Dagens PS > Ekonomi

Friday, 17 August, 15:06

Dagens PS - 18 dec 17 kl. 11:04

Analyshusen ratar H&M-aktienAktieproffsen råder placerare att sälja och minska. Kepler Cheuvreux gor dock mot strömmen och upprepar köprekommendationen på H&M-aktien – dock justeras riktkursen ned från 175 kronor till 150 kronor, konstaterar Nyhetsbyrån Direkt. UBS sänker däremot sin rekommendation på det svenska klädbolagets aktie till behåll från köp. Samtidigt sänks riktkursen från 240 kronor till 170 kronor. SEB Equities upprepar å sin sida sälj-rekommendation på modejätten – och sänker riktkursen för H&M till 150 kronor från 175 kronor.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Cheuvreux, Nyhetsbyrån Direkt, UBS, SEB Equities, Capital Markets, Analyshusen, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analyshusen, ratar, H&M-aktien
DI - 01 feb 18 kl. 09:03

Analyshusen eniga: Sänker H&M

H&M:s nyhet om förändrade utdelningsvillkor har fått aktien att rasa på Stockholmsbörsen. Nu har de flesta analyshusen gått ut och sänkt sina riktkurser för klädjätten. Längst går Morgan Stanley som sänker H&M:s riktkurs till 100 kronor..

DI - 08 aug 17 kl. 16:22

Styrelsen ratar vd:ns aktieköp

Problemdrabbade Getinges nye vd Mattias Perjos har handlat aktier för 4,2 miljoner kronor. Det räckte för att sätta ge Getinge ordentligt med fart på en stillsam Stockholmsbörs. Men resten av Getinges ledningsgrupp ratar aktien..

Affärsvärlden - 18 sep 12 kl. 15:01

Analytikerna ratar SSAB-aktien

SSAB är nu den mest impopulära svenska storbolagsaktien hos analytikerna. Endast en bank av sjutton rekommenderar nu köp av aktien och det är den lägsta kvoten bland de svenska storbolag som SME Direkt följer..

DI - 14 feb 11 kl. 07:55

Analyshusen sänker Nokia

Nokias börsvärde rasade med 45 miljarder kronor efter beskedet om samarbetet med Microsoft i fredags. Nu sänker storbankerna riktkurserna rejält för aktien..

E24 - 22 jul 11 kl. 10:49

Analyshusen sänker Ericsson

En rad svenska och internationella analyshus sänker sina riktkurser för Ericsson-aktien. Det är gårdagens rapport, som blev sämre än väntat, som nu sätter spår i prognoserna..

Affärsvärlden - 18 aug 11 kl. 11:19

Analytiker: Sälj den här aktien

Spridda skurar bland analyshusen gällande aktierekommendationer i dag. Nordea Markets sticker ut hakan och rekommenderar sälj på ett hotellföretag..

Affärsvärlden - 30 aug 11 kl. 15:45

Analytiker: Aktien att sälja

H&M kammar hem två köpstämplar när analyshusen säger sitt. Ett annat bolag går inte hem lika mycket och får dagens säljrekommendation av analytikerna..

DI - 21 okt 11 kl. 10:44

Analyshusen sänker utsikterna för Ericsson

Dagen efter Ericssons kvartalsrapport sänker flera stora analyshus riktkursen för telekomjätten. Men samtliga är överens om att aktien fortfarande ska upp en bra bit..

Affärsvärlden - 09 nov 11 kl. 14:33

Analytiker: Sälj den här aktien

En säljstämpel sätter analyshusen när de ger sina aktierekommendationer i dag. Här är analytikernas tips..

