Dagens PS > Ekonomi

Monday, 19 November, 01:45

Dagens PS - 22 dec 17 kl. 11:14

Affärsidén: Mörda patienter – pengar från begravningsbyråÅrets kanske mest makabra business avslöjas nu i Italien. Brittiska BBC rapporterar på fredagen, med hänvisning till italienska medier, om den skrämmande historien. Enligt artikeln misstänks en manlig ambulanssjuksköterska för att ha mördat patienter för egen ekonomisk vinning. Siciliansk polis utreder nu sammanlagt 12 dödsfall som man tror har kopplingar till den så kallade ”dödsambulansen”, som den kallas i Italien, där en sjuksköterska misstänks ha injicerat luft i patienters blodådror vilket lett till emboli. Den 42-åriga mannan – som uppges vara en tidigare mafiamedlem – påstås också ha utnyttjat sörjande anhöriga och rekommenderat familjen en specifik begravningsbyrå – vilken han sedan fått betalt från.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Italien, BBC, Affärsidén, Dagensps

Dela artikeln

34 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Affärsidén, Mörda, patienter, pengarfrån , begravningsbyrå
UNT - 25 apr 18 kl. 11:15

Har du en affärsidé? Här finns nya pengar att söka

Nu får privatpersoner i Uppsala chans att söka ekonomiskt stöd för att prova nya affärsidéer..

DrivaEget - 06 okt 17 kl. 10:38

Heta startups i Umeå vässar sina affärsidéer

 Allmänt  Tolv lovande företag kommer under hösten vässa sina affärsidéer i ny omgång av Startup-programmet på Uminova Innovation i Umeå. En av deltagarna är Barbara Terebieniec, som tagit fram en smart frysapplikation. Att rota runt i frysen efter borttappade labbprover kan snart bli ett minne blott för de forskare och labbtekniker som Barbara Terebieniec, själv doktorand inom växtmolekylärbiologi vid Umeå universitet, vill hjälpa med sin nya produkt SmartFreezer.

Helsingborgs Dagblad - 21 sep 12 kl. 14:48

Lokalt "Draknäste" för nya affärsidéer

Finnes: Drakar med pengar.Sökes: Nya affärsidéer.Företagare som sitter på en speciell affärsidé kan få hugade finansiärer att lätta på plånboken när "Draknästet" kommer till Höganäs i oktober.

Cornucopia - 28 aug 14 kl. 11:49

Dagens affärsidé (eget företag - inte aktier)

Dags för ett förslag till affärsidé för den som vill starta eget, kanske som bisyssla. Det handlar om en svensk vidareskickningstjänst för paket.
Det kan naturligtvis redan existera svenska sådana här tjänster, jag har inte kontrollerat.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Vinn pengar på din affärsidé

Entreprenör. Går du och bär på en affärsidé? Nu är anmälan öppen till årets affärsidétävling.

Dagens PS - 17 okt 17 kl. 11:00

Bankerna applåderar deras affärsidé

I Veckans Entreprenör lyfter vi entreprenörer, innovatörer och företagsledare som som ritar om kartan över svenskt näringsliv. I artikelserien får du träffa personerna bakom nya, spännande startups och ta del av deras bästa tips för hur man lyckas. ”Det började så simpelt som med ett besök i mataffären…” Vem är du?

PrivataAffärer - 05 nov 14 kl. 11:24

Så vet du om din affärsidé håller måttet

Låt inte konkurrenterna hinna före om du har en tanke som går att omsätta i pengar. Nya Affärer har tipsen för att undersöka potentialen i din affärsidé och få en flygande start....

PrivataAffärer - 13 nov 14 kl. 09:08

Sakerna du inte ska säga när du pitchar affärsidén

En van riskkapitalist eller affärsängel har varit med om hundratals pitchar. Här är de fem dummaste sakerna som du kan säga när du ber om pengar till din affärsidé....

GöteborgsPosten - 15 sep 14 kl. 16:29

Med Kickstarter kan affärsidén bli verklighet

Nu kan det bli enklare att fixa pengar till din affärsidé, när världens största sajt för gräsrotsfinansiering etablerar sig i Sverige..

