinterns natur

Två nya stigar med fakta och frågor på temat vinterns natur finns nu att följa på Fredriksdal. Båda stigarna startar i den engelska parken nära herrgården och facit till stigarna finns att hämta i Kulturmagasinets reception vardagar klockan 8?16.

E24 - 07 jan 11 kl. 12:56

G&L Beijer vinterns börsraket

G&L Beijer är en av vinterns stora kursvinnare med en uppgång på nära 40 procent på en månad. Frågan är dock om de inte skruvat upp förväntningarna lite väl mycket, skriver Tomas Linnala..

Politikerbloggen - 13 feb 11 kl. 08:53

SNÖBRÅK Ministrar oense efter vinterns snökaos

VINTERNS SNÖKAOS. Näringsminister Maud Olofsson (C)anser att mer måste satsas på infrastrukturen efter senaste tidens snökaos. Mer pengar ingen lösning kontrar infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M).

Helsingborgs Dagblad - 02 maj 11 kl. 10:37

Inaktiva elkunder vinterns förlorare

Vinterns vinnare blev de som i november i fjol valde att binda sitt elavtal på tre år. Förlorare är som vanligt de som inte valde alls. Inaktiva villakunder har förlorat i snitt 4 250 kronor på att inte välja elavtal, skriver elpriskollen.

VA - 02 maj 11 kl. 13:59

Vinterns förlorare

2 maj Förstora Vinterns vinnare blev de som i november i fjol valde att binda sitt elavtal på tre år. Förlorare är som vanligt de som inte valde alls. Inaktiva villakunder har förlorat i snitt 4 250 kronor på att inte välja elavtal, skriver elpriskollen.

UNT - 17 maj 11 kl. 07:57

Många spräckta rutor i vinterns spår

Fler friktionsdäck, sämre bilrutor eller farligare grus på vägarna. Det är några av teorierna bakom vinterns ökning av spräckta bilrutor i landet. Skadorna har ökat med 30 procent, enligt försäkringsbolaget If..

Nya Wermlands Tidningen - 20 sep 11 kl. 14:28

Miljontapp efter vinterns snöfall

Vinterns snöröjning har grävt ett stort hål i ekonomin för Säffle och Åmåls teknik- och fritidsnämnd. I Säffle ser vinterväghållningen ut att göra ett underskott med 800 000 kronor och i Åmål ser snöröjningen ut att ge ett underskott på en miljon kronor..

Hela Gotland - 08 okt 11 kl. 04:00

Kick-off inför vinterns Rockskalle

Gitarristen Ryan Roxie är kvällens stora dragplåster när Gotlands Allehanda arrangerar en Kick-off inför vinterns Rockskallegala i Visby..

DN - 29 okt 11 kl. 09:00

Anja och Kalla ? den svenska vinterns största stjärnor

De är den svenska vinterns största stjärnor. För Anja Pärson och Charlotte Kalla kan uppmärksamheten vara krävande ? men visst har stjärnglansen också fördelar.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Ickebinära Limes: ”Jag tvingas komma ut hela tiden”

Limes Olsson är ickebinär och har alltså en könsidentitet som varken är man eller kvinna. Hen skulle tycka att det var bra med ett tredje kön, av flera anledningar. – Det hade blivit lättare att hävda sin könsidentitet.

SVT - 1 timme sedan

RFSL: ”Vi är jättepositiva till att frågan äntligen utreds”

En majoritet av riksdagspartierna är positiva till att utreda frågan om ett tredje juridiskt kön i Sverige. RFSL är positiva till detta, och menar att det är ett steg i rätt riktning, men att deras vision är att ta frågan ett steg längre..

SVT - 1 timme sedan

Ickebinära Serny: ”Vår identitet osynliggörs”

I Sverige är en majoritet av riksdagspartierna positiva till att utreda frågan om ett tredje juridiskt kön. Serny Lilja, aktiv inom RFSL och ickebinär, menar att det största motståndet mot ickebinära är just att identiteten inte är legitimerad..

SVT - 4 timmar sedan

H&M boy’s mother: ”I don’t think the image is racist”

Teresa Mango's five year old son became world famous after modelling in a hoodie in a H&M-commercial with a message that could be percived as racist. Now she wants to explain how she sees the situation and how the ”monkey hoodie” changed the life of her family..

SVT - 8 timmar sedan

Poliser tävlar i att bötfälla bilister – ”dummaste jag hört på länge”

Trafikpolisen i Region Mitt utser sedan i höstas ”Månadens bubblare” – en tävling där poliser belönats om de ökar alkoblåskontroller och bötfäller folk som kört 6 till 9 kilometer i timmen för fort. Tävlingen har gjort kollegorna inom polisen förbannade..

SVT - 9 timmar sedan

Lagförslag om vinster i välfärden färdigt

Regeringen och vänsterpartiet är överens om ett lagförslag om ett vinsttstak för privata välfärdsföretag inom skolan och omsorg. Förslaget kommer att presenteras i morgon fredag vid en presskonferens..

SVT - 9 timmar sedan

Tittarna om att söka sjukdomssymptom på nätet: ”Läkarna har inte tid”

Är du en av dem som söker sig till nätet för att ta reda på vad ditt symptom kan tyda på för sjukdom? Den frågan ställde vi till er tittare – och fick både positiva och negativa berättelser..

SVT - 10 timmar sedan

Stefan Löfven vill inte sätta in militär mot kriminella gäng

Det är inte tal om att sätta in militär mot gängkriminaliteten förklarar nu statsminister Stefan Löfven. Svaren på frågorna är nu litet tydligare än i onsdags..

SVT - 12 timmar sedan

Åtalet mot misstänkte terroristen Rakhmat Akilov skjuts troligen upp – igen

Åtalet mot Rakhmat Akilov, som misstänks för terrordådet på Drottninggatan, skjuts sannolikt upp – igen. Hans advokat vill ha ytterligare en vecka på sig för att gå igenom förundersökningen. Om det beviljas behöver åtalet inte vara inne förrän den 30 januari..

SVT - 12 timmar sedan

Nya löner för 20.000 poliser

Ett nytt löneavtal för poliserna är klart. Löneökningarna landar på i snitt 5,4 procent sett över två år sedan parterna enats om att slå ihop två lönerevisioner med utbetalning från 1 april 2018..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.