Affärsvärlden - 14 maj 12 kl. 08:46

Deutsche: Aktien kan stiga 89 procent

Flera bolag får ändrade rekommendationer och riktkurser av analyshusen..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 3 timmar sedan

Aktietips: Börspapper som pallar trycket

Autoliv bedöms även efter utdelningen av Veoneer ha fina tillväxtår framför sig och aktien är köpvärd. Det skriver Affärsvärlden på fredagen i sin tjänst Analys+. ”Att vara underleverantör till fordonsindustrin må vara en utsatt position, men Autoliv har under lång tid visat sig stå pall.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Desperat krisplan ska rädda Löfven

Här är S taktik efter statsministerns förtroenderas och debattfadäser. Enligt Expressen finns en djup oro i de egna leden hos Socialdemokraterna över att partiledaren och statsministern Stefan Löfven dels gör så dåligt ifrån sig i offentliga utfrågningar och debatter och – inte minst – hans låga förtroendesiffror. Särskilt nu.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Googles vd anklagas för försvarstal

Googles vd Sundar Pichai har i en träff med anställda sagt att företaget inte är i närheten av att lansera en sökmotor i Kina. Beskedet som mer liknande ett försvarstal från Pichais sida kommer efter att Wall Street Journal och andra medier rapporterat om att Google utvecklar en ny sökmotor för Kina. Enligt uppgifterna skulle sökmotorn gå i linje med Kinas strikta censur, vilket har förargat många av Googles anställda men också människorättsaktivister.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Självkörande bilar ska minska utläpp

Uppstartsföretaget FiveAI har lockat till sig ett stort intresse och många investerare som säger sig tro på deras teknik, skriver Ny Teknik. Företaget har fått godkänt att göra tester i riktig trafik i London. Testerna börjar 2019 med förare bakom ratten och fordon fulla med sensorer som ska samla in data om både skick på vägar, trafikintensitet, fotgängare och annan trafik.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Ledarkollen: Donald Trumps krig mot sanningen

  Ledarkollen handlar idag om valrörelsen, om Vänsterns elefant i rummet, om klimatet, om att göra politik av tragedier och om Donald Trumps krig mot sanningen. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. Elefant i rum DI skriver om valrörelsen: ”Elefanten i rummet, sa Jonas Sjöstedt om den ökade ojämlikheten i partiledardebatten häromkvällen (Di/Expressen-tv).

Dagens PS - 5 timmar sedan

Alarmerande forskning: Snoozandet stör hjärnans funktioner

Efter en natt av dålig sömn och för få timmar kan det vara frestande att trycka på snooze-knappen och stanna i sängen de där extra minuterna. Trots att det verkar lockande är det något som bör undvikas, skriver The Independent. PS Supersommar – Här kan du följa vår artikelserie där vi avslöjar superknepen för bra hälsa och välmående.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Priserna går upp för bostadsrätter

Prisindex för privatägda bostäder sjönk med 0,6 procent mellan juni och juli enligt den senaste månadsstatistiken från Valueguard. Detta efter att ha varit ned lika mycket månaden innan. Bostadsrättsindex steg med 0,8 procent medan villaindex var ned 1,4 procent, efter att ha backat med 0,4 respektive 0,6 procent i juni.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Får svidande kritik: ”Vad ska jag göra?”

Oppositionen anklagar finansministern för att måla upp en allt för ljus bild av Sverige. Svensk ekonomi går som tåget med god tillväxt, sjunkande arbetslöshet, ökad sysselsättning och rejäla tillskott i statskassan. Så sammanfattar nyhetsbyrån Direkt den uppdaterade prognosen för svensk ekonomi som finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade på torsdagen.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Robust uppgång på Wall Street

Wall Street stängde högre på torsdagen med stöd från uppgifterna om att Kina är redo att återuppta handelssamtalen med USA. Indexet DJIA:s uppgång var den högsta sedan april. Indexet fick även stöd av Walmart, som steg 9,3 procent efter att bolaget rapporterat den starkaste intäktsökningen för USA på ett decennium.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Blytung USA-ekonom sågar svensk strategi

Det finns två val och Sverige har valt den sämsta vägen, anser den välmeriterade amerikanska ekonomen Catherine Mann i en intervju med Svenska Dagbladet. Det handlar om integration och nyanlända och enkla jobb med lägre lön för att finansiera samhällskostnaderna. Catherine Mann är doktor i ekonomi och har bland annat ett förflutet på både den amerikanska centralbanken Federal Reserve och Världsbanken.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.