DN - 14 okt 14 kl. 15:33

Ny affärsidé – säljer andelar till asylboende

Bristen på asylboenden har blivit en mångmiljonindustri där allt fler lockas av att kunna tjäna stora pengar. I Norrbotten har det lett till en ny affärsidé: Köp andelar i ett tillfälligt asylboende och få en avkastning på mer än tusen procent, skriver SVT Nordnytt..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 12:10

VD: Jag vill ha Persson som statsminister

”Skulle klara jobbet med bravur”, säger näringslivstoppen till Di. Tomas Billing, vd för investeringsföretaget Nordstjernan och ordförande för byggbolaget NCC, är i likhet med näringslivet i stort trött på det låsta, politiska läget i rikets parlament. Två månader och drygt en vecka efter valet står Sverige fortfarande utan regering och den ena partiledaren efter den andra som hoppas på att bli statsminister röstar ner av riksdagen.

Dagens PS - I förrgår: 11:38

Nu är 42 anmälda i penningtvättshärvan

Fler än vad som tidigare varit känt misstänks för brott i Danske Bank-skandalen. Bankens egen utredning, som gjorts av advokatfirman Bruun & Hjejle, visar att totalt 42 medarbetare och så kallade agenter – mellanhänder utanför banken – anmälts till den estländska finansinspektionen för ytterligare granskning, rapporterar Berlingske med hänvisning till rapporten. Sedan tidigare är åtta anställda polisanmälda för misstänkta mutbrott.

Dagens PS - I förrgår: 10:43

Stor vindkraftspark byggs i Sverige

Tyska energijätten Eon ska bygga den svenska vindparken Nysäter, enligt ett pressmeddelande. Nysäter har en planerad kapacitet på 475 megawatt och kostar totalt cirka 500 miljoner euro, motsvarande 5,1 miljarder kronor. I samband med byggnationen upptar Eon också ett ägande på 20 procent i projektet.

Dagens PS - I förrgår: 10:36

Di: Spotify-aktien ska ned mer

Spotifys aktie väntas fortsätta falla när bolaget nu närmar sig vinst för första gången, skriver Dagens industri på fredagen. Det har varit fallet med de amerikanska teknikjättarna som samtliga gått ned under hösten trots att många av dem uppvisat rejäla vinstförbättringar. Di förklarar utvecklingen som en väckarklocka där investerare först nu blir medvetna om hur mycket det krävs för att motivera ett högt börsvärde.

Dagens PS - I förrgår: 10:25

Stark rapport ger aktie bränsle

Kursen är upp med omkring 7 procent på Stockholmsbörsen. Nibe är dagens börsvinnare. Efter att bolagets rapport nu på morgonen överträffat analytikerna förväntan både resultat- och omsättningsmässigt rusar aktien.

Dagens PS - I förrgår: 10:06

Ledarkollen: May under hård press

Dagens ledarkoll handlar om dåliga stresstester för banker, om budgeten, om Brexit och Theresa Mays situation. Och om vi har ett kollektivt ansvar för barnen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

Dagens PS - I förrgår: 09:10

Amazon inte ‘too big to fail’

Amazon är inte för stora för att gå i konkurs, enligt vd Jeff Bezos. Amazon-chefen gav kommentaren som ett svar på en fråga från en anställd under ett möte förra torsdagen, rapporterar CNBC. Frågan löd om vad Jeff Bezos hade lärt sig från den senaste tidens konkurser med Sears och andra stora detaljhandelsjättar.

Dagens PS - I förrgår: 07:21

Nordkorea testar nytt vapen

Nordkoreas ledare Kim Jong-un har övervakat tester med ett nytt högteknologiskt vapen som är under utveckling, enligt nordkoreansk media. Det rapporterar Yonhap News. Det nya vapnet började utvecklas under tidigare ledaren Kim Jong-il och uppges erbjuda försvar över hela landet.

Dagens PS - I förrgår: 07:35

Skanska bygger jätteskrapa i Göteborg

Byggbolaget Skanska investerar cirka 1,8 miljarder kronor i kontorsprojektet Citygate i Göteborg. Byggkontraktet är värt 1,5 miljarder kronor och inkluderas i orderingången för det fjärde kvartalet, skriver Skanska i ett pressmeddelande. Projektet påbörjas i december och ska vara färdigställt i mars 2022.

Dagens PS - I förrgår: 08:46

Miljardär avyttrar stor aktiepost

Anger ”privata skäl” som orsak till den omfattande försäljningen. Enligt Di.se – som hänvisar till ett pressmeddelande – har Recipharms vd och grundare Thomas Eldered sålt nästan 1,6 miljoner av sina b-aktier, och det motsvarar 12,7 procent av hans totala aktieinnehav.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.