Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 21 February, 02:20

Dagens PS - 22 dec 17 kl. 11:14

Affärsidén: Mörda patienter – pengar från begravningsbyråÅrets kanske mest makabra business avslöjas nu i Italien. Brittiska BBC rapporterar på fredagen, med hänvisning till italienska medier, om den skrämmande historien. Enligt artikeln misstänks en manlig ambulanssjuksköterska för att ha mördat patienter för egen ekonomisk vinning. Siciliansk polis utreder nu sammanlagt 12 dödsfall som man tror har kopplingar till den så kallade ”dödsambulansen”, som den kallas i Italien, där en sjuksköterska misstänks ha injicerat luft i patienters blodådror vilket lett till emboli. Den 42-åriga mannan – som uppges vara en tidigare mafiamedlem – påstås också ha utnyttjat sörjande anhöriga och rekommenderat familjen en specifik begravningsbyrå – vilken han sedan fått betalt från.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Italien, BBC, Affärsidén, Dagensps

Dela artikeln

34 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Affärsidén, Mörda, patienter, pengarfrån , begravningsbyrå
DrivaEget - 06 okt 17 kl. 10:38

Heta startups i Umeå vässar sina affärsidéer

 Allmänt  Tolv lovande företag kommer under hösten vässa sina affärsidéer i ny omgång av Startup-programmet på Uminova Innovation i Umeå. En av deltagarna är Barbara Terebieniec, som tagit fram en smart frysapplikation. Att rota runt i frysen efter borttappade labbprover kan snart bli ett minne blott för de forskare och labbtekniker som Barbara Terebieniec, själv doktorand inom växtmolekylärbiologi vid Umeå universitet, vill hjälpa med sin nya produkt SmartFreezer.

Helsingborgs Dagblad - 21 sep 12 kl. 14:48

Lokalt "Draknäste" för nya affärsidéer

Finnes: Drakar med pengar.Sökes: Nya affärsidéer.Företagare som sitter på en speciell affärsidé kan få hugade finansiärer att lätta på plånboken när "Draknästet" kommer till Höganäs i oktober.

Cornucopia - 28 aug 14 kl. 11:49

Dagens affärsidé (eget företag - inte aktier)

Dags för ett förslag till affärsidé för den som vill starta eget, kanske som bisyssla. Det handlar om en svensk vidareskickningstjänst för paket.
Det kan naturligtvis redan existera svenska sådana här tjänster, jag har inte kontrollerat.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Vinn pengar på din affärsidé

Entreprenör. Går du och bär på en affärsidé? Nu är anmälan öppen till årets affärsidétävling.

Dagens PS - 17 okt 17 kl. 11:00

Bankerna applåderar deras affärsidé

I Veckans Entreprenör lyfter vi entreprenörer, innovatörer och företagsledare som som ritar om kartan över svenskt näringsliv. I artikelserien får du träffa personerna bakom nya, spännande startups och ta del av deras bästa tips för hur man lyckas. ”Det började så simpelt som med ett besök i mataffären…” Vem är du?

PrivataAffärer - 05 nov 14 kl. 11:24

Så vet du om din affärsidé håller måttet

Låt inte konkurrenterna hinna före om du har en tanke som går att omsätta i pengar. Nya Affärer har tipsen för att undersöka potentialen i din affärsidé och få en flygande start....

PrivataAffärer - 13 nov 14 kl. 09:08

Sakerna du inte ska säga när du pitchar affärsidén

En van riskkapitalist eller affärsängel har varit med om hundratals pitchar. Här är de fem dummaste sakerna som du kan säga när du ber om pengar till din affärsidé....

GöteborgsPosten - 15 sep 14 kl. 16:29

Med Kickstarter kan affärsidén bli verklighet

Nu kan det bli enklare att fixa pengar till din affärsidé, när världens största sajt för gräsrotsfinansiering etablerar sig i Sverige..

DN - 14 okt 14 kl. 15:33

Ny affärsidé – säljer andelar till asylboende

Bristen på asylboenden har blivit en mångmiljonindustri där allt fler lockas av att kunna tjäna stora pengar. I Norrbotten har det lett till en ny affärsidé: Köp andelar i ett tillfälligt asylboende och få en avkastning på mer än tusen procent, skriver SVT Nordnytt..

