Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 13 December, 12:07

Dagens PS - 10 jan 18 kl. 08:51

Roger Akelius ger bort 70 miljoner”Det känns bra”, säger den kände entreprenören till Di. Miljardären Roger Akelius skänker pengarna till barn som fallit offer för krig, svält och katastrofer och tillsammans med vad Unicef fick i december – från bland annat företag och privatpersoner – blir det 140 miljoner kronor totalt till de svårt utsatta flyktingbarnen. ”Det känns bra, men jag hoppas att det känns bättre för mottagarna. Jag är speciellt glad för att flyktingbarn i Grekland nu får ett värdigt liv”, säger Roger Akelius till Dagens Industri, ”Det känns nästan overkligt – det är fantastiskt”, säger Per Westberg, vice generalsekreterare på Unicef Sverige, till tidningen, som uppger att Unicef slog rekord med decemberinsamlingen, 70 miljoner kronor alltså vilket kan jämföras med
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Akelius, Di, Roger Akelius, Unicef, Grekland, Dagens Industri, Per Westberg, Unicef Sverige, Läkare, Dagensps

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Roger, Akeliusger , bort70 miljoner
Dagens PS - 01 dec 17 kl. 08:40

Roger Akelius ska skänka 100 miljoner till Unicef

En av Sverige rikaste affärsmän utmanar svenska folket – och kan förlora en förmögenhet. Affärerna för svenske fastighetskungen Roger Akelius går lysande. Hans imperium är i dag värderat till 98 miljarder kronor och förra året gick bolaget – som har ett fastighetsbestånd på 46.

Realtid - 11 apr 17 kl. 14:42

Roger Akelius lämnar Akelius Residential

Roger Akelius lämnar återigen sin styrelsepost i Akelius Residential..

Affärsvärlden - 09 maj 14 kl. 15:10

Roger Akelius: Därför noteras fastighetsbolaget på First North

Fastighetsbolaget Akelius ska noteras på handelsplatsen First North. För Affärsvärlden berättar grundaren och storägaren Roger Akelius varför..

DI - 25 aug 11 kl. 12:58

Roger Akelius hus hotas av orkan

Orkanen Irene, som just nu är på väg mot USA, hotar även fastighetsmannen Roger Akelius hus på Bahamas..

DI - 29 aug 11 kl. 13:18

Roger Akelius hus klarade orkanen

Fastighetsmannen Roger Akelius hus på Bahamas fick sig en omgång av orkanen Irene, men klarade sig bättre än väntat..

DI - 04 dec 14 kl. 14:18

Roger Akelius och Bert Karlsson blir kompanjoner

Roger Akelius ger sig in i flyktingbranschen tillsammans med Bert Karlsson, rapporterar GT. Tillsammans ska fastighetsmiljardären och den före detta skivbolagsdirektören storsatsa på att göra "Cape East"-anläggningen i Haparandra till en jätteanläggning med plats för 500 flyktingar..

DI - 22 apr 16 kl. 17:58

Roger Akelius vill bli minister

Roger Akelius har på 20 år byggt upp ett av Sveriges största fastighetsbolag med hyreshus för 70 miljarder kronor.Nu öppnar han oväntat för att ge sig in i politiken som socialdemokrat och ta över som bostadsminister..

GöteborgsPosten - 05 jan 17 kl. 21:56

Därför skänker Roger Akelius 127 miljoner

Västesvenska miljardären Roger Akelius skänker 127 miljoner kronor till Läkare utan gränser, skriver Dagens Industri. - Det är min bästa julklapp, säger han till tidningen..

DI - 09 maj 17 kl. 22:40

Roger Akelius är Årets insamlare

Entreprenören Roger Akelius vinner pris som Årets insamlare. Han får det för utmaningen och löftet till Di:s läsare att dubbla pengarna som Läkare utan gränser fick in i julkampanjen. Det slutade med nytt svenskt insamlingsrekord: över en kvarts miljard kronor..

GöteborgsPosten - 15 feb 18 kl. 05:00

Roger Akelius: "Jag betalade själv min hjärtinfarkt"

Roger Akelius skattetips gjorde honom känd bland det svenska folket på 1980-talet. I dag ägnar sig fastighetsmiljardären helst åt välgörenhet och har löst sin skatteplanering effektivt. Hur?

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

Stort polistillslag – planerade terrorbrott?

