DN > Ekonomi

Thursday, 13 December, 11:47

DN - 02 jan 18 kl. 16:22

Stockholms handelskammare: Stoppa utvisningarnaI december kom en vägledande dom från Migrationsöverdomstolen om att mindre misstag med löner, semester och liknande ska gå att åtgärda utan utvisning.  Trots det utvisas personer som fått beslut strax före domarna.  Stockholms handelskammare anser att dessa utvisningar bör stoppas och omprövas mot ny praxis..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Migrationsöverdomstolen

Dela artikeln

195 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholms, handelskammare, Stoppa, utvisningarna
Cornucopia - 21 feb 16 kl. 17:56

Stockholms Handelskammare: Endast 7% av hushållen går plus - 58% lever på lån eller sparade pengar

Stockholms Handelskammare har släppt en ny Barometer, som talar om hur fantastisk den överhettade ekonomin i Stockholm. Det visar sig dock att endast 7.46% av hushållen faktiskt går plus och hela 57.

VA - 23 sep 11 kl. 08:39

Stockholms Handelskammare får ny strateg

23 september Förstora Ewelina Tokarczyk blir ny kommunikationsstrateg på Stockholms Handelskammare. Hon kommer närmast från Prime PR och har även varit socialdemokratiskt kulturkommunalråd i Göteborg

?Handelskammaren är den hetaste näringslivsorganisationen i Stockholm just nu.

Affärsvärlden - 17 feb 16 kl. 11:25

Stockholms Handelskammare: Amorteringskrav lär slå mot rörligheten

Stockholms Handelskammare befarar att förslaget om amorteringskrav på nya bostadslån kommer att påverka rörligheten på bostadsmarknaden negativt..

Affärsvärlden - 11 mar 16 kl. 08:53

Stockholms Handelskammare: Brexit skulle slå hårt mot Sverige

Om Storbritannien väljer att lämna EU, en så kallad Brexit, skulle det sannolikt ge negativa konsekvenser för svensk del då det skulle försvåra för handel mellan länderna. Det framgår av en analys från Stockholms Handelskammare..

DI - 30 nov 16 kl. 12:16

Stockholms Handelskammare: Sveriges tillväxt är dopad

Sveriges ekonomiska tillväxt är dopad av en mycket svag krona och fjolårets stora flyktingström. Det anser Maria Rankka, vd för Stockholms Handelskammare..

SvD - 20 apr 17 kl. 17:24

Wolf lämnar Stockholms handelskammare

Wolfs mandat som ordförande på Stockholms Handelskammare går ut i maj och den tidigare bankchefen får inte förlängt. Det rapporterar DI. Även vd kan vara på väg bort enligt tidningen.

DI - 16 jan 18 kl. 13:28

Stockholms handelskammare sågar utflyttningsskatt

Stockholms handelskammare säger nej till Skatteverkets förslag om en utflyttningsskatt. Den är tänkt att gälla dem som lämnar Sverige efter att ha bott här minst fem av de senaste tio åren och tar med sig obeskattade vinster på kapitaltillgångar över 100.000 kronor..

DI - 19 apr 18 kl. 22:49

Han tar över Stockholms Handelskammare

Andreas Hatzigeorgiou tar över som vd för Stockholms Handelskammare efter Maria Rankka. Bostadsbristen i Stockholmsregionen är en av hans största utmaningar. ”Det håller tillbaka huvudstaden”, säger han..

DI - 16 sep 18 kl. 10:05

Stockholms Handelskammare varnar: "Vi slåss över vår viktklass”

Kontorsbrist och rekordhöga hyror kan kyla ned ett hett Stockholm för internationella företag. ”Vi slåss över vår viktklass”, säger Daniella Waldfogel på Stockholms Handelskammare..

DI - 25 okt 18 kl. 11:26

Stockholms Handelskammare rasar över det skärpta amorteringskravet: Har strypt byggandet"

Antalet nyproduktioner i Stockholm minskar. Nu varnar Stockholms Handelskammare för att det får konsekvenser för huvudstadens ekonomi. "Bostadsproblematiken har blivit ett reellt hinder för tillväxten.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Boverket: Nyproduktion av bostäder minskar

Nyproduktion av bostäder minskar. Det slår Boverkets generaldirektör Anders Sjelvgren fast när han på torsdagen presenterade läget på bostadsmarknaden..

DN - 2 timmar sedan

EU ska ”undersöka” om britterna kan få ytterligare försäkringar

EU-sidan är redo att ”undersöka om det går att ge ytterligare försäkringar” till London angående Brexitavtalet. Det framgår av ett utkast inför torsdagens EU-toppmöte som Reuters läst. Men det klargörs samtidigt att det inte är fråga om någon ändring i avtalet..

DN - 3 timmar sedan

Fondavgifter äter upp din pension

Pensionsspararna har förlorat 29 miljarder kronor på fondtorgets höga avgifter under de senaste sju åren. Riksrevisionen vill att regeringen höjer kraven på fondförvaltarnas redovisning..

DN - 5 timmar sedan

Kanadensisk affärsman utreds i Kina

En kanadensisk affärsman utreds i Kina. Han misstänks för att ”skada” landets säkerhet, enligt statliga medier. Tidigare i veckan greps en före detta kanadensisk diplomat i Kina, efter att Kanada gripit det kinesiska företaget Huaweis finanschef..

DN - 14 timmar sedan

Bedragare utnyttjar ungas Swish-appar

Trots en nationell satsning får polisen inte stopp på bankbedrägerierna. Kriminella utnyttjar ungdomars konton och kommer fortfarande över tiotals miljoner varje månad. – Det här anses inom polisen vara en större händelse, någonting utöver det vanliga, säger Lotta Mauritzson på polisens nationella bedrägericenter (NBC)..

DN - 18 timmar sedan

Sänkt skatt för 10 miljarder i förhandlingen som sprack

Skattesänkningar på 10 miljarder kronor låg på bordet när förhandlingarna mellan S, C, L och MP avslutades i helgen, erfar DN. Det handlade om sänkt värnskatt, ytterligare sänkningar av pensionärsskatten och sänkta arbetsgivaravgifter. Enligt Centern var det otillräckligt..

DN - 19 timmar sedan

Lena Herder ny Sverigechef för Ikea

Från landschef för Ikea i Nederländerna till landschef på hemmaplan – Lena Herder tillträder som möbelföretagets nya Sverigechef i februari. Efter 25 år på Ikea och sex år på posten lämnar Håkan Svedman företaget..

DN - 20 timmar sedan

Just nu: Riksdagen röstar om budgeten

Riksdagen kommer att rösta om budgeten. Allt tyder just nu på att övergångsbudgeten kommer att falla till förmån för Moderaternas och Kristdemokraternas budgetmotion.  DN rapporterar direkt.

DN - 22 timmar sedan

Tove Nandorf: Kommunerna behöver bli bättre på att planera sin vuxenutbildning

Tre frågor till DN:s arbetsmarknadsreporter Tove Nandorf om Arbetsförmedlingens nya prognos för 2019 och 2020. .

DN - Igår: 11:42

Donald Trump lovar ingripa för att inte försämra relationerna

En tidigare kanadensisk diplomat har gripits i Peking av kinesisk säkerhetstjänst. Det skedde nio dagar efter att kinesiska telekombolaget Huaweis finanschef Meng Wanzhou greps i Kanada. I Kina arrangeras försök att få till en bojkott mot amerikanska mobiltelefoner.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.