DrivaEget > Ekonomi

Tuesday, 16 January, 18:31

DrivaEget - 10 jan 18 kl. 07:29

10 tecken på att du ska säga upp dig och starta eget Starta eget  Klump i magen när du tänker på jobbet? Full av idéer men utan möjlighet att förverkliga dem? Här är tecknen på att det kan vara dags att ta steget till eget. Läs vidare, kommentera eller dela.
Läs mer på DrivaEget

Dela artikeln

25 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 10 teckenpå att du ska , sägaupp dig , och starta eget
YLE - 17 mar 15 kl. 05:19

Intresset för att starta eget ökar

Det finns tecken på att finländarnas intresse för att starta egna företag ökar igen. Efter flera år av ständigt nedåtgående trend ser flera företagsrådgivare att intresset för att starta eget nu verkar vara på uppåtgående. "Kaj" trivs bra med att vara taxiföretagare.

HBL - 01 mar 15 kl. 04:46

När Maria och Uno blev folktyper

Rashygienen på 1920-talet tilltalade finlandssvenska vetenskapsmän, och fanns i bakgrunden när Folkhälsan grundades. Hbl har grävt sig genom det tidiga 1900-talets rashygieniska debatt och hittat en bit av det finlandssvenska kulturarvet som man länge tigit om. Men vad hände egentligen med de hundratals bilder av finlandssvenskar som skulle visas på en planerad rashygienisk utställning?

YLE - 17 mar 15 kl. 05:19

Företagsamhet i sikte

"Kaj" trivs bra med att vara taxiföretagare. "Kaj" trivs som företagare bakom ratten Bild: Yle/Maria Wasström Det finns tecken på att finländarnas intresse för att starta egna företag ökar igen. Efter flera år av ständigt nedåtgående trend ser flera företagsrådgivare att intresset för att starta eget nu verkar vara på uppåtgående.

YLE - 07 jan 16 kl. 07:18

Var tredje arbetstagare öppen för omskolning

Osäkerhet och förändring på arbetsmarknaden gör att många arbetande finländare överväger nya alternativ. En tredjedel är öppna för omskolning och bland unga är företagande ett populärt alternativ. Ungefär en tredjedel av alla arbetande finländare kan tänka sig att studera för ett nytt yrke, visar en undersökning som Taloustutkimus gjort för Yle.

Trelleborgs Allehanda - 19 feb 11 kl. 01:00

"Skiljs eller somna aldrig osams"

Under hela veckan har vi bjudit på läsning i kärlekens tecken. Sista kärleksparet ut är Maria och Michael Wilhelms.
När Maria och Michael Wilhelms träffades 1984 var de helt på samma våglängd.

Kristianstadsbladet - 07 aug 14 kl. 10:36

Renande resa som gav perspektiv

Foto: Peter Åklundh
En utsträckt hand mot himlen och den andra på styret. Så tog jag mig fram under min pilgrimsfärd. Den yttre och inre resan skakade om på ett sätt som jag inte var beredd på.

YLE - 23 maj 16 kl. 05:03

Höga krav stressar unga i Österbotten

Omkring trettio procent av ungdomarna i Finland mår psykiskt dåligt. De vanligaste problemen är ångest, stress och depression. Barnavårdsföreningen vill ge unga rätt redskap i tid och för att hantera negativa tankar och undvika stress.

YLE - 15 maj 16 kl. 06:00

Sådan är Finska Motståndsrörelsen - verkligheten bakom fasaden

Sådan är Finska Motståndsrörelsen -
verkligheten bakom fasaden
Spotlight kan i dag erbjuda en unik inblick i hur vårt lands hårdföraste nazistorganisation fungerar och hur den utvecklats sedan starten 2008. Esa Holappa var med om att starta Finska Motståndsrörelsen, blev dess ansikte utåt och satt i åratal med i organisationens innersta kärna. När han nu bryter tystnaden så gör han det väl medveten om att han blir motståndsrörelsens dödsfiende i hela Norden.

