DN > Ekonomi

Monday, 18 June, 17:45

DN - 02 jan 18 kl. 16:22

Stockholms handelskammare: Stoppa utvisningarnaI december kom en vägledande dom från Migrationsöverdomstolen om att mindre misstag med löner, semester och liknande ska gå att åtgärda utan utvisning.  Trots det utvisas personer som fått beslut strax före domarna.  Stockholms handelskammare anser att dessa utvisningar bör stoppas och omprövas mot ny praxis..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Migrationsöverdomstolen

Dela artikeln

195 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholms, handelskammare, Stoppa, utvisningarna
Cornucopia - 21 feb 16 kl. 17:56

Stockholms Handelskammare: Endast 7% av hushållen går plus - 58% lever på lån eller sparade pengar

Stockholms Handelskammare har släppt en ny Barometer, som talar om hur fantastisk den överhettade ekonomin i Stockholm. Det visar sig dock att endast 7.46% av hushållen faktiskt går plus och hela 57.

VA - 23 sep 11 kl. 08:39

Stockholms Handelskammare får ny strateg

23 september Förstora Ewelina Tokarczyk blir ny kommunikationsstrateg på Stockholms Handelskammare. Hon kommer närmast från Prime PR och har även varit socialdemokratiskt kulturkommunalråd i Göteborg

?Handelskammaren är den hetaste näringslivsorganisationen i Stockholm just nu.

Affärsvärlden - 17 feb 16 kl. 11:25

Stockholms Handelskammare: Amorteringskrav lär slå mot rörligheten

Stockholms Handelskammare befarar att förslaget om amorteringskrav på nya bostadslån kommer att påverka rörligheten på bostadsmarknaden negativt..

Affärsvärlden - 11 mar 16 kl. 08:53

Stockholms Handelskammare: Brexit skulle slå hårt mot Sverige

Om Storbritannien väljer att lämna EU, en så kallad Brexit, skulle det sannolikt ge negativa konsekvenser för svensk del då det skulle försvåra för handel mellan länderna. Det framgår av en analys från Stockholms Handelskammare..

DI - 30 nov 16 kl. 12:16

Stockholms Handelskammare: Sveriges tillväxt är dopad

Sveriges ekonomiska tillväxt är dopad av en mycket svag krona och fjolårets stora flyktingström. Det anser Maria Rankka, vd för Stockholms Handelskammare..

SvD - 20 apr 17 kl. 17:24

Wolf lämnar Stockholms handelskammare

Wolfs mandat som ordförande på Stockholms Handelskammare går ut i maj och den tidigare bankchefen får inte förlängt. Det rapporterar DI. Även vd kan vara på väg bort enligt tidningen.

DI - 16 jan 18 kl. 13:28

Stockholms handelskammare sågar utflyttningsskatt

Stockholms handelskammare säger nej till Skatteverkets förslag om en utflyttningsskatt. Den är tänkt att gälla dem som lämnar Sverige efter att ha bott här minst fem av de senaste tio åren och tar med sig obeskattade vinster på kapitaltillgångar över 100.000 kronor..

DI - 19 apr 18 kl. 22:49

Han tar över Stockholms Handelskammare

Andreas Hatzigeorgiou tar över som vd för Stockholms Handelskammare efter Maria Rankka. Bostadsbristen i Stockholmsregionen är en av hans största utmaningar. ”Det håller tillbaka huvudstaden”, säger han..

SvD - 22 okt 16 kl. 17:56

Kravet: Stoppa utvisningarna av ensamkommande

Krav på att stoppa utvisningarna till Afghanistan och att slopa kravet på att asylsökande barn ska bevisa sin ålder. Det var några av frågorna som lyftes när demonstrationer hölls i hela landet under lördagen. I Stockholm samlades flera tusen på Sergels torg, varav många själva är asylsökande..

Nerikes Allehanda - 25 okt 16 kl. 12:19

"Stoppa utvisningarna till Afghanistan"

"Vad krävs för att regering och riksdag ska komma till sans och stoppa utvisningarna?", skriver Charlotte Edberger Jangdin (C), Örebro, i sin blogg..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Italiensk åklagare granskar före detta LO-ägd semesterby – misstanke om maffiakopplingar

Rom. Försäljningen av den tidigare LO-ägda semesterbyn La Serra norr om Neapel är föremål för en utredning av en kammaråklagare. Utredningen gäller såväl köparen, som har koppling till den lokala maffian, som det låga priset fyra miljoner kronor för 220 hus..

DN - 4 timmar sedan

Telenors mobiltelefoni ligger nere

Teleoperatören Telenor har stora tekniska problem. Vid 12.50-tiden på måndagen låg mobiltelefonin nere, och även hemsidan krånglade.

DN - 6 timmar sedan

Audi-chef gripen i dieselskandalen

Audi-chefen Rupert Stadler har gripits av tysk polis. .

DN - 8 timmar sedan

Lufthansa intresserat av Norwegian

Lufthansa vill växa ytterligare inom lågprissegmentet och det tyska flygbolaget är i kontakt med sektorkollegan Norwegian. Det säger Lufthansas vd Carsten Spohr till tidningen Süddeutsche..

DN - 12 timmar sedan

EU och Australien förhandlar om handelsavtal

EU och Australien har lanserat förhandlingarna om ett handelsavtal. – Handeln kan öka med 37 procent, säger Cecilia Malmström, EU:s handelskommissionär..

DN - 18 timmar sedan

Utskällda Arbetsförmedlingen får bättre betyg

Under regeringens fyra år har förtroendet successivt ökat för Arbetsförmedlingen, a-kassan, skolan, sjukförsäkringen, och tandvården, visar SEB:s Välfärdsbarometer 2018. Men trots vändningen ligger Sverige fortfarande en bra bit efter övriga skandinaviska länder på de flesta områdena..

DN - 20 timmar sedan

Skattesmäll på 154 miljoner för Mojang-säljare

De tre tidigare ägarna till dataspelet Minecraft har upptaxerats med drygt 700 miljoner kronor, enligt en dom i förvaltningsrätten. Totalt innebär det skattekostnader på cirka 154 miljoner kronor för trion, skriver Dagens industri (Di)..

DN - Igår: 16:17

Byggbolag hotas av stämning för försenad tillträdesdag

Bostadsbyggaren SSM stämdes i april av drygt 50 missnöjda kunder som vill häva sina köp.  Nu kan bolaget bli stämt för att annat bygge och av samma orsak: bolaget skjuter tillträdesdatum lång in i framtiden. .

DN - 21 timmar sedan

”Köpare måste få veta när de kan få flytta in”

Det är fullständigt orimligt att skjuta fram tillträdesdatum i ett och ett halvt år. Det anser Magnus Lambertsson, försäljningschef på Skanska och en av initiativtagarna till en kvalitetsmärkning av bostadsbyggen. .

DN - Igår: 15:37

Även Coop slutar sälja engångsgrillar

Nu väljer även Coop att sluta sälja engångsgrillar. – Vi får se hur länge det blir. Det får vädret och brandrisken avgöra, säger presschefen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.