SVT > Inrikes

Saturday, 20 October, 08:39

SVT - 12 jan 18 kl. 17:17

Så påverkar vinterns ljusfattiga dagar människans välmåendeVintern kan upplevas som grå och deppig av många. Men hur mycket spelar ljuset in? SVT Nyheter söker reda på svaren..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SVT Nyheter

Dela artikeln

23 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , påverkar, vinterns, ljusfattiga, dagar, människans, välmående
Dagens PS - 16 nov 16 kl. 14:15

Här är vinterns weekend-raket

Prag i Tjeckien är den tredje mest bokade weekendresan i vinter efter London och New York, konstaterar Ticket. Även andra städer i forna östblocket går starkt framåt. ”För de som rest mycket till klassiska storstäder som London eller New York känns städerna österut som fräscha alternativ med hög mysfaktor och bra prisnivåer”, säger Karin Starkman Ahlstedt, pr- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

YLE - 14 aug 18 kl. 07:23

"Stämplas både som narkoman och förrädare" – kolumnist sågar, Roman Eremenkos mamma kritiserar gamla klubben CSKA, som för första gången berättar om vinterns förhandlingar

Det återstår ännu knappt två månader tills dopningsavstängde Roman Eremenko kan spela sin första match för Spartak Moskva i den ryska ligan, men diskussionen kring den 31-årige mittfältarens situation och vägval verkar ha tagit fart på allvar..

Länstidningen i Jämtland - 19 feb 18 kl. 15:18

Norrtåg svarar på kritiken om vinterns tågkaos: ”Många saker kunde ha utförts bättre”

Tidigare i februari pekade Norrtågs vd Maria Höglander ut viltolyckor ut som den största orsaken till vinterns tågkaos, med över 80 incidenter med djur på spåren under december och januari. Nu förklarar hon i ett nyhetsbrev vad som ligger bakom vinterns störningar i tågtrafiken och vad företaget ska göra åt problemen..

Helsingborgs Dagblad - 03 jan 11 kl. 04:00

Stigar lär om vinterns natur

Två nya stigar med fakta och frågor på temat vinterns natur finns nu att följa på Fredriksdal. Båda stigarna startar i den engelska parken nära herrgården och facit till stigarna finns att hämta i Kulturmagasinets reception vardagar klockan 8?16.

E24 - 07 jan 11 kl. 12:56

G&L Beijer vinterns börsraket

G&L Beijer är en av vinterns stora kursvinnare med en uppgång på nära 40 procent på en månad. Frågan är dock om de inte skruvat upp förväntningarna lite väl mycket, skriver Tomas Linnala..

Politikerbloggen - 13 feb 11 kl. 08:53

SNÖBRÅK Ministrar oense efter vinterns snökaos

VINTERNS SNÖKAOS. Näringsminister Maud Olofsson (C)anser att mer måste satsas på infrastrukturen efter senaste tidens snökaos. Mer pengar ingen lösning kontrar infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M).

Helsingborgs Dagblad - 02 maj 11 kl. 10:37

Inaktiva elkunder vinterns förlorare

Vinterns vinnare blev de som i november i fjol valde att binda sitt elavtal på tre år. Förlorare är som vanligt de som inte valde alls. Inaktiva villakunder har förlorat i snitt 4 250 kronor på att inte välja elavtal, skriver elpriskollen.

VA - 02 maj 11 kl. 13:59

Vinterns förlorare

2 maj Förstora Vinterns vinnare blev de som i november i fjol valde att binda sitt elavtal på tre år. Förlorare är som vanligt de som inte valde alls. Inaktiva villakunder har förlorat i snitt 4 250 kronor på att inte välja elavtal, skriver elpriskollen.

UNT - 17 maj 11 kl. 07:57

Många spräckta rutor i vinterns spår

Fler friktionsdäck, sämre bilrutor eller farligare grus på vägarna. Det är några av teorierna bakom vinterns ökning av spräckta bilrutor i landet. Skadorna har ökat med 30 procent, enligt försäkringsbolaget If..

