SR > Vetenskap

Saturday, 17 March, 05:32

SR - 29 dec 17 kl. 06:00

Hanar förblev hanar efter bättre avloppsreningBättre rening av enskilda avlopp verkar ha stor betydelse för att hanfiskar inte ska drabbas av könsförändringar. Den slutsatsen drar danska forskare som har gjort mätningar på fisk i 18 vattendrag på ön Fyn i Danmark..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Fyn, Danmark

Dela artikeln

164 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hanar, förblev, hanarefter bättre , avloppsrening
Kristianstadsbladet - 13 maj 13 kl. 02:58

Hanar lockbeten i mårdhundsjakt


Mårdhundens framfart ska stoppas i Sverige och i Västerbotten jagas nu de mårdhundshonor som misstänks ha vandrat in från Finland över Kvarkens is i vinter.Tre hanar har fångats in, steriliserats och utrustats med gps. Dessa har sedan släppts ut vid kusten, för att leta honor.

SR - 07 sep 16 kl. 06:00

Även hanar i djurriket överdriver sin storlek för att fixa en partner

Att tänja på sanningen kan vara en bra strategi för att hitta en partner, i alla fall hos vissa däggdjur. Många hanar låter större än de egentligen är för att gå hem hos honorna..

NSD - 02 jun 11 kl. 12:39

Fullt på hundförvaret- hanar utan hem

Det är överfullt på hundförvaret i Gällivare, vilket betyder att två herrelösa hanhundar inte fått plats..

SvD - 13 aug 13 kl. 03:00

Ratade unga hanar blir vuxna förlorare

?The loser effect? för finkar..

Dalarnas tidningar - 18 dec 13 kl. 16:09

Honor som vill undvika hanar

De björnar som söker sig nära bebyggelsen och som ibland kallas problembjörnar gör det inte i första hand för att komma över mat. – De väljer närheten till människor hellre än att riskera att råka ut för en stor aggressiv hanbjörn, förklarade Marcus Elfström på det stora björnsymposiet på Grönklitt i onsdags..

SvD - 24 maj 14 kl. 01:00

Mammor och pappor som honor och hanar

I morgon firar vi mors dag. Men vad är ”arttypiskt” eller ”naturligt” beträffande förhållandet mellan mor och barn? En ny bok anlägger ett evolutionsbiologiskt perspektiv på familjeliv och barnuppfostran..

DalaDemokraten - 31 okt 15 kl. 08:02

Sterila hanar kan minska myggplågan

Biologisk Myggkontroll, som svarar för planering och genomförande av bekämpningen av stickmyggor i Nedre Dalälvsområdet redovisar resultatet av alternativa bekämpningsmetoder och vilka planer som finns..

DalaDemokraten - 25 jan 17 kl. 13:00

Abort vs P-piller för hanar

.

SVT - 10 jan 18 kl. 07:58

Veterinären: Hanar svårare att omplacera

Hur man ska se på avlivning av friska djur beror på den bakomliggande orsaken, säger veterinären Johan Beck-Friis..

Supermiljöbloggen - 08 jul 15 kl. 11:11

Här är ödlan som byter kön på grund av klimatförändringar

Klimatförändringarna är redan här och påverkar djurlivet. I Australien finns en ödla som byter kön för att det är varmare än normalt. Forskare vid universitetet i Canberra har undersökt ödlesorten "skäggig draködla" ("Pogona").

Fler nyheter från SR

SR - 13 timmar sedan

Ulrika Björkstén: Den goda historiens kraft är fortfarande underskattad

En bra historia kan få människor i hela världen att stanna upp och lyssna. Nu är det dags att berätta den om klimatförändringarna, tycker Vetenskapsradions Ulrika Björkstén..

SR - 22 timmar sedan

Nyupptäckt arkiv över forna insektsutbrott

Forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet har hittat rester av insekter i borrkärnor från sjösediment som kan ge svar på när stora insektsutbrott inträffade – till och med tusentals år tillbaka i tiden..

SR - 23 timmar sedan

Utgrävningar visar: Svåra villkor tvingade Homo sapiens att utvecklas

Det var under svåra förhållanden som vår egen art Homo sapiens utvecklade en stor del av sina tekniska och sociala förmågor. Det menar en internationell forskargrupp som under många år har grävt ut arkeologiska fyndplatser i Östafrika..

SR - Igår: 10:55

Kolsyrat vatten ger sura koraller

Korallblekningar har nog många hört talas om. Blekningar som orsakas av havens höjda vattentemperaturer. Men korallerna hotas också av försurning, visar ny studie..

SR - Igår: 07:22

Självseglande båt ska mäta miljön

En forskargrupp från KTH har tagit fram en segelbåt som kan styra sig själv. Båten ska studera miljön på ställen som är svåra att nå..

SR - Igår: 07:20

Myrstackar minskar fästingar

Förekomsten av stora myrstackar kan kraftigt minska antalet fästingar i ett område. Det visar en studie från universitetet i Bern i Schweiz..

SR - Igår: 06:00

Vildhästar i Australien orsakar konflikt

Förvildade hästar, brumbies, som strövar fritt i Australiens nationalparker har blivit en het stridsfråga – är de en del av kulturarvet och en symbol för frihet eller ett hot mot utrotningshotade djur och växter? Ett nytt lagförslag från dem som vill skydda de så kallade brumbyhästarna har spätt på den mångåriga konflikten..

SR - I förrgår: 16:35

Bonus malus: Tre bilsorter att hålla koll på

Första juli börjar nya regler att gälla vid bilköp - bonus malus. Svante Axelsson, samordnare för regeringens initiativ Fossilfritt Sverige, tror systemet kommer underlätta för framtida bilköpare som vill välja en miljövänligare bil..

SR - I förrgår: 06:00

Varm dag i Arktis ger hård vinter längre söderut

Högre medeltemperaturer i Arktis leder till ökad risk för extremt låga temperaturer och/eller kraftiga snöfall i nordöstra USA, enligt ny studie..

SR - 13 mar 18 kl. 06:00

Konstgjorda glaciärer minskar vattenbrist i Indien

Lantbrukare vid Himalaya i norra Indien lider brist på vatten under delar av året men en inovativ lösning kan råda bot på problemet. Genom att skapa konstgjorda glaciärer som smälter vid rätt tidpunkt kan bönderna få vatten till sina odlingar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.