Blekinge Läns tidning > Nyheter

Wednesday, 21 February, 02:08

Blekinge Läns tidning - 18 dec 17 kl. 08:52

Bevisen behövs ändåUnder söndagen presenterade regeringen en ny samtyckeslagstiftning. När man inför nya lagar bör det finnas en möjlighet att fälla brottslingar för de brott som följer med den nya lagen. Men hur ska det bli enklare att bevisa brott med samtyckeslagen?.
Läs mer på Blekinge Läns tidning

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bevisen, behövs, ändå
Helsingborgs Dagblad - 10 jul 15 kl. 10:58

I ljuset av bevisen

Av alla historier där vår arts ofördelaktiga sidor framträder så är den om den ungerske läkaren Ignaz Semmelweis min favorit eftersom den obönhörligt blottlägger vår systematiska oförmåga att se det uppenbara, också där liv och död står på spel. Läkare som aldrig skulle mörda någon med sina bara händer lät kvinnor dö på grund av fördomar och prestige. Vad tror ni hände, frågade jag eleverna när jag vikarierade i en skolklass, efter det att doktor Semmelweis, chef på en förlossningsavdelning i Wien, år 1846 insåg att barnsängsfeber i princip kunde utrotas och liv sparas om läkarna steriliserade instrument och händer när de gick mellan lik och födande kvinnor?

YLE - 29 dec 16 kl. 04:00

Fallet Aarnio - här är bevisen och bortförklaringarna

Idag faller domen som visar om den tidigare narkotikapolischefen Jari Aarnio själv var en storskurk inom knarkhandeln. Jari Aarnio är sedan tidigare dömd till tre års fängelse för bland annat mutbrott och missbruk av tjänsteställning. Den domen handlade om att han som ansvarig för polisens anskaffningar köpte utrustning av företaget Trevoc som han själv var delägare i.

BT - 08 dec 14 kl. 07:13

Borås kommun behåller praktikantstopp

Borås kommun tänker tills vidare ha kvar det stopp för praktikanter i förskolan som infördes i somras efter misstankar om att en praktikant utsatt barn för sexuella övergrepp. – Det är ett dilemma för oss eftersom det handlar om personer som har praktik som arbetsmarknadsåtgärd och behöver hjälp. Men de ska inte vara i förskoleverksamheten utan de får vara inom områden där de inte kan ställa till med skada för andra, säger Dag Forsström, arbetslivsförvaltningens chef i Borås.

GT - 17 jun 15 kl. 03:56

Bevisen mot de mordmisstänkta

Efter maratonförhandlingar i Skaraborgs tingsrätt häktades de tre misstänkta i Lisa Holm-fallet. Två bröder, 31 och 35 år, häktades för delaktighet i mord och hustrun till en av bröderna för skyddande av brottsling. Kvinnan är skäligen misstänkt.

Helsingborgs Dagblad - 23 jan 11 kl. 04:00

Polisen optimistisk när det gäller bevisen

Utredningen mot den 47-årige man som kallas Gryningspyromanen är i praktiken klar. Det enda man väntar på är ett besked från Statens kriminaltekniska laboratorium.? Vi är försiktigt optimistiska, säger Ewa-Gun Westford på polisen i Ystad.

Expressen - 31 maj 11 kl. 14:48

Milles hot: Bevisen kommer en dag

Kungen hävdar i intervjun med TT att han aldrig besökte strippklubben Gold Club i Atlanta. Men i natt upprepade dansösen Jacklyn Bush, som skrivit en bok om klubben, att kungen varit där. Och nu hotar porrklubbsägaren Mille Markovic att offentliggöra de omtalade bilderna som ska vara gömda utomlands.

SR - 01 jun 11 kl. 04:04

Bevisen mot Mladic fällde två underordnade

Igår kväll fördes den misstänkte krigsförbrytaren Ratko Mladic från Serbien till ett fängelse nära FN:s krigsförbrytartribunal i Haag i Nederländerna. Advokaten Mikhail Vladimirov hjälpte Serbiens förre president Milosevic vid hans rättegång i Haag, och han säger att Mladic kommer tvingas kämpa i svår motvind för att förklara bort bevisen för de påstådda krigsförbrytelserna..

