SVT > Ekonomi

Saturday, 20 October, 08:04

SVT - 12 jan 18 kl. 15:38

Allt fler svenskar beställer varor från Kina: ”Konkurrensen ökar på alla plan”Förra året exploderade internethandeln med Kina. Postnord har nu sammanställt statistiken som visar att det ifjol förmedlades 40 miljoner importpaket till Sverige där den överväldigande delen kom från Kina. Och det här är bara början, tror de experter SVT Nyheter pratat med..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Kina, Sverige, SVT Nyheter

Dela artikeln

99 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, svenskar, beställer, varorfrån , Kina, Konkurrensen, ökar, på alla plan
Expressen - 16 maj 13 kl. 13:08

Svenskar beställer barnvåldtäkter online

Allt fler fall där personer beställer direktsända våldtäkter mot barn via internet utreds nu, rapporterar Sveriges Radios P3 Nyheter. Inte förrän nyligen kände polisen till de grova övergreppen. ?

Dagens PS - 14 maj 18 kl. 12:16

Allt fler svenskar köper boende i Spanien

När svenskarna köper boende i Spanien är det Costa Blanca som gäller. Lägre priser just där har gett en ökning av bostadsköp med 78 procent på fem år. Allt fler svenskar köper boende utomlands.

Skånskan - 25 mar 16 kl. 16:50

Blåste säljare på över 300 000 Beställde varor på internet 108 gånger

MALMÖ Vid 108 tillfällen beställde kvinnan varor från internetvaruhuset Zalando, för sammanlagt 351 368 kronor, i andras namn. Nu döms hon till två års fängelse.Kvinnan har sagt att hon visst hade för avsikt att betala.

Skånskan - 03 okt 16 kl. 19:00

Beställde varor i andras namn

Malmö Paret använde kapade identiteter när de beställde varor för över 68 000 kronor. Nu åtalas de.Det var under några höstmånader 2014 som Malmöparet – han nu 33 år, hon 23 – beställde en mängd varor, i de flesta fall via internet.

Sydsvenskan - 06 okt 15 kl. 19:29

Åtgärder för att få fler svenskar att börja röka.

Låt oss anta att man från statligt håll önskade att fler svenskar rökte. Om vi ombetts komma med lite idéer för att vända de senaste årens negativa utveckling (sett i tankeexperimentets perspektiv) – vad skulle vi då föreslå? Att återinföra röktillstånd på krogen skulle säkerligen vara det första förslaget.

Helsingborgs Dagblad - 06 okt 15 kl. 19:29

Åtgärder för att få fler svenskar att börja röka.

Låt oss anta att man från statligt håll önskade att fler svenskar rökte. Om vi ombetts komma med lite idéer för att vända de senaste årens negativa utveckling (sett i tankeexperimentets perspektiv) – vad skulle vi då föreslå? Att återinföra röktillstånd på krogen skulle säkerligen vara det första förslaget.

Corren - 02 aug 13 kl. 20:55

Allt fler svenskar vill bada på hemmaplan

Sommar, sol och en pool. Det verkar vara receptet för en lyckad sommar. Allt fler svenskar skaffar pool och många försäljare tror att den håller på att tappa statusen som en lyxprodukt..

YA - 14 nov 13 kl. 12:09

Beställde varor i annans namn


En okänd person har beställt varor från internetbutiken Cdon.com och betalat med en annan persons kortuppgifter. Totalt köpte personen in varor för 20 000 kronor vid ett och samma köptillfälle.

Dalarnas tidningar - 29 aug 14 kl. 20:55

Beställer i andras namn

Senast är det en bosatt vid Skyttegatan som har fått hem tabletter i sin postlåda. Samma person har tidigare också fått en faktura för icke beställda varor..

SmålandsPosten - 20 sep 14 kl. 10:05

42-åring beställde varor utan att betala

En 42-årig man från Tingsryd greps på fredagen misstänkt för ett stort antal bedrägerier. Mannen, som har varit efterlyst, ska under en längre tidsperiod ha beställt varor från olika företag, men efter att ha fått varorna levererade har han inte betalat för dem. Enligt polisen har det gällt många olika typer av varor, bland annat lastbilsflak.

Fler nyheter från SVT

SVT - 22 timmar sedan

Stora nedskärningar hos börsbolagen – trots vinst

Volvo, Telia och låsjätten Assa Abloy ökar sina vinster tredje kvartalet jämfört med samma period förra året. Telia aviserar även nedskärningar med 500 personer..

SVT - Igår: 18:57

”Den största skatteskandal som världen någonsin upplevt”

Vi kallar honom Benjamin Frej. Han är ett av statsåklagarens viktigaste vittnen i en av Tysklands största skattebrottsutredningar hittills. Nu berättar han om sin tid som ledande skattejurist..

SVT - Igår: 18:16

Lyxhus, helikopterfärder och Prince-vinyl i nyskick

Personerna bakom det avancerade upplägget som kostat skattebetalarna i Europa tiotals miljarder kronor blev förmögna på sin verksamhet. Cum-ex-granskningen visar vart en del av pengarna tog vägen..

SVT - Igår: 11:33

Skatteprofessor: Klart att SEB visste att affären bröt mot lagen

Professor Christoph Spengel vid Universitetet i Mannheim är en av Tysklands främsta skatteexperter. Han har noga läst dokumenten som rör den svenska bankens affärer 2010. – SEB var välinformerade, säger han..

SVT - I förrgår: 07:33

Kraftig vinst för Ericsson

Ericsson redovisar en rörelsevinst på 3,2 miljarder kronor för tredje kvartalet..

SVT - I förrgår: 05:59

Avslöjar: Storbanker bakom skatteplundring – minst 70 miljarder kronor förlorade

Under minst ett decennium har en liten grupp finansmän och advokater tillsammans med världens största banker genomfört ett avancerat upplägg för att komma åt Europas skattemedel. Det handlar om minst 70 miljarder kronor, det visar en granskning som SVT och TT gjort i samarbete med ett internationellt journalistnätverk..

SVT - I förrgår: 05:59

Banken SEB finansierade brottsmisstänkt skatteupplägg

Den svenska bankens SEB har medverkat i en avancerad aktieaffär som, enligt åklagare, har kostat tyska skattebetalare en miljard kronor. Banken dras därmed in i det som beskrivs som Europas största skattesvindel i modern tid. Det visar en granskning som SVT och TT gjort tillsammans med journalistnätverket Correctiv och en rad internationella nyhetsredaktioner.

SVT - I förrgår: 05:59

SEB-affären utreds av åklagare

Affären 2010 där svenska banken SEB finansierade ett avancerat upplägg där kundernas syfte var att komma åt närmare en miljard tyska skattekronor utreds nu av åklagarmyndigheten i Köln. Det visar dokument som SVT och TT tagit del av. Enligt SEB finansierar man inte den typen av affärer..

SVT - I förrgår: 05:59

Fakta: Så funkar skatteuppläggen – kan handla om flera hundra miljarder kronor

De skatteupplägg som SVT och TT granskat handlar alla om ungefär samma sak. Att antingen trolla bort vinstskatten på aktieutdelningar. Eller att få tillbaka en vinstskatt på en vinst man aldrig fått.

SVT - I förrgår: 21:09

”Ingen kan vara förvånad att det händer just här”

Ekobrottsmyndigheten i Sverige har fått dokument som påstås visa att banken Nordea kan ha brutit mot reglerna för penningtvätt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.