SR > Vetenskap

Tuesday, 16 October, 03:52

SR - 11 jan 18 kl. 06:00

Strider och konflikter slår hårt mot de vilda djurenUnder en lång tid har krig och konflikter haft mycket stor påverkan på hur det går för de stora afrikanska däggdjuren..
Läs mer på SR

Dela artikeln

28 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Strideroch , konflikterslår , hårtmot de , vilda, djuren
LV - 30 nov 16 kl. 12:00

Medborgare överklagar förbud mot vilda cirkusdjur

En man i Västervik överklagar kommunens beslut om förbud mot vilda djur på cirkus. Beslutet strider mot lagen, anser mannen..

Helsingborgs Dagblad - 23 jul 15 kl. 16:19

Pangpang på gatan och vilda västern i samhället

Var går gränsen för våra reaktioner? Vem reagerar först och när? Är det de oavsiktliga offren för gängstrider?

Sydsvenskan - 23 jul 15 kl. 16:19

Pangpang på gatan och vilda västern i samhället

Var går gränsen för våra reaktioner? Vem reagerar först och när? Är det de oavsiktliga offren för gängstrider?

Nyheter 24 - 30 sep 13 kl. 10:05

Hackar framgångsrika sidor ? för att tjäna pengar på Facebook"Så går det till"Strider mot Facebooks regler

"The typical jag", "Roliga SMS" och "Vi som hatar reklam på Spotify". Du kanske gillar någon av dessa Facebooksidor? De har nämligen över 370 000 svenska prenumeranter som genererar tusentals kronor varje månad ?

YA - 23 aug 14 kl. 03:55

Det är inte synd om mig

Foto: Hasse Holmberg
I boken ”Lycka”, i vilken Dalai Lama intervjuas, beskrivs hur Buddha en dag fick besök av en kvinna som gråtande bad om hjälp med att återuppliva sin döde son.
Buddha sa åt henne att visst kunde han hjälpa – om hon bara knackade dörr för att få tag i senapsfrön från en familj som aldrig förlorat någon. Men det visade sig vara ett svårt uppdrag, för ingen kunde säga att de besparats döden.

Supermiljöbloggen - 17 nov 14 kl. 13:16

Allt om den illegala djurhandeln

INTERVJU MED OLA JENNERSTEN (WWF): Den illegala djurhandeln omsätter omkring 10 miljarder dollar per år. Tigrar, noshörningar och elefanter är de djuren som utsätts hårdast och populationerna har kommit otroligt nära gränsen för vad de klarar av ute i naturen. De senaste åren har dödandet av djuren eskalerat.

Kristianstadsbladet - 30 jul 13 kl. 22:32

Tigrarna blir fler i Nepal


Antalet vilda bengaliska tigrar har ökat i Nepal, enligt en statlig rapport. Nu finns totalt 198 tigrar i det vilda, vilket är en ökning på 63 procent jämfört med för fem år sedan. - Det är glädjande att vi är på rätt väg, säger Maheshwar Dhakal på Nepals nationalparksdepartement.

Helsingborgs Dagblad - 30 jul 13 kl. 22:34

Tigrarna blir fler i Nepal

Antalet vilda bengaliska tigrar har ökat i Nepal, enligt en statlig rapport. Nu finns totalt 198 tigrar i det vilda, vilket är en ökning på 63 procent jämfört med för fem år sedan. ?

BT - 30 jul 13 kl. 22:34

Tigrarna blir fler i Nepal

Antalet vilda bengaliska tigrar har ökat i Nepal, enligt en statlig rapport. Nu finns totalt 198 tigrar i det vilda, vilket är en ökning på 63 procent jämfört med för fem år sedan. - Det är glädjande att vi är på rätt väg, säger Maheshwar Dhakal på Nepals nationalparksdepartement.

Sydsvenskan - 16 jan 12 kl. 16:03

Hemliga Peking

Foto: Ola Wong
Följ med till den vilda muren och en orgie i dumplings. Ola Wong tipsar om två av sina favoritställen i Peking, långt bortom turist­fällorna.
Efter en halvtimmes vandring uppför en brant stig ser vi väggen av massiva stenblock som skär genom skogen.

Fler nyheter från SR

SR - 16 timmar sedan

Fiskekvoter i Östersjön fastställs på EU-möte

Under måndagskvällen träffas EU:s jordbruks- och fiskeministrar för att bland annat enas om mängden fisk som får tas upp ur Östersjön 2019. Östersjöfiskens tillstånd lyftes fram under ett seminarium som Klotet arrangerade på Berwaldhallen i höstas..

SR - 20 timmar sedan

Världens största samling av rissorter ska räddas

En enorm fröbank med 136 000 fröpåsar ska enligt det internationella risforskningsinstitutet IRRI få evigt skydd..

SR - 21 timmar sedan

Rekordvärme och ny skog – ett krympande arktis

Den arktiska zonen krymper och det märks av i Sverige. I Abisko är årsmedeltemperaturen som oftast över nollgradigt, vilket det inte varit tidigare. I sommar har det till och med varit värmerekord..

SR - 21 timmar sedan

Dålig kunskap om sexuella trakasserier på högskolan

Det är stor brist på kunskap om hur problemet med sexuella trakasserier inom svenska högskolor och universitet ser ut enligt en ny rapport..

SR - 12 okt 18 kl. 09:31

Så lätt kan släktens dna avslöja brottslingen

Hur nära det går att komma för att avslöja identiteten på enskilda personer via genetiska släktforskningstjänster har undersökts i en ny studie..

SR - 12 okt 18 kl. 06:42

Storbritanniens jordbruksminister: Genredigerade grödor behövs

Den brittiske jordbruksministern George Eustice anser att genredigerade grödor behövs för att jordbruket ska klara framtida utmaningar..

SR - 12 okt 18 kl. 06:24

Lova opererades för att kunna andas normalt - är långt ifrån ensam

Hundar med platta nosar, som till exempel fransk bulldogg och mops behöver opereras för att klara av att andas normalt..

SR - 12 okt 18 kl. 06:00

Holländskt hlr-rekord kan rädda livet på 500 svenskar per år

I snitt överlever 20 procent av alla med hjärtstopp utanför sjukhus i Nederländerna. Det är dubbelt så många som i Sverige. Att den holländska befolkningen kan hjärt-lungräddning och vet hur man använder en hjärtstartare räddar många..

SR - 11 okt 18 kl. 14:00

Poddsamling: Donation - gåvan som räddar liv

Hempa får en njure av sin kompis Kalle. Josefina räddas till livet av en stamcellsdonation genom Tobiasregistret. Under Donationsveckan samlar Vetenskapsradion sex program på temat..

SR - 11 okt 18 kl. 07:07

Kraftig skärpning av bullernivåer med nya riktlinjer från WHO

Nu lanserar Väldshälsoorganisationen WHO nya riktlinjer kring bullernivåer för bland annat vägar, transporter och fritids-buller..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.