Under natten har polisen gjort tillslag på flera adresser i Västsverige i ett terrorrelaterat ärende, enligt uppgifter till SVT Nyheter Väst. Polisens talesperson Christer Fuxbox bekräftar att tillslag gjorts mot flera adresser och att det rör rikets säkerhet. Han hänvisar vidare till Säkerhetspolisen som bekräftar att en insats pågått under natten.

Dagens PS - 1 timme sedan

29 miljarder upp i rök av pensionspengarna

Svenska pensionssparare har omedvetna om det själva åkt på en riktig smäll.  Det är Riksrevisionen som konstaterar att pensionsspararna förlorat 29 miljarder kronor. Det har skett genom höga avgifter på fondtorget, visar granskningen som refereras av TT och nu gör att Riksrevisionen nu uppmanar regeringen att ställa högre krav på fondförvaltarnas redovisning.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Ica mobiliserar för att möta Amazon

Ica ska accelerera e-handeln under 2019 och vara ledande i den digitala transformationen i sin industri. Förberedelser vidtas för Amazons, och andra starka e-handelsaktörers, intåg i Sverige. Det säger vd Per Strömberg vid inledningen av torsdagens kapitalmarknadsdag.

Dagens PS - 1 timme sedan

Ledarkollen: Klimatet då?

Dagens ledarkoll handlar nästan uteslutande om det politiska läget i Sverige. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. Here we go again DI sammanfattar det trötta politiska läget: ” På fredag ska riksdagen begå sin andra statsministeromröstning, denna gång om Stefan Löfvens kandidatur.

Dagens PS - I förrgår: 10:47

Analys: Prisraset på bostäder inte över

Danske Bank målar upp dystert scenario och räknar även med att mindre bostadsutvecklare ”slukas av större konkurrenter”. Det här skriver Dagens Industri. ”Ekonomin har tuffat på rätt hyfsat, och bostadspriserna har om något kanske till och med återhämtat sig en aning.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Glödhet börstrio – tänker du slå till?

Affärsvärlden rekommenderar köp av Nibe, norska Self Storage och G5 Entertainment i den senaste utgåvan. Värmebolaget Nibe fortsätter sin övertygande tillväxtresa med en hög organisk tillväxt toppat med förvärv. Efter höstens kursrekyl är aktien köpvärd.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Theresa May slipper kliva åt sidan

Theresa May klarade sig igenom onsdagskvällens misstroendeomröstning. Samtidigt framkom det att mer än en tredjedel i hennes eget parti saknar förtroende för henne. 200 röster backade upp May medan 117 var emot, enligt Sky News.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Nu får alla som jobbar sänkt skatt

Så här mycket mer får du i plånboken med M/KD-budgeten. Jobbskatteavdraget som införs nästa år gör att skatten som mest sänks med 210 kronor, förutsatt att du tjänar över 30.000 kronor i månaden.

Dagens PS - I förrgår: 07:45

Huvudägaren vill köpa ut Ahlsell

Riskkapitalbolaget och storägaren CVC Fonder har via bolaget Quimper lagt ett bud på teknikhandelsbolaget Ahlsell på 55 kronor per aktie som inte kan höjas. Budet värderar bolaget till 24 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande. Priset som erbjuds för aktierna innebär en premie om 32,5 procent i förhållande till stängningskursen för aktierna den 10 december och en premie om 24,8 procent i förhållande till den volymvägda genomsnittliga betalkursen för aktierna under de senaste 10 handelsdagarna som avslutades den 10 december.

Dagens PS - 5 timmar sedan

13 december: Här är dagens kalender

Håll dig up to date med vad som händer på affärsfronten med hjälp av Dagens PS. Börs
Stämmor
12:00 Inhalation Sciences (extra), 14:00 Kancera (extra), 17:00 Cellink Investerarmöte
08:30 ICA kapitalmarknadsdag Utländska investerarmöte
Carlsberg investerarmöte i Tokyo Handlas exklusive utdelning
Sdiptech för preferensaktien (utd 2,00 kr), Zetadisplay (utd 2,25 kr) Utländska övriga händelser
10:00 IEA månadsrapport Makro
06:00 Malaysia detaljhandelsförsäljning
06:00 Sverige AF månadsvis arbetslöshet
08:00 Tyskland KPI reviderad
08:45 Frankrike KPI reviderad
09:15 Schweiz PPI
09:30 Schweiz räntebesked
09:30 Sverige arbetslöshet
10:00 Norge räntebesked
10:00 Sverige presskonferens l

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.