Dagens PS > Ekonomi

Friday, 18 January, 11:31

Dagens PS - 19 dec 17 kl. 05:29

USA: Nordkorea boven bakom jätte-it-attackAnklagar landet för världsomfattande it-attack. Det var i våras som den stora it-attacken drabbade världen. Utpressningsviruset Wannacry infekterade datorer i omkring 150 länder, även i Sverige, genom att låsa datorns filer och kräva betalning för att de skulle återställas. I Storbritannien lamslogs stora delar av sjukvården till följd av it-attacken.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
USA, Wannacry, Sverige, Storbritannien, Nordkorea, TT, Tom Bossert, Vita, Dagensps

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA, Nordkorea, boven, bakom, jätte-it-attack
Dagens PS - 14 sep 17 kl. 12:47

Tv-licensen boven bakom miljardskulder

Det avslöjar ny rapport. Bakom svenska folkets miljardskulder hos Kronofogden (se bild) döljer sig tiotusentals mål om radio- och tv-avgift som inte betalats i tid. Det visar kreditupplysningsföretaget Synas genomgång av privatpersoners skulder som förfallit, framgår det i ett pressmeddelande.

DI - 19 jun 13 kl. 14:25

Här är boven bakom magsjukorna

Hallon är boven bakom ovanligt många utbrott av vinterkräksjukan. Koka de frysta importerade hallonen, uppmanar Livsmedelsverket..

SvD - 08 jan 15 kl. 08:23

FBI säkert på att Nordkorea ligger bakom IT-attack

FBI avfärdar teorier om att tidigare anställda skulle ha utfört IT-attacken mot Sony. Enligt FBI råder det ingen tvekan om att Nordkorea ligger bakom angreppet..

UNT - 19 dec 14 kl. 16:36

USA: Nordkorea bakom attack

En amerikansk regeringskälla säger att en utredning visar att det är Nordkorea som ligger bakom cyberattackerna mot filmbolaget Sony..

GöteborgsPosten - 19 dec 14 kl. 16:16

USA: Nordkorea bakom attack

En amerikansk regeringskälla säger att en utredning visar att det är Nordkorea som ligger bakom cyberattackerna mot filmbolaget Sony. Attackerna ska ha koppling till filmen "The interview"..

DN - 19 dec 14 kl. 16:41

USA: Nordkorea bakom attack mot Sony

En amerikansk regeringskälla säger att en utredning visar att det är Nordkorea som ligger bakom cyberattackerna mot filmbolaget Sony. Attackerna ska ha koppling till filmen ”The interview”..

UNT - 19 dec 14 kl. 16:46

USA: Nordkorea bakom attack

En amerikansk regeringskälla säger att en utredning visar att det är Nordkorea som ligger bakom cyberattackerna mot filmbolaget Sony..

SvD - 19 dec 14 kl. 16:36

USA: Nordkorea bakom attack

En amerikansk regeringskälla säger att en utredning visar att det är Nordkorea som ligger bakom cyberattackerna mot filmbolaget Sony. Attackerna ska ha koppling till filmen ”The interview”..

SVT - 19 dec 14 kl. 18:43

USA: Nordkorea bakom hackerattack

USA anklagar nu officiellt Nordkoreas regering för att ligga bakom cyberattackerna mot filmbolaget Sony. FBI säger sig ha tillräckliga bevis för att dra slutsatsen att diktaturen ligger bakom. – Vi kan inte ha ett samhälle där diktatorer bestämmer över oss, sa Obama under ett tal i kväll..

Kristianstadsbladet - 26 mar 14 kl. 03:26

USA: Nordkorea provocerar

"Besvärande och provokativ upptrappning" på den koreanska halvön.USA använde hårda ord sedan Nordkorea avfyrat två medeldistansrobotar i Japanska sjön på onsdagen.
Utrikesdepartementet i Washington gjorde klart att USA i samarbete med allierade och partner nu ska vidta "lämpliga åtgärder" efter Pyongyangs senaste "brott mot FN:s säkerhetsråds resolutioner".

