BT > Ekonomi

Tuesday, 16 January, 12:32

BT - 19 dec 17 kl. 18:47

Regeringen öppnar åter Borås tågdörrRegeringen kommer av allt att döma att ge klartecken till finansiering av en ny järnväg Göteborg-Borås. Återstår ”bara” att också våga lånefinansiera, och det förefaller regeringen nu planera för. .
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås, Göteborg-Borås

Dela artikeln

34 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringenöppnar , åter, Borås, tågdörr
BT - 25 okt 13 kl. 18:34

19.04: Sundsvall Dragons möter Borås Basket

I kväll satsar Borås Basket på att förlänga sin segersvit. Men då måste laget stoppa Sundsvalls offensiv. Jakob Sigurdarson är kanske motståndarlagets främsta hot, men Borås Roope Ahonen hoppas kunna sätta käppar i hjulet.

BT - 25 okt 13 kl. 18:34

19.04: Sundsvall Dragons möter Borås Basket

I kväll satsar Borås Basket på att förlänga sin segersvit. Men då måste laget stoppa Sundsvalls offensiv. Jakob Sigurdarson är kanske motståndarlagets främsta hot, men Borås Roope Ahonen hoppas kunna sätta käppar i hjulet.

BT - 03 mar 16 kl. 01:00

Erja Lyytinen möter Borås bluespublik

På lördag uppträder ett starkt kvinnligt bluesnamn på Cookin' i Borås. Det är den tuffa finska gitarristen Erja Lyytinen som gör en avstickare från sin Europaturné – för Borås skull..

BT - 02 feb 17 kl. 18:52

Möter Borås Basket – tränaren har avlidit

Borås Basket tar emot ett Nässjö i sorg. Gästernas tränare Raul Jimenez, 39, är död..

BT - 14 okt 14 kl. 09:39

Nej, Borås ska inte ?massutbilda? lärare

Att vända på den svenska utbildningsskutan görs sannerligen inte på en förmiddag. Jan Björklund har gjort viktiga insatser under sina år som utbildningsminister, men måtte efterträdaren Gustav Fridolin inte öppna den lockande kravsänkardörren igen, när S-MP-regeringen åter öppnar slussarna till massintagning på högskolorna. Exemplet lärarutbildningen på Borås högskola borde tjäna som avskräckande exempel: Här kommer snart sagt vem som helst in på utbildningen till yrket som ska sörja för att barnen klarar av en globaliserad arbetsmarknad.

Regeringen - 29 aug 12 kl. 10:20

Regeringen föreslår 55 miljarder till järnvägssatsningar

Regeringen kommer i budgetpropositionen att föreslå byggande av Ostlänken, som möjliggör snabbtåg mellan Stockholm och Linköping, utbyggnad av dubbelspår på delar av sträckan Göteborg-Borås samt investeringar i drift och underhåll.- Genom denna satsning kommer nivån på drift och underhåll att bli nära Trafikverkets mest ambitiösa nivå i Kapacitetsutredningen, alltså den nivå som krävs för att järnvägsnätet ska återfå sin ursprungliga kapacitet, säger infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd. Promemoria: Jobb- och tillväxtsatsningar: 55 miljarder till järnväg Statsrådsberedningen, Näringsdepartementet,

Skånskan - 13 jan 16 kl. 01:00

Tur­ki­et drab­bas hårt av IS/Daesh-ter­ror

Opinion En själv­mords­bom­ba­re ut­lös­te av allt att döma den bomb som tog minst tio liv i Is­tan­bul och or­sa­ka­de att minst 15 män­ni­skor ska­da­des, bland dem fle­ra tu­ris­ter från Tysk­land och Nor­ge. Det­ta var ett i en gans­ka lång rad som drab­bat Tur­ki­et och där Daesh/IS miss­tänks lig­ga bak­om, där bomb­at­ten­ta­tet mot en freds­de­mon­stra­tion i An­ka­ra i ok­to­ber som dö­da­de 103 män­ni­skor är det värs­ta.
Pre­si­dent Er­do­gan an­kla­gar själv in­di­rekt IS/Daesh med for­mu­ler­ing­en ”sy­risk bak­grund”.

