Dagens PS > Ekonomi

Monday, 19 November, 02:30

Dagens PS - 18 dec 17 kl. 11:04

Analyshusen ratar H&M-aktienAktieproffsen råder placerare att sälja och minska. Kepler Cheuvreux gor dock mot strömmen och upprepar köprekommendationen på H&M-aktien – dock justeras riktkursen ned från 175 kronor till 150 kronor, konstaterar Nyhetsbyrån Direkt. UBS sänker däremot sin rekommendation på det svenska klädbolagets aktie till behåll från köp. Samtidigt sänks riktkursen från 240 kronor till 170 kronor. SEB Equities upprepar å sin sida sälj-rekommendation på modejätten – och sänker riktkursen för H&M till 150 kronor från 175 kronor.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Cheuvreux, Nyhetsbyrån Direkt, UBS, SEB Equities, Capital Markets, Analyshusen, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analyshusen, ratar, H&M-aktien
DI - 01 feb 18 kl. 09:03

Analyshusen eniga: Sänker H&M

H&M:s nyhet om förändrade utdelningsvillkor har fått aktien att rasa på Stockholmsbörsen. Nu har de flesta analyshusen gått ut och sänkt sina riktkurser för klädjätten. Längst går Morgan Stanley som sänker H&M:s riktkurs till 100 kronor..

DI - 08 aug 17 kl. 16:22

Styrelsen ratar vd:ns aktieköp

Problemdrabbade Getinges nye vd Mattias Perjos har handlat aktier för 4,2 miljoner kronor. Det räckte för att sätta ge Getinge ordentligt med fart på en stillsam Stockholmsbörs. Men resten av Getinges ledningsgrupp ratar aktien..

Affärsvärlden - 18 sep 12 kl. 15:01

Analytikerna ratar SSAB-aktien

SSAB är nu den mest impopulära svenska storbolagsaktien hos analytikerna. Endast en bank av sjutton rekommenderar nu köp av aktien och det är den lägsta kvoten bland de svenska storbolag som SME Direkt följer..

Dagens PS - 11 sep 18 kl. 13:15

SvD Börsplus ratar solenergi-aktie

Solenergibolaget Midsummer kan ses på två olika sätt. Antingen är det ett självständigt bolag med spännande produkter inom produktion av solceller. Eller så är bolaget en röra av stora intressekonflikter och kladdiga relationer där fina tillväxtsiffror är något som man kan bortse från.

DI - 14 feb 11 kl. 07:55

Analyshusen sänker Nokia

Nokias börsvärde rasade med 45 miljarder kronor efter beskedet om samarbetet med Microsoft i fredags. Nu sänker storbankerna riktkurserna rejält för aktien..

E24 - 22 jul 11 kl. 10:49

Analyshusen sänker Ericsson

En rad svenska och internationella analyshus sänker sina riktkurser för Ericsson-aktien. Det är gårdagens rapport, som blev sämre än väntat, som nu sätter spår i prognoserna..

Affärsvärlden - 18 aug 11 kl. 11:19

Analytiker: Sälj den här aktien

Spridda skurar bland analyshusen gällande aktierekommendationer i dag. Nordea Markets sticker ut hakan och rekommenderar sälj på ett hotellföretag..

Affärsvärlden - 30 aug 11 kl. 15:45

Analytiker: Aktien att sälja

H&M kammar hem två köpstämplar när analyshusen säger sitt. Ett annat bolag går inte hem lika mycket och får dagens säljrekommendation av analytikerna..

DI - 21 okt 11 kl. 10:44

Analyshusen sänker utsikterna för Ericsson

Dagen efter Ericssons kvartalsrapport sänker flera stora analyshus riktkursen för telekomjätten. Men samtliga är överens om att aktien fortfarande ska upp en bra bit..

Affärsvärlden - 09 nov 11 kl. 14:33

Analytiker: Sälj den här aktien

En säljstämpel sätter analyshusen när de ger sina aktierekommendationer i dag. Här är analytikernas tips..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 12:10

VD: Jag vill ha Persson som statsminister

”Skulle klara jobbet med bravur”, säger näringslivstoppen till Di. Tomas Billing, vd för investeringsföretaget Nordstjernan och ordförande för byggbolaget NCC, är i likhet med näringslivet i stort trött på det låsta, politiska läget i rikets parlament. Två månader och drygt en vecka efter valet står Sverige fortfarande utan regering och den ena partiledaren efter den andra som hoppas på att bli statsminister röstar ner av riksdagen.

