SVT > Ekonomi

Monday, 22 January, 15:19

SVT - 12 jan 18 kl. 15:38

Allt fler svenskar beställer varor från Kina: ”Konkurrensen ökar på alla plan”Förra året exploderade internethandeln med Kina. Postnord har nu sammanställt statistiken som visar att det ifjol förmedlades 40 miljoner importpaket till Sverige där den överväldigande delen kom från Kina. Och det här är bara början, tror de experter SVT Nyheter pratat med..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Kina, Sverige, SVT Nyheter

Dela artikeln

70 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, svenskar, beställer, varorfrån , Kina, Konkurrensen, ökar, på alla plan
Expressen - 16 maj 13 kl. 13:08

Svenskar beställer barnvåldtäkter online

Allt fler fall där personer beställer direktsända våldtäkter mot barn via internet utreds nu, rapporterar Sveriges Radios P3 Nyheter. Inte förrän nyligen kände polisen till de grova övergreppen. ?

Skånskan - 25 mar 16 kl. 16:50

Blåste säljare på över 300 000 Beställde varor på internet 108 gånger

MALMÖ Vid 108 tillfällen beställde kvinnan varor från internetvaruhuset Zalando, för sammanlagt 351 368 kronor, i andras namn. Nu döms hon till två års fängelse.Kvinnan har sagt att hon visst hade för avsikt att betala.

Skånskan - 03 okt 16 kl. 19:00

Beställde varor i andras namn

Malmö Paret använde kapade identiteter när de beställde varor för över 68 000 kronor. Nu åtalas de.Det var under några höstmånader 2014 som Malmöparet – han nu 33 år, hon 23 – beställde en mängd varor, i de flesta fall via internet.

Sydsvenskan - 06 okt 15 kl. 19:29

Åtgärder för att få fler svenskar att börja röka.

Låt oss anta att man från statligt håll önskade att fler svenskar rökte. Om vi ombetts komma med lite idéer för att vända de senaste årens negativa utveckling (sett i tankeexperimentets perspektiv) – vad skulle vi då föreslå? Att återinföra röktillstånd på krogen skulle säkerligen vara det första förslaget.

Helsingborgs Dagblad - 06 okt 15 kl. 19:29

Åtgärder för att få fler svenskar att börja röka.

Låt oss anta att man från statligt håll önskade att fler svenskar rökte. Om vi ombetts komma med lite idéer för att vända de senaste årens negativa utveckling (sett i tankeexperimentets perspektiv) – vad skulle vi då föreslå? Att återinföra röktillstånd på krogen skulle säkerligen vara det första förslaget.

YA - 14 nov 13 kl. 12:09

Beställde varor i annans namn


En okänd person har beställt varor från internetbutiken Cdon.com och betalat med en annan persons kortuppgifter. Totalt köpte personen in varor för 20 000 kronor vid ett och samma köptillfälle.

SmålandsPosten - 20 sep 14 kl. 10:05

42-åring beställde varor utan att betala

En 42-årig man från Tingsryd greps på fredagen misstänkt för ett stort antal bedrägerier. Mannen, som har varit efterlyst, ska under en längre tidsperiod ha beställt varor från olika företag, men efter att ha fått varorna levererade har han inte betalat för dem. Enligt polisen har det gällt många olika typer av varor, bland annat lastbilsflak.

Corren - 02 aug 13 kl. 20:55

Allt fler svenskar vill bada på hemmaplan

Sommar, sol och en pool. Det verkar vara receptet för en lyckad sommar. Allt fler svenskar skaffar pool och många försäljare tror att den håller på att tappa statusen som en lyxprodukt..

Helsingborgs Dagblad - 12 mar 14 kl. 13:41

Beställde varor – försökte få företag betala

Ett företag i Kågeröd fick en faktura på möbler om de inte hade beställt. Möblerna kostade drygt 2000 kronor och hade skickats till en adress i Asmundtorp. Företagaren misstänker att någon beställt varor och utnyttjat företagets namn.

Dalarnas tidningar - 29 aug 14 kl. 20:55

Beställer i andras namn

Senast är det en bosatt vid Skyttegatan som har fått hem tabletter i sin postlåda. Samma person har tidigare också fått en faktura för icke beställda varor..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Årets billigaste och dyraste skidorter

En prisskillnad på över 70 procent lockar allt fler skidsemestrande svenskar till Östeuropa. – Det är mindre trängsel och ett betydligt bättre prisläge, säger Tom Friberg, kommunikationschef vid Forex bank..

SVT - 12 timmar sedan

2017: Största ökningen av dollarmiljardärer

82 procent av förmögenhetstillväxten gick till den rikaste procenten av världens befolkning förra året. Dessutom skedde den största ökningen av dollarmiljardärer någonsin..

SVT - 18 jan 18 kl. 08:55

Kronofogden varnar: Många nya skuldsatta

Antalet personer med skulder hos Kronofogden har minskat till den lägsta nivån på 26 år. Ändå varnar myndigheten för en negativ utveckling. Allt fler – totalt 100.

SVT - 16 jan 18 kl. 19:42

Efter Trumps skattereform: Jobb kan försvinna i Sverige

Den stora skattereformen i USA som president Donald Trump skrev på två dagar före julafton har redan börjat gälla. I Sverige är aktiviteten febril bland skattekonsulter och storföretag som påverkas. Både kapital och jobb kan flyttas från Sverige till USA..

SVT - 16 jan 18 kl. 08:43

Miljardsmäll för Ericsson

Ericsson tvingas till nedskrivningar på 14,2 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande. Nedskrivningarna rör goodwill..

SVT - 15 jan 18 kl. 18:38

Utreds efter Panamaläckan: Finanstoppen Kjell Nilsson krävs på åtta miljoner i skatt

Kjell Nilsson, tidigare vd för Trelleborgskoncernen och styrelseordförande i Lindab, krävs på åtta miljoner kronor i skatt, efter en granskning som Skatteverket har genomfört efter den så kallade Panamaläckan 2016, rapporterar nyhetsbyrån Siren..

SVT - 15 jan 18 kl. 05:33

Bostadspriserna fortsätter att falla

Priserna på bostäder fortsätter att falla, senaste tre månaderna har de fallit i snitt 7 procent i hela riket. Det visar de senaste siffrorna från Mäklarstatistik..

SVT - 15 jan 18 kl. 04:56

Trumps hotellrecensioner faller – kan innebära 500 miljoner i förlust

Sedan Donald Trump blev president i januari förra året har det pågått en kampanj bland kritiker för att ge hans hotell, restauranger och resorter dåliga recensioner på sociala medier, något som kan slå hårt mot presidentens företag..

SVT - 13 jan 18 kl. 20:01

Här vandaliseras H&M-butiken

Flera av H&M:s butiker i Sydafrika har vandaliserats och många har protesterat mot den svenska klädjätten under lördagen..

SVT - 13 jan 18 kl. 20:01

Satanism, Auschwitzpyjamas och anorektiska modeller – minns du tidigare H&M-skandaler?

Det är långt ifrån första gången som H&M hamnat i blåsväder och åkt på kritik. Flera gånger de senaste åren har kunderna ilsknat till och H&M har ibland bett om ursäkt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.