Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 21 February, 02:23

Dagens PS - 18 dec 17 kl. 11:04

Analyshusen ratar H&M-aktienAktieproffsen råder placerare att sälja och minska. Kepler Cheuvreux gor dock mot strömmen och upprepar köprekommendationen på H&M-aktien – dock justeras riktkursen ned från 175 kronor till 150 kronor, konstaterar Nyhetsbyrån Direkt. UBS sänker däremot sin rekommendation på det svenska klädbolagets aktie till behåll från köp. Samtidigt sänks riktkursen från 240 kronor till 170 kronor. SEB Equities upprepar å sin sida sälj-rekommendation på modejätten – och sänker riktkursen för H&M till 150 kronor från 175 kronor.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Cheuvreux, Nyhetsbyrån Direkt, UBS, SEB Equities, Capital Markets, Analyshusen, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analyshusen, ratar, H&M-aktien
DI - 01 feb 18 kl. 09:03

Analyshusen eniga: Sänker H&M

H&M:s nyhet om förändrade utdelningsvillkor har fått aktien att rasa på Stockholmsbörsen. Nu har de flesta analyshusen gått ut och sänkt sina riktkurser för klädjätten. Längst går Morgan Stanley som sänker H&M:s riktkurs till 100 kronor..

DI - 08 aug 17 kl. 16:22

Styrelsen ratar vd:ns aktieköp

Problemdrabbade Getinges nye vd Mattias Perjos har handlat aktier för 4,2 miljoner kronor. Det räckte för att sätta ge Getinge ordentligt med fart på en stillsam Stockholmsbörs. Men resten av Getinges ledningsgrupp ratar aktien..

DI - 14 feb 11 kl. 07:55

Analyshusen sänker Nokia

Nokias börsvärde rasade med 45 miljarder kronor efter beskedet om samarbetet med Microsoft i fredags. Nu sänker storbankerna riktkurserna rejält för aktien..

E24 - 22 jul 11 kl. 10:49

Analyshusen sänker Ericsson

En rad svenska och internationella analyshus sänker sina riktkurser för Ericsson-aktien. Det är gårdagens rapport, som blev sämre än väntat, som nu sätter spår i prognoserna..

Affärsvärlden - 18 aug 11 kl. 11:19

Analytiker: Sälj den här aktien

Spridda skurar bland analyshusen gällande aktierekommendationer i dag. Nordea Markets sticker ut hakan och rekommenderar sälj på ett hotellföretag..

Affärsvärlden - 30 aug 11 kl. 15:45

Analytiker: Aktien att sälja

H&M kammar hem två köpstämplar när analyshusen säger sitt. Ett annat bolag går inte hem lika mycket och får dagens säljrekommendation av analytikerna..

DI - 21 okt 11 kl. 10:44

Analyshusen sänker utsikterna för Ericsson

Dagen efter Ericssons kvartalsrapport sänker flera stora analyshus riktkursen för telekomjätten. Men samtliga är överens om att aktien fortfarande ska upp en bra bit..

Affärsvärlden - 09 nov 11 kl. 14:33

Analytiker: Sälj den här aktien

En säljstämpel sätter analyshusen när de ger sina aktierekommendationer i dag. Här är analytikernas tips..

Affärsvärlden - 14 maj 12 kl. 08:46

Deutsche: Aktien kan stiga 89 procent

Flera bolag får ändrade rekommendationer och riktkurser av analyshusen..

Affärsvärlden - 19 jun 12 kl. 08:32

Analyshusen sänker Nokia

Tre stora analyshus har sänkt riktkursen för för Nokia-aktien..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 timmar sedan

Oväntat låg inflation – ränteprognos ligger kvar

Inflationen i januari var 0,2 procentenheter under både marknadens och Riksbankens prognos, men Swedbank finner ändå inte tillräckliga skäl att ändra sin bedömning om att den första räntehöjningen kommer i juli. På årsbasis var KPIF (KPI med fast ränta) upp med 1,7 procent, vilket kan jämföras med +1,9 procent i december. Från december var KPIF ned med 0,9 procent, mot väntade -0,7 procent.

Dagens PS - 14 timmar sedan

BMW 5-serien: ”Praktisk och rolig”

Körglädjen hyllas som oslagbar i test. BMW:n är en av finalisterna i Årets bil. Bytabil.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Sparproffset rasar mot rika skatteflyktingar

”Jag blir mer upprörd när jag hör det”, säger han till Di. I går meddelade Avanzas kände sparekonom Claes Hemberg att han lämnar nischbanken efter 20 år. Men om någon tror att det för den skull blir tyst från honom i affärspressen, så är det av allt att döma ett fel antagande.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Sony ska lansera AI-taxiapptjänst i Japan

Sony planerar att rulla ut en taxiapptjänst i Japan som drivs med hjälp av artificiell intelligens. Det skriver Techcrunch. Bolaget sade att satsningen sker ihop med fem lokala taxibolag och att AI-tekniken kommer att hantera utskick av taxibilar samt prognostiserad efterfrågan baserad på faktorer som väder, trafik och lokala händelser.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Postnord: Så mycket ökar svensk e-handel

Den svenska e-handeln ökade på årsbasis med 16 procent under 2017, enligt ett pressmeddelande från Postnord. Det betyder att e-handeln i Sverige omsätter 67 miljarder kronor och utgör 8,7 procent av den totala detaljhandeln. Prognosen inför 2017 löd 17 procent tillväxt enligt Postnord.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Spar-appen för små och stora drömmar

”Jag förstod att det fanns ett systemfel i bankvärlden”, säger Dreams grundare och vd Henrik Rosvall. I Veckans Entreprenör lyfter vi entreprenörer, innovatörer och företagsledare som ritar om kartan över svenskt näringsliv. I artikelserien får du träffa personerna bakom nya, spännande startups och ta del av deras bästa tips för hur man lyckas.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Åhléns-leksaker kan kväva småbarn

Nu återkallar Åhléns leksakerna – en barnservis, maracas och en xylofon. Det här skriver Åhléns på sin hemsida, rapporterar Omni Ekonomi. ”Funktionalitet och säkerhet är av högsta prioritet”, deklarerar företaget, som nu funnit att smådelar kan lossna från leksakerna och utgöra en kvävningsrisk – därför återkallas leksakerna.

Dagens PS - 15 timmar sedan

Analys: Börsens två skilda världar

En är ljus och en är mörk, enligt Di:s aktieexpert. ”Just nu finns det goda skäl för att blunda för den mörka”, anser han. Mikael Vilenius konstaterar att Stockholmsbörsen går fortsatt starkt, bortsett från ”skräckduon” H&M och Ericsson.

Dagens PS - 18 timmar sedan

SSAB:s kassako – höjer priset för sjätte gången

Stålbolaget SSAB gynnas av en starkare amerikansk grovplåtsmarknad och annonserade på fredagen den sjätte prishöjningen på grovplåt sedan oktober. Det skriver Dagens industri i tisdagens utgåva. SSAB höjde i slutet på förra veckan priset på grovplåt med 50 dollar per ton, vilket innebar att stålbolaget höjt priset vid sex tillfällen sedan oktober eller med 280 dollar per ton.

Dagens PS - 17 timmar sedan

I dag släpper Venezuela nationella kryptovalutan

Venezuela kommer under tisdagen att inleda en förtidsförsäljning av sin nationella kryptovaluta, petro, uppbackad av landets olika råvarureserver, däribland oljan. Det rapporterar CNBC. Den nya valutans regulator uppgav i fredags att försäljningen kommer att locka till sig intresse från Mellanöstern och Turkiet, men även USA och Europa.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.