SVT > Utrikes

Sunday, 05 July, 01:37

SVT - 12 jan 18 kl. 08:25

Mellanösternexperten: ”Var tredje månad vet ingen riktigt hur det ska bli med kärnenergiavtalet”Hör Rouzbeh Parsi, mellanösternexpert på Lunds Universitet om varför det svänger så ofta om kärnenergiavtalet mellan USA och Iran..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Rouzbeh Parsi, Lunds Universitet, USA, Iran

Dela artikeln

42 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MellanösternexpertenVar tredje månad , vetingen , riktigthur det , ska bli med kärnenergiavtalet
Dagens PS - 08 maj 18 kl. 10:05

Expert varnar för krig: ”Väldigt explosiv situation”

President Donald Trumps besked om vad som händer med kärnenergiavtalet mellan Iran och världens stormakter kan få stora påföljder. Om det blir en omförhandling som får gälla bedöms oljepriset kunna stiga med ytterligare fem dollar, enligt Handelsbankens råvarustrateg Martin Jansson. Skulle Trump välja att återställa sanktionerna väntas reaktionen på marknaden bli ännu kraftigare.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Rock-ikonen Neil Young rasar mot Trump – igen

Neil Young är upprörd igen efter att president Donald Trump använt Youngs musik före ett tal under fredagen. Nyligen har både Rolling Stones och Tom Pettys familj reagerat mot att Trump använder deras musik vid sina framträdanden..

SVT - 3 timmar sedan

Kritik mot stängda flyktingläger i Grekland

Grekland får skarp kritik för att man fortsätter att hålla flyktingläger i karantän istället för att evakuera riskgrupper och glesa ut lägren. SVT har besökt Greklands största läger, Moria, där trängsel och brist på vatten gör det svårt för dom boende att hålla hygien och social distansering..

SVT - 4 timmar sedan

Längsta pubstoppet på 350 år är över

Nu tillåts de 28 000 pubarna i England att åter öppna efter flera månader av coronarestriktioner..

SVT - 6 timmar sedan

Könstillhörighet slopas på nederländska id-kort

Inom de närmaste åren är det tänkt att Nederländerna ska ta bort uppgifter på id-handlingar om vilket kön en person tillhör. Anledningen är, enligt landets jämställdhets- och kulturminister Ingrid van Engelshoven (liberala D66), att uppgifter om könstillhörighet är ”onödiga”..

SVT - 14 timmar sedan

Fönstershopping får ny innebörd i Brasilien

Ett köpcentrum i São Paulo, Brasilien, har kommit på ett nytt sätt för kunderna att kunna shoppa – utan att de riskerar att smittas av coronaviruset..

SVT - 14 timmar sedan

Tiotals saknade efter översvämningar i Japan

Minst två personer rapporterats ha dött efter kraftiga regnfall i södra Japan..

SVT - 16 timmar sedan

Tusentals såg Trump starta fjärde juli-festen

President Donald Trump tjuvstartade USA:s nationaldagsfirande vid Mount Rushmore i South Dakota. Inför en publik på omkring 7 500 personer höll han ett mörkt och dystert tal – samtidigt som det framkom att hans sons flickvän har covid-19..

SVT - 21 timmar sedan

Kokosvatten tas bort från butiker i Storbritannien – ”apor far illa”

Djurrättsgruppen PETA Asia har i en granskning visat hur apor som är tränade att plocka kokosnötter i Thailand behandlas illa. På grund av rapporten tar nu flera butikskedjor i Storbritannien bort produkter som kan ha framställs av apskördade kokosnötter..

SVT - Igår: 21:25

Svenskar får rött ljus av England – tvingas i karantän

England lättar på karantänsreglerna och välkomnar inom kort besökare från ett 60-tal länder. Men svenskar får fortsatt rött ljus – och tvingas sitta i två veckors karantän vid inresa, meddelar den brittiska regeringen. – Vi respekterar Storbritanniens beslut, säger Anton Dahlquist, presskommunikatör på Utrikesdepartementet..

SVT - Igår: 21:56

Larmet från Kina: Muslimska kvinnor tvångssteriliseras

Kvinnor från de muslimska minoriteterna i nordvästra Kina utsätts för tvångssteriliseringar, och tvingas göra abort. Det rapporterar nyhetsbyrån AP, och hänvisar till offentlig statistik, interna dokument från kinesiska myndigheter, och intervjuer med ett 30-tal kvinnor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.