Regeringen - 21 sep 17 kl. 07:00

Bostadsbidrag även för barn som bor växelvis hos separerade föräldrar

Det finns inget alternativ inom bostadsbidraget för barn som bor växelvis hos båda föräldrarna. Ungefär 35 procent av barnen bor växelvis efter en separation. Regeringen vill därför ge föräldrarna likvärdiga möjligheter till bostadsbidrag även när barnen bor hos båda.

Regeringen - 28 apr 16 kl. 09:51

Nya ledamöter utsedda i styrelsen för Vinnova

Regeringen har i dag fattat beslut om tre nya ledamöter i styrelsen för Verket för innovationssystem (Vinnova). Regeringen har utsett Sigbritt Karlsson, rektor, Lotta Ljungqvist, forskningschef och John Elvesjö, entreprenör, till nya ledamöter i Vinnovas styrelse..

Regeringen - 24 nov 16 kl. 15:52

Regeringen har utsett ny ordförande och tre ledamöter till Karolinska institutets styrelse

Regeringen har i dag beslutat att utse Mikael Odenberg till ny ordförande i Karolinska institutets styrelse från och med den 1 december 2016. Samtidigt förordnades Liselotte Højgaard, Bjørn Stensaker och Göran Stiernstedt som nya styrelseledamöter. Detta innebär att samtliga externa styrelseledamöter i Karolinska institutets styrelse har bytts ut under året..

Fler nyheter från BT

BT - Igår: 11:30

Okej spela golf med friskvårdsbidraget

Även golf och ridning blir tillgängligt för friskvårdsbidraget som många arbetsgivare erbjuder sina anställda. Det har Skatteverket kommit fram till efter en dom i Högsta förvaltningsdomstolen. Tidigare har Skatteverket nekat dyra sporter som golf och ridning skattesubventionerad friskvård.

BT - Igår: 11:36

Na-kd tar in 360 miljoner i kapital

Boråsaren Jarno Vanhatapios modeföretag Na-kd har under 2017 växt med 150 procent jämfört med föregående år. Nu tar företaget in dryga 360 miljoner kronor i kapital..

BT - Igår: 10:35

Renault växte mer än Volvo

Den franska biltillverkaren Renault ökade försäljningen med 8,5 procent i fjol, jämfört med året före. Det är mer än Volvo Cars, som i början av januari meddelade att bilförsäljningen steg med sju procent 2017. Renault sålde 3,76 miljoner bilar och volymerna ökade i alla delar av världen.

BT - Igår: 08:10

Positiv USA-effekt för Hexagon

Mätteknikbolaget Hexagon räknar med en positiv effekt av den amerikanska skattereformen på cirka 72 miljoner euro, motsvarande 700 miljoner kronor, skriver företaget i ett pressmeddelande.(TT).

BT - Igår: 07:01

Fler skänkte till välgörenhet förra året

Fler skänkte pengar till välgörenhet förra året. Allra mest ökade gåvorna från företag kring jul, där trenden att byta ut personalklappen mot fjärran bidrag verkar stå sig.(TT).

BT - Igår: 19:55

Kvinnor i finansbranschen i metoo-upprop

Omkring 300 kvinnor i finans- och försäkringsbranschen går nu ut i ett gemensamt metoo-upprop och vittnar om tystnadskultur och en sexistisk och förminskande jargong, skriver Dagens industri..

BT - I förrgår: 13:57

Efter konkursen: Han öppnar ny restaurang i centrum

Restaurang Framnäs har stått tom sedan konkursen i oktober. Snart öppnar Michel Sukkar restaurangen Acappella med en ny inriktning..

BT - I förrgår: 12:42

Irena: Vind och sol är billigare

Prismässigt håller nu allt billigare vind och sol på att blåsa fossil energi åt sidan. Det förklarar den globala organisationen Irena i samband med sitt årsmöte. Vind- och solkraft faller snabbt i pris.

BT - 13 jan 18 kl. 11:28

Stor ombyggnation av krog i Skene: ”Vi vill locka mer folk”

Pizzaugnen har flyttat ut där det tidigare var en scen och möblerna har bytt plats mellan de två lokalerna när Skene krog byggde om under senhösten. – Jag är jättenöjd, säger Jeanette Lindqvist som jobbar på restaurangen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.