SVT > Inrikes

Friday, 20 April, 20:04

Liknande nyheter

Taggar: , påverkar, vinterns, ljusfattiga, dagar, människans, välmående
Dagens PS - 16 nov 16 kl. 14:15

Här är vinterns weekend-raket

Prag i Tjeckien är den tredje mest bokade weekendresan i vinter efter London och New York, konstaterar Ticket. Även andra städer i forna östblocket går starkt framåt. ”För de som rest mycket till klassiska storstäder som London eller New York känns städerna österut som fräscha alternativ med hög mysfaktor och bra prisnivåer”, säger Karin Starkman Ahlstedt, pr- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

Länstidningen i Jämtland - 19 feb 18 kl. 15:18

Norrtåg svarar på kritiken om vinterns tågkaos: ”Många saker kunde ha utförts bättre”

Tidigare i februari pekade Norrtågs vd Maria Höglander ut viltolyckor ut som den största orsaken till vinterns tågkaos, med över 80 incidenter med djur på spåren under december och januari. Nu förklarar hon i ett nyhetsbrev vad som ligger bakom vinterns störningar i tågtrafiken och vad företaget ska göra åt problemen..

Helsingborgs Dagblad - 03 jan 11 kl. 04:00

Stigar lär om vinterns natur

Två nya stigar med fakta och frågor på temat vinterns natur finns nu att följa på Fredriksdal. Båda stigarna startar i den engelska parken nära herrgården och facit till stigarna finns att hämta i Kulturmagasinets reception vardagar klockan 8?16.

E24 - 07 jan 11 kl. 12:56

G&L Beijer vinterns börsraket

G&L Beijer är en av vinterns stora kursvinnare med en uppgång på nära 40 procent på en månad. Frågan är dock om de inte skruvat upp förväntningarna lite väl mycket, skriver Tomas Linnala..

Politikerbloggen - 13 feb 11 kl. 08:53

SNÖBRÅK Ministrar oense efter vinterns snökaos

VINTERNS SNÖKAOS. Näringsminister Maud Olofsson (C)anser att mer måste satsas på infrastrukturen efter senaste tidens snökaos. Mer pengar ingen lösning kontrar infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M).

Helsingborgs Dagblad - 02 maj 11 kl. 10:37

Inaktiva elkunder vinterns förlorare

Vinterns vinnare blev de som i november i fjol valde att binda sitt elavtal på tre år. Förlorare är som vanligt de som inte valde alls. Inaktiva villakunder har förlorat i snitt 4 250 kronor på att inte välja elavtal, skriver elpriskollen.

VA - 02 maj 11 kl. 13:59

Vinterns förlorare

2 maj Förstora Vinterns vinnare blev de som i november i fjol valde att binda sitt elavtal på tre år. Förlorare är som vanligt de som inte valde alls. Inaktiva villakunder har förlorat i snitt 4 250 kronor på att inte välja elavtal, skriver elpriskollen.

UNT - 17 maj 11 kl. 07:57

Många spräckta rutor i vinterns spår

Fler friktionsdäck, sämre bilrutor eller farligare grus på vägarna. Det är några av teorierna bakom vinterns ökning av spräckta bilrutor i landet. Skadorna har ökat med 30 procent, enligt försäkringsbolaget If..

Nya Wermlands Tidningen - 20 sep 11 kl. 14:28

Miljontapp efter vinterns snöfall

Vinterns snöröjning har grävt ett stort hål i ekonomin för Säffle och Åmåls teknik- och fritidsnämnd. I Säffle ser vinterväghållningen ut att göra ett underskott med 800 000 kronor och i Åmål ser snöröjningen ut att ge ett underskott på en miljon kronor..

Hela Gotland - 08 okt 11 kl. 04:00

Kick-off inför vinterns Rockskalle

Gitarristen Ryan Roxie är kvällens stora dragplåster när Gotlands Allehanda arrangerar en Kick-off inför vinterns Rockskallegala i Visby..

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Guide: Facebook anpassar sig efter ny EU-lag – så ser du över dina inställningar

Den 25 maj börjar den nya Dataskyddsförordningen att gälla i hela EU. Lagen handlar bland annat om hur personlig information hanteras – något som naturligtvis påverkar dataslukande Silicon valley-företag så som Facebook, som nu i flödet börjat uppmana användare att anpassa sitt konto efter nya reglerna. Här reder SVT Nyheter ut vad det gäller..

SVT - 4 timmar sedan

Meteorologen svarar på 10 frågor om vårvädret

Många ville chatta med SVT:s meteorolog Per Stenborg och ställa sina frågor om vårvädret. Så här svarade han på några av de många frågorna..

SVT - 5 timmar sedan

Chatta med SVT:s meteorolog om vädret

När kommer värmen på riktigt och hur länge blir den kvar? Chatta med vår meteorolog Per Stenborg som svarar på hur vädret blir den närmaste tiden..

SVT - 6 timmar sedan

Anders Ygeman (S) om Moderaternas nationella tiggerförbud

Förre inrikesministern och numera Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen, Anders Ygeman, säger sig inte vara ”övertygad” över Moderaternas föreslagna åtgärder mot tiggeriet..

SVT - 10 timmar sedan

Mamma till drabbat barn: ”Har tagit för lång tid”

Ida Öman dog i mars förra året för att sjukdomen SCID upptäcktes för sent. Mamma Jenny är glad över att Socialstyrelsen från och med nu rekommenderar att alla barn ska screenas..

SVT - 10 timmar sedan

Jan Eliasson: ”Min största besvikelse är hur illa Syrien har sköts”

I helgen kommer FN:s säkerhetsråd till Sverige för ett informellt arbetsmöte. Det är första gången det årliga vårmötet hålls utanför USA och representanter för rådets alla 15 medlemsstater kommer vara på plats i skånska Backåkra..

SVT - 10 timmar sedan

Skicka in din bild på hur du njuter av försommarvärmen

Det är fortfarande mitten av april, men en våg av högsommarvärme har dragit över Sveriges södra landsdelar, men lokala toppar på omkring 26 grader..

SVT - 10 timmar sedan

Vad är SCID?

Den drabbar två till tre barn i Sverige varje år och sjukdomen är dödlig. I videon ovan får du veta mer om svår kombinerad immunbrist, SCID..

SVT - 10 timmar sedan

Socialstyrelsen rekommenderar screening av SCID

Nu ska alla nyfödda barn screenas för att upptäcka den dödliga immunbristsjukdomen SCID. Det föreslår Socialstyrelsen i en rapport som släpps på fredagen. – Vi har väntat länge på det här beskedet, säger Anders Fasth som är professor i pediatrisk immunologi..

SVT - 11 timmar sedan

M föreslår modell för tiggeriförbud

Moderaterna håller fast vid att det behövs ett nationellt förbud mot tiggeri, det räcker inte med att kommunerna själva ska ha möjlighet att göra något..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.