SR > Vetenskap

Saturday, 19 January, 23:54

SR - 11 jan 18 kl. 06:00

Strider och konflikter slår hårt mot de vilda djurenUnder en lång tid har krig och konflikter haft mycket stor påverkan på hur det går för de stora afrikanska däggdjuren..
Läs mer på SR

Dela artikeln

28 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Strideroch , konflikterslår , hårtmot de , vilda, djuren
LV - 30 nov 16 kl. 12:00

Medborgare överklagar förbud mot vilda cirkusdjur

En man i Västervik överklagar kommunens beslut om förbud mot vilda djur på cirkus. Beslutet strider mot lagen, anser mannen..

Helsingborgs Dagblad - 23 jul 15 kl. 16:19

Pangpang på gatan och vilda västern i samhället

Var går gränsen för våra reaktioner? Vem reagerar först och när? Är det de oavsiktliga offren för gängstrider?

Sydsvenskan - 23 jul 15 kl. 16:19

Pangpang på gatan och vilda västern i samhället

Var går gränsen för våra reaktioner? Vem reagerar först och när? Är det de oavsiktliga offren för gängstrider?

Nyheter 24 - 30 sep 13 kl. 10:05

Hackar framgångsrika sidor ? för att tjäna pengar på Facebook"Så går det till"Strider mot Facebooks regler

"The typical jag", "Roliga SMS" och "Vi som hatar reklam på Spotify". Du kanske gillar någon av dessa Facebooksidor? De har nämligen över 370 000 svenska prenumeranter som genererar tusentals kronor varje månad ?

YA - 23 aug 14 kl. 03:55

Det är inte synd om mig

Foto: Hasse Holmberg
I boken ”Lycka”, i vilken Dalai Lama intervjuas, beskrivs hur Buddha en dag fick besök av en kvinna som gråtande bad om hjälp med att återuppliva sin döde son.
Buddha sa åt henne att visst kunde han hjälpa – om hon bara knackade dörr för att få tag i senapsfrön från en familj som aldrig förlorat någon. Men det visade sig vara ett svårt uppdrag, för ingen kunde säga att de besparats döden.

Supermiljöbloggen - 17 nov 14 kl. 13:16

Allt om den illegala djurhandeln

INTERVJU MED OLA JENNERSTEN (WWF): Den illegala djurhandeln omsätter omkring 10 miljarder dollar per år. Tigrar, noshörningar och elefanter är de djuren som utsätts hårdast och populationerna har kommit otroligt nära gränsen för vad de klarar av ute i naturen. De senaste åren har dödandet av djuren eskalerat.

Kristianstadsbladet - 30 jul 13 kl. 22:32

Tigrarna blir fler i Nepal


Antalet vilda bengaliska tigrar har ökat i Nepal, enligt en statlig rapport. Nu finns totalt 198 tigrar i det vilda, vilket är en ökning på 63 procent jämfört med för fem år sedan. - Det är glädjande att vi är på rätt väg, säger Maheshwar Dhakal på Nepals nationalparksdepartement.

Helsingborgs Dagblad - 30 jul 13 kl. 22:34

Tigrarna blir fler i Nepal

Antalet vilda bengaliska tigrar har ökat i Nepal, enligt en statlig rapport. Nu finns totalt 198 tigrar i det vilda, vilket är en ökning på 63 procent jämfört med för fem år sedan. ?

BT - 30 jul 13 kl. 22:34

Tigrarna blir fler i Nepal

Antalet vilda bengaliska tigrar har ökat i Nepal, enligt en statlig rapport. Nu finns totalt 198 tigrar i det vilda, vilket är en ökning på 63 procent jämfört med för fem år sedan. - Det är glädjande att vi är på rätt väg, säger Maheshwar Dhakal på Nepals nationalparksdepartement.

Sydsvenskan - 16 jan 12 kl. 16:03

Hemliga Peking

Foto: Ola Wong
Följ med till den vilda muren och en orgie i dumplings. Ola Wong tipsar om två av sina favoritställen i Peking, långt bortom turist­fällorna.
Efter en halvtimmes vandring uppför en brant stig ser vi väggen av massiva stenblock som skär genom skogen.

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 06:00

Expedition undersöker valbajs

Ett forskarteam från flera länder beger sig i morgon mot Antarktis. Målet med resan är att studera vad valbajs har för betydelse för havsmiljön. Fartyget avgår från Hobart i Australien..

SR - Igår: 06:00

Saturnus fick vänta länge på sina ringar

Ringarna runt Saturnus bildades betydligt senare än själva planeten. Den slutsatsen drar forskare utifrån mätningar från rymdsonden Cassini..

SR - Igår: 06:00

Flerspråkiga majsplantor

Majsplantor tycks kunna prata med varandra. På mer än ett sätt. Det visar nu forskare från Sveriges lantbruksuniversitet..

SR - Igår: 06:00

Forskare: Utrotningslistade djur på väg tillbaka

Flera utrotningshotade djurarter som ska skyddas enligt den amerikanska miljölagen ESA, ökar i antal. Det visar en ny studie..

SR - I förrgår: 10:27

Fjällräven fortsätter öka

Det finns minst 304 vuxna fjällrävar i Skandinavien, enligt Naturvårdsverket.Vid millennieskiftet fanns blott 40-60 fjällrävar i Skandinavien..

SR - I förrgår: 06:57

Dragons rymdresa får vänta

Idag var det meningen att ett första test skulle ske av den nya rymdkapseln Dragon. Nasa vill använda kapseln för att skicka astronauter till rymdstationen ISS..

SR - I förrgår: 06:58

Telefonlinje och KBT kan stoppa sexövergrepp

Personer som riskerar att begå sexuella övergrepp kan få hjälp via telefonlinjen PrevenTell och en internetbaserad KBT-behandling..

SR - 16 jan 19 kl. 06:01

Randiga kroppsmålningar håller insekter borta

Kroppsmålningar har traditionellt använts av folkgrupper i Afrika, Australien och Papua nya Guinea. Nu visar en studie från bland annat Lunds universitet att bromsar ogillar randiga målningar..

SR - 16 jan 19 kl. 06:00

60-80 procent har ljugit för doktorn

De flesta patienter har någon gång ljugit eller undanhållit information för en läkare eller sköterska. Det visar en amerikansk undersökning av 4500 personer..

SR - 16 jan 19 kl. 06:00

Plast från mjölkpaket ska bli bilbränsle

Du vet den där plastkorken på mjölkpaketet? Den kan bli bilbränsle i framtiden. Detta enligt forskare vid forskningsinstitutet RISE ETC i Piteå..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.