SR > Vetenskap

Saturday, 21 April, 09:55

SR - 11 jan 18 kl. 06:00

Strider och konflikter slår hårt mot de vilda djurenUnder en lång tid har krig och konflikter haft mycket stor påverkan på hur det går för de stora afrikanska däggdjuren..
Läs mer på SR

Dela artikeln

28 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Strideroch , konflikterslår , hårtmot de , vilda, djuren
LV - 30 nov 16 kl. 12:00

Medborgare överklagar förbud mot vilda cirkusdjur

En man i Västervik överklagar kommunens beslut om förbud mot vilda djur på cirkus. Beslutet strider mot lagen, anser mannen..

Helsingborgs Dagblad - 23 jul 15 kl. 16:19

Pangpang på gatan och vilda västern i samhället

Var går gränsen för våra reaktioner? Vem reagerar först och när? Är det de oavsiktliga offren för gängstrider?

Sydsvenskan - 23 jul 15 kl. 16:19

Pangpang på gatan och vilda västern i samhället

Var går gränsen för våra reaktioner? Vem reagerar först och när? Är det de oavsiktliga offren för gängstrider?

Nyheter 24 - 30 sep 13 kl. 10:05

Hackar framgångsrika sidor ? för att tjäna pengar på Facebook"Så går det till"Strider mot Facebooks regler

"The typical jag", "Roliga SMS" och "Vi som hatar reklam på Spotify". Du kanske gillar någon av dessa Facebooksidor? De har nämligen över 370 000 svenska prenumeranter som genererar tusentals kronor varje månad ?

YA - 23 aug 14 kl. 03:55

Det är inte synd om mig

Foto: Hasse Holmberg
I boken ”Lycka”, i vilken Dalai Lama intervjuas, beskrivs hur Buddha en dag fick besök av en kvinna som gråtande bad om hjälp med att återuppliva sin döde son.
Buddha sa åt henne att visst kunde han hjälpa – om hon bara knackade dörr för att få tag i senapsfrön från en familj som aldrig förlorat någon. Men det visade sig vara ett svårt uppdrag, för ingen kunde säga att de besparats döden.

Supermiljöbloggen - 17 nov 14 kl. 13:16

Allt om den illegala djurhandeln

INTERVJU MED OLA JENNERSTEN (WWF): Den illegala djurhandeln omsätter omkring 10 miljarder dollar per år. Tigrar, noshörningar och elefanter är de djuren som utsätts hårdast och populationerna har kommit otroligt nära gränsen för vad de klarar av ute i naturen. De senaste åren har dödandet av djuren eskalerat.

Kristianstadsbladet - 30 jul 13 kl. 22:32

Tigrarna blir fler i Nepal


Antalet vilda bengaliska tigrar har ökat i Nepal, enligt en statlig rapport. Nu finns totalt 198 tigrar i det vilda, vilket är en ökning på 63 procent jämfört med för fem år sedan. - Det är glädjande att vi är på rätt väg, säger Maheshwar Dhakal på Nepals nationalparksdepartement.

Helsingborgs Dagblad - 30 jul 13 kl. 22:34

Tigrarna blir fler i Nepal

Antalet vilda bengaliska tigrar har ökat i Nepal, enligt en statlig rapport. Nu finns totalt 198 tigrar i det vilda, vilket är en ökning på 63 procent jämfört med för fem år sedan. ?

BT - 30 jul 13 kl. 22:34

Tigrarna blir fler i Nepal

Antalet vilda bengaliska tigrar har ökat i Nepal, enligt en statlig rapport. Nu finns totalt 198 tigrar i det vilda, vilket är en ökning på 63 procent jämfört med för fem år sedan. - Det är glädjande att vi är på rätt väg, säger Maheshwar Dhakal på Nepals nationalparksdepartement.

Sydsvenskan - 16 jan 12 kl. 16:03

Hemliga Peking

Foto: Ola Wong
Följ med till den vilda muren och en orgie i dumplings. Ola Wong tipsar om två av sina favoritställen i Peking, långt bortom turist­fällorna.
Efter en halvtimmes vandring uppför en brant stig ser vi väggen av massiva stenblock som skär genom skogen.

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 07:21

Så mycket mat slängs i soptunnan i USA

Medan många människor svälter slänger andra människor massor av mat varje dag. En ny studie har tittat på hur det ser ut i USA..

SR - Igår: 06:00

Naturkatastrofer skördar färre liv – men kostar mer

9500 människor dog förra året i naturkatastrofer i världen. Det är en lägre siffra jämfört med genomsnittet de senaste tio åren. Men kostnaderna för naturkatastroferna var dubbelt så höga..

SR - Igår: 06:00

Om några hundra år kan kon vara störst i världen

Storleken på världens landlevande däggdjur har blivit allt mindre i takt med att människan brett ut sig. Och trenden väntas fortsätta..

SR - Igår: 17:00

Vad bananflugan kan lära oss om droger och sex

Hannarna hos bananflugor kan känna ett sorts lyckorus av att ha sex som kommer när hannarna ger ifrån sig sin sperma, enligt en ny studie..

SR - I förrgår: 06:12

Rumstempererat kan vara leverns melodi

En lever som ska transplanteras kommer ofta i en kylväska. Men att förvara levern i kroppstemperatur kan göra att de hålls i bättre kondition, visar en ny studie..

SR - I förrgår: 06:12

Så lika neandertalare är vi

Neandertalmänniskan dog ut för cirka 30 000 år sedan. Men det mesta av deras gener finns fortfarande kvar bland nutidens människor..

SR - I förrgår: 06:13

Gigantisk buffé för hungriga fåglar

I norra Kina ska naturvårdare anlägga vad som kanske kan sägas vara världens största fågelmatare..

SR - 18 apr 18 kl. 06:42

Växtdoldis upptäckt genom sociala medier

En ovanligt lyckad symbios mellan sociala medier och vetenskap har resulterat i upptäckten av en ovanlig planta - stenbräckeväxten Heuchera alba..

SR - 18 apr 18 kl. 06:00

Svårt att extremsporta jämställt

Utövare av extremsporter som triathlon och ultramaraton har svårt att kombinera sin idrott med ett jämställt familjeliv, visar en studie gjord av forskare vid Linnéuniversitetet och Göteborgs universitet..

SR - 18 apr 18 kl. 06:00

Stressade ungdomar riskerar att inte få rätt hjälp

Den ökande psykiska ohälsan ökar bland unga, och när samhället sätter in insatser gäller det att rätt person får rätt hjälp. Men så är det inte alltid..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.