BT > Ekonomi

Sunday, 16 December, 07:43

BT - 10 jan 18 kl. 06:00

Friska lejon avlivas löpande på Borås djurpark: ”Det är inget konstigt”9 av 13 lejon från de senaste sex årens kullar har avlivats på Borås djurpark – trots att de varit fullt friska. Det visar en granskning som SVT Nyheter Väst gjort. – Jag tror folk förstår att vi behöver ta bort djur, det är inget konstigt i det, säger djurparkens vd Bo Kjellsson..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås, SVT Nyheter Väst, Bo Kjellsson

Dela artikeln

424 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Friska, lejon, avlivas, löpande, Borås, djurparkDet är , inget konstigt
YLE - 24 nov 15 kl. 15:03

Förbundspennan: Det blåser friska vindar i FSO

Efter en lång säsong som sträcker sig från april ända till oktober är det en fröjd att kunna luta sig tillbaka och reflektera över en lyckad säsong 2015. FSO:s idrottare har radat upp topprestationer med bland annat VM- eller EM-medaljer i alla tre grenar: skid-, cykel- och (fot)orientering. Utöver det har våra idrottare deltagit i världscuper och tagit hem FM-medaljer på löpande band.

SmålandsPosten - 25 aug 13 kl. 19:13

Bermudez-Svankvist fick sparken

Så tog regeringen till slut bladet från munnen och Arbetsförmedlingens starkt kritiserade chef Angeles Bermudez-Svankvist fick gå.
Men hon blir knappast arbetslös ? utan får fortsätta på en hög post i regeringskansliet.

YLE - 28 maj 16 kl. 07:06

Forskare: Slarva inte med antibiotika

EU har länge uppmanat länder att införa åtgärder som kan bidra till en återhållsam användning av antibiotika. I de länder där man för flera år sedan införde informationskampanjer har man kunnat konstatera en minskning av både antibiotikakonsumtion och -resistens. En ansvarsfull användning av antibiotika kan bidra till att stoppa utvecklingen av resistenta bakterier, och därmed bidra till att antibiotika förblir verksamt också för kommande generationer.

Skånskan - 14 mar 18 kl. 14:00

Sjuka träd får stå kvar

Eslöv Planerna på att flytta några träd på Stora torg har stött på patrull.
Rödekarna är för stora och inte tillräckligt friska och dessutom har rötterna grävt sig in i ledningar under mark. ERWP.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

De räddar utsatta hundar

Hundfonden är en rikstäckande fond med syfte att vanvårdade, utsatta och övergivna hundar ska få möjlighet till hjälp.
? Hundar avlivas på löpande band för att ägaren inte har råd att ge den mat, säger Seth Sjöblom från Falun och engagerad i Hundfonden..

HBL - 12 jun 13 kl. 20:56

13 farmer filmades i smyg

Oikeutta eläimille publicerade i går smygtagna bilder från 13 finländska pälsfarmer. Bilderna, som visar vanvårdade och sjuka djur, är ett led i kampen för att få pälsnäringen förbjuden. Bilderna, som också visades i A-studio, är grymma.

BT - 25 aug 13 kl. 13:12

Bermudez-Svankvist får sparken

Efter två dagars tystnad valde regeringen att ge Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist sparken. - Den situation som nu råder är ohållbar, meddelade arbetsmarknadsminister Hillevi Engström.- Angeles Bermudez-Svankvist avslutar sitt uppdrag som chef för Arbetsförmedlingen med omedelbar verkan, sade Hillevi Engström (M) på en pressträff i dag.

SmålandsPosten - 25 aug 13 kl. 13:15

Bermudez-Svankvist slutar

Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist slutar, säger arbetsmarknadsminister Hillevi Engström på en pressträff. ? Den situation som nu råder är ohållbar, säger arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M) på pressträffen.

BT - 09 nov 14 kl. 15:37

Stjärnorna i klass för sig

Två världsstjärnor visade klassen på Borås O-event. Snabblöpande Tove Alexandersson och Gustav Bergman kapade all diskussion om totalsegern genom att vinna alla tre etapperna. Tove Alexandersson har sprungit ifrån allt och alla den här säsongen.

BT - 09 nov 14 kl. 15:37

Stjärnorna i en klass för sig

Två världsstjärnor visade klassen på Borås O-event. Snabblöpande Tove Alexandersson och Gustav Bergman kapade all diskussion om totalsegern genom att vinna alla tre etapperna. Tove Alexandersson har sprungit ifrån allt och alla den här säsongen.

Fler nyheter från BT

BT - 15 jan 18 kl. 11:30

Okej spela golf med friskvårdsbidraget

Även golf och ridning blir tillgängligt för friskvårdsbidraget som många arbetsgivare erbjuder sina anställda. Det har Skatteverket kommit fram till efter en dom i Högsta förvaltningsdomstolen. Tidigare har Skatteverket nekat dyra sporter som golf och ridning skattesubventionerad friskvård.

BT - 15 jan 18 kl. 11:36

Na-kd tar in 360 miljoner i kapital

Boråsaren Jarno Vanhatapios modeföretag Na-kd har under 2017 växt med 150 procent jämfört med föregående år. Nu tar företaget in dryga 360 miljoner kronor i kapital..

BT - 15 jan 18 kl. 10:35

Renault växte mer än Volvo

Den franska biltillverkaren Renault ökade försäljningen med 8,5 procent i fjol, jämfört med året före. Det är mer än Volvo Cars, som i början av januari meddelade att bilförsäljningen steg med sju procent 2017. Renault sålde 3,76 miljoner bilar och volymerna ökade i alla delar av världen.

BT - 15 jan 18 kl. 08:10

Positiv USA-effekt för Hexagon

Mätteknikbolaget Hexagon räknar med en positiv effekt av den amerikanska skattereformen på cirka 72 miljoner euro, motsvarande 700 miljoner kronor, skriver företaget i ett pressmeddelande.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 07:01

Fler skänkte till välgörenhet förra året

Fler skänkte pengar till välgörenhet förra året. Allra mest ökade gåvorna från företag kring jul, där trenden att byta ut personalklappen mot fjärran bidrag verkar stå sig.(TT).

BT - 15 jan 18 kl. 04:00

Regeringen vilseleder om välfärden

BT - 14 jan 18 kl. 19:55

Kvinnor i finansbranschen i metoo-upprop

Omkring 300 kvinnor i finans- och försäkringsbranschen går nu ut i ett gemensamt metoo-upprop och vittnar om tystnadskultur och en sexistisk och förminskande jargong, skriver Dagens industri..

BT - 13 jan 18 kl. 13:57

Efter konkursen: Han öppnar ny restaurang i centrum

Restaurang Framnäs har stått tom sedan konkursen i oktober. Snart öppnar Michel Sukkar restaurangen Acappella med en ny inriktning..

BT - 13 jan 18 kl. 12:42

Irena: Vind och sol är billigare

Prismässigt håller nu allt billigare vind och sol på att blåsa fossil energi åt sidan. Det förklarar den globala organisationen Irena i samband med sitt årsmöte. Vind- och solkraft faller snabbt i pris.

BT - 13 jan 18 kl. 11:28

Stor ombyggnation av krog i Skene: ”Vi vill locka mer folk”

Pizzaugnen har flyttat ut där det tidigare var en scen och möblerna har bytt plats mellan de två lokalerna när Skene krog byggde om under senhösten. – Jag är jättenöjd, säger Jeanette Lindqvist som jobbar på restaurangen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.