Mobil > Teknik

Thursday, 13 December, 11:38

Mobil - 10 jan 18 kl. 14:55

Här är roboten som ska hjälpa dig somnaEn av fem personer har problem med sömnen. Att det finns en marknad för den nederländska sömnroboten Somnox råder det således inget tvivel om. Produkten har nu presenterats närmare i samband med CES-mässan i Las Vegas..
Läs mer på Mobil
Läs mer om:
Somnox, CES, Las Vegas

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är robotensom ska , hjälpadig , somna
Nyteknik - 07 feb 17 kl. 16:03

Vinnande roboten hjälper dig att somna

Robotar kan utföra industrins monotona uppgifter. Eller hjälpa dig att somna..

YLE - 11 dec 15 kl. 04:30

Roboten, människans bästa vän?

En robot som ska underlätta vardagen för äldre och funktionshindrade håller nu på att testas i Finland. Roboten är ingen vårdare, utan mer en god vän som alltid ställer upp. Idén kommer från Frankrike och företaget Robosoft.

Expressen - 13 maj 13 kl. 16:58

Här är roboten som ska hjälpa de äldre

Hobbit ska hjälpa äldre att hämta medicin och leta efter saker. Under våren har tester gjorts i Lund. Nästa år ska roboten flytta in i de äldres hem.

Expressen - 25 okt 18 kl. 19:38

Roboten ska hjälpa äldre att äta själva

Nu ska en robot hjälpa äldre och funktionsnedsatta att äta själva.Roboten styrs med hjälp av en enkel knapptryckning.– Den gör att den som inte vill bli matad kan äta själv – den är ett stöd och den ökar samtidigt självständigheten, säger Catharina Sabelström, verksamhetscontroller på socialförvaltningen..

DI - 21 okt 15 kl. 21:37

Carrefour tar in roboten Pepper som kundrådgivare

Roboten Pepper gjorde under tisdagen premiär i Europa i en fransk Carrefour-butik, skriver Japan Times. Roboten kan bland annat hjälpa kunder att hitta varor och föreslå recept..

Expressen - 09 jul 12 kl. 08:49

Roboten ska lösa Östersjömysteriet

Här är den svenskutvecklade roboten som ska hjälpa dykarna att lösa Östersjömysteriet. I dag ger sig dykarna i Ocean X Team återigen ner för att undersöka den mystiska cirkeln på havsbotten..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här sköter roboten Ray parkeringen av din bilParkering

Flygplatsen i Düsseldorf är en av de största flygplatserna i Tyskland och där testas det nu ett helt nytt parkeringssystem. Det blir snabbt, flexibelt och modernt, skriver Daily Mail.En robot vid namn "Ray" utvecklades för att kunna hjälpa de förare som har svårt att parkera i trånga utrymmen.

BT - 30 jan 17 kl. 13:30

TV: Se roboten i det nya parkeringshuset i Borås

Roboten Qompis ska hjälpa boråsarna att parkera i Pallashusets parkering..

UNT - 12 maj 17 kl. 16:07

UNT TV: Här dansar roboten Pepper

På Ronald McDonalds hus i Uppsala fick barnen ett speciellt besök på fredagen – den dansanta roboten Pepper, som utvecklas för att kunna hjälpa barn på sjukhus..

Nyteknik - 11 okt 17 kl. 09:35

Här är roboten som ska hjälpa folk i nöd

En livräddare – av tuffaste slag. Hondas E2-DR är hjälpen man ska skicka till platser dit levande människor inte kan nå. Se hur roboten tacklar katastrofområden.

GöteborgsPosten - 28 apr 18 kl. 08:18

Låt den rätte komma in – så kan robotar hjälpa dig hitta en partner

Jakten är vild. Roboten Lara, senaste tillskottet på dejtingmarknaden, ska hjälpa dig att hitta din ultimata partner bland dagens alla valmöjligheter. Har det blivit lättare eller svårare att hitta en kärleksrelation som varar, och vart är vi egentligen på väg?

Fler nyheter från Mobil

Mobil - 1 timme sedan

Helio P90 lanserad - Mediateks svar på Snapdragon 710

Mediatek må ha gett upp kampen om toppmobilerna, men nu bjuder man på hårdare konkurrens om telefonerna i övre mellanprissegmentet..

Mobil - 1 timme sedan

Apple tycks vara på gång med att utveckla egna modemchipp

Apples bittra strid med chippjätten Qualcomm drev företaget i armarna på Intel när det gäller modemchipp. Men inom några år kan Apples mobila enheter vara rustade med egentillverkade modemchipp..

Mobil - 2 timmar sedan

Data från amerikansk butiksjätte vittnar om klen efterfrågan på Iphone

Tecknen på att det går trögt för Apple med Iphoneförsäljningen fortsätter att hopas. Senast ut är data från den amerikanska elektronikkedjan Best Buy, som indikerar att intresset för de nya Iphone-modellerna har rasat..

Mobil - 21 timmar sedan

Oneplus avslöjar mer om sin kommande 5G-telefon

Oneplus avslöjade i samband med chippjätten Qualcomms stora event på Hawaii förra veckan att man skulle släppa en smartphone med 5G-stöd under 2019. Och nu har företagets vd avslöjat lite fler detaljer kring den saken..

Mobil - 21 timmar sedan

Samsung stänger ned en hel mobilfabrik i Kina

Samsung lägger ned all verksamhet vid sin mobilfabrik i kinesiska Tianjin, uppger en talesperson för den koreanska elektronikjätten. MInskad försäljning och stigande kostnader för arbetskraft anges som huvudskäl..

Mobil - Igår: 09:36

Huaweis ekonomichef släppt mot borgen

Huaweis ekonomichef har i vad som ses som ett försök att mildra konfliktnivån något släppts mot borgen och mot att hon inte lämnar staden Vancouver där hon greps..

Mobil - Igår: 09:12

Källor hävdar att IOS 12-enheter inte påverkas av kinesiskt säljstopp

Efter att Apple bekräftat att man överklagar den kinesiska dom som belägger ett flertal Iphone-enheter med import- och säljstopp i landet, så kommer nu även uppgifter om att enheter med IOS 12 eventuellt inte berörs överhuvudtaget..

Mobil - Igår: 09:04

Forskare: Skärmtid kan ha samband med förändring av barns hjärnor

Sambandet är ännu inte säkerställt, men en pågående studie i USA visar tecken på att skärmtid kan kopplas till förändringar av barns hjärnor..

Mobil - Igår: 15:36

Rize – ny mystisk telefonserie från Samsung

Samsung tycks av allt att döma ha en helt ny eller möjligen ”nygammal” serie smartphones på gång under varumärket Rize..

Mobil - Igår: 14:36

Officiella uppgifter om Samsung Galaxy A8s presenterade

Det är oklart om Samsung lanserat Galaxy A8s officiellt i Kina eller bara råkat släppa uppgifter om den i förväg, men nu har vi i alla fall fakta och bilder från tillverkaren själv..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.