DI > Ekonomi

Wednesday, 25 April, 20:00

DI - 12 jan 18 kl. 15:39

Eurogruppens ordförande lämnade överEurogruppens avgående ordförande Jeroen Dijsselbloem lämnade på fredagen över till den tillträdande ordföranden Mario Centeno. Det tillkännagav EU:s ministerråd i ett pressmeddelande..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Jeroen Dijsselbloem, Mario Centeno, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eurogruppens, ordförande, lämnadeöver
YA - 12 apr 17 kl. 17:00

Ordförande lämnade Hasse & Tage-vänföreningen

Det blev en kort tid på posten som ordförande för återvändande Linda Ekelund, som lämnat både styrelse och förening. – Jag vill bedriva transparent styrelsearbete, säger hon till YA..

Skånskan - 09 apr 16 kl. 14:00

Ny ordförande tar över i PRO i Hörby

HÖRBY Det blev skifte i PRO-toppen på årsmötet nyligen.
Efter 13 år som ordförande lämnade Bengt Ståhl över stafettpinnen till Kerstin Allansson. Själv fortsätter han som vice ordförande i föreningen.

Sydsvenskan - 24 feb 16 kl. 11:18

Fakta: Fem vill bli Fifa-ordförande

Gianni Infantino är de europeiska nationsförbundens val till Fifa-ordförande.Men det lär bli en hård kamp in i det sista.Här är de fem kandidaterna som gör upp om posten.

Skånskan - 28 jun 17 kl. 10:17

Holmgren avgick efter 27 år som H65-ordförande

HANDBOLL Vid 80 års ålder och 27 år på posten som ordförande i H65 Höör tackade trotjänaren Karl-Gustav Holmgren för sig och avgick. ERWP.fif(2)– Jag flaggade för detta redan vid förra årsmötet, berättar Holmgren, som på årsmötet valdes till hedersordförande.

Sydsvenskan - 07 aug 13 kl. 06:30

Facklig ordförande som kämpade för medlemmarna

Rolf Pålsson, 74 år, Malmö, har, som tidigare meddelats, avlidit. Närmast sörjande är hustrun Kerstin samt barnen Christer och Åsa med familjer.Rolf Pålsson var en av Malmös tongivande facklig-politiska förkämpar.

Kristianstadsbladet - 20 dec 12 kl. 20:50

Revisionens ordförande avgick på möte omedelbar verkan

Kommunrevisionens ordförande Birger Enarsson lämnar med omedelbar verkan sin post. Det meddelade han oväntat vid kvällens kommunfullmäktige.
I politikens budget för 2013 fanns 795 000 kronor avsatt till kommunrevisionen.

Skånskan - 26 okt 15 kl. 17:25

Melinder lämnar som vice kf-ordförande

ESLÖV Moderaten Peter Melinder hoppar av uppdraget som förste vice ordförande i kommunfullmäktige. Detta efter bråket om den förskola han och hustrun Christine Melinder byggt och som ska hyras av Eslövs kommun.– Jag orkar helt enkelt inte längre.

Kristianstadsbladet - 25 jan 13 kl. 09:42

Ny ordförande i Kristianstad

Foto: Emilia Olofsson
Efter fem år som arbetarekommunens ordförande i Kristianstad lämnar Henry Larsson sitt uppdrag. I Skåne kan Morgan Johansson tänka sig att ta över efter Heléne Fritzon.
I maj 2008 tog Henry Larsson över ordförandeposten i arbetarekommunen efter att Anne Krantz lämnade sina politiska uppdrag.

SmålandsPosten - 11 dec 13 kl. 23:59

IFK Växjö utan ordförande

Jan Bengtsson avtackades efter sina tre år som ordförande i IFK Växjö. Men någon efterträdare till Jan kunde inte den klassiska friidrottsklubben skaka fram vid årsmötet. Valberedningen inledde redan i augusti sitt arbete för att hitta en kandidat till ordförandeposten.

Västerbottens Folkblad - 10 jun 14 kl. 22:51

Björklöven har valt ny ordförande

Björklöven valde ikväll en ny ordförande vid årsmötet. Precis som sporten tidigare berättat valde Björklövens sittande ordförande, Bertil Hammarstedt, ikväll att lämna sitt uppdrag som ordförande i Björklöven och avtackades av klubben. På kvällens årsmöte valdes som väntat också den förre styrelsemedlemmen Mikael Salomonsson till ny ordförande för klubben.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Stäng Europa för rysk penningtvätt

Di avslöjade i onsdagens tidning att Handelsbanken har fått hård kritik av den brittiska tillsynsmyndigheten för bristande rutiner för att hindra penningtvätt. .

DI - 30 minuter sedan

Snabba tåg ger högre vinst

Vi anser att en betydande del av kostnaden för höghastighetståg bör kunna tas utanför ordinarie anslag och statsbudget. Tågen får genom sin snabbhet en förbättrad produktivitet jämfört med dagens och tåg utrymme för en ganska betydande medfinansiering genom brukaravgifter, utan att biljettpriserna behöver höjas, skriver fyra järnvägsforskare på KTH..

DI - 30 minuter sedan

Tobias Wikström: Samarbetet faller inte på migrationen

LEDARE. Alliansen har inte spruckit. Men är den i kris?

DI - 30 minuter sedan

Amazon och Alphabet handelsstoppade i New York

Handeln i Googles moderbolag Alphabet och Amazon stoppades på onsdagskvällen svensk tid på New York-börsen. Anledningen uppges vara ett tekniskt fel, uppger börsen på sin hemsida..

DI - 1 timme sedan

FI välkomnar nya aktörers lägre boräntor

Finansinspektionen välkomnar lägre räntor när nya aktörer gör entré på bolånemarknaden.  Samtidigt varnar myndigheten för risker med ökad utlåning och oklarheter kring finansiering och konsumentskydd..

DI - 1 timme sedan

Mikael Vilenius: Tvärtnit för Atlas Copcos tillväxtstjärna

Verkstadsstjärnan Atlas Copco fortsätter att stapla orderingångs-, intäkts- och vinstrekord på varandra. Vd Mats Rahmström är nöjd. Per Lindberg vd för Epiroc, Atlas Copcos gruvaffär som ska delas ut till aktieägarna i mitten av juni är stolt.

DI - 1 timme sedan

Bankkaos och kontantbrist kapar indiska tillväxtprognoser

Kontantbristen är tillbaka i Indien. Tillsammans med fortsatta problem inom den skandaltyngda banksektorn innebär det sänkta prognoser för den indiska tillväxten, rapporterar bland annat Bloomberg..

DI - 1 timme sedan

Finnair blickar mot Asien

Finnairs vd Pekka Vauramo tror på fler sammanslagningar i den europeiska flygindustrin framöver. Själv planerar han dock att flyga solo. "Vi fokuserar väldigt mycket på att öka vår trafik till Asien", säger han i en intervju med Di.

DI - 2 timmar sedan

Stjärnförvaltaren Max Mitteregger har hittat ny favoritaktie efter succén

Max Mittereggers hedgefond Gladiator har nyligen köpt 1,5 miljoner aktier i ett bioteknikbolag och blir därmed en av bolagets tio största ägare. Det bekräftar Max Mitteregger för Dagens industri. .

DI - 2 timmar sedan

Beslut om återköp i Semcom

Styrelsen för Semcon har med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 25 april 2018 fattat beslut om återköp av högst 200.000 stamaktier. Syftet med styrelsens beslut är att förbättra bolagets kapitalstruktur.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.