DN - 14 okt 14 kl. 15:33

Ny affärsidé – säljer andelar till asylboende

Bristen på asylboenden har blivit en mångmiljonindustri där allt fler lockas av att kunna tjäna stora pengar. I Norrbotten har det lett till en ny affärsidé: Köp andelar i ett tillfälligt asylboende och få en avkastning på mer än tusen procent, skriver SVT Nordnytt..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 timmar sedan

Oväntat låg inflation – ränteprognos ligger kvar

Inflationen i januari var 0,2 procentenheter under både marknadens och Riksbankens prognos, men Swedbank finner ändå inte tillräckliga skäl att ändra sin bedömning om att den första räntehöjningen kommer i juli. På årsbasis var KPIF (KPI med fast ränta) upp med 1,7 procent, vilket kan jämföras med +1,9 procent i december. Från december var KPIF ned med 0,9 procent, mot väntade -0,7 procent.

Dagens PS - 14 timmar sedan

BMW 5-serien: ”Praktisk och rolig”

Körglädjen hyllas som oslagbar i test. BMW:n är en av finalisterna i Årets bil. Bytabil.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Sparproffset rasar mot rika skatteflyktingar

”Jag blir mer upprörd när jag hör det”, säger han till Di. I går meddelade Avanzas kände sparekonom Claes Hemberg att han lämnar nischbanken efter 20 år. Men om någon tror att det för den skull blir tyst från honom i affärspressen, så är det av allt att döma ett fel antagande.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Sony ska lansera AI-taxiapptjänst i Japan

Sony planerar att rulla ut en taxiapptjänst i Japan som drivs med hjälp av artificiell intelligens. Det skriver Techcrunch. Bolaget sade att satsningen sker ihop med fem lokala taxibolag och att AI-tekniken kommer att hantera utskick av taxibilar samt prognostiserad efterfrågan baserad på faktorer som väder, trafik och lokala händelser.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Postnord: Så mycket ökar svensk e-handel

Den svenska e-handeln ökade på årsbasis med 16 procent under 2017, enligt ett pressmeddelande från Postnord. Det betyder att e-handeln i Sverige omsätter 67 miljarder kronor och utgör 8,7 procent av den totala detaljhandeln. Prognosen inför 2017 löd 17 procent tillväxt enligt Postnord.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Spar-appen för små och stora drömmar

”Jag förstod att det fanns ett systemfel i bankvärlden”, säger Dreams grundare och vd Henrik Rosvall. I Veckans Entreprenör lyfter vi entreprenörer, innovatörer och företagsledare som ritar om kartan över svenskt näringsliv. I artikelserien får du träffa personerna bakom nya, spännande startups och ta del av deras bästa tips för hur man lyckas.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Åhléns-leksaker kan kväva småbarn

Nu återkallar Åhléns leksakerna – en barnservis, maracas och en xylofon. Det här skriver Åhléns på sin hemsida, rapporterar Omni Ekonomi. ”Funktionalitet och säkerhet är av högsta prioritet”, deklarerar företaget, som nu funnit att smådelar kan lossna från leksakerna och utgöra en kvävningsrisk – därför återkallas leksakerna.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Analys: Börsens två skilda världar

En är ljus och en är mörk, enligt Di:s aktieexpert. ”Just nu finns det goda skäl för att blunda för den mörka”, anser han. Mikael Vilenius konstaterar att Stockholmsbörsen går fortsatt starkt, bortsett från ”skräckduon” H&M och Ericsson.

Dagens PS - 18 timmar sedan

SSAB:s kassako – höjer priset för sjätte gången

Stålbolaget SSAB gynnas av en starkare amerikansk grovplåtsmarknad och annonserade på fredagen den sjätte prishöjningen på grovplåt sedan oktober. Det skriver Dagens industri i tisdagens utgåva. SSAB höjde i slutet på förra veckan priset på grovplåt med 50 dollar per ton, vilket innebar att stålbolaget höjt priset vid sex tillfällen sedan oktober eller med 280 dollar per ton.

Dagens PS - 17 timmar sedan

I dag släpper Venezuela nationella kryptovalutan

Venezuela kommer under tisdagen att inleda en förtidsförsäljning av sin nationella kryptovaluta, petro, uppbackad av landets olika råvarureserver, däribland oljan. Det rapporterar CNBC. Den nya valutans regulator uppgav i fredags att försäljningen kommer att locka till sig intresse från Mellanöstern och Turkiet, men även USA och Europa.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.