Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 17 January, 13:38

Dagens PS - 20 dec 17 kl. 05:38

Klockan 9.30 kommer nya räntebeskedetSå väntas Riksbanken göra med styrräntan. Trots att inflationen nu är uppe på 2 procent väntas Riksbanken lämna reporäntan orörd. ”Vi räknar med att Riksbanken lämnar penningpolitiken helt oförändrad”, säger Torbjörn Isaksson, chefsanalytiker på Nordea, till Sveriges Radio och tillägger att han heller inte tror på någon förlängning av obligationsköpen mot bakgrund av att inflationen nu gått upp. Inte heller Anna Breman, chefsekonom på Swedbank, tror att Riksbanken fortsätter köpa obligationer – hittills har Riksbanken enligt SR köpt obligationer för närmare 300 miljarder kronor som ett sätt att stimulera ekonomin. Anna Breman säger att det visserligen inte går att utesluta att obligationsköpen fortsätter, men hon föreställer sig ändå att det upp
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Riksbanken, Torbjörn Isaksson, Nordea, Sveriges Radio, Anna Breman, Swedbank, SR, Breman, Klockan, Dagensps

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klockan 9.30kommer nya , räntebeskedet
Affärsvärlden - 30 okt 12 kl. 07:30

Yenen vände efter räntebeskedet

Yenen stärks och japanska räntor noteras lägre efter räntebeskedet från Bank of Japan, samtidigt som de amerikanska obligationsmarknaderna håller stängt i spåren av stormen Sandy..

E24 - 16 nov 13 kl. 12:17

”Räntebeskedet står och väger”

Så ser vice riksbankschef Karolina Ekholm på räntebeskedet. Vågen symboliserar läget – för hela världsekonomin..

DI - 04 sep 14 kl. 10:49

Di:s expert om räntebeskedet

Di:s makroexpert Viktor Munkhammar kommenterar räntebeskedet från Riksbanken..

DN - 28 okt 14 kl. 10:00

Chatta om räntebeskedet

Så påverkar räntebeskedet svensk ekonomi. SEB:s chef för ekonomisk analys Elisabet Kopelman svarar på dina frågor..

DN - 28 okt 14 kl. 10:00

Chatt om räntebeskedet

Så påverkar räntebeskedet svensk ekonomi. SEB:s chef för ekonomisk analys Elisabet Kopelman svarade på läsarnas frågor..

Affärsvärlden - 12 feb 15 kl. 10:26

Glädjeskutt på börsen efter räntebeskedet

Stockholmsbörsen lyfte ordentligt efter räntebeskedet från Riksbanken. Klockan 10.00 hade OMXS-index gått upp med 1,3 procent till 525,0..

DI - 12 feb 15 kl. 10:59

Analytikerna oeniga om räntebeskedet

Analytikerna var inte ense inför räntebeskedet och reaktionerna är lika splittrade. Medan vissa välkomnar minusräntan och tror på ytterligare sänkningar är andra mer skeptiska..

SvD - 12 feb 15 kl. 12:12

Tänk på detta efter räntebeskedet

Betala för att låna ut pengar till banken? Det gör du redan – men i och med att vi får minusränta i Sverige kan du nu få göra det i ännu högre utsträckning. SvD Näringslivs privatekonomiska expert Frida Andersson ger tips om hur du ska agera efter räntebeskedet..

DN - 18 mar 15 kl. 14:20

Kronan faller efter räntebeskedet

Kronan föll drygt 15 öre mot både euron och dollarn efter räntebeskedet. Svenska marknadsräntor faller samtidigt ned mot nya rekordlåga nivåer..

Affärsvärlden - 17 sep 15 kl. 20:33

TV: Janet Yellen om räntebeskedet

Räntebeskedet från Federal Reserve i dag var kanske det mest efterlängtade någonsin. EFN sänder presskonferensen med Fed-chefen Janet Yellen live..

