DI > Ekonomi

Wednesday, 21 February, 02:17

DI - 07 jan 18 kl. 13:13

Han var ensam i Sverige om att förutse H&M:s utförsbackeNiklas Ekman på Carnegie har varit helt outstanding bland svenska H&M-analytiker. Hans negativa syn har varit helt rätt – och han tror inte på någon snar vändning. ”Jag har väldigt svårt att se att hur H&M härifrån skulle lyckas vända trenden till sin fördel”, säger han till Di..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige, Ekman, Carnegie, Di

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han var ensami , Sverigeom att , förutse, H&M:s, utförsbacke
Skånskan - 09 nov 15 kl. 14:00

Ingen ensam galning

Opinion Religionshistorikern Mattias Gardell menar i en bok att seriemördaren Peter Mangs var betydligt mer organiserad än vad man tidigare trott. Enligt Gardell kom dåden ur en väl efterforskad högerextrem ideologi. Han beskriver det som att Mangs försökte starta ett ”raskrig” genom skottdåden.

SmålandsPosten - 19 maj 14 kl. 07:31

"Vi måste ha öppnare gränser i Sverige"

I början av april vägrade Malin Björk (V) spänna fast sig i flygplanet som skulle lyfta från Östersunds flygplats. Allt i en protest mot en planerad avvisning av en iransk man. För det polisanmäldes hon av en medpassagerare.

Dagensanalys.se - 08 mar 16 kl. 11:15

Darren Mowry är Amazon-amerikanen som älskar digital innovation från Sverige

Darren Mowry är Norden- och Baltikumchef för det progressiva cloudföretaget Amazon Web Services. Vi pratade med honom om varför det är viktigt för digitala företag att ha en molntjänst som kan analysera samtidigt som den samlar in data. Vi diskuterade hur han ser på oss svenskar och varför han flyttade hit och hur Amazon Web Services blivit megastort på bara tio år samt vad han vill göra med det faktum att Sverige har flest framgångsrika tillväxtföretag (teknik-startups) per innevånare i hela världen.

Cornucopia - 30 sep 14 kl. 10:00

Villaprisindex i Sverige 1975 - 2013

Dags för en liten uppdatering av SCB:s villaprisindex för Sveriges olika regioner, påkallat av att SVT eventuellt tittar förbi, så jag kan göra bort mig i TV igen. Och jag som inte har något att ta på mig!
Marknadsbubblans anatomi
Vi börjar med ett litet återbesök hos marknadsbubblans anatomi.

News55 - 15 nov 15 kl. 13:44

Jan Carlzon: ”Sverige har brist på politiskt ledarskap i flyktingfrågan”

Jan Carlzon, företagsledaren främst känd som framgångsrik VD för flygbolaget SAS under 12 år på 1980- och 90-talet, är fortfarande högst aktiv. Härom veckan talade han inför en femhundrahövdad publik på Kvalitetsmässan i Göteborg. Temat var ledarskap förr och nu men så kom Jan Carlzon in på dagens flyktingmottagande.

SvD - 14 mar 14 kl. 22:00

Neutralt Sverige en myt för Kreml

Kreml har aldrig trott att Sverige egentligen är neutralt – men ett eventuellt Nato-medlemskap skulle tolkas som ett direkt fientligt steg. Reaktionerna är svåra att förutse, men en sak är säker. Det blir ett himla liv..

DN - 08 dec 13 kl. 05:52

FRA kunde förutse kriget i Georgien

Via Försvarets radioanstalts, FRA, spaning kunde Sverige 2008 förutspå att Georgienkriget skulle bryta ut, vilket däremot USA missade, uppger Svenska Dagbladet med hänvisning till personer med insyn i svensk underrättelsetjänst..

SVT - 26 okt 15 kl. 09:36

Svårt förutse hatbrott baserat på nätaktivitet

Polisen har slagit fast att skolattacken i Trollhättan var ett hatbrott med rasistiska motiv. Men vilken retorik på nätet driver Anton Lundin-Pettersson och andra typer av högerextrema gärningsmän? – Det finns ett drag av att Sverige är på väg utför.

