Dagensanalys.se > Ekonomi

Wednesday, 18 September, 01:27

Dagensanalys.se - 18 dec 17 kl. 09:00

Datainspektionen byter namn och får nytt uppdragDatainspektionen byter namn till Integritetsskyddsmyndigheten och får nytt uppdrag och mer pengar, det framkommer av ett pressmeddelande. Regeringen tillför Datainspektionen 30 miljoner för att stärka arbetet med den personliga integriteten. Myndigheten kommer byta namn till Integritetsskyddsmyndigheten och ges i uppdrag att agera stödjande och rådgivande för att tjänster som ökar medborgarnas livskvalitet kan fortsätta utvecklas och användas samtidigt som den personliga integriteten värnas. Den allt snabbare digitaliseringen av samhället ställer höga krav på att enskildas rättigheter och personliga integritet kan värnas. Samtidigt måste data kunna användas på ett sätt som återspeglar det moderna samhällets behov.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Integritetsskyddsmyndigheten, Datainspektionen, Peter Eriksson, Sverige, EU, Integritetsskyddsmyndighet, Eriksson Foto, PohlRegeringskansliet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Datainspektionen, byter, namnoch får , nytt, uppdrag
Nyteknik - 18 dec 17 kl. 11:16

Datainspektionen byter namn – och får ändrat uppdrag

Nu är det slut med Datainspektionen. Inte för att myndigheten läggs ner utan för att den byter namn till Integritetsskyddsmyndigheten – samtidigt som den får ändrat uppdrag och mer pengar..

Computer Sweden - 15 dec 17 kl. 16:31

Datainspektionen byter namn och får fler uppgifter – och mer pengar


Nu ger regeringen Datainspektionen ett utökat uppdrag och ett nytt namn – Integritetsskyddsmyndigheten. Och samtidigt får den en mer proaktiv roll att stödja nya tjänster baserade på datahantering. .

IDG - 15 dec 17 kl. 16:31

Datainspektionen byter namn och får fler uppgifter – och mer pengar


Nu ger regeringen Datainspektionen ett utökat uppdrag och ett nytt namn – Integritetsskyddsmyndigheten. Och samtidigt får den en mer proaktiv roll att stödja nya tjänster baserade på datahantering. .

Computer Sweden - 18 maj 18 kl. 10:45

Datainspektionen byter namn – men vad ska den egentligen heta? 


Nej, Datainspektionen vill inte byta namn till Integritetsskyddsmyndigheten som regeringen föreslagit. Den vill heta Dataskyddsmyndigheten. .

IDG - 18 maj 18 kl. 10:45

Datainspektionen byter namn – men vad ska den egentligen heta? 


Nej, Datainspektionen vill inte byta namn till Integritetsskyddsmyndigheten som regeringen föreslagit. Den vill heta Dataskyddsmyndigheten. .

Uppsalanyheter.se - 03 feb 15 kl. 02:53

Lindmark: "Bara jag kvar" - The Playboys byter namn

Uppsalabandet "The Playboys" byter namn blir "The Sidemen" - anledningen enligt bandets fronfigur Bosse Lindmark är att han är den enda originalmedlemmen kvar sedan starten för femton år sedan.Uppsalabandet "The Playboys" byter namn blir "The Sidemen" - anledningen enligt bandets fronfigur Bosse Lindmark är att han är den enda originalmedlemmen kvar sedan starten för femton år sedan.   Efter femton år som "The Playboys" byter nu Uppsalabaserade bandet namn till "The Sidemen".

YLE - 19 jul 13 kl. 07:55

NBA-lag byter namn

NBA-laget Charlotte Bobcats byter namn. Från och med säsongen 2014-2015 spelar laget under det nygamla namnet Charlotte Hornets. NBA-laget i Charlotte spelade under namnet Hornets från 1988 till 2002, då laget flyttade till New Orleans.

Expressen - 07 dec 11 kl. 14:17

Bofors byter namn till Karlskoga Bobcats

Hockeyallsvenskan får ett "nytt" lag. Tabelltvåan och sensationslaget Bofors byter namn. Karlskoga kommun betalar 4,7 miljoner kronor för att klubben i fortsättningen ska heta Karlskoga Bobcats.

Nyan - 23 sep 14 kl. 12:00

Väg byter namn i Vestergeta

Laxvägen i Vestergeta byter namn. Laxvägens norra loop byter namn till Sikslingan och Laxvägens nord/sydliga dragning byter namn till Abborrvägen. Laxvägen återstår som den väg som i öst/västlig riktning ansluter till Gamla byvägen.