Nya Wermlands Tidningen - 20 sep 11 kl. 14:28

Miljontapp efter vinterns snöfall

Vinterns snöröjning har grävt ett stort hål i ekonomin för Säffle och Åmåls teknik- och fritidsnämnd. I Säffle ser vinterväghållningen ut att göra ett underskott med 800 000 kronor och i Åmål ser snöröjningen ut att ge ett underskott på en miljon kronor..

Fler nyheter från SVT

SVT - 12 timmar sedan

MP:s förslag till C och L: Kan tänka sig höjda skatter

Sverige har fortfarande ingen ny regering, snart sex veckor efter valet. Nu ger sig Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin in i förhandlingarna i ett försök att bilda en mittenregering. MP erbjuder C och L att sänka värn- och företagsskatten – i utbyte mot höjda miljöskatter, skriver Dagens Nyheter..

SVT - 12 timmar sedan

Bankernas skattesvindel: Så mycket hade 70 miljarder räckt till

Hela svenska barnomsorgen – så mycket hade de bortsvindlade pengarna räckt till.

SVT - 14 timmar sedan

Margot Wallström om försvunne journalisten Jamal Khashoggi

Stämmer uppgifterna om vad som hände journalisten Jamal Khashoggi på Saudiarabiens konsulat i Turkiet är det skandalöst och måste få konsekvenser, anser utrikesminister Margot Wallström (S). – Det är fruktansvärt och helt oacceptabelt, säger hon..

SVT - 17 timmar sedan

Nu blir det kallare i hela Sverige

Helgen bjuder på tillfälligt varmare temperaturer innan de dyker ner igen i början av nästa vecka med kallare luft norrifrån. ”Nu börjar vi se första tecknen på att vintern är antågande”, säger SVT:s meteorolog Nitzan Cohen..

SVT - 20 timmar sedan

SVT/Novus väljarbarometer: Väljarna håller fast vid valresultatet

Det osäkra läget med bildandet av en ny regering verkar inte ha påverkat väljarna i någon märkbar utsträckning. Det här visar SVT/Novus senaste väljarbarometer för oktober. – Det är väldigt små förändringar, och de förändringar vi ser är inom felmarginalen, så i praktiken är situationen nu ungefär som på valdagen, säger Torbjörn Sjöström, vd för Novus, till SVT Nyheter..

SVT - Igår: 08:27

Ida Warg: Varför ska man inte kunna klä sin son i rosa?

Mom-shaming är ett fenomen som har ökat i sociala medier. Folk som kritiserar andras sätt att uppfostra sina barn. Bloggarna Ida Warg, och Carin Da Silva är två personer som får utstå mom-shaming dagligen på sina sociala medie-plattformar.

SVT - Igår: 06:46

Före detta SEB-chef: Vi har utfört skatteupplägg mot Sverige

Svenska skattebetalare har drabbats av avancerade skatteupplägg med syfte att minska skatten på aktieutdelningar. – Vi har gjort detta i stor skala helt tills nu, säger en tidigare SEB-chef till SVT..

SVT - Igår: 06:47

Skatteverket okunniga om skatteplanering

Enligt en tidigare bankchef vid SEB har omfattande skatteupplägg med aktieägartransaktioner gjorts i Sverige. Men till skillnad mot myndigheter i bland annat Tyskland, Danmark och Norge har svenska Skatteverket inte undersökt omfattningen..

SVT - Igår: 20:59

9 600 ansökningar – ändå 137 tomma platser på polisutbildningen

Många platser på Polishögskolan gapar tomma trots rekordmånga sökande. Men tillsammans med Rekryteringsmyndigheten ser polisen om man kan förändra ansökningsprocessen. – Vi tittar konstant på om vi kan göra saker bättre, säger Sofie Engström, kommunikationschef på Rekryteringsmyndigheten..

SVT - Igår: 20:59

Morgan Johansson (S): ”För få klarar testerna till polisutbildningen”

Tillräckligt många sökande klarar inte antagningstesterna. Det är den främsta anledningen till att Polishögskolan inte klarar att fylla platserna, tror inrikesminister Morgan Johansson (S)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.