Dagens PS > Ekonomi

Friday, 17 August, 15:06

Dagens PS - 22 dec 17 kl. 11:14

Affärsidén: Mörda patienter – pengar från begravningsbyråÅrets kanske mest makabra business avslöjas nu i Italien. Brittiska BBC rapporterar på fredagen, med hänvisning till italienska medier, om den skrämmande historien. Enligt artikeln misstänks en manlig ambulanssjuksköterska för att ha mördat patienter för egen ekonomisk vinning. Siciliansk polis utreder nu sammanlagt 12 dödsfall som man tror har kopplingar till den så kallade ”dödsambulansen”, som den kallas i Italien, där en sjuksköterska misstänks ha injicerat luft i patienters blodådror vilket lett till emboli. Den 42-åriga mannan – som uppges vara en tidigare mafiamedlem – påstås också ha utnyttjat sörjande anhöriga och rekommenderat familjen en specifik begravningsbyrå – vilken han sedan fått betalt från.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Italien, BBC, Affärsidén, Dagensps

Dela artikeln

34 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Affärsidén, Mörda, patienter, pengarfrån , begravningsbyrå
UNT - 25 apr 18 kl. 11:15

Har du en affärsidé? Här finns nya pengar att söka

Nu får privatpersoner i Uppsala chans att söka ekonomiskt stöd för att prova nya affärsidéer..

DrivaEget - 06 okt 17 kl. 10:38

Heta startups i Umeå vässar sina affärsidéer

 Allmänt  Tolv lovande företag kommer under hösten vässa sina affärsidéer i ny omgång av Startup-programmet på Uminova Innovation i Umeå. En av deltagarna är Barbara Terebieniec, som tagit fram en smart frysapplikation. Att rota runt i frysen efter borttappade labbprover kan snart bli ett minne blott för de forskare och labbtekniker som Barbara Terebieniec, själv doktorand inom växtmolekylärbiologi vid Umeå universitet, vill hjälpa med sin nya produkt SmartFreezer.

Helsingborgs Dagblad - 21 sep 12 kl. 14:48

Lokalt "Draknäste" för nya affärsidéer

Finnes: Drakar med pengar.Sökes: Nya affärsidéer.Företagare som sitter på en speciell affärsidé kan få hugade finansiärer att lätta på plånboken när "Draknästet" kommer till Höganäs i oktober.

Cornucopia - 28 aug 14 kl. 11:49

Dagens affärsidé (eget företag - inte aktier)

Dags för ett förslag till affärsidé för den som vill starta eget, kanske som bisyssla. Det handlar om en svensk vidareskickningstjänst för paket.
Det kan naturligtvis redan existera svenska sådana här tjänster, jag har inte kontrollerat.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Vinn pengar på din affärsidé

Entreprenör. Går du och bär på en affärsidé? Nu är anmälan öppen till årets affärsidétävling.

Dagens PS - 17 okt 17 kl. 11:00

Bankerna applåderar deras affärsidé

I Veckans Entreprenör lyfter vi entreprenörer, innovatörer och företagsledare som som ritar om kartan över svenskt näringsliv. I artikelserien får du träffa personerna bakom nya, spännande startups och ta del av deras bästa tips för hur man lyckas. ”Det började så simpelt som med ett besök i mataffären…” Vem är du?

PrivataAffärer - 05 nov 14 kl. 11:24

Så vet du om din affärsidé håller måttet

Låt inte konkurrenterna hinna före om du har en tanke som går att omsätta i pengar. Nya Affärer har tipsen för att undersöka potentialen i din affärsidé och få en flygande start....

PrivataAffärer - 13 nov 14 kl. 09:08

Sakerna du inte ska säga när du pitchar affärsidén

En van riskkapitalist eller affärsängel har varit med om hundratals pitchar. Här är de fem dummaste sakerna som du kan säga när du ber om pengar till din affärsidé....

GöteborgsPosten - 15 sep 14 kl. 16:29

Med Kickstarter kan affärsidén bli verklighet

Nu kan det bli enklare att fixa pengar till din affärsidé, när världens största sajt för gräsrotsfinansiering etablerar sig i Sverige..