Eurosport - 25 jul 11 kl. 09:19

Fotboll - Bin Hammam vill att bevisen släpps

Mohamed bin Hammam, tidigare ordförande i det asiatiska fotbollsförbundet, vill att bevisen som ledde till att hans avstängning offentliggörs. "Jag hoppas att Fifa inte använder sekretess som en ursäkt", säger han..

Expressen - 01 jul 12 kl. 10:51

Chauffören sköts ihjäl - men bevisen höll inte

Nu är det bekräftat att den 53-årige lastbilschauffören som mördades på Hallandsåsen sköts ihjäl i sin hytt. Men bevisen räcker inte för att häkta de tre misstänkta mördarna, enligt Helsingborgs tingsrätt. - Ett överraskande beslut, säger J-B Cederholm vid länskriminalen i Skåne.

Expressen - 11 sep 12 kl. 16:55

Bevisen mot Johan och Martin var bluff

Bevisen mot Johan Persson och Martin Schibbye var helt fabricerade. Det avslöjar SVT som tagit del av den oredigerade film som skulle visa att de hade samröre med terrorister. Enligt SVT:s källor spelades filmen in två dagar efter att de greps..

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Turister strandsatta under oväder

Minst 1 000 turister är strandsatta i Nya Zeelands Golden Bay sedan det tropiska ovädret Gita dragit in över land. Myndigheterna säger att de överväger att evakuera turisterna med färjor från den avlägsna regionen längst norrut på landets Sydö, efter jordskred som har blockerat huvudvägen.(TT).

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Sessions sätter in specialstyrka mot cyberhot

Justitieminister Jeff Sessions har beordrat skapandet av en specialstyrka som ska analysera hur olika cyberhot kan bemötas och bekämpas i USA.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Bill Gates dyker upp i "The big bang theory"

Bill Gates kommer att medverka i ett avsnitt av tv-serien "The big bang theory", skriver Entertainment Weekly. Microsoftgrundaren kommer att spela sig själv i ett avsnitt som sänds i mars.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Licensjakt på lodjur i Jämtland

Länsstyrelsen i Jämtlands län har fattat beslut om licensjakt på lodjur. 33 lodjur får skjutas, fördelade inom åtta jaktområden. Det främsta syftet är att minska skador orsakade av lodjur för rennäringen, enligt ett pressmeddelande.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Fast i å räddades av förbipasserande

En kvinna med hund gick igenom isen vid Hågaån i södra Uppsala, och kunde inte komma upp. Kvinnan uppges ha suttit fast i åns botten i flera timmar.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Poliser dödade av "Farc-soldater"

Två poliser har dödats i sammandrabbningar med tidigare medlemmar av gerillagruppen Farc i södra Colombia, enligt landets försvarsminister Luis Carlos Villegas. Poliserna sköts ihjäl när de stoppade två män som öppnade eld i San Vicente de Caguan. Även en av angriparna dog.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Behovet av humanitär hjälp ökar i Burundi

En av tre människor i Burundi kommer att behöva humanitär hjälp i år. Det är en ökning med 20 procent, jämfört med förra året, då situationen i ett av världens fattigaste länder förvärras.(TT).

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Kidnappad hjälparbetare släpptes fri

En kongolesisk hjälparbetare som jobbade för en fransk organisation har återfunnits vid liv i östra Kongo-Kinshasa sedan han släppts av oidentifierade beväpnade män som dödade hans två kollegor.(TT).

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Kändisar donerar pengar till protestmarsch

Skådespelaren George Clooney och hans fru Amal har donerat en halv miljon dollar till en demonstration som propagerar för vapenkontroll i USA, till följd av förra veckans dödskjutningar i Florida. Regissören Steven Spielberg och Oprah Winfrey skänker också vardera 500 000 dollar, skriver Deadline.(TT).

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Polisen: Sluta ring oss om KFC:s kycklingbrist

Snabbmatskedjan Kentucky Fried Chicken har brist på kyckling. Runt 700 av 900 restauranger i Storbritannien höll under måndagen stängt på grund av leveransproblem. Under tisdagen var drygt hälften öppna, enligt företaget.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.