DN > Ekonomi

Tuesday, 16 January, 12:27

DN - 02 jan 18 kl. 16:22

Stockholms handelskammare: Stoppa utvisningarnaI december kom en vägledande dom från Migrationsöverdomstolen om att mindre misstag med löner, semester och liknande ska gå att åtgärda utan utvisning.  Trots det utvisas personer som fått beslut strax före domarna.  Stockholms handelskammare anser att dessa utvisningar bör stoppas och omprövas mot ny praxis..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Migrationsöverdomstolen

Dela artikeln

192 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stockholms, handelskammare, Stoppa, utvisningarna
Cornucopia - 21 feb 16 kl. 17:56

Stockholms Handelskammare: Endast 7% av hushållen går plus - 58% lever på lån eller sparade pengar

Stockholms Handelskammare har släppt en ny Barometer, som talar om hur fantastisk den överhettade ekonomin i Stockholm. Det visar sig dock att endast 7.46% av hushållen faktiskt går plus och hela 57.

VA - 23 sep 11 kl. 08:39

Stockholms Handelskammare får ny strateg

23 september Förstora Ewelina Tokarczyk blir ny kommunikationsstrateg på Stockholms Handelskammare. Hon kommer närmast från Prime PR och har även varit socialdemokratiskt kulturkommunalråd i Göteborg

?Handelskammaren är den hetaste näringslivsorganisationen i Stockholm just nu.

Affärsvärlden - 17 feb 16 kl. 11:25

Stockholms Handelskammare: Amorteringskrav lär slå mot rörligheten

Stockholms Handelskammare befarar att förslaget om amorteringskrav på nya bostadslån kommer att påverka rörligheten på bostadsmarknaden negativt..

Affärsvärlden - 11 mar 16 kl. 08:53

Stockholms Handelskammare: Brexit skulle slå hårt mot Sverige

Om Storbritannien väljer att lämna EU, en så kallad Brexit, skulle det sannolikt ge negativa konsekvenser för svensk del då det skulle försvåra för handel mellan länderna. Det framgår av en analys från Stockholms Handelskammare..

DI - 30 nov 16 kl. 12:16

Stockholms Handelskammare: Sveriges tillväxt är dopad

Sveriges ekonomiska tillväxt är dopad av en mycket svag krona och fjolårets stora flyktingström. Det anser Maria Rankka, vd för Stockholms Handelskammare..

SvD - 20 apr 17 kl. 17:24

Wolf lämnar Stockholms handelskammare

Wolfs mandat som ordförande på Stockholms Handelskammare går ut i maj och den tidigare bankchefen får inte förlängt. Det rapporterar DI. Även vd kan vara på väg bort enligt tidningen.

SvD - 22 okt 16 kl. 17:56

Kravet: Stoppa utvisningarna av ensamkommande

Krav på att stoppa utvisningarna till Afghanistan och att slopa kravet på att asylsökande barn ska bevisa sin ålder. Det var några av frågorna som lyftes när demonstrationer hölls i hela landet under lördagen. I Stockholm samlades flera tusen på Sergels torg, varav många själva är asylsökande..

Nerikes Allehanda - 25 okt 16 kl. 12:19

"Stoppa utvisningarna till Afghanistan"

"Vad krävs för att regering och riksdag ska komma till sans och stoppa utvisningarna?", skriver Charlotte Edberger Jangdin (C), Örebro, i sin blogg..

SVT Debatt - 26 okt 16 kl. 10:33

”Stoppa utvisningarna och ge flyktingbarnen amnesti!”

”Det enda anständiga är att riva de tillfälliga flyktinglagarna och stoppa utvisningarna till Afghanistan omedelbart. Vi är övertygade om att Sverige klarar av att ta hand om de människor som har kommit till vårt land”, skriver över 100 barnboksförfattare..

Nerikes Allehanda - 14 jun 17 kl. 09:42

Fem kommunalråd i Örebro vädjar till regeringen om att stoppa utvisningarna till Afghanistan

Nu vädjar fem kommunalråd i Örebro att regeringen ska stoppa utvisningarna till Afghanistan.
”För bara ett par veckor sedan dödades 90 civila personer” skriver de i brevet till Sveriges migrationsminister Morgan Johansson - undertecknat av bland annat vänsterns Murad Artin och liberalernas Karolina Wallström..

Fler nyheter från DN

DN - 45 minuter sedan

Tove Nandorf: Arbetsförmedlingen delar sin verksamhet i tre grenar – men först efter valet

Arbetsförmedlingen ska göras om radikalt. Men förändringarna dröjer. DN:s Arbetsmarknadsreporter Tove Nandorf reder ut turerna kring den kritiserade myndigheten.

DN - 3 timmar sedan

Miljardsmäll för Ericsson – äldre investeringar tynger

Ericsson tvingas till nedskrivningar på 14,2 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande. .

DN - 6 timmar sedan

Martin Gelin: Facebooks förändringar handlar om att nå Kina

Facebook har lanserat sina radikala förändringar av nyhetsflödet som en nödvändig reform för att förbättra helhetsupplevelsen för de två miljarder användarna. I själva verket handlar det sannolikt om Mark Zuckerbergs allt mer desperata dröm om att slå sig in på den kinesiska marknaden..

DN - 14 timmar sedan

Chockhöjning av bostadskostnad med högre ränta och amorteringskrav

En boendekostnad på över 25.000 kronor i månaden för en trea.  Det kan bli verklighet i Stockholm om några år när räntan är dubbelt så hög som i dag, visar beräkningar som Svensk Mäklarstatistik tagit fram..

DN - 16 timmar sedan

Tullverket: Postnord har inte förstått hur moms ska betalas

Chefer för Tullverket och Postnord satte sig i krismöte på måndagen efter att SvD avslöjande att miljardbelopp har försvunnit i utebliven moms vid postorderköp i Kina, rapporterar SvD.  De är inte överens om hur momsfrågan ska hanteras. .

DN - 20 timmar sedan

H&M-butiker fortsatt stängda efter vandalism

H&M håller fortfarande sina butiker i Sydafrika stängda efter helgens vandalisering..

DN - 23 timmar sedan

Okej spela golf med friskvårdsbidraget

Även golf och ridning blir tillgängligt för friskvårdsbidraget som många arbetsgivare erbjuder sina anställda. .

DN - Igår: 10:16

Dan Lucas: De som vill köpa en bostad, vill gärna göra det innan skärpningen av amorteringskravet

Bostadspriserna sjunker - och fler räknar med fortsatta prisfall än de som tror att priserna kommer att stiga.  DN:s Dan Lucas förklarar vad som händer..

DN - Igår: 09:25

”Fler skyskrapor i Stockholm blir till nytta för hela Sverige”

Stockholms utveckling är avgörande för Sveriges ekonomi. Det behövs mycket fler bostäder, helst i skyskrapor. I en storstad måste många människor få plats på en begränsad yta, menar ekonomen Edward Glaeser..

DN - Igår: 09:01

Svenskarna allt mer pessimistiska om bostadspriserna

Fler tror på sjunkande bostadspriser, visar SEB:s boprisindikator för januari. Av de tillfrågade hushållen svarade 43 procent att de tror att bostadspriserna kommer att falla det kommande året, en ökning med två procentenheter sedan den förra undersökningen för en månad sedan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.