SVT > Kultur

Sunday, 18 March, 12:42

SVT - 12 jan 18 kl. 14:30

Svårt för svenska medier att översätta ”shithole countries”Hur översätts ”shithole countries” till svenska? Det är en fråga medier brottas med efter Donald Trumps senaste uttalande. Den amerikanska presidentens språkbruk har blivit en nästan daglig utmaning..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Donald Trumps

Dela artikeln

846 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svårtför svenska , medieratt , översätta, shithole, countries
YLE - 19 dec 14 kl. 05:46

Sjukhus i Esbo vägrade översätta journal till svenska

Vid Jorvs sjukhus i Esbo vägrade personalen översätta en patientjournal till svenska, trots att HNS eget språkprogram slår fast att de skriftliga patientdirektiven ska ges på patientens språk. Också enligt patientombudsmannen måste journalen översättas till svenska om patienten så kräver. - Jag ringde röntgenavdelningen på Jorvs sjukhus och bad att få min journal och magnetröntgenutlåtande på svenska.

YLE - 08 jun 16 kl. 11:12

Grannlaga jobb att översätta gatunamn i Närpes

Barrvägen i Närpes har inget med barrträd att göra. Barr betyder här en del av mekanismen i en hästkärra. Alla gatunamn i den delen av staden har anknytning till hästar.

Expressen - 20 jul 13 kl. 14:28

Seger: "Det kan du översätta på Google"

FALKENBERG. Hemmapubliken betyder allt för Sverige. Under lördagens presskonferens fick lagkaptenen Caroline Seger frågor från en utländsk reporter om hur viktiga fansen är - och började att svarade på engelska.

Expressen - 20 jul 13 kl. 14:28

Seger: Det kan ni översätta på Google

Hemmapubliken betyder allt för Sverige. Under lördagens presskonferens fick lagkaptenen Caroline Seger frågor från en utländsk reporter om hur viktig fansen är - och började att svarade på engelska. ?

IDG - 28 maj 14 kl. 09:36

Så ska Skype översätta dina samtal

Microsoft släpper ny teknik som gör det möjligt att översätta röstsamtal till olika språk i realtid..

IDG - 15 okt 15 kl. 04:08

Nu kan du översätta skyltar med mobilkameran


Genom att använda kameran på din mobiltelefon kan Google Translate nu översätta skyltar på främmande språk..

Sydsvenskan - 13 okt 16 kl. 14:21

Att översätta ett monument

Ju mer man tränger in i Bob Dylans texter desto mer motsägelsefulla blir de. Det är just det som gör dem så bra. Mikael Wiehe, aktuell med en ny skiva med Dylantolkningar, skriver om konsten att översätta Dylan..

BT - 17 jan 17 kl. 11:04

Byggare tvingas översätta arbetsmiljöplan

Ett byggföretag som anlitar utländska arbetare måste nu översätta viktiga dokument till arbetarnas modersmål..

IDG - 04 okt 17 kl. 22:14

Pixel Buds är Googles smarthörlurar som kan översätta i realtid


Kan om de används ihop med Pixel och Google Assistant översätta mellan 40 språk i realtid. Bland annat svenska..

GöteborgsPosten - 05 okt 17 kl. 17:04

En glädje att översätta

– Det är en glädje att översätta Ishiguro, han har ett så fantastiskt vackert språk, säger Rose-Marie Nielsen som översatt fem av hans böcker..

Fler nyheter från SVT

SVT - 14 timmar sedan

Benny Fredriksson har avlidit

Benny Fredriksson, tidigare vd för Kulturhuset Stadsteatern, har avlidit. Han blev 58 år gammal..

SVT - 15 timmar sedan

Linus de Faire får Katapultpriset

Linus de Faire tilldelas Katapultpriset för debutboken ”Boken om Yousef”. ”För ett vindlande berättande som på ett egensinnigt sätt om och om igen osäkrar sanningen”, lyder juryns motivering..

SVT - Igår: 18:47

Mediekrönikör om DR:s nedskärningar: ”Blir mindre danskt kvalitetsinnehåll”

Den danska regeringen vill spara 20 procent på public service-företaget Danmarks radio. Ett förslag som radikalt skulle påverka det danska medielandskapet, enligt Jacob Mollerud, mediekrönikör på dagstidningen Politiken. – Det här är den största nedskärning som public service någonsin varit med om – vilket naturligtvis leder till en väsentlig förändring av mediebilen, säger han till Kulturnyheterna..

SVT - Igår: 16:32

Gaffa fälls för könsdiskriminerande annons

Musiktidningen Gaffa sökte i en jobbannons efter ”åsiktsglada icke-cis-män” – men formuleringen bedöms av Diskrimineringsombudsmannen ha verkat avskräckande för personer av visst kön och fäller tidningen, uppger nyhetsbyrån Siren..

SVT - Igår: 14:59

Banksy uppmärksammar fängslad konstnär i New York

Den brittiske gatukonstnären Banksy är tillbaka i New York. Det med en 20 meter stor mural som uppmärksammar den fängslade kurdiska konstnären och journalisten Zehra Dogan, rapporterar New York Times..

SVT - Igår: 15:04

Bob Hund firar 25 år med egen podcast

Popbandet Bob Hund fortsätter att fira sitt 25-årsjubileum med en ny vinylutgåva av tidigare plattor och en podcast..

SVT - Igår: 14:29

Tjuvlyssnandet och rytmen: Därför ska man skriva på tåget

Tågresan återkommer i åtskilliga romaner och fungerar också som en kreativ plats för många skribenter. Kulturnyheterna hoppade på nattåget från Göteborg till Umeå och pratade med poeter och författare, på väg till litteraturfestivalen Umeå Littfest, om varför de skriver bättre ombord..

SVT - Igår: 13:13

Dansk regering förslår stora nedskärningar i Danmarks radio

Under fredagen presenterade den danska regeringen ett förslag som går ut på att spara 20 procent på public service-företaget Danmarks radio och avskaffa lincensen..

SVT - I förrgår: 12:37

Sara Danius gästcurator på Moderna museet

Till sommaren 2019 är Svenska Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius inbjuden som gästcurator på Moderna Museet i Stockholm för att göra en fotoutställning..

SVT - I förrgår: 11:45

De är nominerade till Guldspaden 2018

Under fredagen presenterades de nominerade till Sveriges mest prestigefyllda journalistiska utmärkelser: Guldspaden. Bland de nominerade märks Knut Kainz Rogneruds bok Tio trasiga teorier om ekonomi, Dokument inifråns reportageserie Fallet Kevin och Dagens Nyheters granskning av den så kallade kulturprofilen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.