Dagens PS > Ekonomi

Friday, 17 August, 09:05

Dagens PS - 03 jan 18 kl. 14:59

Guruns årslista: Tio överraskningar för 2018Blackstones vice ordförande Byron Wien har i vanlig ordning släppt sin lista med händelser som kan överraska finansmarknaderna under året. Wien började publicera sin lista redan 1986 då han var chefsstrateg på Morgan Stanley. Listan över Byron’s tio överraskningar för 2018 inkluderar bland annat att Kina till slut tröttnar på den den lynniga ledaren i Nordkorea, att Jeremy Corbyn blir nästa premiärminister i Storbritannien och att det blir fortsatt turbulens i Katalonien. För oljemarknaden väntas WTI-oljan klättra över 80 dollar fatet. När det gäller börsen ser Byron Wien att spekulationen når en extrem och att S&P 500 står inför en korrektion på 10 procent.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Byron Wien, Morgan Stanley, Byron, Kina, Nordkorea, Jeremy Corbyn, Storbritannien, Katalonien, WTI, USA, Guruns, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Guruns, årslista, Tio, överraskningarför , 2018
Dagens PS - 18 dec 13 kl. 14:30

New York toppar nyårslista


Sju av tio svenskar, 74 procent, firar helst nyår utomlands, enligt en undersökning..

Skånskan - 24 jan 17 kl. 01:00

Många överraskningar i franska pre­si­dent­valet

ERWP.fif(1)Frank­ri­ke ska välja ny pre­si­dent i ap­ril och maj. Re­dan nu, när kan­di­daterna radar upp sig, har det kommit flera överraskningar, som gör att även det slut­liga va­let, när de två som får flest röster i första om­gången ställs emot var­and­ra i en du­ell, kan sluta med en knall.

Expressen - 10 dec 12 kl. 15:55

Elitseriens tio största överraskningar hittills

Elitserien har gjort uppehåll för landslagsturneringar. Här listar Mattias Ek, krönikör på SportExpressen.se, de tio spelare som har överraskat mest på honom under hösten och början av vintern..

Kristianstadsbladet - 12 jul 13 kl. 13:12

Sonja Nilssons skrämmande överraskningar

I Sonja Nilssons konst suddas gränserna ut mellan verklighet och illusion, rätt och fel - och mitt i alltihop står betraktaren. Till en soloutställning på Färgfabriken i Stockholm skapar hon ett verk om ett erotiskt äventyr som går fruktansvärt fel.
I en gammal bygdegård utanför Ljusdal, Hälsingland, växer Sonja Nilssons nya konstverk fram.

Trelleborgs Allehanda - 12 jul 13 kl. 13:12

Sonja Nilssons skrämmande överraskningar

I Sonja Nilssons konst suddas gränserna ut mellan verklighet och illusion, rätt och fel - och mitt i alltihop står betraktaren. Till en soloutställning på Färgfabriken i Stockholm skapar hon ett verk om ett erotiskt äventyr som går fruktansvärt fel.
I en gammal bygdegård utanför Ljusdal, Hälsingland, växer Sonja Nilssons nya konstverk fram.

Skånskan - 31 jan 14 kl. 14:00

Låter gästerna showa på tioårskalas


En show full av överraskningar väntar i Ystad på lördag. Då firar Tåj´s Music sitt tioårsjubileum genom att låta alla som vill ställa sig på scenen..

YA - 19 apr 14 kl. 04:00

Påskägg utan överraskningar

Foto: JESSICA GOW
Skumharar, chokladkaniner och godisägg. Påskäggen är fyllda med allehanda sötsaker och överraskningar. Det går inte att ta miste på känslan hos ett barn precis innan ett ägg öppnas.

Dagens Media - 12 nov 14 kl. 08:30

Sveriges Annonsörer: Tio saker du måste ha koll på som marknadschef

Sveriges Annonsörer levererar tio tips för att undvika juridiska överraskningar, dyra klavertramp och ett nedsvärtat varumärke i reklamsammanhang..

Sydsvenskan - 01 sep 15 kl. 15:53

LIVE: Turning Torso fyller tio idag

Malmös landmärke Turning Torso fyller tio år. Det blir tal, musik, mingel och överraskningar. Sydsvenskan sänder direkt..

ÖstersundsPosten - 12 jul 16 kl. 22:18

Överraskningar på Hotingtravet: Trö Frökna skrällde på V5

Den andra tävlingsdagen på Hotingveckan omfattade tio lopp – med tio olika vinnare. Fyra av loppen hade 15 000 kronor i förstapris..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 minuter sedan

Får svidande kritik: ”Vad ska jag göra?”

Oppositionen anklagar finansministern för att måla upp en allt för ljus bild av Sverige. Svensk ekonomi går som tåget med god tillväxt, sjunkande arbetslöshet, ökad sysselsättning och rejäla tillskott i statskassan. Så sammanfattar nyhetsbyrån Direkt den uppdaterade prognosen för svensk ekonomi som finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade på torsdagen.

