Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 21 February, 02:16

Dagens PS - 19 dec 17 kl. 08:04

EY på jakt efter 600 nya medarbetare i SverigeRevisions- och rådgivningsföretaget EY planerar att rekrytera 600 medarbetare i Sverige under nästa år. Det är i nivå med nyanställningssiffran för 2017. ”Vårt rekryteringsbehov påverkas av kundernas behov, vilka i sin tur påverkas av ökad digitalisering och olika samhällsförändringar. Inom revision sker stora förändringar på grund av automatiseringen och robotiseringen och även inom andra affärsområden ser vi framför oss stark tillväxt i takt med att vi fortsätter växa inom områden som strategi, operationella förbättringar och transaktioner. Digitaliseringen gör att kompetensbehovet breddas.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Sverige, EY, Agneta Strandberg, HR, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EY på jaktefter , 600nya , medarbetarei , Sverige
E24 - 20 okt 11 kl. 08:59

Outokumpu säger upp 600 i Sverige

Sverige drabbas hårt när den finska ståltillverkaren Outokumpu säger upp personal. Totalt får 1 300 gå, varav 600 i Sverige..

GöteborgsPosten - 20 okt 11 kl. 08:55

Outokumpu sparkar 600 i Sverige

Finska Outokumpu säger upp cirka 1 300 anställda, varav 600 i Sverige som drabbas hårdast..

Nyteknik - 25 feb 16 kl. 00:00

Utan Svenska kraftnät stannar Sverige

Svenska kraftnät är ett statligt affärsverk som är långt ifrån den dammiga bild många har om statliga verksamheter. Här arbetar närmare 600 medarbetare för ett samhällsviktigt uppdrag – att se till att Sverige aldrig stannar. Möt Niklas Modig och Kajsa Kairento, två medarbetare som nyligen har gått Svenska kraftnäts omtyckta traineeprogram..

Dagens PS - 04 okt 17 kl. 17:06

Yxan går hos Ericsson – 600 tvingas sluta

Telekomjätten Ericsson kommer göra sig av med ytterligare 600 medarbetare. Det i Italien, skriver Telecompaper. Telekombolaget har i samtal med italienska fackförbund berättat att de kommer låta ytterligare 600 medarbetare lämna bolaget efter att tidigare ha meddelat om att 300 personer var övertaliga.

SvD - 27 feb 14 kl. 08:15

Green Cargo planerar dra ned med 600 personer

Godstågsföretaget Green Cargo planerar att dra ned kraftigt på personalstyrkan. Fram till 2016 ska personalstyrkan minska med cirka 600 medarbetare..

DI - 22 maj 17 kl. 08:27

Flygbolaget gör förlust och sparkar 600

Det Hongkongbaserade flygbolaget Cathay Pacific gör för första gången på åtta år en förlust. Det innebär att 600 medarbetare ta smällen när flygbolaget tvingas genomföra ett sparpaket..

DI - 04 okt 17 kl. 17:08

Ytterligare 600 får gå från Ericsson i Italien

Telekomjätten Ericsson kommer göra sig av med ytterligare 600 medarbetare i Italien, det skriver Telecompaper..

Alliansfritt Sverige - 27 jan 11 kl. 16:25

Officiellt: Sverige anmäls för vargjakten

VARGJAKT. Supermiljöbloggen rapporterar:
Idag togs det formella beslutet av EU:s miljökommissionär Janez Poto?nik att anmäla Sverige för brott mot EU:s miljölagstiftning.

Alliansfritt Sverige - 25 mar 13 kl. 11:51

Stockholmare, patienter och kompetenta medarbetare känner inte igen sig Filippa Reinfeldts bortförklaringar


VÅRD. Den senaste tiden har Stockholms sjukvårdslandstingsråd fått utstå kritik för brister i vården från alla möjliga håll. Nu tar hon till orda och försvarar sig med ett angrepp ?