Alliansfritt Sverige - 09 apr 14 kl. 15:02

Säg det inte till någon patient, men fler läkemedel har hamnat utanför förmånssystemet

Läkemedelsnätverket NEPI har granskat Sveriges apoteksomläggning och visar i sin sammanställning att fler läkemedel riskerar att hamna utanför förmånssystemet. För patienterna innebär det att de kommer att få betala mer för läkemedel varje månad, exempelvis p-piller, och medel mot bakterieinfektioner och allergier. Kort sagt, i apoteksomläggningen har ingen brytt sig om patienterna.

BT - 09 jul 13 kl. 00:30

Ett gemensamt regelverk förenklar inför framtiden

De stundande frihandelsförhandlingarna mellan USA och EU visar på behovet av förenklade regler. Denna vecka påbörjas förhandlingarna mellan EU och USA om ett nytt frihandelsavtal. Förväntningarna är stora på avtalet och Storbritanniens premiärminister David Cameron har sagt att det skulle vara värt omkring 1000 miljarder kronor för EU.

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Spiltan lägger Pardoxpengar på Boulebar

Investmentbolaget Spiltan, storägare i dataspelsutvecklaren Paradox Interactive, går in i en mer jordnära bransch. Med en investering på 20 miljoner kronor greppas 25 procent av snabbväxande kedjan Boulebar..

DI - 3 timmar sedan

New York-börser: Wal-Mart sänke humöret

USA-börserna backade när handelsveckan inleddes på Wall Street efter långhelgen. Wal-Marts kvartalsvinst var sämre än väntat och tillväxten i näthandeln saktade in kraftigt under julhandeln jämfört med året innan..

DI - 4 timmar sedan

Här är svenskarnas drömbostad

Drömmen om ett eget hus är starkast när svenskarna får välja bostad. Men bostadsrätten är på stark frammarsch. Var fjärde hushåll föredrar en ägd lägenhet..

DI - 5 timmar sedan

Sparkade Ericssonchefen får nytt jobb

Den tidigare Ericsson-vd:n Jan Frykhammar blir ny styrelseledamot i it-bolaget Telavox..

DI - 5 timmar sedan

Råvaror: Begränsade rörelser

Priserna på råolja och basmetaller uppvisade under tisdagen begränsade förändringar. Prisskillnaden mellan den amerikanska WTI-oljan och den dyrare Nordsjöoljan Brent minskade något när båda kontrakten närmade sig varandra..

DI - 5 timmar sedan

Analys till salu lockar fler bolag

Det sker stora förändringar inom storbankernas analys av svenska börsbolag.  Nu kan Di avslöja att den topprankade banken SEB börjar med så kallad uppdragsanalys där bolagen själva finansierar analysen..

DI - 5 timmar sedan

Ulf Petersson: Börsen borde ge bolagen mer hjälp

  Beskedet att SEB följer efter storbankerna Nordea och Danske Bank och börjar ta betalt av börsbolagen för aktieanalys är ett tydligt tecken på att analysen i sig inte har uppskattats av bankernas kunder, fondbolagen. I varje fall har inte uppskattningen varit tillräckligt stor för att fonderna ska vara beredda att själva betala notan nu när fondbolagen inte längre smidigt kan skicka över analyskostnaden till fondandelsägarna..

DI - 5 timmar sedan

Jan Wahlström köper i Elos Medtech

Jan Wahlström, som är vd för Elos Medtech, har köpt sammanlagt 3.800 aktier i bolaget vid två transaktioner under måndagen och tisdagen. Kurserna uppgick till cirka 68-69 kronor per aktie, innebärande en total köpeskilling om cirka 0,26 miljoner kronor.

DI - 6 timmar sedan

Göran Jonsson: Tronskifte på den svenska kroghimlen

KÖPENHAMN. Mitt under Dagens industris segerintervju med Björn Frantzén på scenen i det pampiga rådhuset i Köpenhamn bryter Mathias Dahlgren in, räcker honom handen och säger: "Grattis!".

DI - 6 timmar sedan

HSBC-chefen lämnar efter vänd nedåttrend

HONGKONG. Efter sex år med vikande intäkter lyckades vd Stuart Gulliver – lagom till sin avgång – vända trenden för HSBC. Men det är inte slut på motgångarna för bankjätten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.