Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 21 April, 09:53

Dagens PS - 20 dec 17 kl. 05:38

Klockan 9.30 kommer nya räntebeskedetSå väntas Riksbanken göra med styrräntan. Trots att inflationen nu är uppe på 2 procent väntas Riksbanken lämna reporäntan orörd. ”Vi räknar med att Riksbanken lämnar penningpolitiken helt oförändrad”, säger Torbjörn Isaksson, chefsanalytiker på Nordea, till Sveriges Radio och tillägger att han heller inte tror på någon förlängning av obligationsköpen mot bakgrund av att inflationen nu gått upp. Inte heller Anna Breman, chefsekonom på Swedbank, tror att Riksbanken fortsätter köpa obligationer – hittills har Riksbanken enligt SR köpt obligationer för närmare 300 miljarder kronor som ett sätt att stimulera ekonomin. Anna Breman säger att det visserligen inte går att utesluta att obligationsköpen fortsätter, men hon föreställer sig ändå att det upp
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Riksbanken, Torbjörn Isaksson, Nordea, Sveriges Radio, Anna Breman, Swedbank, SR, Breman, Klockan, Dagensps

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klockan 9.30kommer nya , räntebeskedet
Affärsvärlden - 30 okt 12 kl. 07:30

Yenen vände efter räntebeskedet

Yenen stärks och japanska räntor noteras lägre efter räntebeskedet från Bank of Japan, samtidigt som de amerikanska obligationsmarknaderna håller stängt i spåren av stormen Sandy..

E24 - 16 nov 13 kl. 12:17

”Räntebeskedet står och väger”

Så ser vice riksbankschef Karolina Ekholm på räntebeskedet. Vågen symboliserar läget – för hela världsekonomin..

DI - 04 sep 14 kl. 10:49

Di:s expert om räntebeskedet

Di:s makroexpert Viktor Munkhammar kommenterar räntebeskedet från Riksbanken..

DN - 28 okt 14 kl. 10:00

Chatta om räntebeskedet

Så påverkar räntebeskedet svensk ekonomi. SEB:s chef för ekonomisk analys Elisabet Kopelman svarar på dina frågor..

DN - 28 okt 14 kl. 10:00

Chatt om räntebeskedet

Så påverkar räntebeskedet svensk ekonomi. SEB:s chef för ekonomisk analys Elisabet Kopelman svarade på läsarnas frågor..

Affärsvärlden - 12 feb 15 kl. 10:26

Glädjeskutt på börsen efter räntebeskedet

Stockholmsbörsen lyfte ordentligt efter räntebeskedet från Riksbanken. Klockan 10.00 hade OMXS-index gått upp med 1,3 procent till 525,0..

DI - 12 feb 15 kl. 10:59

Analytikerna oeniga om räntebeskedet

Analytikerna var inte ense inför räntebeskedet och reaktionerna är lika splittrade. Medan vissa välkomnar minusräntan och tror på ytterligare sänkningar är andra mer skeptiska..

SvD - 12 feb 15 kl. 12:12

Tänk på detta efter räntebeskedet

Betala för att låna ut pengar till banken? Det gör du redan – men i och med att vi får minusränta i Sverige kan du nu få göra det i ännu högre utsträckning. SvD Näringslivs privatekonomiska expert Frida Andersson ger tips om hur du ska agera efter räntebeskedet..

DN - 18 mar 15 kl. 14:20

Kronan faller efter räntebeskedet

Kronan föll drygt 15 öre mot både euron och dollarn efter räntebeskedet. Svenska marknadsräntor faller samtidigt ned mot nya rekordlåga nivåer..

Affärsvärlden - 17 sep 15 kl. 20:33

TV: Janet Yellen om räntebeskedet

Räntebeskedet från Federal Reserve i dag var kanske det mest efterlängtade någonsin. EFN sänder presskonferensen med Fed-chefen Janet Yellen live..

