DI > Ekonomi

Monday, 19 November, 01:54

DI - 07 jan 18 kl. 13:13

Han var ensam i Sverige om att förutse H&M:s utförsbackeNiklas Ekman på Carnegie har varit helt outstanding bland svenska H&M-analytiker. Hans negativa syn har varit helt rätt – och han tror inte på någon snar vändning. ”Jag har väldigt svårt att se att hur H&M härifrån skulle lyckas vända trenden till sin fördel”, säger han till Di..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige, Ekman, Carnegie, Di

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han var ensami , Sverigeom att , förutse, H&M:s, utförsbacke
Skånskan - 09 nov 15 kl. 14:00

Ingen ensam galning

Opinion Religionshistorikern Mattias Gardell menar i en bok att seriemördaren Peter Mangs var betydligt mer organiserad än vad man tidigare trott. Enligt Gardell kom dåden ur en väl efterforskad högerextrem ideologi. Han beskriver det som att Mangs försökte starta ett ”raskrig” genom skottdåden.

SmålandsPosten - 19 maj 14 kl. 07:31

"Vi måste ha öppnare gränser i Sverige"

I början av april vägrade Malin Björk (V) spänna fast sig i flygplanet som skulle lyfta från Östersunds flygplats. Allt i en protest mot en planerad avvisning av en iransk man. För det polisanmäldes hon av en medpassagerare.

Dagensanalys.se - 08 mar 16 kl. 11:15

Darren Mowry är Amazon-amerikanen som älskar digital innovation från Sverige

Darren Mowry är Norden- och Baltikumchef för det progressiva cloudföretaget Amazon Web Services. Vi pratade med honom om varför det är viktigt för digitala företag att ha en molntjänst som kan analysera samtidigt som den samlar in data. Vi diskuterade hur han ser på oss svenskar och varför han flyttade hit och hur Amazon Web Services blivit megastort på bara tio år samt vad han vill göra med det faktum att Sverige har flest framgångsrika tillväxtföretag (teknik-startups) per innevånare i hela världen.

Cornucopia - 30 sep 14 kl. 10:00

Villaprisindex i Sverige 1975 - 2013

Dags för en liten uppdatering av SCB:s villaprisindex för Sveriges olika regioner, påkallat av att SVT eventuellt tittar förbi, så jag kan göra bort mig i TV igen. Och jag som inte har något att ta på mig!
Marknadsbubblans anatomi
Vi börjar med ett litet återbesök hos marknadsbubblans anatomi.

News55 - 15 nov 15 kl. 13:44

Jan Carlzon: ”Sverige har brist på politiskt ledarskap i flyktingfrågan”

Jan Carlzon, företagsledaren främst känd som framgångsrik VD för flygbolaget SAS under 12 år på 1980- och 90-talet, är fortfarande högst aktiv. Härom veckan talade han inför en femhundrahövdad publik på Kvalitetsmässan i Göteborg. Temat var ledarskap förr och nu men så kom Jan Carlzon in på dagens flyktingmottagande.

SvD - 14 mar 14 kl. 22:00

Neutralt Sverige en myt för Kreml

Kreml har aldrig trott att Sverige egentligen är neutralt – men ett eventuellt Nato-medlemskap skulle tolkas som ett direkt fientligt steg. Reaktionerna är svåra att förutse, men en sak är säker. Det blir ett himla liv..

DN - 08 dec 13 kl. 05:52

FRA kunde förutse kriget i Georgien

Via Försvarets radioanstalts, FRA, spaning kunde Sverige 2008 förutspå att Georgienkriget skulle bryta ut, vilket däremot USA missade, uppger Svenska Dagbladet med hänvisning till personer med insyn i svensk underrättelsetjänst..

SVT - 26 okt 15 kl. 09:36

Svårt förutse hatbrott baserat på nätaktivitet

Polisen har slagit fast att skolattacken i Trollhättan var ett hatbrott med rasistiska motiv. Men vilken retorik på nätet driver Anton Lundin-Pettersson och andra typer av högerextrema gärningsmän? – Det finns ett drag av att Sverige är på väg utför.