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Nissan säger upp 700 anställda

Japanska Nissan ska säga upp närmare 700 kontraktsanställda vid sin Mississippi-fabrik, rapporterar CNBC. Det är svag försäljning av Titan-pickups och skåpbilar som ligger bakom beslutet. Bolaget har totalt 6 400 kontraktsanställda vid fabriken i Canton i delstaten.

Dagens PS - 1 timme sedan

Stefan Löfven vald till statsminister

Sveriges riksdag har i fredagens omröstning valt Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven till statsminister, som nu kommer att regera tillsammans med Miljöpartiet. Beskedet var väntat då Centerpartiet, Liberalerna och Vänsterpartiet i onsdags meddelade att de skulle skulle släppa fram honom. Regeringsbildningen går i mål som den trögaste i svensk politisk historia med 131 dagar mellan riksdagsval och framröstad statsminister..

Dagens PS - 2 timmar sedan

Källor: Apple släpper budget-Ipads

Teknikjätten Apple planerar att lansera två billigare Ipads under första halvåret 2019. Det uppger källor för Digitimes. Apple lanserade i mars 2018 en billigare Ipad med en prislapp på 329 dollar för konsumenter och 299 dollar för skolor och det är denna Ipad tillsammans med Ipad mini 4 som nu förväntas uppdateras.

Dagens PS - 2 timmar sedan

VD fick sparken – aktiekursen lyfte direkt

När styrelsen meddelade att den tagit det drastiska beslutet fick aktiekursen fart. I går på eftermiddagen kom beskedet att Scandic Hotels vd och koncernchef Even Frydenberg får kicken. ”Styrelsen har kommit fram till att Scandic behöver ett nytt ledarskap, och då är det naturligt att gå skilda vägar.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Muntert på Wall Street – igen

De amerikanska börserna steg för tredje dagen i rad på torsdagen. Sentimentet fick i slutskedet av handeln stöd av uppgifter om att USA kan komma att lätta på importtullar från Kina under pågående förhandlingar. Uppgiften, som kom från Wall Street Journal, dementerades dock senare.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Överlag uppgångar på Asienbörserna

Asienbörserna rör sig uppåt på fredagen med stöd av spekulationer om att USA kan komma att lätta på importtullarna för Kina. Uppgiften som kom i går kväll har dementerats, men marknaden verkar ta fasta på ingen rök utan eld. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 steg med 1,29 procent till 20 666,07, medan det bredare Topix-indexet ökade med 0,93 procent till 1 557,59.

Dagens PS - I förrgår: 09:13

Storbolag rivstartar på börsen

Aktien sticker i väg upp med 3 procent direkt i morgonhandeln på Stockholmsbörsen. Det är Boliden som får en smakstart i den inledande börshandeln i Stockholm. Aktien har fått en höjd rekommendation av Deutsche Bank, rapporterar Di-tv:s Börsmorgon.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Proffsets guldkorn på en slagig börs

Nordnets nya sparekonom Frida Bratt guidar dig i en turbulent börsvärld. Radar upp aktietips med fingertoppskänsla. ”Jag är ganska pessimistisk eftersom det finns signaler om att konjunkturen har saktat in.

Dagens PS - Igår: 10:59

Småspararna minskar börsexponeringen

Under december månad noterade samtliga fonder en nettoinsättning på totalt 29,8 miljarder kronor. För aktiefonder var inflödet 15,3 miljarder kronor. Exklusive inflöde till PPM visade samtliga fonder ett utflöde med 10,2 miljarder kronor.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Valueguard: Surt slut för bostadspriserna

De svenska bostadspriserna fortsatte att backa i december, både för bostadsrätter och för villkor. Det framgår av den senaste månadsstatistiken från Valueguard som publiceras på fredagen. Prisindex för privatägda bostäder sjönk med 0,8 procent mellan november och december, efter att ha varit ned med 0,7 procent månaden innan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.