Dagens PS > Ekonomi

Monday, 23 July, 02:15

Dagens PS - 20 dec 17 kl. 05:38

Klockan 9.30 kommer nya räntebeskedetSå väntas Riksbanken göra med styrräntan. Trots att inflationen nu är uppe på 2 procent väntas Riksbanken lämna reporäntan orörd. ”Vi räknar med att Riksbanken lämnar penningpolitiken helt oförändrad”, säger Torbjörn Isaksson, chefsanalytiker på Nordea, till Sveriges Radio och tillägger att han heller inte tror på någon förlängning av obligationsköpen mot bakgrund av att inflationen nu gått upp. Inte heller Anna Breman, chefsekonom på Swedbank, tror att Riksbanken fortsätter köpa obligationer – hittills har Riksbanken enligt SR köpt obligationer för närmare 300 miljarder kronor som ett sätt att stimulera ekonomin. Anna Breman säger att det visserligen inte går att utesluta att obligationsköpen fortsätter, men hon föreställer sig ändå att det upp
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Riksbanken, Torbjörn Isaksson, Nordea, Sveriges Radio, Anna Breman, Swedbank, SR, Breman, Klockan, Dagensps

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klockan 9.30kommer nya , räntebeskedet
Affärsvärlden - 30 okt 12 kl. 07:30

Yenen vände efter räntebeskedet

Yenen stärks och japanska räntor noteras lägre efter räntebeskedet från Bank of Japan, samtidigt som de amerikanska obligationsmarknaderna håller stängt i spåren av stormen Sandy..

E24 - 16 nov 13 kl. 12:17

”Räntebeskedet står och väger”

Så ser vice riksbankschef Karolina Ekholm på räntebeskedet. Vågen symboliserar läget – för hela världsekonomin..

DI - 04 sep 14 kl. 10:49

Di:s expert om räntebeskedet

Di:s makroexpert Viktor Munkhammar kommenterar räntebeskedet från Riksbanken..

DN - 28 okt 14 kl. 10:00

Chatta om räntebeskedet

Så påverkar räntebeskedet svensk ekonomi. SEB:s chef för ekonomisk analys Elisabet Kopelman svarar på dina frågor..

DN - 28 okt 14 kl. 10:00

Chatt om räntebeskedet

Så påverkar räntebeskedet svensk ekonomi. SEB:s chef för ekonomisk analys Elisabet Kopelman svarade på läsarnas frågor..

Affärsvärlden - 12 feb 15 kl. 10:26

Glädjeskutt på börsen efter räntebeskedet

Stockholmsbörsen lyfte ordentligt efter räntebeskedet från Riksbanken. Klockan 10.00 hade OMXS-index gått upp med 1,3 procent till 525,0..

DI - 12 feb 15 kl. 10:59

Analytikerna oeniga om räntebeskedet

Analytikerna var inte ense inför räntebeskedet och reaktionerna är lika splittrade. Medan vissa välkomnar minusräntan och tror på ytterligare sänkningar är andra mer skeptiska..

SvD - 12 feb 15 kl. 12:12

Tänk på detta efter räntebeskedet

Betala för att låna ut pengar till banken? Det gör du redan – men i och med att vi får minusränta i Sverige kan du nu få göra det i ännu högre utsträckning. SvD Näringslivs privatekonomiska expert Frida Andersson ger tips om hur du ska agera efter räntebeskedet..

DN - 18 mar 15 kl. 14:20

Kronan faller efter räntebeskedet

Kronan föll drygt 15 öre mot både euron och dollarn efter räntebeskedet. Svenska marknadsräntor faller samtidigt ned mot nya rekordlåga nivåer..

Affärsvärlden - 17 sep 15 kl. 20:33

TV: Janet Yellen om räntebeskedet

Räntebeskedet från Federal Reserve i dag var kanske det mest efterlängtade någonsin. EFN sänder presskonferensen med Fed-chefen Janet Yellen live..

DI - 06 jul 16 kl. 10:50

Live: Riksbanken håller pressträff om räntebeskedet

Swedbanks chefsekonom Anna Breman kommenterar räntebeskedet och riksbankschef Stefan Ingves håller presskonferens med start klockan 11.00..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 12:54

PS-Podden: Ett helt nytt sätt att handla

När det gäller sättet vi handlar på är framtiden redan här. Några som förstått det är människorna bakom The Lobby i Stockholm. Förr talade man alltid om framtiden som något som skulle komma.

