DrivaEget > Ekonomi

Thursday, 13 December, 11:32

DrivaEget - 10 jan 18 kl. 07:29

10 tecken på att du ska säga upp dig och starta eget Starta eget  Klump i magen när du tänker på jobbet? Full av idéer men utan möjlighet att förverkliga dem? Här är tecknen på att det kan vara dags att ta steget till eget. Läs vidare, kommentera eller dela.
Läs mer på DrivaEget

Dela artikeln

38 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 10 teckenpå att du ska , sägaupp dig , och starta eget
YLE - 17 mar 15 kl. 05:19

Intresset för att starta eget ökar

Det finns tecken på att finländarnas intresse för att starta egna företag ökar igen. Efter flera år av ständigt nedåtgående trend ser flera företagsrådgivare att intresset för att starta eget nu verkar vara på uppåtgående. "Kaj" trivs bra med att vara taxiföretagare.

HBL - 01 mar 15 kl. 04:46

När Maria och Uno blev folktyper

Rashygienen på 1920-talet tilltalade finlandssvenska vetenskapsmän, och fanns i bakgrunden när Folkhälsan grundades. Hbl har grävt sig genom det tidiga 1900-talets rashygieniska debatt och hittat en bit av det finlandssvenska kulturarvet som man länge tigit om. Men vad hände egentligen med de hundratals bilder av finlandssvenskar som skulle visas på en planerad rashygienisk utställning?

News55 - 07 mar 18 kl. 12:36

Se ditt eget åldrande på ett nytt sätt och undvik demens

De äldre som ser positivt på sitt åldrande klarar sig bättre från att bli dementa visar ny forskning, skriver SVT. Det gäller inte minst dem med genetisk risk att drabbas av Alzheimers sjukdom. För dem minskar risken med nästan 50 procent, skriver sajten.

News55 - 07 mar 18 kl. 12:36

Se ditt eget åldrande på ett nytt sätt och undvik demens

De äldre som ser positivt på sitt åldrande klarar sig bättre från att bli dementa visar ny forskning, skriver SVT. Det gäller inte minst dem med genetisk risk att drabbas av Alzheimers sjukdom. För dem minskar risken med nästan 50 procent, skriver sajten.

YLE - 17 mar 15 kl. 05:19

Företagsamhet i sikte

"Kaj" trivs bra med att vara taxiföretagare. "Kaj" trivs som företagare bakom ratten Bild: Yle/Maria Wasström Det finns tecken på att finländarnas intresse för att starta egna företag ökar igen. Efter flera år av ständigt nedåtgående trend ser flera företagsrådgivare att intresset för att starta eget nu verkar vara på uppåtgående.

YLE - 07 jan 16 kl. 07:18

Var tredje arbetstagare öppen för omskolning

Osäkerhet och förändring på arbetsmarknaden gör att många arbetande finländare överväger nya alternativ. En tredjedel är öppna för omskolning och bland unga är företagande ett populärt alternativ. Ungefär en tredjedel av alla arbetande finländare kan tänka sig att studera för ett nytt yrke, visar en undersökning som Taloustutkimus gjort för Yle.

Trelleborgs Allehanda - 19 feb 11 kl. 01:00

"Skiljs eller somna aldrig osams"

Under hela veckan har vi bjudit på läsning i kärlekens tecken. Sista kärleksparet ut är Maria och Michael Wilhelms.
När Maria och Michael Wilhelms träffades 1984 var de helt på samma våglängd.

Kristianstadsbladet - 07 aug 14 kl. 10:36

Renande resa som gav perspektiv

Foto: Peter Åklundh
En utsträckt hand mot himlen och den andra på styret. Så tog jag mig fram under min pilgrimsfärd. Den yttre och inre resan skakade om på ett sätt som jag inte var beredd på.

YLE - 23 maj 16 kl. 05:03

Höga krav stressar unga i Österbotten

Omkring trettio procent av ungdomarna i Finland mår psykiskt dåligt. De vanligaste problemen är ångest, stress och depression. Barnavårdsföreningen vill ge unga rätt redskap i tid och för att hantera negativa tankar och undvika stress.

YLE - 15 maj 16 kl. 06:00

Sådan är Finska Motståndsrörelsen - verkligheten bakom fasaden

Sådan är Finska Motståndsrörelsen -
verkligheten bakom fasaden
Spotlight kan i dag erbjuda en unik inblick i hur vårt lands hårdföraste nazistorganisation fungerar och hur den utvecklats sedan starten 2008. Esa Holappa var med om att starta Finska Motståndsrörelsen, blev dess ansikte utåt och satt i åratal med i organisationens innersta kärna. När han nu bryter tystnaden så gör han det väl medveten om att han blir motståndsrörelsens dödsfiende i hela Norden.

Fler nyheter från DrivaEget

DrivaEget - 06 feb 18 kl. 07:20

Skala upp utan risk

 Affärer  Vill du växa men slippa personalansvar? Samverka med andra och få större uppdrag och högre omsättning. Så här lyckas du också!

DrivaEget - 05 feb 18 kl. 11:29

Minskad oro trots skärpta regler för anställdas hälsa

 Ditt liv  Under 2018 skärps reglerna för arbetsgivarnas rehabiliteringsansvar ytterligare. Trots det minskar företagarnas oro för att medarbetarna ska insjukna. Läs vidare, kommentera eller dela.

DrivaEget - 04 feb 18 kl. 18:26

8 fällor som gör att kunderna flyr

 Försäljning  Här är 8 misstag som kan göra att potentiella kunder inte köper av dig – och hur du undviker dem. Läs vidare, kommentera eller dela.

DrivaEget - 02 feb 18 kl. 16:15

Måste man betala på tio dagar?

 Affärer  Hur gör man när leverantören kräver betalt inom tio dagar? Våra experter reder ut vad som gäller.   Läs vidare, kommentera eller dela.

DrivaEget - 02 feb 18 kl. 11:25

“Kan jag skriva kvitto för hand?”

 Affärer  Kan man skriva kvitto för hand? Expertern reder ut vad som gäller. Läs vidare, kommentera eller dela.

DrivaEget - 02 feb 18 kl. 07:10

Så skapar du bra samtal

 Ditt liv  Hur håller man sitt första utvecklingssamtal? Vår expert svarar på frågor om företagarlivets mänskliga sidor. Läs vidare, kommentera eller dela.

DrivaEget - 01 feb 18 kl. 07:47

Ensam är inte stark – nätverk ökar vinsten

 Affärer  Nej, ensam är inte stark. Emelie Fågelstedt anlitar konsulter och får större uppdrag, bättre slutresultat – och ökad vinst. Läs vidare, kommentera eller dela.

DrivaEget - 31 jan 18 kl. 12:07

Kissie vinner och förlorar i domstol

 Nätaffärer  Idag kom domen mot influensen Kissie. Och det blev en halv seger för bloggerskan. Läs vidare, kommentera eller dela.

DrivaEget - 31 jan 18 kl. 08:40

7 vanliga misstag när du startar eget

 Starta eget  Sugen på att starta eget? Kul! Men för att lyckas gäller det att undvika de här vanliga fällorna – så här gör du!

DrivaEget - 30 jan 18 kl. 12:53

Är du ekobrottsling – utan att veta om det?

 Affärer  Allt fler småföretagare begår ekobrott. Främst beror det på okunskap och slarv. Vet du vad som gäller?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.