YLE - 18 mar 13 kl. 10:51

ST-Ericsson slopar 1 600 jobb

ST-Ericsson meddelar att upp till 1 600 jobb försvinner globalt. Telekombolaget Ericsson och chiptillverkaren ST-Microelectronics ska delas upp och samtidigt läggs det gemensamägda bolaget ST-Ericsson delvis ned. Mellan 500 och 700 jobb kommer att läggas ner i Europa.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 timmar sedan

Oväntat låg inflation – ränteprognos ligger kvar

Inflationen i januari var 0,2 procentenheter under både marknadens och Riksbankens prognos, men Swedbank finner ändå inte tillräckliga skäl att ändra sin bedömning om att den första räntehöjningen kommer i juli. På årsbasis var KPIF (KPI med fast ränta) upp med 1,7 procent, vilket kan jämföras med +1,9 procent i december. Från december var KPIF ned med 0,9 procent, mot väntade -0,7 procent.

Dagens PS - 14 timmar sedan

BMW 5-serien: ”Praktisk och rolig”

Körglädjen hyllas som oslagbar i test. BMW:n är en av finalisterna i Årets bil. Bytabil.

Dagens PS - 13 timmar sedan

Sparproffset rasar mot rika skatteflyktingar

”Jag blir mer upprörd när jag hör det”, säger han till Di. I går meddelade Avanzas kände sparekonom Claes Hemberg att han lämnar nischbanken efter 20 år. Men om någon tror att det för den skull blir tyst från honom i affärspressen, så är det av allt att döma ett fel antagande.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Sony ska lansera AI-taxiapptjänst i Japan

Sony planerar att rulla ut en taxiapptjänst i Japan som drivs med hjälp av artificiell intelligens. Det skriver Techcrunch. Bolaget sade att satsningen sker ihop med fem lokala taxibolag och att AI-tekniken kommer att hantera utskick av taxibilar samt prognostiserad efterfrågan baserad på faktorer som väder, trafik och lokala händelser.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Postnord: Så mycket ökar svensk e-handel

Den svenska e-handeln ökade på årsbasis med 16 procent under 2017, enligt ett pressmeddelande från Postnord. Det betyder att e-handeln i Sverige omsätter 67 miljarder kronor och utgör 8,7 procent av den totala detaljhandeln. Prognosen inför 2017 löd 17 procent tillväxt enligt Postnord.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Spar-appen för små och stora drömmar

”Jag förstod att det fanns ett systemfel i bankvärlden”, säger Dreams grundare och vd Henrik Rosvall. I Veckans Entreprenör lyfter vi entreprenörer, innovatörer och företagsledare som ritar om kartan över svenskt näringsliv. I artikelserien får du träffa personerna bakom nya, spännande startups och ta del av deras bästa tips för hur man lyckas.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Åhléns-leksaker kan kväva småbarn

Nu återkallar Åhléns leksakerna – en barnservis, maracas och en xylofon. Det här skriver Åhléns på sin hemsida, rapporterar Omni Ekonomi. ”Funktionalitet och säkerhet är av högsta prioritet”, deklarerar företaget, som nu funnit att smådelar kan lossna från leksakerna och utgöra en kvävningsrisk – därför återkallas leksakerna.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Analys: Börsens två skilda världar

En är ljus och en är mörk, enligt Di:s aktieexpert. ”Just nu finns det goda skäl för att blunda för den mörka”, anser han. Mikael Vilenius konstaterar att Stockholmsbörsen går fortsatt starkt, bortsett från ”skräckduon” H&M och Ericsson.

Dagens PS - 18 timmar sedan

SSAB:s kassako – höjer priset för sjätte gången

Stålbolaget SSAB gynnas av en starkare amerikansk grovplåtsmarknad och annonserade på fredagen den sjätte prishöjningen på grovplåt sedan oktober. Det skriver Dagens industri i tisdagens utgåva. SSAB höjde i slutet på förra veckan priset på grovplåt med 50 dollar per ton, vilket innebar att stålbolaget höjt priset vid sex tillfällen sedan oktober eller med 280 dollar per ton.

Dagens PS - 17 timmar sedan

I dag släpper Venezuela nationella kryptovalutan

Venezuela kommer under tisdagen att inleda en förtidsförsäljning av sin nationella kryptovaluta, petro, uppbackad av landets olika råvarureserver, däribland oljan. Det rapporterar CNBC. Den nya valutans regulator uppgav i fredags att försäljningen kommer att locka till sig intresse från Mellanöstern och Turkiet, men även USA och Europa.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.