Dagens PS - I förrgår: 10:01

Hög tv-chef får sparken för “olämpligt” snack

Paramounts tv-chef Amy Powell får sparken för olämpliga kommentarer på arbetsplatsen. Det rapporterar Wall Street Journal. Från Paramounts sida uppger man att kommentarerna var oförenliga med företagets värdegrund.

Dagens PS - I förrgår: 10:13

Våg av cyberattacker – då avgår tre FBI-toppar

Tre av FBI:s främsta säkerhetsexperter avgår från statlig tjänst, enligt personer med insyn i ärendet. Det rapporterar Wall Street Journal. Scott Smith, biträdande direktör, som ansvarar för byråns cyberdivision och hans ställföreträdare Howard Marshall har eller kommer lämna sina poster.

Dagens PS - I förrgår: 12:06

Birro: Nyhetsveckan som gick

Nästan allting den här veckan har handlat om bränderna här hemma. Återigen har det svenska maskineriet gnisslat igång alldeles för långsamt. Det dröjde en vecka innan statsministern tog sig till ett av de brandhärjade områdena.

Dagens PS - I förrgår: 10:20

Börsen: Två rapportrasar – en flyger till himlen

Stockholmsbörsen inledde, i linje med Europa, veckans sista handelsdag på minus, men noteras i skrivande stund strax över nollan. Pricer och Scandic Hotels rusar efter sina respektive rapporter, medan Stora Enso och Mr Green hör till förmiddagens förlorare. Efter drygt 1 timmes handel var OMXS30-indexet upp 0,18 procent, medan Stockholm All-Share index (SAX) hade ökat 0,25 procent.

Dagens PS - I förrgår: 10:21

Analys: Het aktie borde rusa mycket mer

Läkemedelsbolaget Sobis köp av Novimmunes särläkemedelskandidat emapalumab är ett utmärkt förvärv som passar bolaget som handen i handsken. Affären kan också innebära att hemofiliverksamheten kan säljas till Sanofi, spekulerar Pareto Securities i en analys och påpekar att aktien borde reagera mer positivt på nyheten. Läkemedelskandidaten utvecklas mot den sällsynta immunsjukdomen hemofagocyterande lymfohistiocytos, och ett svar på Novimmunes registreringsansökan hos amerikanska läkemedelsverket väntas i slutet av 2018.

Dagens PS - I förrgår: 10:35

HTC drar sig ur indiska smartphonemarknaden

HTC drar sig ur den indiska smartphonemarknaden, rapporterar Economic Times. Det sker mot bakgrund av att många kinesiska aktörer har tagit sig in på marknaden. Den indiska verksamhetens högsta chefer har avgått.

Dagens PS - 19 jul 18 kl. 06:50

Volvo Cars rekordgasar – högsta vinsten någonsin

Volvo Cars, ägt av kinesiska Geely, redovisar en rejäl försäljningsökning och en rekordhög vinst under andra kvartalet. Nettoomsättningen ökade med 26,9 procent till 66 miljarder kronor. Antalet bilar som såldes var 170.

Dagens PS - I förrgår: 10:42

Toyota stänger fabrik – satsar på autonoma bilar

Japanska biljätten Toyota stänger en tillverkningsfabrik i landet, mot bakgrund av att företaget satsar allt mer på elbilar och autonoma fordon. Det rapporterar Nikkei Asian Review. Produktionen vid fabriken kommer att upphöra så tidigt som år 2020, och blir då den första personbilsfabriken att omallokera produktion på elva år.

Dagens PS - 18 jul 18 kl. 10:56

Ekonom: Risken för ett brexitfiasko ökar

Sannolikheten att det inte blir någon brexitavtal bedöms ha ökat, enligt CMC Markets brittiska marknadsekonom. Gårdagens positiva börsavslutning var främst drivet av en positiv ton från Fed-chefen Jerome Powell, samtidigt som det är politisk turbulens i Storbritannien. Det framgår av en rapport från CMC Markets brittiska marknadsanalytiker Michael Hewson.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.