SVT > Ekonomi

Saturday, 20 October, 08:03

SVT - 12 jan 18 kl. 15:38

Kina allt större del av vår vardagKina är i dag världens ledande nation då det gäller e-handel. – Det är klart att detta kommer att påverka oss i Sverige, säger Kinakännaren Frédéric Cho..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Kinakännaren Frédéric Cho

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinaallt större , delav vår , vardag
Helsingborgs Dagblad - 23 mar 17 kl. 09:00

Fotbollsstjärnan Hulk såldes till Kina – del av transfersumman hamnade hos häktad Malmöbo

Tog emot 3,5 miljoner kronor efter bedrägeri mot "Svennis" klubb, enligt åklagaren..

Sydsvenskan - 23 mar 17 kl. 09:00

Fotbollsstjärnan Hulk såldes till Kina – del av transfersumman hamnade hos häktad Malmöbo

Tog emot 3,5 miljoner kronor efter bedrägeri mot "Svennis" klubb, enligt åklagaren..

YLE - 11 okt 13 kl. 09:42

Unga dokumenterar sin vardag

Fyra österbottniska unga på glid har under sensommaren och hösten dokumenterat sin vardag genom att filma med sina mobiltelefoner. Filmprojektet är en del av Yles satsning, Ung nu, som lyfter fram ungdomsfrågor. Susann Skata har haft hand om projektet och Sanna Risku är en av de unga som dokumenterat sitt liv.

SmålandsPosten - 05 jul 14 kl. 09:38

Alla har rätt till en giftfri vardag

Under de senaste åren har Centerpartiet sett till att regeringen radikalt höjt ambitionsnivån när det gäller arbetet för en giftfri vardag, skriver Sven Sunesson,(C), landstingsråd. ?De senaste åren har larmrapporterna om farliga ämnen i textiler, mat och kosmetika duggat tätt.

YLE - 25 mar 14 kl. 12:46

"Psalmer en del av vårt kulturarv"

Jan Svanberg, akademielektor i religionsvetenskap vid Åbo Akademi, anser att psalmer är en viktig del av vårt kulturarv. Man kan sjunga "Den blomstertid nu kommer" i skolan, om det inte kränker eller exkluderar företrädare för andra religioner, anser Svanberg. - Psalmer är väldigt intressanta.

Nerikes Allehanda - 27 maj 15 kl. 05:15

Kina kan få en kvinnlig president

Kina kan vara på väg att få sin första kvinnliga president. Det handlar inte om en kursändring i Peking, utan om ett demokratiskt val i den del av Kina som är en fungerande demokrati.Den 16 januari ska Taiwan välja ny president.

Länstidningen i Jämtland - 20 maj 17 kl. 05:30

Brunfloryttarna brinner för ridningen – en stor del av deras vardag: "Värt allt tid"

Distansryttarna Carina Nääs och Pia Erikssons vardag består till största del av jobb och ridning. Det är en hektisk vardag – men kärleken och glädjen till ridsporten värdesätter de högt.
– Det är värt all tid för att det är så pass roligt.

ÖstersundsPosten - 20 maj 17 kl. 05:30

Brunfloryttarna brinner för ridningen – en stor del av deras vardag: "Värt allt tid"

Distansryttarna Carina Nääs och Pia Erikssons vardag består till största del av jobb och ridning. Det är en hektisk vardag – men kärleken och glädjen till ridsporten värdesätter de högt.
– Det är värt all tid för att det är så pass roligt.

Sydsvenskan - 31 dec 11 kl. 01:30

Kina köper makt

Kina är på global shoppingtur. Men med pengarna kommer krav på politisk makt.
Nyårsafton.

