GöteborgsPosten > Nyheter

Monday, 22 January, 15:14

GöteborgsPosten - 12 jan 18 kl. 16:03

Senator: Trump sade "skithålsländer" på mötetDonald Trump förnekar att han har sagt att Haiti och afrikanska länder är "skithålsländer". Men en amerikansk senator som var med på mötet i Vita huset bekräftar att presidenten använde uttrycket flera gånger..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Trump, Haiti, Vita

Dela artikeln

453 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Senator, Trump, sade, skithålsländer, mötet
Sydsvenskan - 12 jan 18 kl. 01:21

Senator: Trump sade "skithålsländer" på mötet

Donald Trump förnekar att han har sagt att Haiti och afrikanska länder är "skithålsländer". Men en amerikansk senator som var med på mötet i Vita huset bekräftar att presidenten använde uttrycket flera gånger. Donald Trump hade kallat till sig kongressl.

UNT - 12 jan 18 kl. 16:03

Senator: Trump sade "skithålsländer" på mötet

Donald Trump förnekar att han har sagt att Haiti och afrikanska länder är "skithålsländer"..

DN - 12 jan 18 kl. 17:15

Senator: Trump sade ”skithålsländer” upprepade gånger

Dick Durbin bekräftar att president Donald Trump använde uttrycket ”skithålsländer” under mötet i Vita huset på torsdagen. Demokraten och senatorn för USA-delstaten Illinois säger att ordet kom över presidentens läppar ”upprepade gånger”..

DN - 13 jan 18 kl. 08:21

Senator: Trump sade ”skithålsländer”

USA:s president Donald Trump förnekar att han kallat Haiti och afrikanska länder "skithål" under ett möte med kongressledamöter om invandring. Men senatorn Dick Durbin, som var med på mötet i Vita huset, bekräftar att Trump använde ordet flera gånger..

Dagens PS - 12 jan 18 kl. 08:19

Trump: Varför tar vi hit folk från ”skithålsländer”?

Uttalandet väcker starka reaktioner. ”Motbjudande”, rasar en demokratisk senator. Bakgrunden till Donald Trumps utspel var en uppgörelse upp en ny invandringsreform mellan partierna där både republikaner och demokrater deltog.

DN - 12 jan 18 kl. 00:23

Trump: Vi borde inte ta hit folk från ”skithålsländer”

USA:s president Donald Trump kallade länder i Afrika för ”skithålsländer” under ett samtal om immigranter med politiker i Vita huset på torsdagen..

SR - 12 jan 18 kl. 05:00

Trump: Varför tar vi emot människor från"skithålsländer"?

Ett uttalande från USA president Donald Trump väcker starka reaktioner i USA. Presidenten ska igår ha ifrågasatt varför USA ska ta emot invandrare från "skithålsländer"..

DN - 12 jan 18 kl. 08:41

Vill ha människor från Norge – inte "skithålsländer"

Donald Trump kallar afrikanska länder för "skithålsländer" – och anser att USA istället borde ta in fler från Norge..

DN - 18 timmar sedan

Macron kritiserar Trump för ”skithålsländer”

Frankrikes president Emmanuel Macron är kritisk till USA:s president Donald Trumps beskrivning av vissa stater i Afrika som ”skithålsländer”. Macron uttalade sig i en intervju med BBC på söndagen..

DI - 12 jan 18 kl. 14:03

Donald Trump förnekar uttalande om "skithålsländer"

Donald Trumps uttalande om att han inte vill ha immigranter från "shithole countries" har mött skarp kritik. Nu tar den amerikanske presidenten Twitter till hjälp för att dementera att han uttalat sig så..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Hovrätten: Nytt förslag i strid med EU-rätten

Det är högst tveksamt om det nya förslaget om datalagring av trafikuppgifter är förenligt med EU-rätten. Det anser Hovrätten för övre Norrland i sitt remissvar. Hovrätten varnar också för att den fria bevisföringen i Sverige kan hotas om förslaget genomförs..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Statliga jobb flyttas ut från Stockholms stad

Malmö, Kristianstad, Mölndal, Borås, Botkyrka och Göteborg får nya jobb när regeringen nu fortsätter att flytta myndigheter från Stockholm. Bland annat flyttar delar av Tullverkets verksamhet till Malmö..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

UD vet vad som hänt Gui Minhai

Den svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai har återigen gripits i Kina, enligt hans dotter Angela Gui. Utrikesdepartementet känner till händelsen, säger en talesperson till TT..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Konstmuseum byggs om och till

Hallands konstmuseum i Halmstad byggs om och till. Museet blir nästan dubbelt så stort, får en ny park och en ny huvudentré vänd mot staden och parkområdet vid Nissan.

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Pia kraschade trots roligt jobb

Som psykiater och cancerläkare behandlade Pia Dellson patienter i mycket stressande livssituationer. Ändå kraschade hon själv mot väggen – hon som var så kapabel och hade ett så roligt jobb..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Sex år sen Hanna blev sjuk av stress

Det är inte mig det är fel på. I dag, efter snart sex år, tror Hanna Graf på de orden. Hon är inte en sämre människa för att hon inte klarade kraven på jobbet.

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

TESTA DIG SJÄLV: Är du stressad?

Svara på frågorna. Om du får över 18 poäng är du i riskzonen för utmattningssyndrom och bör se över ditt liv..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Lastbil välte ner i dike

En lastbil körde av vägen och välte ner i diket vid Boaliden i Götene kommun. Enligt polisen blockerar lastbilens släp vägbanan..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Forskare kritiserar "farlig" studie

I förra veckan publicerades en studie som visar hur det går att tillverka ett virus nära besläktat med smittkoppsviruset – med hjälp av internet. Livsfarligt, menar andra forskare som nu kritiserar publiceringen..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Vandrare hittade tusentals liter alkoholOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.