Blekinge Läns tidning > Nyheter

Monday, 21 May, 09:25

Blekinge Läns tidning - 18 dec 17 kl. 08:52

Bevisen behövs ändåUnder söndagen presenterade regeringen en ny samtyckeslagstiftning. När man inför nya lagar bör det finnas en möjlighet att fälla brottslingar för de brott som följer med den nya lagen. Men hur ska det bli enklare att bevisa brott med samtyckeslagen?.
Läs mer på Blekinge Läns tidning

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bevisen, behövs, ändå
Helsingborgs Dagblad - 10 jul 15 kl. 10:58

I ljuset av bevisen

Av alla historier där vår arts ofördelaktiga sidor framträder så är den om den ungerske läkaren Ignaz Semmelweis min favorit eftersom den obönhörligt blottlägger vår systematiska oförmåga att se det uppenbara, också där liv och död står på spel. Läkare som aldrig skulle mörda någon med sina bara händer lät kvinnor dö på grund av fördomar och prestige. Vad tror ni hände, frågade jag eleverna när jag vikarierade i en skolklass, efter det att doktor Semmelweis, chef på en förlossningsavdelning i Wien, år 1846 insåg att barnsängsfeber i princip kunde utrotas och liv sparas om läkarna steriliserade instrument och händer när de gick mellan lik och födande kvinnor?

YLE - 29 dec 16 kl. 04:00

Fallet Aarnio - här är bevisen och bortförklaringarna

Idag faller domen som visar om den tidigare narkotikapolischefen Jari Aarnio själv var en storskurk inom knarkhandeln. Jari Aarnio är sedan tidigare dömd till tre års fängelse för bland annat mutbrott och missbruk av tjänsteställning. Den domen handlade om att han som ansvarig för polisens anskaffningar köpte utrustning av företaget Trevoc som han själv var delägare i.

BT - 08 dec 14 kl. 07:13

Borås kommun behåller praktikantstopp

Borås kommun tänker tills vidare ha kvar det stopp för praktikanter i förskolan som infördes i somras efter misstankar om att en praktikant utsatt barn för sexuella övergrepp. – Det är ett dilemma för oss eftersom det handlar om personer som har praktik som arbetsmarknadsåtgärd och behöver hjälp. Men de ska inte vara i förskoleverksamheten utan de får vara inom områden där de inte kan ställa till med skada för andra, säger Dag Forsström, arbetslivsförvaltningens chef i Borås.

GT - 17 jun 15 kl. 03:56

Bevisen mot de mordmisstänkta

Efter maratonförhandlingar i Skaraborgs tingsrätt häktades de tre misstänkta i Lisa Holm-fallet. Två bröder, 31 och 35 år, häktades för delaktighet i mord och hustrun till en av bröderna för skyddande av brottsling. Kvinnan är skäligen misstänkt.

DN - 2 timmar sedan

Skolverket larmar: Fler SFI-lärare behövs

Hälften av alla nyanlända som påbörjade språkintroduktion 2011–2012 gick vidare till någon form av vuxenutbildning, visar en ny rapport från Skolverket.  Antalet förväntas stiga i och med flyktingkrisen och nu behöver antalet lärare utökas. – Det är viktigt att utbildningen individanpassas eftersom att det är en väldigt heterogen grupp, säger Marcello Marrone på Skolverket.

Helsingborgs Dagblad - 23 jan 11 kl. 04:00

Polisen optimistisk när det gäller bevisen

Utredningen mot den 47-årige man som kallas Gryningspyromanen är i praktiken klar. Det enda man väntar på är ett besked från Statens kriminaltekniska laboratorium.? Vi är försiktigt optimistiska, säger Ewa-Gun Westford på polisen i Ystad.

Expressen - 31 maj 11 kl. 14:48

Milles hot: Bevisen kommer en dag

Kungen hävdar i intervjun med TT att han aldrig besökte strippklubben Gold Club i Atlanta. Men i natt upprepade dansösen Jacklyn Bush, som skrivit en bok om klubben, att kungen varit där. Och nu hotar porrklubbsägaren Mille Markovic att offentliggöra de omtalade bilderna som ska vara gömda utomlands.

