Barometern > Nyheter

Thursday, 24 January, 05:18

Barometern - 28 dec 17 kl. 10:24

Nytt år och nya lagar – de här bör du ha koll påNästa år skärps reglerna för hur man får bete sig på nätet och på sociala medier. Det blir bland annat lättare att straffa spridning av kränkande bilder. Dessutom gäller det att låta bli mobiltelefonen när du kör bil..
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, åroch nya , lagarde här , bördu , ha koll på
UNT - 22 jan 18 kl. 08:01

Nytt material lagar hål i huvuden

Det mest avancerade implantatet de tagit fram var när hela 80 procent av en kvinnas skallben skulle ersättas..

YLE - 17 aug 16 kl. 04:28

Franchising sysselsätter allt fler, men kontrolleras inte av egna lagar

Franchising sysselsätter allt fler finländare. Ändå finns det ingen egen lagstiftning för franchisingföretagande i Finland, bara allmänna lagar och ett etiskt regelverk. Franchisingföretagarna sysselsätter snart 100 000 finländare, och det är inte längre bara McDonalds, Kotipizza och R-kiosken som följer den här företagsmodellen.

Skånskan - 02 nov 15 kl. 04:00

Lagar ska gälla alla

Opinion I går skulle mi­grant­lä­gret på Sor­gen­fri i Mal­mö av­hy­sas. Mark­ä­ga­ren skulle med hjälp av po­lisen få till­ba­ka sin mark. Det var på tiden.

E24 - 21 dec 11 kl. 14:23

Nytt år - nya lagar

Ett nytt år närmar sig och med det följer en rad lagändringar. Nu presenterar regeringen ett 50-tal viktigare lagar och förordningar som börjar gälla nästa år eller redan har införts under hösten..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Nytt år, nya lagar

Imorgon är det nytt år och då träder en rad nya lagar i kraft. ÖP listar några av förändringarna..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Nytt år ? nya lagar

Nu är det nytt år och då träder en rad nya lagar i kraft. ÖP listar några av förändringarna..

Nyteknik - 25 sep 15 kl. 13:13

Nytt material ger däck som lagar sig själv

Bildäck som lagar sig själva. Det kan bli möjligt med ett nytt innovativt material, utvecklat av polymerforskare..

Magazin24 - 01 jan 16 kl. 11:57

Nya lagar träder i kraft

Nytt år innebär nya lagar. Träder i kraft från 1 januari 2016. Ett nytt år innebär alltid nya, förändrade och borttagna lagtexter i lagboken.

Skånskan - 21 maj 18 kl. 06:00

Lätt och roligt i nytt matprogram från SVT

Just nu spelar SVT in ett nytt matlagningsprogram, Timjan, tupp & tårta, i matkreatören och tv-kocken Lisa Lemkes hem i Falkenberg. På plats finns också bloggaren Emma Lindquist från Ystad som ska stå för fantasifulla dukningar i programmet.
– Jag tar det lite over the top kan man säga, det är inga vanliga dukningar, avslöjar hon,Emma Lindquist om …
.

BT - 30 dec 11 kl. 09:42

18 lagar som införs 2012

BT listar 18 nya lagar och förordningar som införs vid årskiftet. Sänkt moms på restaurang- och cateringtjänster Momsen sänks från 25 till 12 procent. Syftet är att det ska öka tillväxten och sysselsättningen i restaurangbranschen.

BT - 28 dec 18 kl. 09:04

Nytt år nya lagar - här är några förändringar

Public service ska nu betalas via skattsedeln, tandvården blir gratis för 23-åringar och elefanter förbjuds på cirkus - det är några av de nya lagar som träder i kraft i januari 2019. Den första januari 2019 träder en lång rad nya lagar, lagförändringar och förordningar i kraft.(TT).

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Ha inte för bråttom med neddragningen

För oss pensionärer är det av största vikt att vi har ett fungerande sjukhus i Oskarshamn. Utan IVA , som är hjärtat i verksamheten, kommer övriga avdelningar att falla samman..

Barometern - 15 minuter sedan

Hédi Frieds barnbok vittnar om nazistlägret

De lyckades få boken klar till Förintelsens minnesdag 27 januari. Hédi Fried skrev om sina egna tragiska upplevelser som flicka. Stina Wirsén illustrerade med en blandning av svärta och drömskt hopp.

Barometern - 30 minuter sedan

Sökmotorn Bing stoppas i Kina

Amerikanska Microsofts sökmotor Bing har stoppats i Kina, uppger företaget. Det är den senaste i raden av utländska tekniktjänster som stoppas bakom landets famösa brandvägg.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Avvaktande på börserna i Asien

Börserna i Asien var avvaktande i den inledande torsdagshandeln, med de flesta större indexen på röda siffror. Tokyobörsens Nikkei 225 hade tappat 0,4 procent fram till lunchpausen medan det bredare Topixindexet inledde dagen negativt med en nedgång på 0,6 procent i den tidiga handeln.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Studie ger fågelperspektiv på tillvaron

Fåglarna har en annan syn på världen än människan. En blick som fångar mer kontrast och är livsviktig, enligt en studie från Lunds universitet. Med hjälp av en specialbyggd kamera och olika datorberäkningar har forskare kunnat återge hur en fågel ser på verkligheten.

Barometern - 1 timme sedan

Lysande kolonner på Holmenkollen

Den norske konstnären Vebjørn Sand vill smycka Holmenkollen i Oslo med fem lysande kolonner för att uppmärksamma 75-årsdagen efter den tyska ockupationen av Norge upphörde, som inträffar 8 maj nästa år. Tanken är att projektet ska stå färdigt 2020 och att det ska stå där i ett år.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

Nylander dubblerade assistskörden

William Nylander hade säsongens kanske hittills bästa kväll på isen i Toronto, när laget tog emot Washington i NHL-ishockeyn. Nylander, som haft det kämpigt sedan han kom tillbaka, noterades för tre assists, vilket är rekord för svensken.(TT).

Barometern - 1 timme sedan

200 liter hydraulolja läckte från timmerbil

Cirka 200 liter hydraulolja ska ha läckt ut från en timmerbil mellan Silverdalen och Hultsfred på natten till torsdagen..

Barometern - 1 timme sedan

Genmodifierad apa klonad i Kina

En genmodifierad makakapa har för första gången i medicinskt syfte klonats till flera nya individer, uppger den statliga kinesiska nyhetsbyrån Nya Kina.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Mor och dotter döms till fängelse för stölder

En mamma och hennes dotter har dömts till fängelse efter flera stölder från äldre. Paret specialiserade sig på att stjäla plånböcker från äldre och greps på bar gärning i samband med en stöld på ett varuhus i Skoghall december, uppger Nya Wermlands-Tidningen.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.