Dagens PS - 1 timme sedan

Robust uppgång på Wall Street

Wall Street stängde högre på torsdagen med stöd från uppgifterna om att Kina är redo att återuppta handelssamtalen med USA. Indexet DJIA:s uppgång var den högsta sedan april. Indexet fick även stöd av Walmart, som steg 9,3 procent efter att bolaget rapporterat den starkaste intäktsökningen för USA på ett decennium.

Dagens PS - 30 minuter sedan

Blytung USA-ekonom sågar svensk strategi

Det finns två val och Sverige har valt den sämsta vägen, anser den välmeriterade amerikanska ekonomen Catherine Mann i en intervju med Svenska Dagbladet. Det handlar om integration och nyanlända och enkla jobb med lägre lön för att finansiera samhällskostnaderna. Catherine Mann är doktor i ekonomi och har bland annat ett förflutet på både den amerikanska centralbanken Federal Reserve och Världsbanken.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Källor: Volvo Cars gasar mot börsen

Biltillverkaren Volvo Cars uppges fortskrida med börsnoteringsplaner efter indikationer från investerare att man kommer nå 30 miljarder dollar i värdering, något som efterfrågas av ägaren Geely. Det rapporterar Financial Times med hänvisning till källor. Företagets primära börsnotering kommer vara i Stockholm, med planer för en parallellnotering i Asien vid ett senare tillfälle, mest sannolikt Hongkong.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Nytt säljrekord för svensk spelsuccé

Kings mobilspel Candy Crush noterade rekordhög försäljning de senaste 12 månaderna, enligt uppskattningar från dataanalysföretaget Sensor Tower. Intäkterna för spelet uppgick till 930 miljoner dollar sett till en årsperiod som inleddes i augusti i fjol. Det är den högsta intäktsnivån som noterats för spelet som lanserades år 2012, och motsvarar en tillväxt om 34 procent jämfört med samma period för det föregående året.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Ryssar svaga för amerikanska teknikaktier

Ryssar köper amerikanska teknikaktier som Apple och Amazon i allt högre utsträckning, rapporterar Bloomberg News. TCS Group har nu blivit Rysslands femte största mäklare för aktiva kunder på bara ett par månader genom att erbjuda främst utländska aktier. De mest populära investeringarna innefattar Apple, Amazon, Alphabet och Facebook.

Dagens PS - 2 timmar sedan

17 augusti: Det händer på affärsfronten

Missa inget viktigt i dag – håll koll på dagens business-almanacka här på Dagens PS. Börs-rapporter
07:30 Björn Borg, 07:45 Volati, 08:00 Acando, 08:00 Alcadon, 08:00 Biogaia, 08:00 Boozt, 08:00 Dist IT, 08:00 Humana, 08:00 Nibe, 08:00 Peab, 08:00 Ratos, 08:30 Invisio, Akademibokhandeln, Awardit, Bio-Works, Bublar Group, C-Rad, Consensus, Crown Energy, Drillcon, Fluicell, IA Industriarmatur, Immunicum, Impact Coatings, Infrea, Marginalen Bank, Oden Control, Online Brands Nordic, Opus, Peptonic Medical, Star Vault, Tourn, Volvofinans Bank, XMReality, Zenicor Utländska rapporter
08:00 AP Møller Mærsk, 08:30 Rovio, Deere & Company, Schouw & Co. Investerarmöte
09:00 Humana telefonkonferens
09:00 Volati telefonkonferens
09:30 Biogaia telefonkonferens

Dagens PS - 21 timmar sedan

”Fake News” – snacket går om ny exekutiv order

USA:s president Donald Trump väntas underteckna en ny exekutiv order som kräver att amerikanskt tillverkade produkter måste användas i statliga infrastrukturprojekt. Det rapporterar CNBC med hänvisning till tjänstemän inom Vita huset. Planerna för denna order uppges ha varit i görningen i flera månader och leds av Donald Trumps handelsrådgivare Peter Navarro.

Dagens PS - 21 timmar sedan

Finansguru: Turkiet-krisen ”en trigger” för köpläge

Turkiet-krisen har gett upphov till ett köpläge på USA-börsen enligt finansveteranen Byron Wien som är vice styrelseordförande på Blackstone Private Wealth Solutions. Det rapporterar CNBC. Wien är fortsatt positiv till den amerikanska aktiemarknaden för helåret, och bedömer att det inte finns någon recession i sikte.

Dagens PS - 21 timmar sedan

JUST NU: Trygg-Hansas vd går på dagen

Trygg-Hansas vd Niclas Ward lämnar med omedelbar verkan efter meningsskiljaktigheter med högsta ledningen kring hur bolaget bör drivas framåt. ”Jag respekterar Niclas beslut och vill tacka honom för hans arbete och engagemang”, säger Patrick Bergander, vd och koncernchef för Codan/Trygg-Hansa. Ersättare blir Mats Dahlquist, i dag marknads- och kommunikationsdirektör inom företaget.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.