Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 23 October, 00:39

Dagens PS - 20 dec 17 kl. 05:38

Klockan 9.30 kommer nya räntebeskedetSå väntas Riksbanken göra med styrräntan. Trots att inflationen nu är uppe på 2 procent väntas Riksbanken lämna reporäntan orörd. ”Vi räknar med att Riksbanken lämnar penningpolitiken helt oförändrad”, säger Torbjörn Isaksson, chefsanalytiker på Nordea, till Sveriges Radio och tillägger att han heller inte tror på någon förlängning av obligationsköpen mot bakgrund av att inflationen nu gått upp. Inte heller Anna Breman, chefsekonom på Swedbank, tror att Riksbanken fortsätter köpa obligationer – hittills har Riksbanken enligt SR köpt obligationer för närmare 300 miljarder kronor som ett sätt att stimulera ekonomin. Anna Breman säger att det visserligen inte går att utesluta att obligationsköpen fortsätter, men hon föreställer sig ändå att det upp
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Riksbanken, Torbjörn Isaksson, Nordea, Sveriges Radio, Anna Breman, Swedbank, SR, Breman, Klockan, Dagensps

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klockan 9.30kommer nya , räntebeskedet
Affärsvärlden - 30 okt 12 kl. 07:30

Yenen vände efter räntebeskedet

Yenen stärks och japanska räntor noteras lägre efter räntebeskedet från Bank of Japan, samtidigt som de amerikanska obligationsmarknaderna håller stängt i spåren av stormen Sandy..

E24 - 16 nov 13 kl. 12:17

”Räntebeskedet står och väger”

Så ser vice riksbankschef Karolina Ekholm på räntebeskedet. Vågen symboliserar läget – för hela världsekonomin..

DI - 04 sep 14 kl. 10:49

Di:s expert om räntebeskedet

Di:s makroexpert Viktor Munkhammar kommenterar räntebeskedet från Riksbanken..

DN - 28 okt 14 kl. 10:00

Chatta om räntebeskedet

Så påverkar räntebeskedet svensk ekonomi. SEB:s chef för ekonomisk analys Elisabet Kopelman svarar på dina frågor..

DN - 28 okt 14 kl. 10:00

Chatt om räntebeskedet

Så påverkar räntebeskedet svensk ekonomi. SEB:s chef för ekonomisk analys Elisabet Kopelman svarade på läsarnas frågor..

Affärsvärlden - 12 feb 15 kl. 10:26

Glädjeskutt på börsen efter räntebeskedet

Stockholmsbörsen lyfte ordentligt efter räntebeskedet från Riksbanken. Klockan 10.00 hade OMXS-index gått upp med 1,3 procent till 525,0..

DI - 12 feb 15 kl. 10:59

Analytikerna oeniga om räntebeskedet

Analytikerna var inte ense inför räntebeskedet och reaktionerna är lika splittrade. Medan vissa välkomnar minusräntan och tror på ytterligare sänkningar är andra mer skeptiska..

SvD - 12 feb 15 kl. 12:12

Tänk på detta efter räntebeskedet

Betala för att låna ut pengar till banken? Det gör du redan – men i och med att vi får minusränta i Sverige kan du nu få göra det i ännu högre utsträckning. SvD Näringslivs privatekonomiska expert Frida Andersson ger tips om hur du ska agera efter räntebeskedet..

DN - 18 mar 15 kl. 14:20

Kronan faller efter räntebeskedet

Kronan föll drygt 15 öre mot både euron och dollarn efter räntebeskedet. Svenska marknadsräntor faller samtidigt ned mot nya rekordlåga nivåer..

Affärsvärlden - 17 sep 15 kl. 20:33

TV: Janet Yellen om räntebeskedet

Räntebeskedet från Federal Reserve i dag var kanske det mest efterlängtade någonsin. EFN sänder presskonferensen med Fed-chefen Janet Yellen live..

DI - 06 jul 16 kl. 10:50

Live: Riksbanken håller pressträff om räntebeskedet

Swedbanks chefsekonom Anna Breman kommenterar räntebeskedet och riksbankschef Stefan Ingves håller presskonferens med start klockan 11.00..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 13 timmar sedan

Biltema siktar på att dubbla varuhusen

Biltema har planer på att fördubbla antalet varuhus till 2028, en satsning som kräver att företaget ökar den årliga expansionen av varuhus. I december öppnar företaget sin 50:e butik i Sverige. Totalt har man 140 stycken i Norden och nästa år växer man med ytterligare sex nya varuhus i Sverige.

Dagens PS - 10 timmar sedan

Analys: Bolaget är nog dopat

Kylgrossisten Beijer Refs lönsamhet är förmodligen dopad av prisrusning på gamla köldmedia. Det skriver SvD Börsplus i en analys där rekommendationen landar i neutral. "Är de fina tillväxtmöjligheterna värda att betala extra för?

Dagens PS - 12 timmar sedan

Kanontips: Fyndläge på nedtryckt aktie

Det skriver Di i en analys och utlovar ”mycket hög utdelning” för aktieplacerare. Det handlar om prylkedjan Clas Ohlson, som tidningen utsett till veckans aktie. Enligt artikeln kommer detaljhandelsbolaget ha en fortsatt viktig roll även i framtiden.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Ryanairs vd: Konkurs hotar flera flygbolag

Dagens PS - 12 timmar sedan

PS-podden: Stjärnmäklarens sanning

Väldigt många människor har erfarenheter av olika slags mäklare.  I PS-podden ger Sveriges mest framgångsrika och uppmärksammade mäklare Niklas Berntzon sin version av yrket, kändisskapet och historien bakom några av de stora affärer han varit med om. Efter ett år med nedgångar på bostadsmarknaden verkar läget nu ha stabiliserats sig.

Dagens PS - 19 okt 18 kl. 07:27

Bistert på New York-börsen

De amerikanska börserna backade under torsdagen och byggde på nedgången för månaden. Bland anledningarna bakom börspressen nämner investerarna oro för handelskriget mellan USA och Kina, stigande räntor och kvarliggande oro för övervärderade teknikaktier. Det rapporterar CNBC.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Ledarkollen: Var ska våra äldre bo?

Dagens ledarkollen tar ett stort grepp på svensk landsort. De mindre tidningarna skriver bland annat om var våra äldre ska bo, om tiggarna, om demokratin i öst. Och så skriver DN om önskan att tända eld på störande Ipads.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Mitsubishi stäms för affärsstöld

Kanadensiska Bombardier stämmer Mitsubishi Aircraft i USA och anklagar bolaget för att ha stulit affärshemligheter. Bombardier anklagar också några av sina tidigare anställda för att ha lämnat ut dokument till Mitsubishi innan de senare gick över till att arbeta för bolaget. Det rapporterar Globalnews.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Trump och Putin kan mötas i Paris

USA:s president Donald Trump och hans ryska motsvarighet Vladimir Putin kan komma att mötas antingen i Paris den 11 november eller vid G-20 mötet i Buenos Aires i slutet av november. Det rapporterar den ryska nyhetsbyrån RIA Novosti. USA meddelade i helgen att man drar sig ur sitt nedrustningsavtal med Ryssland..

Dagens PS - 15 timmar sedan

Begagnade bilar heta på marknaden

Efterfrågan på begagnade bilar är hittills i år upp tre procent, vilket kan jämföras med en uppgång på knappt en procent under fjolåret. Det är bilvärderingsföretaget Bilpriser som har sammanställt statistiken med hjälp av slutpriser i 55 000 affärer av personbilar hos bilauktionsiten Kvdbil.se under perioden januari till augusti.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.