SR - 18 maj 18 kl. 03:21

Säpo: Svårare förutse terrorattentat

Det har blivit svårare för Säkerhetspolisen att bedöma vem som kan begå ett terrorattentat i Sverige, det säger Fredrik Hallström, biträdande enhetschef på Säkerhetspolisen i en intervju med Ekot..

SmålandsPosten - 18 maj 18 kl. 04:41

Säpo: Svårare förutse terrordåd

Det har blivit svårare för Säkerhetspolisen att bedöma vem som kan genomföra terrorattentat i Sverige. Anledningen är att fler attacker genomförs med enklare medel, till exempel en bil eller en kniv, och av ensamma angripare.(TT).

Sydöstran - 18 maj 18 kl. 04:41

Säpo: Svårare förutse terrordåd

Det har blivit svårare för Säkerhetspolisen att bedöma vem som kan genomföra terrorattentat i Sverige. Anledningen är att fler attacker genomförs med enklare medel, till exempel en bil eller en kniv, och av ensamma angripare.(TT).

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Nordkoreafond lockar sparare att investera i återförening

SEOUL. Kan Nordkorea bli en ny tillväxtraket likt Kina eller Vietnam?  Lee Gun-min, som nyligen lanserat en Nordkoreafond, tror att tajmningen för att investera i norr är perfekt..

DI - 4 timmar sedan

Uppgifter: Amazon bygger en hemmarobot i smyg

Omfattande anställningar av teknisk personal har återigen väckt liv i spekulationerna om att Amazon planerar att utveckla en robot för hemmabruk. .

DI - 4 timmar sedan

Republikanen Scott vann Floridas senatsval

Floridas avgående guvernör, republikanen Rick Scott, har utropats som segrare i delstatens senatsval. Efter den elektroniska omräkningen skiljer bara 12.600 röster, eller 0,15 procent, mellan Scott och den sittande demokratiske senatorn Bill Nelson..

DI - 5 timmar sedan

Gallerigrundaren: ”Ett bra fotografi ska ge energi”

6 frågor till... Nette Johansson, grundare av The Photo Gallery som firar 5-årsjubileum med en pop-up-utställning i Göteborg..

DI - 5 timmar sedan

Spänn fast dig – nu väntar tvära börskast

Ökade kurssvängningar, brexitfrossa, oljeprisras och bleka kapitalmarknadsdagar. Börsveckan som gick bjöd på mestadels dåliga nyheter och det är upplagt för fortsatt stora kast den närmaste tiden..

DI - 5 timmar sedan

Dubbel matglädje när Portal växer

Håller Portal i Stockholm, som utsågs till Årets affärskrog av Di Weekend för två år sedan, stilen? Svaret är ett rungande ja. Med en nyinvigd bardel är nu njutningen ännu större.

DI - 6 timmar sedan

FI:s regler låser in bolånekunder

DEBATT. Det skärpta amorteringskravet infördes av Finansinspektionen i mars 2018. Antalet månatliga bolåneansökningar hos oss, där kunder vill byta bolånebank från annan bank till SBAB, har minskat väsentligt under 2018 jämfört med 2017, skriver Klas Danielsson, vd för SBAB..

DI - 6 timmar sedan

Danska succéförfattaren avslöjar meningen med livet

I hans romaner tänjs fiction, etik, konst och vardagsrealism i ett sällsamt gränsland. Nu kommer den danske succéförfattaren Kaspar Colling Nielsen ut på svenska för första gången..

DI - 7 timmar sedan

Stora Enso använder AI till juridiken

Sedan ett halvår använder Stora Enso artificiell intelligens för att upptäcka risker i kontrakt. ”Ambitionen är att frigöra tid för våra jurister”, säger Christian Swartling, jurist på det börsnoterade skogsbolaget..

DI - 7 timmar sedan

Pensionsvåg ger jackpott för SAS – men pilotbrist hotar

Rekordstora pensionsavgångar bland piloter ger SAS möjlighet till stora besparingar då nyanställda får mindre än hälften i lön. Samtidigt väntar en dragkamp med konkurrenterna när världen står inför en pilotbrist..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.