Sydsvenskan - 12 maj 11 kl. 08:30

Lockropen från Malawi

Foto: Tobias Larsson/Vagabond
Fantastiska människor och vita stränder. I Malawi är engelska officiellt språk, vilket gör det enkelt att komma befolkningen nära.
Bilden av ett slags hemligt centralafrikanskt Shangri-La växer i mitt huvud, får upprepade gånger näring under kvällar med öl och levande brasor under stjärnklara afrikanska nätter.

Sydsvenskan - 06 okt 14 kl. 17:21

Att kalla härbärgen för hotell andas förakt för utsatta människor

Svenska kyrkans diakoner i Lund har skrivit till sitt eget kyrkoråd och framfört kritik bland annat mot tjänstetillsättningar, lokalfrågor och församlingens insatser för gatutiggarna i staden. I en artikel i Sydsvenskan om detta (Lundasidorna 2/10) intervjuas diakonen Maria Leijman och kyrkorådets ordförande Walter Übelacker (partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan).Under en längre tid har tiggarnas utsatthet i Lund varit en het fråga.

Fler nyheter från DrivaEget

DrivaEget - 6 timmar sedan

Ta ansvar för din pension!

 Ditt liv  Egna företagare måste ta ett större ansvar för sin pension jämfört med den som är anställd. Här är Pensionsmyndighetens tips på vad du bör tänka på som företagare. Läs vidare, kommentera eller dela.

DrivaEget - 10 timmar sedan

Franchise satte fart på hans lastbilar

 Personal  Det hela startade av en tillfällighet, nu omsätter Andreas Nilssons franchisekedja runt 15 miljoner kronor. – Genom att satsa tillsammans kan man bli större, säger han. Läs vidare, kommentera eller dela.

DrivaEget - Igår: 15:01

Friskvårdsbidrag nu även för golf och ridning

 Personal  Efter en dom i Högsta förvaltningsdomstolen står det nu klart att också dyrare sporter som exempelvis golf och ridning ska omfattas av friskvårdsbidraget. Läs vidare, kommentera eller dela.

DrivaEget - Igår: 12:45

Kontoret gör varumärket – välj rätt plats och inredning

 Affärer  Geografisk plats, sammanhang och sist men inte minst, inredningen. Sätt företagets 5V och er platsstrategi och stärk ert varumärke. Läs vidare, kommentera eller dela.

DrivaEget - Igår: 07:24

Efter år av slit – nu gör hennes vintageföretag succé

 Inspiration  Att förverkliga drömmen krävde år med extraknäck. Nu driver Linda Lindgren eget inom sin passion: vintagekläder. Bland kunderna finns Miss Li och The Hives.

DrivaEget - Igår: 18:40

Får jag dra av momsen på min utbildning?

 Skatt  Kan man dra av kostnaden och  momsen på en utbildning som man gör i friman? Våra experter svarar på läsarnas frågor. Läs vidare, kommentera eller dela.

DrivaEget - 12 jan 18 kl. 09:41

Facebook stramar upp flödet – Vad innebär det för dig?

 Nätaffärer  Nu stramar Facebook åt flödet för företag och media. Tanken är att det ska bli mer av vänner och bekantas inlägg på användarnas sidor. För företagare blir det allt viktigare att fundera över sin annonsstrategi på Facebook.

DrivaEget - 12 jan 18 kl. 07:07

Hans app hjälper dig se livet från den ljusa sidan

 Nätaffärer  Stressnivåerna i världen ökar och välmåendet sjunker. Det vill psykologidoktor Hoa Ly ändra på. Hans app är en chatkompis i mobilen som hjälper dig må bättre.

DrivaEget - 11 jan 18 kl. 09:19

Försäkringskassan läxas upp för föräldraförsäkringen för företagare

 Ditt liv  Försäkringskassan får kritik för sin kommunikation om föräldraförsäkringen för egenföretagare. Läs vidare, kommentera eller dela.

DrivaEget - 11 jan 18 kl. 07:11

Våga visa dig – och sälj mer

 Inspiration  Talar du om dig själv som ”vi” för att få ditt företag att verka större? Saknar din hemsida en bild på, och berättelse om, dig? Då gör du helt fel.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.