SR - 01 jun 11 kl. 04:04

Bevisen mot Mladic fällde två underordnade

Igår kväll fördes den misstänkte krigsförbrytaren Ratko Mladic från Serbien till ett fängelse nära FN:s krigsförbrytartribunal i Haag i Nederländerna. Advokaten Mikhail Vladimirov hjälpte Serbiens förre president Milosevic vid hans rättegång i Haag, och han säger att Mladic kommer tvingas kämpa i svår motvind för att förklara bort bevisen för de påstådda krigsförbrytelserna..

Eurosport - 25 jul 11 kl. 09:19

Fotboll - Bin Hammam vill att bevisen släpps

Mohamed bin Hammam, tidigare ordförande i det asiatiska fotbollsförbundet, vill att bevisen som ledde till att hans avstängning offentliggörs. "Jag hoppas att Fifa inte använder sekretess som en ursäkt", säger han..

Expressen - 01 jul 12 kl. 10:51

Chauffören sköts ihjäl - men bevisen höll inte

Nu är det bekräftat att den 53-årige lastbilschauffören som mördades på Hallandsåsen sköts ihjäl i sin hytt. Men bevisen räcker inte för att häkta de tre misstänkta mördarna, enligt Helsingborgs tingsrätt. - Ett överraskande beslut, säger J-B Cederholm vid länskriminalen i Skåne.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Svenskor historiska treor i beachvolley

För allra första gången blev det svenskt på prispallen i världstouren i beachvolleyboll. Tvillingsystrarna Kristina och Susanna Thurin vann bronsmatchen över ett annat svenskt lag, träningskompisarna Tadva Yoken och Sigrid Simonsson, i tävlingen i Aydin i Turkiet.(TT).

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Åklagaren förtegen om misstänkt Örebromord

På söndagen meddelade polisen att den person som hittats död i Örebro troligen är den 45-åriga kvinna som anmäldes försvunnen för en knapp vecka sedan. Fallet utreds som misstänkt mord. Den formella identifieringen av kroppen är inte klar, och det finns inga besked om när så kan ske.

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Lastbil och personbil i frontalkrock

En personbil har frontalkrockat med en lastbil på Länsväg 175 vid Kråkerud i Säffle. Larmet om olyckan kom vid 8. 30-tiden på måndagsmorgonen.

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Börsen inleder veckan uppåt

Stockholmsbörsen stiger i den inledande handeln, i linje med ledande Europabörser. OMXS-index har efter tio minuters handel gått upp med 0,4 procent. Börsuppgången är bred, med 25 av 30 aktier i OMXS30-index på plus.

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

"Jag klarar inte alltid att leva upp till lyckan"

Konsten att få ett lyckligare liv har i många år engagerat Kay Pollak. Nu är han igång med sin sjätte film och är mer övertygad än någonsin. ”Jag är bara intresserad av att göra positiva berättelser, ingenting annat är värt att lägga energi på.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Saab-system till Filippinerna

Försvarskoncernen Saabs marina radarsystem Sea Giraffe AMB ska via USA:s marin exporteras till Filippinerna, skriver Saab i ett pressmeddelande. Något ordervärde uppges inte.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Integrationsminister till attack mot ramadan

Att fasta är inte lämpligt om man ska kunna sköta sitt arbete, anser Danmarks utlännings- och integrationsminister Inger Støjberg. Det är den pågående muslimska fastemånaden ramadan som fått henne att reagera.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Curry glänste när Houston kördes över

När Stephen Curry satte fart hängde inte Houston med. Golden State-stjärnan satte sju raka skott, inklusive två trepoängare, när Golden State körde över Houston med 126-85 i den tredje NBA-semifinalen. I de två första matcherna hade basketstjärnan totalt gjort 34 poäng.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Snus för miljoner smugglas till Finland

Varje år smugglas svenskt snus för miljoner över gränsen till Finland. Trots att försäljningen är olaglig i Finland, sprider sig snusandet, främst bland de unga. Sverige har monopol på snus inom EU.

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Slaktavfall fördyrar ekologiska odlingar

Många odlare av ekologiska grönsaker och spannmål använder sig av slaktavfall som gödsel. Men sedan 210 har även producenter av minkfoder och kattmat börjat anamma samma metod - och priserna på slaktrester har fördubblats.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.