Skånskan - 02 jan 16 kl. 01:00

Kina vill få mer makt ge­nom den nya ban­ken

Opinion Ett av de sto­ra dis­kus­sions­äm­ne­na i den in­ter­na­tio­nel­la stor­po­li­ti­ken un­der det gång­na året har va­rit den nya ut­veck­lings­ban­ken med det långa nam­net Asia­tis­ka ban­ken för in­ve­ster­ing­ar i in­fra­struk­tur (AIIB).
Var­för är det så kon­tro­ver­siellt att USA gjor­de sto­ra di­plo­ma­tis­ka an­sträng­ning­ar för att inte någ­ra väst­län­der skul­le gå med? Att för­se län­der med in­ve­ster­ings­me­del för in­fra­struk­tur bor­de väl vara po­si­tivt, lika gär­na som när Världs­ban­ken el­ler eta­ble­ra­de re­gio­na­la ban­ker som AsDB el­ler IDB gör det?

Fler nyheter från SVT

SVT - 22 timmar sedan

Stora nedskärningar hos börsbolagen – trots vinst

Volvo, Telia och låsjätten Assa Abloy ökar sina vinster tredje kvartalet jämfört med samma period förra året. Telia aviserar även nedskärningar med 500 personer..

SVT - Igår: 18:57

”Den största skatteskandal som världen någonsin upplevt”

Vi kallar honom Benjamin Frej. Han är ett av statsåklagarens viktigaste vittnen i en av Tysklands största skattebrottsutredningar hittills. Nu berättar han om sin tid som ledande skattejurist..

SVT - Igår: 18:16

Lyxhus, helikopterfärder och Prince-vinyl i nyskick

Personerna bakom det avancerade upplägget som kostat skattebetalarna i Europa tiotals miljarder kronor blev förmögna på sin verksamhet. Cum-ex-granskningen visar vart en del av pengarna tog vägen..

SVT - Igår: 11:33

Skatteprofessor: Klart att SEB visste att affären bröt mot lagen

Professor Christoph Spengel vid Universitetet i Mannheim är en av Tysklands främsta skatteexperter. Han har noga läst dokumenten som rör den svenska bankens affärer 2010. – SEB var välinformerade, säger han..

SVT - I förrgår: 07:33

Kraftig vinst för Ericsson

Ericsson redovisar en rörelsevinst på 3,2 miljarder kronor för tredje kvartalet..

SVT - I förrgår: 05:59

Avslöjar: Storbanker bakom skatteplundring – minst 70 miljarder kronor förlorade

Under minst ett decennium har en liten grupp finansmän och advokater tillsammans med världens största banker genomfört ett avancerat upplägg för att komma åt Europas skattemedel. Det handlar om minst 70 miljarder kronor, det visar en granskning som SVT och TT gjort i samarbete med ett internationellt journalistnätverk..

SVT - I förrgår: 05:59

Banken SEB finansierade brottsmisstänkt skatteupplägg

Den svenska bankens SEB har medverkat i en avancerad aktieaffär som, enligt åklagare, har kostat tyska skattebetalare en miljard kronor. Banken dras därmed in i det som beskrivs som Europas största skattesvindel i modern tid. Det visar en granskning som SVT och TT gjort tillsammans med journalistnätverket Correctiv och en rad internationella nyhetsredaktioner.

SVT - I förrgår: 05:59

SEB-affären utreds av åklagare

Affären 2010 där svenska banken SEB finansierade ett avancerat upplägg där kundernas syfte var att komma åt närmare en miljard tyska skattekronor utreds nu av åklagarmyndigheten i Köln. Det visar dokument som SVT och TT tagit del av. Enligt SEB finansierar man inte den typen av affärer..

SVT - I förrgår: 05:59

Fakta: Så funkar skatteuppläggen – kan handla om flera hundra miljarder kronor

De skatteupplägg som SVT och TT granskat handlar alla om ungefär samma sak. Att antingen trolla bort vinstskatten på aktieutdelningar. Eller att få tillbaka en vinstskatt på en vinst man aldrig fått.

SVT - I förrgår: 21:09

”Ingen kan vara förvånad att det händer just här”

Ekobrottsmyndigheten i Sverige har fått dokument som påstås visa att banken Nordea kan ha brutit mot reglerna för penningtvätt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.