DI - 06 jul 16 kl. 10:50

Live: Riksbanken håller pressträff om räntebeskedet

Swedbanks chefsekonom Anna Breman kommenterar räntebeskedet och riksbankschef Stefan Ingves håller presskonferens med start klockan 11.00..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

Experttips: Hörlurar på vid vinprovningen

Vin och musik är melodin, tycker proffset som har satt ihop en spellista. Michael Jacksons ”Billie Jean” är en av låtarna, Brigitte Bardots ”Moi je joue” en annan. Spellistan, som DN:s vinskribent och dj Alf Tumble står bakom, innehåller tolv spår – och de passar alltså utmärkt ihop med vinprovningen, anser han och slår fast att det är viktigt att utnyttja hörselsinnet mer i sammanhang som dessa.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Världspremiär när M/S Grace fick segel

Uppges vara det första passagerarfartyget i världen som utnyttjar vindkraft. Tidningen Båtliv berättar att M/S Viking Grace nu seglar med hjälp av ett mekaniskt rotorsegel. Den 12 april ägde jungfruresan med segel rum mellan Åbo och Stockholm.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Nu är det drag efter charterresor

Kreta lockar mest följt av Mallorca och Rhodos, enligt Ticket. Enligt researrangören har bokningarna till sol- och badresor ökat med 5 procent ”jämfört med redan rekordhöga nivåer i fjol”. Kreta är alltså mest poppis bland soltörstande svenskar, men även Turkiet har som vi tidigare berättat fått tillbaka sin attraktionskraft.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Världsnaturfonden: Sverige sviker Östersjön

Det visar en relativt ny WWF-rapport – även om Sverige är minst dåligt bland nio undersökta länder på att leva upp till sina åtaganden att skydda Östersjön. Men Sveriges insatser är inte tillräckliga för att nå målet om ett välmående hav 2021. Av de viktigaste åtgärderna har endast en tredjedel infriats av samtliga deltagande länder, däribland Sverige alltså.

Dagens PS - Igår: 06:38

Wall Street fick bita i det sura äpplet

New York-börsen vände nedåt på torsdagen med börsjätten Apple som sänke. Stigande marknadsräntor bidrog också till nedgången. Apple backade 3 procent efter negativa kommentarer från den asiatiska halvledartillverkaren TSMC.

Dagens PS - Igår: 09:56

Börsraket: Aktie rusar över 23 procent

Stockholmsbörsen har inlett stigande på torsdagen. Utvecklingen är något bättre än den som ses på storbörserna i Europa. Efter cirka 40 minuters handel var det utdelningsjusterade OMXS30-indexet upp 0,58 procent och har sedan dess stabiliserats kring +0,40 vid 12.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Extremsport ofta på männens villkor

Trots ambitioner om att leva jämställt landar det oftast i mycket könsstereotypa lösningar, visar ny forskning. Extremidrottande inom triathlon leder ofta till stora påfrestningar på familjelivet. Jämställdheten blir lidande då det främst är de manliga extremidrottarnas karriärer som premieras framför kvinnornas, enligt forskning vid Göteborgs universitet och Linnéuniversitet.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Barn behöver en vuxen att lita på

SPONSRAD AV IQ. ”Snälla, alla andra får ta sista bussen hem!” eller ”Hur kul tror du det är att vara den som ALLTID måste åka hem först?

Dagens PS - 23 timmar sedan

Pengasmäll för bank–vd som lekte detektiv

Barclays vd Jes Staley riskerar böter av tillsynsmyndigheter för regelbrott då han försökte identifiera en visselblåsare hos banken. Det rapporterar BBC. (Foto: TT) Barclays vd Jes Staley riskerar böter av tillsynsmyndigheter för regelbrott då han försökte identifiera en visselblåsare hos banken.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Stjärnornas fullträff: Har 30 miljarder skäl att jubla

Premier League-klubbarnas intäkter steg kraftigt till 4,5 miljarder pund under fjolårets fotbollssäsong, samt redovisade en vinst på aggregerad nivå. Det rapporterar BBC med hänvisning till en rapport från Deloitte. Den samlade vinsten uppgick till 500 miljoner pund i den föregående fotbollssäsongen, från en mindre förlust året innan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.