Nyteknik > Teknik

Saturday, 21 April, 09:56

Nyteknik - 10 jan 18 kl. 10:41

Efter förseningarna – nu har Tesla börjat producera sina soltakProduktionen med Teslas solcellspannor är nu igång, efter stora förseningar..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Tesla, Teslas

Dela artikeln

486 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter förseningarnanu har , Tesla, börjat, producerasina , soltak
DI - 04 okt 15 kl. 13:35

Elon Musk avslöjar nya Tesla-modeller

Knappt har elbilsuppstickaren Tesla börjat sälja sin suv Model X, en hård konkurrent till Volvos laddhybridversion av XC90, innan vd Elon Musk avslöjar att det även kommer en Model Y..

Cornucopia - 10 apr 18 kl. 16:24

Postorterna med flest och längst Teslaägande

En lista över postorterna med mest och längst Teslaägande blir som en lista över Sveriges gräddhyllor, och förstås en del större postorter. Nedan finner ni dessa fördelat på enligt Tesla uppgivna insparade CO2-utsläpp från elförbrukningen utifrån körsträckorna.
Ton CO2-besparingar via Teslas elbilars elförbrukning per postadress.

Dagens PS - 28 jul 17 kl. 10:53

Premiär för ”billig” Tesla – se alla bilder och fakta

Hittills har det kostat runt miljonen att lägga vantarna på en Tesla. Men nu tar elbilstillverkaren, grundat av serieentreprenören Elon Musk, steget från lyxbilssegmentet till den breda massan. Förväntningarna har varit enorma och på fredagen lämnas bilnycklarna över till de första 30 köparna av nya Tesla Model 3 – elbilen med en prislapp på 35.

Dagens PS - 21 sep 17 kl. 18:24

Musk skrotar populär Tesla Model S-modell

Produktionen läggs ned meddelar miljardärens elbilstillverkare. Tesla kommer att sluta producera sin instegsvariant av Model S, den bakhjulsdrivna S 75, nu på söndag. Det skriver Business insider.

Dagensanalys.se - 30 maj 16 kl. 08:52

Tesla inviger sin Gigafactory i Nevada den 29 juli

Med en planerad produktionstakt på 500 tusen bilar per år senare under detta årtionde kommer Tesla att behöva hela världsproduktionen av litiumjonbatterier. Tesla har därför byggt sin Gigafactory som en nödvändighet för att kunna leverera tillräckligt med batterier för den förväntade efterfrågan av fordon. Tesla bröt mark till sin Gigafactory under juni 2014 utanför Sparks, Nevada, de räknar med att kunna börja sin produktionen under 2017.

Dagens PS - 04 jan 18 kl. 06:54

Tesla klarade målet – men ”folkbilen” går trögt

Så går det för Elon Musks elbilstillverkare, enligt färska siffror. Tesla Motors levererade totalt 29.870 fordon i det fjärde kvartalet vilket var en ökning i årstakt med 27 procent.

Cornucopia - 18 apr 18 kl. 07:29

Tesla höjer produktionsprognosen för Model 3 - kvartalsvinst väntas Q3-Q4

Tesla (NASDAQ:TSLA) har stängt ner produktionen av sin volymmodell Model 3 för att skala upp produktionslinan till treskift dygnet runt, istället för nuvarande dagsskifte vardagar. Samtidigt höjer man prognosen för veckoproduktionen för andra kvartalets slut från 5 000 till 6 000 bilar mot dagens 2 000. Bolagets VD Elon Musk säger nu att man kommer visa vinst redan tredje eller fjärde kvartalet i år.

Cornucopia - 30 jul 17 kl. 16:34

Billigaste Tesla Model 3 kommer kosta 430 000:- SEK - leverans slutet 2018

Det går nu att räkna fram vad den billigaste Tesla Model 3 kommer kosta i Sverige. Leverans enligt Tesla blir från slutet av 2018, även om man väljer den ännu ej offentliggjorda fyrhjulsdrivna versionen.
Kontroll av en reservation av en Model 3 gjord i samband med lanseringen förra våren.

Helsingborgs Dagblad - 24 okt 15 kl. 06:32

Tesla kan öppna Kinafabrik

Den amerikanska elbilstillverkaren Tesla förhandlar med Kinas regering om att starta produktion i landet, enligt bolagets vd Elon Musk. Genom lokal produktion skulle priset på de Teslabilar som säljs i Kina kunna sänkas med upp till en tredjedel, uppger Musk, som under torsdagen och fredagen besökte Peking.Utländska biltillverkare måste vanligen bilda ett samriskbolag med ett kinesiskt företag för att få tillstånd att producera bilar i Kina.

Sydsvenskan - 24 okt 15 kl. 06:32

Tesla kan öppna Kinafabrik

Den amerikanska elbilstillverkaren Tesla förhandlar med Kinas regering om att starta produktion i landet, enligt bolagets vd Elon Musk. Genom lokal produktion skulle priset på de Teslabilar som säljs i Kina kunna sänkas med upp till en tredjedel, uppger Musk, som under torsdagen och fredagen besökte Peking.Utländska biltillverkare måste vanligen bilda ett samriskbolag med ett kinesiskt företag för att få tillstånd att producera bilar i Kina.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Christian Tagliavini gör konst med 3d-teknik

Han kallar sig själv för fotografisk hantverkare. På Fotografiska i Stockholm pågår utställningen The Extraordinary World of Christian Tagliavini..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Starkt stöd för övervakningskameror – nio av tio positiva

Nio av tio är positiva till övervakningskameror på allmän plats, visar en undersökning från Ekonomihögskolan vid Lunds universitet..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Myndighetens prognos: Så många färre flygresor ger flygskatten

Transportstyrelsen spår att flygskatten kommer leda till färre flygresor och skriver därför ned sin vårprognos över flygtrafiken, enligt ett pressmeddelande från myndigheten..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Surfa med svenska eldrivna brädan – utan både vågor och vind

Surfa på vattnet utan vågor eller vind. Malmöföretaget Radinns nya eldrivna bräda är lättare och något billigare än föregångaren..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Nu stärker EU sin makt över biltillverkarna

I kölvattnet av dieselskandalen har EU nu skaffat sig en ökad kontroll över bilföretagen. Den nya lagstiftningen innebär bland annat att tillverkare kan få böta 30.000 euro per felaktig bil..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Hårt tryck på systemet fick passbokningen att krascha

Polisen nya passbokningssystem ligger nere. När mängder med människor samtidigt försökte boka tider för att förnya sina pass gav systemet upp..

Nyteknik - 23 timmar sedan

Nya designen ska rymma fler passagerare i flygplan

En designutveckling som får lågprisbolagen att jubla och trots sitt färgglada utseende pekar det mot en dyster framtid..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Jorden dömd att bli ett helvete

Forskare på Nasa räds att vi går samma öde till mötes som planeten Venus..

Nyteknik - 22 timmar sedan

Kan vi inte bara ta ansvaret?

Vi har länge känt till forskningen om klimatförändringarna. Det skrivs och talas om det i medier hela tiden, men ändå fortsätter vi att flyga, och vi flyger allt mer, skriver Ny Tekniks reporter Ania Obminska..

Nyteknik - 22 timmar sedan

6,5 års fängelse för rekordstor dataintrångshärva

Flera banker, Kriminalvården och Sverigedemokraterna var några som drabbades i en omfattande intrångshärva – nu döms en 38-årig man från Malmö till sex och ett halvt års fängelse för bedrägeri och dataintrång..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.