Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 26 May, 05:51

Dagens PS - 18 dec 17 kl. 11:04

Analyshusen ratar H&M-aktienAktieproffsen råder placerare att sälja och minska. Kepler Cheuvreux gor dock mot strömmen och upprepar köprekommendationen på H&M-aktien – dock justeras riktkursen ned från 175 kronor till 150 kronor, konstaterar Nyhetsbyrån Direkt. UBS sänker däremot sin rekommendation på det svenska klädbolagets aktie till behåll från köp. Samtidigt sänks riktkursen från 240 kronor till 170 kronor. SEB Equities upprepar å sin sida sälj-rekommendation på modejätten – och sänker riktkursen för H&M till 150 kronor från 175 kronor.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Cheuvreux, Nyhetsbyrån Direkt, UBS, SEB Equities, Capital Markets, Analyshusen, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analyshusen, ratar, H&M-aktien
DI - 01 feb 18 kl. 09:03

Analyshusen eniga: Sänker H&M

H&M:s nyhet om förändrade utdelningsvillkor har fått aktien att rasa på Stockholmsbörsen. Nu har de flesta analyshusen gått ut och sänkt sina riktkurser för klädjätten. Längst går Morgan Stanley som sänker H&M:s riktkurs till 100 kronor..

DI - 08 aug 17 kl. 16:22

Styrelsen ratar vd:ns aktieköp

Problemdrabbade Getinges nye vd Mattias Perjos har handlat aktier för 4,2 miljoner kronor. Det räckte för att sätta ge Getinge ordentligt med fart på en stillsam Stockholmsbörs. Men resten av Getinges ledningsgrupp ratar aktien..

DI - 14 feb 11 kl. 07:55

Analyshusen sänker Nokia

Nokias börsvärde rasade med 45 miljarder kronor efter beskedet om samarbetet med Microsoft i fredags. Nu sänker storbankerna riktkurserna rejält för aktien..

E24 - 22 jul 11 kl. 10:49

Analyshusen sänker Ericsson

En rad svenska och internationella analyshus sänker sina riktkurser för Ericsson-aktien. Det är gårdagens rapport, som blev sämre än väntat, som nu sätter spår i prognoserna..

Affärsvärlden - 18 aug 11 kl. 11:19

Analytiker: Sälj den här aktien

Spridda skurar bland analyshusen gällande aktierekommendationer i dag. Nordea Markets sticker ut hakan och rekommenderar sälj på ett hotellföretag..

Affärsvärlden - 30 aug 11 kl. 15:45

Analytiker: Aktien att sälja

H&M kammar hem två köpstämplar när analyshusen säger sitt. Ett annat bolag går inte hem lika mycket och får dagens säljrekommendation av analytikerna..

DI - 21 okt 11 kl. 10:44

Analyshusen sänker utsikterna för Ericsson

Dagen efter Ericssons kvartalsrapport sänker flera stora analyshus riktkursen för telekomjätten. Men samtliga är överens om att aktien fortfarande ska upp en bra bit..

Affärsvärlden - 09 nov 11 kl. 14:33

Analytiker: Sälj den här aktien

En säljstämpel sätter analyshusen när de ger sina aktierekommendationer i dag. Här är analytikernas tips..

Affärsvärlden - 14 maj 12 kl. 08:46

Deutsche: Aktien kan stiga 89 procent

Flera bolag får ändrade rekommendationer och riktkurser av analyshusen..

Affärsvärlden - 19 jun 12 kl. 08:32

Analyshusen sänker Nokia

Tre stora analyshus har sänkt riktkursen för för Nokia-aktien..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 14 timmar sedan

Marcus Birro om fega makthavare

”Det menas alltså att SD kidnappat det offentliga samtalet och därmed fått alla partier att dansa efter sin pipa.” Sommaren behåller sitt grepp över landet under hela veckan. Det är så underbart att få känna hur bra mycket enklare allting är den här årstiden.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Mäklarfirma läxar upp börsjätten ABB

Verkstadsjätten ABB borde kommunicera mer öppet med marknaden. Det skriver tyska mäklarfirman Berenberg i en analys där man jämfört kommunikationen med rivalen Emerson. Berenberg menar att det är extra viktigt då tillväxten för ABB de senaste åren varit otillfredsställande.

Dagens PS - 16 timmar sedan

”Porta Hamas efter smaklösa PR-kuppen”

Snart två veckor har gått sedan protesterna utbröt mot USA:s ambassadsflytt till Jerusalem, som på en dag ledde till ett 60-tal döda och över tusen skadade palestinier. Även om läget fortfarande är spänt kan händelserna nu börja sammanfattas. Frågan är dock vem som i framtiden kommer att kunna medla mellan de båda parterna.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Scherman om storaffären: ”Ett misslyckande”

Bonnier säljer sin tv-verksamhet – och köpare är Telia, enligt flera tidningar, bland annat Aftonbladet. Det är TV4 och C-More som Telia nu förvärvar. Enligt källor till branschtidningen Resume kommer affären kosta Telia 12 miljarder kronor.

Dagens PS - 17 timmar sedan

PS krönikör ser ”sju nyanser av” rött

I förra veckan tog riksdagen i praktiken mer eller mindre enhälligt ett av de mest urspårade besluten på mycket länge. I fullständig avsaknad av både det ena och andra lät Alliansen svenska staten gå all-in i ”Ebberöds bank” när de lade ned sina röster för att förmånsbeskatta företagsbetald sjukvård och därmed privatvårdsförsäkringar. Att fördyra för anställda att ta del av privatvårdsförsäkringar som tillhandahålls via arbetsgivaren är odiskutabelt ingen god idé ur ett samhällsperspektiv.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Holdings: Ägandet trendvänder i Ericsson

Telekomjätten Ericsson är i vändning när det gäller ägandet från institutioner. Ägarspecialisten Holdings ser två effekter dels blankningar men även när det gäller det institutionella ägandet. Det säger Holdings vd Petter Hedborg till Dagens industri.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Birro om en svårt infekterad fråga

”Det skär en linje mellan stad och landsbygd”, konstaterar Dagens PS skribent. Nya datalagen är en snackis Alla har vi fått en massa mejl i veckan med anledning av den nya GDPR-lagen. DI skriver:”Den nya lagen GDPR (200 sidor) är inte helt ny, utom på ett par punkter, det viktigaste är att den nu gäller i hela EU och höga böter drabbar dem som bryter mot den.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Börsklippare surfar på svag krona

Så här går det till när de tjänar pengar på den klena, svenska valutan. Privata Affärer uppger att den allt svagare svenska kronan är tacksam för placerare i globala aktier. Fondsparare med horisont mot Nordamerika, Europa och en del tillväxtmarknader drar också fördel av valutaeffekterna, liksom branschfonder med inriktning mot it, framgår det av artikeln.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Jodå – visst köper han fler H&M-aktier

Den här gången betalar han drygt 629 miljoner kronor. Stefan Persson, huvudägare och styrelseordförande i modebolaget H&M, kan knappast anklagas för att vila på hanen när det gäller H&M-aktier – han storköper titt som tätt papper i det svenska klädbolaget. Nu rapporterar Nyhetsbyrån Direkt med hänvisning till Finansinspektionens insynsregister att H&M-miljardären den 22-24 maj köpt 4.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Zlatan eldar på e-sportsplattform

Bolagets vd konstaterar att affärerna nu börjar ta fart. ”Vi växer snabbt och får in fler möjligheter än vad vi kan tacka ja till. Det finns också många problem och utmaningar kvar att tackla i esport-branschen som vi vill lösa.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.