BT > Nyheter

Tuesday, 22 May, 19:29

BT - 30 dec 17 kl. 08:52

Jawad fick ny bostad i privathemFör Jawad Resai från Afghanistan har det senaste året varit en väntan på besked om uppehållstillstånd. Under tiden har han fått en fristad i ett ideellt familjehem och nu kan Bollebygds kommun komma att godkänna det som familjehem..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Jawad Resai, Afghanistan, Bollebygds

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jawadfick ny , bostadi , privathem
Cornucopia - 8 timmar sedan

Mina tips om köp och icke-köp av bostad

Konstaterar att det finns många griniga bloggläsare i kommentarsfältet, som undrar kring det där med bostadspriserna. Svaret är att de kan gå upp och de kan gå ner, och som alltid säger inte mina inlägg om bostadsmarknaden ett skit om vad du ska göra som individuell person. I själva verket brukar jag oftast uppmuntra folk som undrar att faktiskt köpa den där bostaden.

SVT Debatt - 10 timmar sedan

Bekämpa utanförskapet med möjlighet till egen bostad

”En egen bostad är inte svaret på allt men kan bidra till att skapa mer långsiktighet och ett starkare lokalt ägarskap genom en ny drivkraft hos hushåll i utanförskapsområden”, skriver Kristdemokraternas Ebba Busch Thor, Jakob Forssmed och Caroline Szyber..

BT - 30 jan 17 kl. 09:30

Jawad: ”Bollebygd glömde bort mig”

Asylsökande Jawad, 16 år, från Afghanistan har knappt haft någon kontakt med socialförvaltningen i Bollebygd – förrän nu då han åldersuppskrivits och kommunen vill bli av med ansvaret..

Västerbottens Folkblad - 14 feb 17 kl. 08:00

[PLUS] Yohanna och Jawad får inte stanna kvar

Yohanna och Jawad går i skola i Umeå och spelar innebandy i IBK Dalen. Nu ska barnen utvisas. –....

DN - 13 jul 17 kl. 16:50

Jawad: ”Jag trodde att jag skulle dö när som helst”

EU räknar med att 80 000 afghaner som fått avslag på sina asylansökningar ska återvända till sitt hemland under de närmaste åren. Flera tusen av dessa finns i Sverige. Regeringen har tecknat ett avtal med Afghanistan för att antalet återvändande ska öka.

BT - 28 apr 18 kl. 06:31

Jawad kom till Sverige 2015 – nu lär han andra svenska

Jawad började lära sig svenska en månad efter han kom till Sverige i slutet av 2015. Nu lär han ut språket till invandrare som väntar på asyl och rätt till SFI. – Jag är invandrare och vill att andra invandrare ska lyckas, säger han..

YLE - 13 jun 16 kl. 05:23

Flyktingar betalar dyrt för att hitta bostad

Flyktingar som beviljats asyl har svårt att hitta bostad med rimlig hyra. I huvudstadsregionen tyr sig många till förmedlare som tar en dryg månadshyra för besväret. Några byggjobbare täcker in fasaden på ett två våningar högt bostadshus i Fågelberga i Esbo.

Kristianstadsbladet - 06 aug 14 kl. 08:24

Bostad först är socialt ansvarstagande

Foto: Hasse Holmberg / TT
Alla människor behöver en fast punkt, en utgångspunkt för att kunna hantera andra problem. En person ska inte behöva kvalificera sig enligt speciella villkor för att få en tillgång till bostad utan bostaden ska vara en grundläggande förutsättning, skriver Christina Borglund (KD).
Ett eget hem, en bostad, är en grundförutsättning för att människor som lever i hemlöshet ska kunna ta itu med sina problem.

Cornucopia - 15 dec 14 kl. 11:37

Hur dyr bostad får ditt hushåll köpa enligt Swedbanks bolånekalkyl?

Så hur dyr bostad får ditt hushåll köpa enligt Swedbanks bolånekalkyl? Svara på enkäten nedan efter att ha gjort kalkylen.

Ni hittar bolånekalkylen här.

Kristianstadsbladet - 26 feb 12 kl. 20:27

Låna bostad för drömsemestern

Foto: Scanpix
Glöm dyra hotell och trängsel med andra turister på semestern. Låna en bostad i stället.
Allt fler väljer att byta bostad med någon annan för att få en chans att lära känna andra kulturer och samhällen.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Vin från Ludvig XVI:s tid på auktion

Tre flaskor vin som är nästan 250 år gamla går under klubban vid en auktion i östra Frankrike i helgen. Det är tre flaskor vita viner av sorten "Vin jaune" (svenska: gult vin), framtagna av vinmakaren Anatoile Vercel i Juraregionen i östra Frankrike år 1774.(TT).

BT - 30 minuter sedan

Ny vitrysk ambassadör i Sverige efter sex år

Vitryssland har utsett sin första ambassadör till Sverige på nästan sex år efter att den senaste kallades hem i ett diplomatiskt bråk mellan länderna.(TT).

BT - 15 minuter sedan

Trump avvaktande till handelssamtalen med Kina

USA:s president Donald Trump sade på tisdagen att han inte var nöjd med de senaste handelssamtalen med Kina, men håller dörren öppen för ytterligare förhandlingar. Han uppgav att samtalen "var en början". Det är tänkt att USA:s handelsminister Wilbur Ross ska besöka Kina i nästa vecka.

BT - 45 minuter sedan

Gängledarens strategi: ”Har givetvis rätt till det”

Gängledaren riskerar ett mycket kännbart straff. Men han fortsätter tiga, även i domstolen. Det riskerar ligga honom till last – vilket framgår av en dom från 1996 i Europadomstolen.

BT - 45 minuter sedan

Lena Matthijs: "Ingen drömlösning”

Motståndarlagets fotbollssupportrar brukar samlas på Brasseriet innan match. Nu har Elfsborgs Guliganer bytt ställe och laddar upp på krogen mitt emot. ”Inget drömläge”, säger Lena Matthijs, polisområdeschefen för Älvsborg..

BT - 45 minuter sedan

Polisen vill ha en femte utbildning

Det blir ytterligare en polisutbildning i Sverige. I alla fall om Polismyndigheten får som den vill och den ska i så fall placeras i Västsverige. Vilken högskola som får uppdraget återstår att se.

BT - 1 timme sedan

Förskolegård avspärrad efter fynd av ampuller

Flera glasampuller har hittats på gården till en förskola i Gustavsberg i Värmdö kommun, sydost om Stockholm. Enligt text på ampullerna innehåller de osmiumtetroxid, en gasförening som kan vara dödlig i höga doser, skriver Aftonbladet med hänvisning till räddningstjänsten.(TT).

BT - 1 timme sedan

Akademiledamöter kräver Engdahls avgång

Sara Danius, Kjell Espmark och Peter Englund kräver att Horace Engdahl lämnar Svenska Akademien. Det skriver de i ett brev som de har överlämnat till Akademiens tillförordnade ständige sekreterare Anders Olsson, enligt Svenska Dagbladet.(TT).

BT - 1 timme sedan

Kina fängslar tibetansk språkaktivist

En tibetansk affärsman har fängslats av kinesiska myndigheter för att ha uppmuntrat till användning av det tibetanska språket, berättar mannens advokat.(TT).

BT - 1 timme sedan

Ryska VM-spelare inte dopade

Inga spelare i det ryska VM-laget har begått något dopningsbrott. Det slår det internationella fotbollsförbundet Fifa fast efter att ha utrett saken.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.