Dagens PS - I förrgår: 11:38

Nu är 42 anmälda i penningtvättshärvan

Fler än vad som tidigare varit känt misstänks för brott i Danske Bank-skandalen. Bankens egen utredning, som gjorts av advokatfirman Bruun & Hjejle, visar att totalt 42 medarbetare och så kallade agenter – mellanhänder utanför banken – anmälts till den estländska finansinspektionen för ytterligare granskning, rapporterar Berlingske med hänvisning till rapporten. Sedan tidigare är åtta anställda polisanmälda för misstänkta mutbrott.

Dagens PS - I förrgår: 10:43

Stor vindkraftspark byggs i Sverige

Tyska energijätten Eon ska bygga den svenska vindparken Nysäter, enligt ett pressmeddelande. Nysäter har en planerad kapacitet på 475 megawatt och kostar totalt cirka 500 miljoner euro, motsvarande 5,1 miljarder kronor. I samband med byggnationen upptar Eon också ett ägande på 20 procent i projektet.

Dagens PS - I förrgår: 10:36

Di: Spotify-aktien ska ned mer

Spotifys aktie väntas fortsätta falla när bolaget nu närmar sig vinst för första gången, skriver Dagens industri på fredagen. Det har varit fallet med de amerikanska teknikjättarna som samtliga gått ned under hösten trots att många av dem uppvisat rejäla vinstförbättringar. Di förklarar utvecklingen som en väckarklocka där investerare först nu blir medvetna om hur mycket det krävs för att motivera ett högt börsvärde.

Dagens PS - I förrgår: 10:25

Stark rapport ger aktie bränsle

Kursen är upp med omkring 7 procent på Stockholmsbörsen. Nibe är dagens börsvinnare. Efter att bolagets rapport nu på morgonen överträffat analytikerna förväntan både resultat- och omsättningsmässigt rusar aktien.

Dagens PS - I förrgår: 10:06

Ledarkollen: May under hård press

Dagens ledarkoll handlar om dåliga stresstester för banker, om budgeten, om Brexit och Theresa Mays situation. Och om vi har ett kollektivt ansvar för barnen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

Dagens PS - I förrgår: 09:10

Amazon inte ‘too big to fail’

Amazon är inte för stora för att gå i konkurs, enligt vd Jeff Bezos. Amazon-chefen gav kommentaren som ett svar på en fråga från en anställd under ett möte förra torsdagen, rapporterar CNBC. Frågan löd om vad Jeff Bezos hade lärt sig från den senaste tidens konkurser med Sears och andra stora detaljhandelsjättar.

Dagens PS - I förrgår: 07:21

Nordkorea testar nytt vapen

Nordkoreas ledare Kim Jong-un har övervakat tester med ett nytt högteknologiskt vapen som är under utveckling, enligt nordkoreansk media. Det rapporterar Yonhap News. Det nya vapnet började utvecklas under tidigare ledaren Kim Jong-il och uppges erbjuda försvar över hela landet.

Dagens PS - I förrgår: 07:35

Skanska bygger jätteskrapa i Göteborg

Byggbolaget Skanska investerar cirka 1,8 miljarder kronor i kontorsprojektet Citygate i Göteborg. Byggkontraktet är värt 1,5 miljarder kronor och inkluderas i orderingången för det fjärde kvartalet, skriver Skanska i ett pressmeddelande. Projektet påbörjas i december och ska vara färdigställt i mars 2022.

Dagens PS - I förrgår: 08:46

Miljardär avyttrar stor aktiepost

Anger ”privata skäl” som orsak till den omfattande försäljningen. Enligt Di.se – som hänvisar till ett pressmeddelande – har Recipharms vd och grundare Thomas Eldered sålt nästan 1,6 miljoner av sina b-aktier, och det motsvarar 12,7 procent av hans totala aktieinnehav.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.