SR > Vetenskap

Wednesday, 21 February, 02:21

SR - 21 dec 17 kl. 06:00

Risk att fantasin färgar dinosaurierNya metoder gör det möjligt att ana vilka färger utdöda djur som dinosaurier hade. Men nu varnar svenska paleontologer för att risken för övertolkning och spekulation är stor..
Läs mer på SR

Dela artikeln

31 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riskatt , fantasin, färgar, dinosaurier
Sydsvenskan - 10 apr 15 kl. 12:00

Fantasin fick rätt

Älskade brontosaurus. Kungen av sauropoder. Den ikoniska, godmodigt ormbunkstuggande långhalsingen från juraperioden.

Sydsvenskan - 10 apr 15 kl. 13:41

Fantasin fick rätt

Älskade brontosaurus. Kungen av sauropoder. Den ikoniska, godmodigt ormbunkstuggande långhalsingen från juraperioden.

Skånskan - 24 feb 14 kl. 18:01

Fogden bärgar båten


Det blir kronofogden som ska se till att grundstötta trålaren Sundland tas bort. Miljöförvaltningen har vänt sig dit sedan vraket brutits sönder i två delar och det finns risk att sjöfarten i sundet skadas..

Sydsvenskan - 18 jan 14 kl. 06:30

Dinosaurien och varat

Alla som någon gång på ett eller annat sätt umgåtts med barn vet att de är väldigt existentiella små varelser. De funderar helt enkelt mycket på existensens kärna. Vad skiljer varat från intet?

Skånskan - 20 feb 17 kl. 16:35

Udda djur lockade sportlovslediga barn

Malmö När nu sportlovet inte bjuder på något pulkaväder, utan strilande regn, kan det vara rätt mysigt att sitta inne och pyssla.
Malmö museer bjuder in till skaparverkstad på temat ”Lite udda djur” och det lockade många lediga barn i går. ERWP.

YLE - 24 feb 15 kl. 14:59

Ingen hårfärg på unga under 16 år

Allt fler frisörer vägrar att färga håret på ungdomar under 16 år. Orsaken är att det finns risk för allergiska reaktioner hos barnen. En del salonger färgar håret på yngre barn om de har tillstånd av en förälder.

YLE - 17 okt 15 kl. 04:21

Smink är inte farligt om du använder det rätt

Skönhetsprodukter ska precis som namnet säger göra användaren till en skönhet, men nu vill Säkerhets- och kemikalieverket Tukes informera unga flickor om skönhetsprodukternas avigsidor. Inte för att avskräcka och tillrättavisa utan för att ungdomar ska tänka efter innan. Elektronisk musik, skönhetsprodukter, smink och vältränade kroppar.

UNT - 06 jan 13 kl. 19:25

Övertydlig Snövit i musikalform

En countrysjungande prins och dvärgar som dansade house var några av de nya inslagen i familjemusikalen Snövit. Men inte mycket lämnades åt fantasin och resultatet blev övertydligt, tycker Ellinor Skagegård..

Kristianstadsbladet - 17 maj 14 kl. 18:19

Titanisk dinosaurie i patagonsk åker

Dinosaurierna blir bara större och större. En bonde i Patagonien har hittat en titanosaurus som utropas som världens största. Hittills, är kanske bäst att tillägga.

BT - 17 maj 14 kl. 18:19

Titanisk dinosaurie i patagonsk åker

Dinosaurierna blir bara större och större. En bonde i Patagonien har hittat en titanosaurus som utropas som världens största. Hittills, är kanske bäst att tillägga.

Fler nyheter från SR

SR - 20 timmar sedan

Så hittar sjöstjärnorna i djuphaven

Flera arter av sjöstjärnor som lever i djuphaven verkar använda sin syn för att navigera. Tidigare var uppfattningen att de framför allt tog sig fram med hjälp av andra sinnen..

SR - 20 timmar sedan

Snart kan du hjälpa vetenskapen – med ny portal

Under tisdagen sjösätts ett projekt som ska leda fram till en ny portal på nätet – där forskare och medborgare som vill forska tillsammans kan mötas..

SR - 20 timmar sedan

Hans system för djurövervakning kan revolutionera biologin

Icarus-systemet ska i detalj studera djurs rörelser över jorden och spås närmast kunna revolutionera ekologisk forskning. I förra veckan nådde projektet en viktig milstolpe då själva antennen som ska ta emot signalerna från djuren sköts upp..

SR - 20 timmar sedan

De mäter luftföroreningar med egna partikelmätare

Den nystartade föreningen Luftdata vill förbättra helhetsbilden av luftkvalitén i Sverige. För att komplettera de officiella mätstationerna använder de egentillverkade partikelmätare..

SR - Igår: 11:59

Utomjordiskt liv – mer spännande än skrämmande

Fler skulle bli fascinerade än skrämda om vi fick veta att det finns utomjordiskt liv. Det visar en studie som amerikanska psykologiforskare har gjort..

SR - Igår: 10:00

Seismologisk data kan ge svar på om stormarna har blivit kraftigare

Att ge ett definitivt svar på om kraftiga oväder har ökat i omfattning är svårt. Men kanske kan instrument som mäter rörelser i jordskorpan ge svar..

SR - Igår: 06:00

Föräldrar till missbrukare får dåligt stöd

Föräldrar till vuxna missbrukare upplever ofta skam, skuld och maktlöshet. Dessutom ger samhälle och myndigheter dåligt stöd, enligt ny forskning..

SR - Igår: 06:00

Bättre koll på vilda djur kan spara mångmiljonbelopp

Dålig kunskap om hur vilda djur rör sig i naturen kostar samhället stora pengar. Genom ny teknik där man kartlägger hur viltet rör sig kan både viltolyckor och betesskador minska..

SR - 16 feb 18 kl. 17:11

Frankrike inför högre koldioxidskatt med Sverige som förebild

Den svenska koldioxidskatten anses allmänt ha varit framgångsrik för att få ner våra koldioxidutsläpp. När nu Frankrike, världens femte största ekonomi, väljer samma recept hoppas många att fler länder ska följa efter..

SR - 16 feb 18 kl. 16:10

Mayakulturen och antimaterian möts i Austin

I Texas hålls världens största årligt återkommande vetenskapsmöte AAAS nu i helgen. Som vanligt är det en stor blandning av olika forskningsresultat som presenteras..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.