SVT > Kultur

Monday, 10 December, 17:21

SVT - 12 jan 18 kl. 14:30

Svårt för svenska medier att översätta ”shithole countries”Hur översätts ”shithole countries” till svenska? Det är en fråga medier brottas med efter Donald Trumps senaste uttalande. Den amerikanska presidentens språkbruk har blivit en nästan daglig utmaning..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Donald Trumps

Dela artikeln

845 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svårtför svenska , medieratt , översätta, shithole, countries
YLE - 19 dec 14 kl. 05:46

Sjukhus i Esbo vägrade översätta journal till svenska

Vid Jorvs sjukhus i Esbo vägrade personalen översätta en patientjournal till svenska, trots att HNS eget språkprogram slår fast att de skriftliga patientdirektiven ska ges på patientens språk. Också enligt patientombudsmannen måste journalen översättas till svenska om patienten så kräver. - Jag ringde röntgenavdelningen på Jorvs sjukhus och bad att få min journal och magnetröntgenutlåtande på svenska.

YLE - 08 jun 16 kl. 11:12

Grannlaga jobb att översätta gatunamn i Närpes

Barrvägen i Närpes har inget med barrträd att göra. Barr betyder här en del av mekanismen i en hästkärra. Alla gatunamn i den delen av staden har anknytning till hästar.

Expressen - 20 jul 13 kl. 14:28

Seger: "Det kan du översätta på Google"

FALKENBERG. Hemmapubliken betyder allt för Sverige. Under lördagens presskonferens fick lagkaptenen Caroline Seger frågor från en utländsk reporter om hur viktiga fansen är - och började att svarade på engelska.

Expressen - 20 jul 13 kl. 14:28

Seger: Det kan ni översätta på Google

Hemmapubliken betyder allt för Sverige. Under lördagens presskonferens fick lagkaptenen Caroline Seger frågor från en utländsk reporter om hur viktig fansen är - och började att svarade på engelska. ?

IDG - 28 maj 14 kl. 09:36

Så ska Skype översätta dina samtal

Microsoft släpper ny teknik som gör det möjligt att översätta röstsamtal till olika språk i realtid..

IDG - 15 okt 15 kl. 04:08

Nu kan du översätta skyltar med mobilkameran


Genom att använda kameran på din mobiltelefon kan Google Translate nu översätta skyltar på främmande språk..

Sydsvenskan - 13 okt 16 kl. 14:21

Att översätta ett monument

Ju mer man tränger in i Bob Dylans texter desto mer motsägelsefulla blir de. Det är just det som gör dem så bra. Mikael Wiehe, aktuell med en ny skiva med Dylantolkningar, skriver om konsten att översätta Dylan..

BT - 17 jan 17 kl. 11:04

Byggare tvingas översätta arbetsmiljöplan

Ett byggföretag som anlitar utländska arbetare måste nu översätta viktiga dokument till arbetarnas modersmål..

IDG - 04 okt 17 kl. 22:14

Pixel Buds är Googles smarthörlurar som kan översätta i realtid


Kan om de används ihop med Pixel och Google Assistant översätta mellan 40 språk i realtid. Bland annat svenska..

GöteborgsPosten - 05 okt 17 kl. 17:04

En glädje att översätta

– Det är en glädje att översätta Ishiguro, han har ett så fantastiskt vackert språk, säger Rose-Marie Nielsen som översatt fem av hans böcker..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Växande viralt fenomen: Tävling om att undvika Whams jullåt

Har du hört Whams 80-talsklassiker Last Christmas nu i december? Då har du redan förlorat tävlingen Whamageddon – en utmaning som går ut på att undvika den välkända jullåten..

SVT - 3 timmar sedan

Internkrig, förtroendekris och inställt Nobelpris – så var året för Svenska Akademien

För första gången sedan Andra världskriget har Svenska Akademien inte kunnat dela ut något Nobelpris i litteratur. Istället har institutionens år präglats av intern splittring och förtroendekris till följd av skandalen med Kulturprofilen. Kulturnyheterna sammanfattar året..

SVT - 3 timmar sedan

SVT stoppar reklamkampanj med julkalender-aktuella Cecilia Forss

SVT har stoppat en reklamkampanj som skådespelaren Cecilia Forss medverkar i. Forss, som har en av huvudrollerna i årets julkalender, hade missat att reklamsamarbeten inte är tillåtna under tiden hon syns i SVT:s program. – Vi hade absolut kunnat kommunicera de här reglerna ännu tydligare, säger julkalenderns projektledare Lisa Andrae..

SVT - 8 timmar sedan

Idag startar Musikhjälpen

Ikväll blir Farah Abadi, Daniel Adams-Ray och William Spetz inlåsta i en glasbur på Stortorget i Lund. Dygnet runt i en hel vecka sänder de radio och tv för att samla in pengar till förmån för funktionsvarierade..

SVT - 9 timmar sedan

Rörd Condé hyllades vid prisutdelning

Det var en rörd och mycket tacksam Maryse Condé som tog emot den så kallade Nya Akademiens litteraturpris. -Sedan ni tilldelade mig detta pris har det känts som om jag får värma mig vid en flammande eld, sade författaren i sitt tacktal..

SVT - 11 timmar sedan

I brist på litteraturpris – vilka blir framtidens pristagare?

Årets Nobeldag firas utan en litteraturpristagare i spåren av kulturprofilskandalen. I framtiden kommer Nobelpristagaren att utses av både Svenska Akademien, och en ny, extern kommitté. Kulturnyheterna guidar till de nya medlemmarna, och vilken typ av författarskap de kan tänkas vilja ge priset till..

SVT - Igår: 22:37

Elvis har blivit trafikljus i Tyskland

Elvis lever fortfarande – åtminstone som röd och grön gubbe. Den tyska staden Friedberg har nyligen valt att hylla musikikonen genom att installera tre trafikljus till hans ära..

SVT - I förrgår: 07:53

Konst värd över halv miljon kronor försvunnen från Regeringskansliet

Konst för 567 600 kronor har kommit bort från Regeringskansliet. Mellan åren 2005 och 2012 försvann 23 verk spårlöst från myndigheten, rapporterar P4 Stockholm och hänvisar vidare till nyhetsbyrån Siren, som har begärt ut en polisanmälan från Regeringskansliets förvaltningsavdelning..

SVT - I förrgår: 22:42

Så har det gått för tidigare Idol-deltagare

Sedan starten 2004 har programmet Idol varit en möjlighet för helt okända människor med ambition och talang att göra karriär. Genom åren har tävlingen tänt tiotals stjärnor på den svenska artisthimlen. Här följer ett axplock, och det är inte alltid segrarna som nått längst..

SVT - I förrgår: 22:43

Årets Idol-segrare utsedd

Sebastian heter årets segrare i TV4:s artisttävling ”Idol”. I ett konfettiregn med stort jubel vinner Sebastian omröstningen i den sista finaltävlingen mot Kadiatou..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.