Nerikes Allehanda - 16 maj 15 kl. 11:11

Handikappråd byter namn

Det kommunala Handikapprådet byter namn till Tillgänglighetsrådet. Det beslutade kommunstyrelsen vid sitt senaste sammanträde. Det innebär inte enbart ett namnbyte utan även ett nytt synsätt på tillgänglighet för alla, enligt kommunen..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

Amazon prioriterar lönsamhet i sökresultaten

I ett konstigt drag har Amazon ändrat sin sökalgoritm så att den prioriterar lönsamhet över relevans. Produkter med högre vinstmarginaler placeras högre upp i sökresultaten över produkter som är både mer relevanta och populära. Enligt Washington Post ska det ha pågått interna strider om detta.

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

”Nyhetsmedia är ett bra val oavsett prioritering”

Nordens största ROI-databas ligger som grund till rapporten ”Effekten av nyhetsmedia”. I studien har man tittat på annonsörers effekt i kontexten nyhetsmedia, print och digitalt, för att sedan jämföra resultatet med andra medieslag. Nyhetsmedia är ett bra val oavsett prioritering, då det är starkt drivande av såväl försäljning som varumärkesuppbyggnad, och ett medieslag som ofta fungerar bra i kombination med andra medier, säger Andreas Nordfors, Marketing Science Director på GroupM.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

Cure Media expanderar i Europa med kontor i Berlin

CURE Media vill expandera till resten av Europa och öppnar nu upp ett lokalt kontor i Berlin. Vi har flera kunder som är stora på den tyska marknaden och detta är en direkt respons till deras önskan om att vi ska komma närmare dem, säger Sam Foroozesh, VD och medgrundare. Vi har stor efterfrågan från marknadsförare som vill jobba mer datadrivet och strategiskt med influencer marketing i Europa.

Dagensanalys.se - 15 timmar sedan

DMEXCOs viktigaste takeaways – med Jonas Rundgren på Smartclip

DMEXCO står för Digital Marketing Exposition and Conference och är ett av Europas största event inom digital ekonomi – Digiconomy. Med över 41 000 besökare ägde mässan rum den 11–12 september i Köln, Tyskland. Jonas Rundgren, Managing Director på Smartclip Nordics, var på plats och listar några av de viktigaste samtalen från evenemanget.

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Intervju med Demoskops nya VD Karin Nelsson

I somras fusionerades undersökningsbolagen Demoskop och Inizio, och igår stod det klart att Inizios före detta VD Karin Nelsson kliver in som ny VD i Demoskop. Vi fick en pratstund med Karin om framtiden, utmaningar och vad hon ser fram emot i den nya rollen. Först och främst, hur känns det att vara ny VD för Demoskop?

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Pressombudsmannen anpassas till det digitala landskapet

Pressombudsmannen kommer att nästa år byta titel till Medieombudsmannen och granskningen av medierna ska bli mer heltäckande och lättare att förstå. På ett möte med företrädare för branschorganisationer, medieföretag, Journalistförbundet och Publicistklubben instiftades Medieetikens förvaltningsorgan. Det system som finns i dag har luckor – till exempel går vissa publiceringar på nätet inte att anmäla – och det är splittrat mellan Pressombudsmannen och statliga Granskningsnämnden.

Dagensanalys.se - 16 timmar sedan

Comscore fokuserar sin verksamhet mot tv-mätningar

Comscore började en gång i tiden som onlinemätningsverktyg för alla aktörer. Nu vill man fokusera på video, på alla plattformar. Ett område de nämner är ”advanced television” dvs uppkopplade TV-apparater.

Dagensanalys.se - Igår: 12:53

Jochum Forsell går till HEAR

Mediebyrån HEAR rekryterar Jochum Forsell från IUM. Jag är otroligt glad över att Jochum Forsell blir en del av Hear. Han är en av de mest erfarna rådgivarna i branschen.

Dagensanalys.se - Igår: 12:27

Snapchat anlitar DoubleVerify för att säkra annonsvisningarna

Snapchat och DoubleVerify har ett gediget samarbete när det kommer till att ha koll på att annonsvisningar som sägs visas, faktiskt gör det. DoubleVerify reviderar om annonsvisningar har visats på Snapchat Filter, Lens, Snap Ad (både display och video) och Story Ad. Med tanke på att DoubleVerify är så integrerad i Snapchats erbjudande skulle det inte förvåna om en av parterna till slut köper den andra.

Dagensanalys.se - Igår: 12:05

Karin Nelsson är ny vd för Demoskop

Karin Nelsson blir ny VD för Demoskop. I uppdraget ligger att utveckla bolagets position i branschen och stärka kunderbjudandena ytterligare. Karin Nelsson är rutinerad, kreativ och tydligt affärsdriven.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.