SVT > Kultur

Wednesday, 17 January, 15:58

SVT - 12 jan 18 kl. 14:30

Svårt för svenska medier att översätta ”shithole countries”Hur översätts ”shithole countries” till svenska? Det är en fråga medier brottas med efter Donald Trumps senaste uttalande. Den amerikanska presidentens språkbruk har blivit en nästan daglig utmaning..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Donald Trumps

Dela artikeln

734 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svårtför svenska , medieratt , översätta, shithole, countries
YLE - 19 dec 14 kl. 05:46

Sjukhus i Esbo vägrade översätta journal till svenska

Vid Jorvs sjukhus i Esbo vägrade personalen översätta en patientjournal till svenska, trots att HNS eget språkprogram slår fast att de skriftliga patientdirektiven ska ges på patientens språk. Också enligt patientombudsmannen måste journalen översättas till svenska om patienten så kräver. - Jag ringde röntgenavdelningen på Jorvs sjukhus och bad att få min journal och magnetröntgenutlåtande på svenska.

YLE - 08 jun 16 kl. 11:12

Grannlaga jobb att översätta gatunamn i Närpes

Barrvägen i Närpes har inget med barrträd att göra. Barr betyder här en del av mekanismen i en hästkärra. Alla gatunamn i den delen av staden har anknytning till hästar.

Expressen - 20 jul 13 kl. 14:28

Seger: "Det kan du översätta på Google"

FALKENBERG. Hemmapubliken betyder allt för Sverige. Under lördagens presskonferens fick lagkaptenen Caroline Seger frågor från en utländsk reporter om hur viktiga fansen är - och började att svarade på engelska.

Expressen - 20 jul 13 kl. 14:28

Seger: Det kan ni översätta på Google

Hemmapubliken betyder allt för Sverige. Under lördagens presskonferens fick lagkaptenen Caroline Seger frågor från en utländsk reporter om hur viktig fansen är - och började att svarade på engelska. ?

IDG - 28 maj 14 kl. 09:36

Så ska Skype översätta dina samtal

Microsoft släpper ny teknik som gör det möjligt att översätta röstsamtal till olika språk i realtid..

IDG - 15 okt 15 kl. 04:08

Nu kan du översätta skyltar med mobilkameran


Genom att använda kameran på din mobiltelefon kan Google Translate nu översätta skyltar på främmande språk..

Sydsvenskan - 13 okt 16 kl. 14:21

Att översätta ett monument

Ju mer man tränger in i Bob Dylans texter desto mer motsägelsefulla blir de. Det är just det som gör dem så bra. Mikael Wiehe, aktuell med en ny skiva med Dylantolkningar, skriver om konsten att översätta Dylan..

BT - 17 jan 17 kl. 11:04

Byggare tvingas översätta arbetsmiljöplan

Ett byggföretag som anlitar utländska arbetare måste nu översätta viktiga dokument till arbetarnas modersmål..

IDG - 04 okt 17 kl. 22:14

Pixel Buds är Googles smarthörlurar som kan översätta i realtid


Kan om de används ihop med Pixel och Google Assistant översätta mellan 40 språk i realtid. Bland annat svenska..

GöteborgsPosten - 05 okt 17 kl. 17:04

En glädje att översätta

– Det är en glädje att översätta Ishiguro, han har ett så fantastiskt vackert språk, säger Rose-Marie Nielsen som översatt fem av hans böcker..

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Europarådets pris till Raoul Wallenbergs minne till romskt rättighetscentrum

The European Roma Rights Centre (ERRC) belönas med priset till Raoul Wallenbergs minne 2018, för sitt arbete för romers rättigheter..

SVT - 3 timmar sedan

”Bergman var ett manligt geni och fick göra lite som han ville”

Jane Magnusson och Liv Strömquists satirfilm om Ingmar Bergman tävlar i årets kortfilmssektion på prestigefestivalen Sundance. Filmen behandlar regissörens makt och sexualitet..

SVT - 2 timmar sedan

Ruben Östlund i Sundance-jury

Ruben Östlund är en av 24 jurymedlemmar i årets filmfestival i Sundance tillsammans med bland andra Jada Pinkett Smith, Octavia Spencer och RuPaul. – Kul att sitta med i juryn i en av dom största festivalerna tillsammans med sådana namn, säger regissören till Kulturnyheterna..

SVT - 1 timme sedan

Dottern om anklagelserna mot Woody Allen: ”Varför skulle jag inte vilja sänka honom?”

Under torsdagsmorgonen den 18 januari, amerikansk tid, sänds en intervju med Dylan Farrow i ett morgontv-program i kanalen CBS. Farrow är Woody Allen och Mia Farrows dotter och hon har sedan 1993 anklagat Allen för att ha förgripit sig på henne 1992, när hon var sju år gammal. – Allt jag kan göra är att tala sanning och hoppas att någon kommer tro mig, istället för att bara lyssna, säger Farrow i en redan publicerad del av intervjun..

SVT - 3 timmar sedan

Kinesisk säkerhetstjänst anklagas för kidnappning

Enligt en kinesisk-amerikansk journalist, som intervjuat den regimkritiska mijardären Guo Wengui, har kinesisk säkerhetstjänst kidnappad hans fru. Guo Wengui befinner sig sedan 2017 i USA efter att ha anklagat den kinesiska regimen för korruption..

SVT - 4 timmar sedan

Sen kväll med Luuk blir Scenkväll

En ny talkshow med Kristian Luuk och Daniel Hallberg har snart premiär i Stockholm. Och den tidigare programledaren för Sen kväll med Luuk säger att han hoppas att de inbjudna gästerna vågar öppna sig mer i en teaterföreställning än i ett tv-program. – Kanske bjussar de på lite fler grejer när de vet att det inte är en miljonpublik som tittar, säger Kristian Luuk till SVT:s Morgonstudion..

SVT - 4 timmar sedan

Övergrepps-anklagelserna mot Woody Allen

Regissören Woody Allens dotter Dylan Farrow framträder för första gången i tv unders torsdagsmorgonen amerikansk tid för att prata om det övergrepp hon anklagar sin far för. Anklagelserna togs upp första gången 1992, detta har hänt sedan dess..

SVT - 5 timmar sedan

Algoritm ska få världsledarna att bli mer som Raoul

Idag lanseras en algoritm som läser av tweets från 300 världsledare och analyserar innehållet. Resultatet redovisas enligt Raoul-skalan, och dagen började med rejäla minusgrader..

SVT - 7 timmar sedan

Operasångerskor håller #metoo-konsert

Klassiska och specialskrivna verk kommer att framföras på flera håll i landet när sångerskorna bakom uppropet #visjungerut håller konsert..

SVT - 8 timmar sedan

Matt Damon ber om ursäkt för metoo-uttalanden

Skådespelaren Matt Damon backar från och ber om ursäkt för uttalanden han har gjort om metoo-rörelsen, skriver Vanity Fair..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.