SVT > Ekonomi

Monday, 23 April, 11:52

SVT - 12 jan 18 kl. 15:38

Allt fler svenskar beställer varor från Kina: ”Konkurrensen ökar på alla plan”Förra året exploderade internethandeln med Kina. Postnord har nu sammanställt statistiken som visar att det ifjol förmedlades 40 miljoner importpaket till Sverige där den överväldigande delen kom från Kina. Och det här är bara början, tror de experter SVT Nyheter pratat med..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Kina, Sverige, SVT Nyheter

Dela artikeln

99 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt fler, svenskar, beställer, varorfrån , Kina, Konkurrensen, ökar, på alla plan
Expressen - 16 maj 13 kl. 13:08

Svenskar beställer barnvåldtäkter online

Allt fler fall där personer beställer direktsända våldtäkter mot barn via internet utreds nu, rapporterar Sveriges Radios P3 Nyheter. Inte förrän nyligen kände polisen till de grova övergreppen. ?

Skånskan - 25 mar 16 kl. 16:50

Blåste säljare på över 300 000 Beställde varor på internet 108 gånger

MALMÖ Vid 108 tillfällen beställde kvinnan varor från internetvaruhuset Zalando, för sammanlagt 351 368 kronor, i andras namn. Nu döms hon till två års fängelse.Kvinnan har sagt att hon visst hade för avsikt att betala.

Skånskan - 03 okt 16 kl. 19:00

Beställde varor i andras namn

Malmö Paret använde kapade identiteter när de beställde varor för över 68 000 kronor. Nu åtalas de.Det var under några höstmånader 2014 som Malmöparet – han nu 33 år, hon 23 – beställde en mängd varor, i de flesta fall via internet.

Sydsvenskan - 06 okt 15 kl. 19:29

Åtgärder för att få fler svenskar att börja röka.

Låt oss anta att man från statligt håll önskade att fler svenskar rökte. Om vi ombetts komma med lite idéer för att vända de senaste årens negativa utveckling (sett i tankeexperimentets perspektiv) – vad skulle vi då föreslå? Att återinföra röktillstånd på krogen skulle säkerligen vara det första förslaget.

Helsingborgs Dagblad - 06 okt 15 kl. 19:29

Åtgärder för att få fler svenskar att börja röka.

Låt oss anta att man från statligt håll önskade att fler svenskar rökte. Om vi ombetts komma med lite idéer för att vända de senaste årens negativa utveckling (sett i tankeexperimentets perspektiv) – vad skulle vi då föreslå? Att återinföra röktillstånd på krogen skulle säkerligen vara det första förslaget.

YA - 14 nov 13 kl. 12:09

Beställde varor i annans namn


En okänd person har beställt varor från internetbutiken Cdon.com och betalat med en annan persons kortuppgifter. Totalt köpte personen in varor för 20 000 kronor vid ett och samma köptillfälle.

SmålandsPosten - 20 sep 14 kl. 10:05

42-åring beställde varor utan att betala

En 42-årig man från Tingsryd greps på fredagen misstänkt för ett stort antal bedrägerier. Mannen, som har varit efterlyst, ska under en längre tidsperiod ha beställt varor från olika företag, men efter att ha fått varorna levererade har han inte betalat för dem. Enligt polisen har det gällt många olika typer av varor, bland annat lastbilsflak.

Corren - 02 aug 13 kl. 20:55

Allt fler svenskar vill bada på hemmaplan

Sommar, sol och en pool. Det verkar vara receptet för en lyckad sommar. Allt fler svenskar skaffar pool och många försäljare tror att den håller på att tappa statusen som en lyxprodukt..

Helsingborgs Dagblad - 12 mar 14 kl. 13:41

Beställde varor – försökte få företag betala

Ett företag i Kågeröd fick en faktura på möbler om de inte hade beställt. Möblerna kostade drygt 2000 kronor och hade skickats till en adress i Asmundtorp. Företagaren misstänker att någon beställt varor och utnyttjat företagets namn.

Dalarnas tidningar - 29 aug 14 kl. 20:55

Beställer i andras namn

Senast är det en bosatt vid Skyttegatan som har fått hem tabletter i sin postlåda. Samma person har tidigare också fått en faktura för icke beställda varor..

Fler nyheter från SVT

SVT - Igår: 09:11

Svag krona ger dyr utlandssemester

Inte sedan 2009 har den svenska valutan varit så svag mot euron som idag. Detta innebär att utlandssemestern för många blir ovanligt dyr..

SVT - Igår: 09:11

Därför är den svenska kronan så svag

Den svenska kronan har försvagats kraftigt mot euron de senaste åren, och de senaste månaderna har raset tilltagit, vilket bland annat gör utlandssemestern dyrare än vanligt. Börsoro och riksbankens extremt låga styrränta är några av förklaringarna till att kronan är så lågt värderad..

SVT - Igår: 09:11

Här är turistländerna som blivit billigare

Den svenska kronan har försvagats kraftigt mot euron de senaste åren. Men det finns resmål som blivit billigare för svenska resenärer eftersom deras valuta har tappat ännu mer i värde. Här är några av dem..

SVT - 20 apr 18 kl. 07:36

Mindre förlust än väntat för Ericsson

Ericsson redovisar en rörelseförlust på 0,3 miljarder kronor för första kvartalet. Det kan jämföras med förlust på 11,3 miljarder kronor motsvarande period i fjol..

SVT - 20 apr 18 kl. 02:10

Saab gör system för australiska flottan

Saab ska sälja ledningssystem till tolv nya patrullfartyg i den australiska flottan. Kontraktet gäller ledningssystemet 9LV Combat Management System, meddelar Saab i ett pressmeddelande..

SVT - 18 apr 18 kl. 09:56

Premiepensionsbolag krävs på miljonbelopp

Premiepensionsbolaget Solidar Fonder får en varning och krävs på 10 miljoner kronor i sanktionsavgift av Finansinspektionen (FI), enligt ett pressmeddelande från myndigheten..

SVT - 17 apr 18 kl. 21:32

Gripen-köp på agendan för Modibesök

Sverige och Indien fördjupar samarbetet, meddelar statsminister Stefan Löfven (S) och hans indiske kollega Narendra Modi som är på Stockholmsbesök. Det handlar bland annat om ett fördjupat försvarssamarbete. Men om det ökar chanserna för Saab att sälja Gripen är oklart..

SVT - 17 apr 18 kl. 06:21

Konjunkturinstitutet: Därför är det så viktigt att få alla i jobb

Många utrikesfödda står utanför arbetsmarknaden, vilket på sikt skadar den svenska ekonomin. Det menar statliga Konjunkturinstitutet. – Kommer inte fler in på arbetsmarknaden kommer vi att behöva höja skatterna i Sverige, säger prognoschefen Ylva Hedén Westerdahl..

SVT - 16 apr 18 kl. 08:56

Regeringen ser ingen räntehöjning i år

Förändringarna är små i regeringens uppdaterade prognos över Sveriges finanser. Inte heller regeringen tror längre att Riksbanken höjer räntan i år..

SVT - 16 apr 18 kl. 08:53

1,5 miljarder till välfärden i regeringens vårbudget

Regeringen satsar 1,5 miljarder kronor på att stärka välfärden. Det står klart när budgeten nu har släppts. 600 miljoner kronor ska gå till att öka tillgängligheten i hälso- och sjukvården och äldreomsorgen får 350 miljoner extra.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.