DI - 06 jul 16 kl. 10:50

Live: Riksbanken håller pressträff om räntebeskedet

Swedbanks chefsekonom Anna Breman kommenterar räntebeskedet och riksbankschef Stefan Ingves håller presskonferens med start klockan 11.00..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 minuter sedan

VD-bostaden blev ett klipp i fuskbygget

Sålde när det började storma – dolda felen för köparen. Dagens Industri berättar om att fastighetsbolaget Wallenstam såg till att få vd:n och huvudägaren Hans Wallenstams lägenhet blev såld i tid när problemen började hopa sig i fuskbygget på Grev Turegatan, som beskrivs som ett ”lyxbygge” på Östermalm. ”Han lämnade huset när det började osa bränt”, säger en källa till Di.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Klackarna i taket – det blir miljardregn på börsen

Stockholmsbörsen laddar för nytt utdelningsrekord. Det tog tio år, men i vår sätter de svenska börsbolagen ett nytt alla tiders rekord i guldregn till aktieägarna. I alla fall om analytikerna får rätt i sina utdelningsprognoser.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Nu kan du köpa Surface Book 2 i Sverige

Den bärbara datorn går att förköpa redan i dag. Microsoft lanserar Surface Book 2 med 15-tumsskärm utanför den amerikanska marknaden. Förköp av den bärbara datorn är från och med i dag möjligt i 17 länder, däribland Sverige, och bolaget har sikte på fler marknader under februari, mars och april.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Delstater i USA rasar mot ändring av nätneutraliteten

Åklagare för mer än 20 amerikanska delstater har skickat in en stämning mot FCC:s beslut att riva upp nätneutraliteten. Det rapporterar CNN. En av åklagarna som stämt FCC, Eric Schneiderman som representerar delstaten New York, uppgav att upphävandet riskerar att se internetleverantörer sätta vinster framför konsumenter.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Usla arbetsförhållanden i Apple-fabrik

Apple-leverantören Catcher anklagas för tuffa arbetsförhållanden i sin fabrik i kinesiska Suqian. Enligt observatörer och arbetarnas egna uppgifter är maskinerna inte bara högljudda, det sprutar sprayvätska och metallpartiklar som ofta träffar arbetarnas ansikten. Det rapporterar Bloomberg News.

Dagens PS - 3 timmar sedan

VD får gå på dagen: ”Varit en tung period”

Det konstaterar bolagets styrelseordförande. Life science-bolaget AlphaHelix styrelse har kommit överens med vd Peter Herte att han lämnar bolaget med omedelbar verkan. Bolaget belastas inte med några extra kostnader i samband med vd-bytet.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Här räknar Volvo med rejäl tillväxt

Verkstadsbolaget tror på en årlig tillväxt på mellan 10 och 15 procent i jättelandet. Verkstadsbolaget Volvo spår att den årliga tillväxten för verksamheten i Indien kommer att växa mellan 10-15 procent under de kommande sju till tio åren. Det rapporterar Livemint.

Dagens PS - 4 timmar sedan

BÖRSEXTRA: Jätten rasar på chocknyhet

Aktien backar hela 6 procent. Skanska har som Dagens PS berättat nu på morgonen vinstvarnat och meddelat att 3.000 anställda ska sägas upp.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Bister utveckling på Asiens börser

Asien-börserna har rört sig nedåt under onsdagens handel i kölvattnet av nedgångarna på Wall Street. Från Japan kom under natten positiv statistik över maskinorderingången som steg 5,7 procent i november från oktober, vilket var andra månaden i rad med sekventiell uppgång. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 sjönk med 0,35 procent till 23 868,34, medan det bredare Topix-indexet backade med 0,18 procent till 1 890,82.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Skanska vinstvarnar och sparkar 3.000 anställda

Flera toppchefer tvingas lämna bolaget, däribland finanschefen. Omni Ekonomi uppger att Skanska avskedar 3.000 medarbetare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.