DN - 14 okt 14 kl. 15:33

Ny affärsidé – säljer andelar till asylboende

Bristen på asylboenden har blivit en mångmiljonindustri där allt fler lockas av att kunna tjäna stora pengar. I Norrbotten har det lett till en ny affärsidé: Köp andelar i ett tillfälligt asylboende och få en avkastning på mer än tusen procent, skriver SVT Nordnytt..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 3 timmar sedan

Aktietips: Börspapper som pallar trycket

Autoliv bedöms även efter utdelningen av Veoneer ha fina tillväxtår framför sig och aktien är köpvärd. Det skriver Affärsvärlden på fredagen i sin tjänst Analys+. ”Att vara underleverantör till fordonsindustrin må vara en utsatt position, men Autoliv har under lång tid visat sig stå pall.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Desperat krisplan ska rädda Löfven

Här är S taktik efter statsministerns förtroenderas och debattfadäser. Enligt Expressen finns en djup oro i de egna leden hos Socialdemokraterna över att partiledaren och statsministern Stefan Löfven dels gör så dåligt ifrån sig i offentliga utfrågningar och debatter och – inte minst – hans låga förtroendesiffror. Särskilt nu.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Googles vd anklagas för försvarstal

Googles vd Sundar Pichai har i en träff med anställda sagt att företaget inte är i närheten av att lansera en sökmotor i Kina. Beskedet som mer liknande ett försvarstal från Pichais sida kommer efter att Wall Street Journal och andra medier rapporterat om att Google utvecklar en ny sökmotor för Kina. Enligt uppgifterna skulle sökmotorn gå i linje med Kinas strikta censur, vilket har förargat många av Googles anställda men också människorättsaktivister.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Självkörande bilar ska minska utläpp

Uppstartsföretaget FiveAI har lockat till sig ett stort intresse och många investerare som säger sig tro på deras teknik, skriver Ny Teknik. Företaget har fått godkänt att göra tester i riktig trafik i London. Testerna börjar 2019 med förare bakom ratten och fordon fulla med sensorer som ska samla in data om både skick på vägar, trafikintensitet, fotgängare och annan trafik.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Ledarkollen: Donald Trumps krig mot sanningen

  Ledarkollen handlar idag om valrörelsen, om Vänsterns elefant i rummet, om klimatet, om att göra politik av tragedier och om Donald Trumps krig mot sanningen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. Elefant i rum DI skriver om valrörelsen: ”Elefanten i rummet, sa Jonas Sjöstedt om den ökade ojämlikheten i partiledardebatten häromkvällen (Di/Expressen-tv).

Dagens PS - 5 timmar sedan

Alarmerande forskning: Snoozandet stör hjärnans funktioner

Efter en natt av dålig sömn och för få timmar kan det vara frestande att trycka på snooze-knappen och stanna i sängen de där extra minuterna. Trots att det verkar lockande är det något som bör undvikas, skriver The Independent. PS Supersommar – Här kan du följa vår artikelserie där vi avslöjar superknepen för bra hälsa och välmående.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Priserna går upp för bostadsrätter

Prisindex för privatägda bostäder sjönk med 0,6 procent mellan juni och juli enligt den senaste månadsstatistiken från Valueguard. Detta efter att ha varit ned lika mycket månaden innan. Bostadsrättsindex steg med 0,8 procent medan villaindex var ned 1,4 procent, efter att ha backat med 0,4 respektive 0,6 procent i juni.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Får svidande kritik: ”Vad ska jag göra?”

Oppositionen anklagar finansministern för att måla upp en allt för ljus bild av Sverige. Svensk ekonomi går som tåget med god tillväxt, sjunkande arbetslöshet, ökad sysselsättning och rejäla tillskott i statskassan. Så sammanfattar nyhetsbyrån Direkt den uppdaterade prognosen för svensk ekonomi som finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade på torsdagen.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Robust uppgång på Wall Street

Wall Street stängde högre på torsdagen med stöd från uppgifterna om att Kina är redo att återuppta handelssamtalen med USA. Indexet DJIA:s uppgång var den högsta sedan april. Indexet fick även stöd av Walmart, som steg 9,3 procent efter att bolaget rapporterat den starkaste intäktsökningen för USA på ett decennium.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Blytung USA-ekonom sågar svensk strategi

Det finns två val och Sverige har valt den sämsta vägen, anser den välmeriterade amerikanska ekonomen Catherine Mann i en intervju med Svenska Dagbladet. Det handlar om integration och nyanlända och enkla jobb med lägre lön för att finansiera samhällskostnaderna. Catherine Mann är doktor i ekonomi och har bland annat ett förflutet på både den amerikanska centralbanken Federal Reserve och Världsbanken.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.