Nyteknik > Teknik

Wednesday, 17 January, 13:42

Liknande nyheter

Taggar: Efter förseningarnanu har , Tesla, börjat, producerasina , soltak
DI - 04 okt 15 kl. 13:35

Elon Musk avslöjar nya Tesla-modeller

Knappt har elbilsuppstickaren Tesla börjat sälja sin suv Model X, en hård konkurrent till Volvos laddhybridversion av XC90, innan vd Elon Musk avslöjar att det även kommer en Model Y..

Dagens PS - 21 sep 17 kl. 18:24

Musk skrotar populär Tesla Model S-modell

Produktionen läggs ned meddelar miljardärens elbilstillverkare. Tesla kommer att sluta producera sin instegsvariant av Model S, den bakhjulsdrivna S 75, nu på söndag. Det skriver Business insider.

Dagens PS - 28 jul 17 kl. 10:53

Premiär för ”billig” Tesla – se alla bilder och fakta

Hittills har det kostat runt miljonen att lägga vantarna på en Tesla. Men nu tar elbilstillverkaren, grundat av serieentreprenören Elon Musk, steget från lyxbilssegmentet till den breda massan. Förväntningarna har varit enorma och på fredagen lämnas bilnycklarna över till de första 30 köparna av nya Tesla Model 3 – elbilen med en prislapp på 35.

Dagensanalys.se - 30 maj 16 kl. 08:52

Tesla inviger sin Gigafactory i Nevada den 29 juli

Med en planerad produktionstakt på 500 tusen bilar per år senare under detta årtionde kommer Tesla att behöva hela världsproduktionen av litiumjonbatterier. Tesla har därför byggt sin Gigafactory som en nödvändighet för att kunna leverera tillräckligt med batterier för den förväntade efterfrågan av fordon. Tesla bröt mark till sin Gigafactory under juni 2014 utanför Sparks, Nevada, de räknar med att kunna börja sin produktionen under 2017.

Dagens PS - 04 jan 18 kl. 06:54

Tesla klarade målet – men ”folkbilen” går trögt

Så går det för Elon Musks elbilstillverkare, enligt färska siffror. Tesla Motors levererade totalt 29.870 fordon i det fjärde kvartalet vilket var en ökning i årstakt med 27 procent.

Cornucopia - 30 jul 17 kl. 16:34

Billigaste Tesla Model 3 kommer kosta 430 000:- SEK - leverans slutet 2018

Det går nu att räkna fram vad den billigaste Tesla Model 3 kommer kosta i Sverige. Leverans enligt Tesla blir från slutet av 2018, även om man väljer den ännu ej offentliggjorda fyrhjulsdrivna versionen.
Kontroll av en reservation av en Model 3 gjord i samband med lanseringen förra våren.

Helsingborgs Dagblad - 24 okt 15 kl. 06:32

Tesla kan öppna Kinafabrik

Den amerikanska elbilstillverkaren Tesla förhandlar med Kinas regering om att starta produktion i landet, enligt bolagets vd Elon Musk. Genom lokal produktion skulle priset på de Teslabilar som säljs i Kina kunna sänkas med upp till en tredjedel, uppger Musk, som under torsdagen och fredagen besökte Peking.Utländska biltillverkare måste vanligen bilda ett samriskbolag med ett kinesiskt företag för att få tillstånd att producera bilar i Kina.

Sydsvenskan - 24 okt 15 kl. 06:32

Tesla kan öppna Kinafabrik

Den amerikanska elbilstillverkaren Tesla förhandlar med Kinas regering om att starta produktion i landet, enligt bolagets vd Elon Musk. Genom lokal produktion skulle priset på de Teslabilar som säljs i Kina kunna sänkas med upp till en tredjedel, uppger Musk, som under torsdagen och fredagen besökte Peking.Utländska biltillverkare måste vanligen bilda ett samriskbolag med ett kinesiskt företag för att få tillstånd att producera bilar i Kina.

VA - 04 aug 17 kl. 11:11

Varför har över 60 000 kunder avbeställt sin nya Tesla?

För ungefär en vecka sedan rullade de 30 första nya Tesla Model 3-bilarna ut från fabriken i Kalifornien.  Och nu väntar en tuff produktionsfas; kring en halv miljon kunder har redan förbeställt Model 3 – Tesla siktar på att producera 20 000 bilar per månad fram till december, vilket Musk has....

DI - 07 nov 15 kl. 14:21

Elon Musk tror Tesla kan producera miljontals bilar och att elbilen om tio år rullar 80 mil

Tesla Motors talförde vd Elon Musk höll ett anförande där han åter målade upp en bild där hans fordonsbolag kan trycka ut miljontals bilar och att elbilarna om en tioårsperiod kommer att kunna köra 80 mil..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 3 timmar sedan

Läkare: Faran med kvävda nysningar överdriven

Tidskriften British Medical Journal rapporterar om en man som kom till akuten med svullen hals och svår smärta efter att ha kvävt en nysning..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Läckt rapport avslöjar ryssarnas skräckvapen

Pentagons Nuclear Posture Review har läckt – och rapporten sägs bekräfta att ”Kanyon” existerar. Ryssarnas autonoma undervattensfarkost kan kringgå USA:s missilförsvar och leverera det största kärnvapnet som någonsin har skapats..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Så boostar du ditt wifi

TEKNIKSVEPET. Folie, omstart och nya routrar. Här är tipsen för att lyfta ditt wifi.

Nyteknik - 3 timmar sedan

Din mobiltelefon är smutsigare än du tror

Våra mobiltelefoner följer med oss överallt. Men få känner till att det är en liten virushärd man bär omkring på..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Efter svaga resultatet: Skanska lämnar energisektorn i USA

Byggbolaget Skanska flaggar för en lägre vinst. Aktien sjönk över 5 procent i börsöppningen..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Protest mot kinesiskt hamnbygge i Lysekil

Planer på att ett kinesiskt företag, Sunbase, ska bygga och äga en containerhamn i Lysekil har väckt starka känslor, rapporterar Sveriges Radios Ekot..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Här stoppas på fylleflygning med drönare

Inga fler fylleflygningar med drönare, tack. I delstaten New Jersey i USA bli det nu förbjudet att framföra de obemannade farkosterna under påverkan av narkotika, andra beroendeframkallande droger eller alkohol..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Tam plan mot plastavfall i EU: ”En stor besvikelse”

Stora ord men få starka åtgärder finns med när EU-kommissionen lägger fram en "plaststrategi" för att bland annat bekämpa avfallet..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Historisk torka: Vattenbrist hotar Kapstaden

I slutet av april riskerar sydafrikanska Kapstaden att stå utan vatten efter omfattande torka, befarar kommunledningen..

Nyteknik - 20 timmar sedan

”Jämfört med börsen är solcellerna en lågriskare”

REPLIK. Solcellstekniken är driftsäker och beprövad. Långsiktigt är det ofta en god investering även i Sverige.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.