DI > Ekonomi

Thursday, 13 December, 11:32

DI - 10 jan 18 kl. 19:30

Tredubbla marinen för en säkrare svensk ekonomiAtt skydda vår sjöfart och hålla leder och hamnar öppna kräver att omgivande kust-, havs- och skärgårdsområden kan kontrolleras och försvaras. För det krävs en väsentligt större marin. Sju ubåtar, långt fler ytstridsfartyg och en helt ny bas i Göteborg gör det möjligt att försörja Sverige i kris och konflikt, skriver Michael Zell, ordförande i Kungliga Örlogsmannasällskapet och mångårig chef inom Handelsbankssfären..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Göteborg, Sverige, Michael Zell, Kungliga Örlogsmannasällskapet, Handelsbankssfären

Dela artikeln

3175 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tredubbla, marinenför en , säkraresvensk , ekonomi
DI - 10 jan 18 kl. 19:30

Debatt: Tredubbla marinen för en säkrare svensk ekonomi

DEBATT. Att skydda vår sjöfart och hålla leder och hamnar öppna kräver att omgivande kust-, havs- och skärgårdsområden kan kontrolleras och försvaras. För det krävs en väsentligt större marin.

YLE - 31 dec 15 kl. 08:51

Många ville läsa om hjältar på tåget

Två nyheter om beväringar fick mest klick under 2015 i Västnyland. På listan över mest lästa finns också regnbågar på Stafettkarnevalen, en Ekenäsbos framgångar i svenska Idol samt sextonåringen från Lojo som skrev tio laudatur. Den allra mest lästa artikeln i Västnyland handlade om beväringar som blev vardagshjältar på ett tåg.

YLE - 23 aug 16 kl. 10:35

Låglönejobb sågas av experter: Inget tyder på att de ökar sysselsättningen

Det finns ingen forskning som tyder på att lägre löner skulle ge fler jobb och en lägre arbetslöshetsgrad. Det säger två ekonomiska experter som Yle Nyheter talat med. Idén om att sänka lönerna för att få ut fler arbetslösa i arbetslivet har blivit en populär idé.

Skånskan - 02 feb 16 kl. 06:00

Allt fler har börjat anmäla tillbud

Sjöbo Många arbetsskador i relation till antalet tillbudsanmälningar. Det fick kommunens HR-chef Dan Sivnert att reagera. Tre år senare har anmälningarna tredubblats.

YA - 04 mar 14 kl. 03:50

Invasionen är ett inkassobrev

Ryssland drar sig österut och Europa är säkrare än på länge.
Det hävdade försvarsberedningens ordförande Cecilia Widegren (M) hösten 2012 i ett inlägg på Twitter. Tweeten har återgetts flitigt, och något skadeglatt, alltsedan Rysslands invasion av Krimhalvön inleddes.

DN - 09 mar 14 kl. 16:27

Föremål upptäckt som kopplas till planet

Ett föremål som misstänks tillhöra det försvunna malaysiska passagerarplanet har observerats i havet söder om Vietnam från ett flygplan tillhörigt vietnamesiska marinen. Någon säkrare bedömning av fyndet har ännu inte kunnat göras på grund av mörker..

HBL - 13 okt 14 kl. 14:14

Finland utreder inte Aranda-kränkning

Forskningsfartyget Arandas möte med fartyg från den ryska flottan i Östersjön leder inte till några tilläggsutredningar med Ryssland. Trafiksäkerhetsverket Trafi konstaterar att ingen farlig situation uppstod vid mötet och inga brott mot sjöfartsreglerna har skett.– Den preliminära bedömningen är att det här inte kräver diplomatiska åtgärder, säger chefen för kommunikationsavdelningen vid Utrikesministeriet, Vesa Häkkinen, till HS.

YLE - 19 dec 14 kl. 06:00

Finländsk mätutrustning i Thailand

Efter tsunamikatastrofen fick det finländska företaget Vaisala en beställning på att leverera mätstationer till Thailand.
Stationer vars data används till att upptäcka om en jordbävning håller på att resultera i en tsunami. Johanna Rämö var med om installationen av mättekniken vid stationerna i Thailand.

Kristianstadsbladet - 26 mar 13 kl. 08:00

Borstam i möte med agenter: "Många namn"

Ersätter Mjällby sin forward Pär ?Pärlan? Ericsson?

YLE - 10 sep 15 kl. 16:02

Anne Suominen: Mera symbolik än pengar i regeringens gest

Regeringens besked att också de rika ska dra sitt strå till stacken för att få ekonomin i skick ser fint ut. Men i pengar är det en pipa snus. Det har gått vilt till på Sannfinländarnas Facebooksida den senaste tiden.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Smartster accelerar och inbjuder till investerarträffar

Smartster – Smartster Group AB (publ), - inbjuder till investerarträffar, genomför en företrädesemission om 4,1 mkr och välkomnar nya investerare att ansluta sig innan sin planerade notering. Investerare är välkomna till Bolagets investerarträffar som besöker Stockholm, Göteborg, Malmö, Borås, Halmstad och Köpenhamn..

DI - 5 minuter sedan

Handelsbanken kapar hårt i Finland

Handelsbanken genomför dramatiska neddragningar av kontor i Finland. Bara sedan halvårsskiftet har antalet minskat med 20 procent..

DI - 30 minuter sedan

52-veckorslägsta för fem aktier på Stockholmsbörsen

Torsdagsbörsen är sur med breda nedgångar, och fem aktier på Stockholmsbörsens listor har noterat nya 52-veckorslägsta, rapporterar Finwire..

DI - 15 minuter sedan

Equinor backar efter Pareto-sänkning

Oljejätten Equinor, tidigare Statoil, backar på Oslobörsen sedan Pareto Securities sänkt sin rekommendation för oljeaktien till sälj från tidigare köp. Riktkursen sänks samtidigt till 170 norska kronor från tidigare 300..

DI - 45 minuter sedan

Handelsbanken: Sälj H&M inför försäljningssiffrorna

Vänta inte på försäljningssiffrorna – det är dags att sälja H&M redan nu. Det skriver Handelsbanken i en analys. Riktkursen är oförändrad på 120 kronor..

DI - 1 timme sedan

Kinesiska avsiktsförklaringar har gått i lås för Fingerprint Cards

Fingerprint Cards har tecknat en avsiktsförklaring om samarbete med två kinesiska företag om biometriska dörrlås..

DI - 45 minuter sedan

SEB och skogsaktier tynger Stockholmsbörsen – Essity i topp

Stockholmsbörsen inledde torsdagens handel med en mindre uppgång, som dock snart förbyttes i negativa siffror..

DI - 1 timme sedan

IEA sänker prognosen för oljeproduktionen utanför Opec

Internationella energimyndigheten, IEA, sänker prognosen för oljeproduktionen utanför Opec nästa år. Men den totala produktionen väntas öka under 2019 och efterfrågeprognosen justeras ned något..

DI - 1 timme sedan

Rikemansklubbens medlemsregister utsatt för dataintrång

”Rikemansklubben” Connoisseur Clubs medlemsregister har hackats och person- och adressuppgifter på 13.000 medlemmar har läckt ut, skriver Breakit..

DI - 1 timme sedan

XXL rasar efter rekommendationssänkning

Den norska sportkedjan XXL rasar med drygt 9 procent på torsdagsförmiddagen i spåren av att Credit Suisse sänkt sin rekommendation. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.