Blekinge Läns tidning > Nyheter

Monday, 20 August, 11:14

Blekinge Läns tidning - 18 dec 17 kl. 08:52

Bevisen behövs ändåUnder söndagen presenterade regeringen en ny samtyckeslagstiftning. När man inför nya lagar bör det finnas en möjlighet att fälla brottslingar för de brott som följer med den nya lagen. Men hur ska det bli enklare att bevisa brott med samtyckeslagen?.
Läs mer på Blekinge Läns tidning

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bevisen, behövs, ändå
Helsingborgs Dagblad - 10 jul 15 kl. 10:58

I ljuset av bevisen

Av alla historier där vår arts ofördelaktiga sidor framträder så är den om den ungerske läkaren Ignaz Semmelweis min favorit eftersom den obönhörligt blottlägger vår systematiska oförmåga att se det uppenbara, också där liv och död står på spel. Läkare som aldrig skulle mörda någon med sina bara händer lät kvinnor dö på grund av fördomar och prestige. Vad tror ni hände, frågade jag eleverna när jag vikarierade i en skolklass, efter det att doktor Semmelweis, chef på en förlossningsavdelning i Wien, år 1846 insåg att barnsängsfeber i princip kunde utrotas och liv sparas om läkarna steriliserade instrument och händer när de gick mellan lik och födande kvinnor?

YLE - 29 dec 16 kl. 04:00

Fallet Aarnio - här är bevisen och bortförklaringarna

Idag faller domen som visar om den tidigare narkotikapolischefen Jari Aarnio själv var en storskurk inom knarkhandeln. Jari Aarnio är sedan tidigare dömd till tre års fängelse för bland annat mutbrott och missbruk av tjänsteställning. Den domen handlade om att han som ansvarig för polisens anskaffningar köpte utrustning av företaget Trevoc som han själv var delägare i.

BT - 08 dec 14 kl. 07:13

Borås kommun behåller praktikantstopp

Borås kommun tänker tills vidare ha kvar det stopp för praktikanter i förskolan som infördes i somras efter misstankar om att en praktikant utsatt barn för sexuella övergrepp. – Det är ett dilemma för oss eftersom det handlar om personer som har praktik som arbetsmarknadsåtgärd och behöver hjälp. Men de ska inte vara i förskoleverksamheten utan de får vara inom områden där de inte kan ställa till med skada för andra, säger Dag Forsström, arbetslivsförvaltningens chef i Borås.

Blekinge Läns tidning - 6 timmar sedan

Allt svårare hitta behöriga lärare

BLT:s kartläggning av lärarnas behörigheter i Blekinges grundskolor visar på skillnader mellan kommunerna. I fyra av kommunerna är nio av tio lärare behöriga. Samtidigt signalerar kommunerna att rekryteringsproblemen blir värre.

GT - 17 jun 15 kl. 03:56

Bevisen mot de mordmisstänkta

Efter maratonförhandlingar i Skaraborgs tingsrätt häktades de tre misstänkta i Lisa Holm-fallet. Två bröder, 31 och 35 år, häktades för delaktighet i mord och hustrun till en av bröderna för skyddande av brottsling. Kvinnan är skäligen misstänkt.

Helsingborgs Dagblad - 23 jan 11 kl. 04:00

Polisen optimistisk när det gäller bevisen

Utredningen mot den 47-årige man som kallas Gryningspyromanen är i praktiken klar. Det enda man väntar på är ett besked från Statens kriminaltekniska laboratorium.? Vi är försiktigt optimistiska, säger Ewa-Gun Westford på polisen i Ystad.

Expressen - 31 maj 11 kl. 14:48

Milles hot: Bevisen kommer en dag

Kungen hävdar i intervjun med TT att han aldrig besökte strippklubben Gold Club i Atlanta. Men i natt upprepade dansösen Jacklyn Bush, som skrivit en bok om klubben, att kungen varit där. Och nu hotar porrklubbsägaren Mille Markovic att offentliggöra de omtalade bilderna som ska vara gömda utomlands.

SR - 01 jun 11 kl. 04:04

Bevisen mot Mladic fällde två underordnade

Igår kväll fördes den misstänkte krigsförbrytaren Ratko Mladic från Serbien till ett fängelse nära FN:s krigsförbrytartribunal i Haag i Nederländerna. Advokaten Mikhail Vladimirov hjälpte Serbiens förre president Milosevic vid hans rättegång i Haag, och han säger att Mladic kommer tvingas kämpa i svår motvind för att förklara bort bevisen för de påstådda krigsförbrytelserna..

Eurosport - 25 jul 11 kl. 09:19

Fotboll - Bin Hammam vill att bevisen släpps

Mohamed bin Hammam, tidigare ordförande i det asiatiska fotbollsförbundet, vill att bevisen som ledde till att hans avstängning offentliggörs. "Jag hoppas att Fifa inte använder sekretess som en ursäkt", säger han..

Expressen - 01 jul 12 kl. 10:51

Chauffören sköts ihjäl - men bevisen höll inte

Nu är det bekräftat att den 53-årige lastbilschauffören som mördades på Hallandsåsen sköts ihjäl i sin hytt. Men bevisen räcker inte för att häkta de tre misstänkta mördarna, enligt Helsingborgs tingsrätt. - Ett överraskande beslut, säger J-B Cederholm vid länskriminalen i Skåne.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Har HIF-Nordahl den rätta spänsten?

Har Tobias Nordahl någon spänst i benen? Svaret får ni i den andra delen av ”Försäsongens Mästare”. .

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Lindgren till Spanien

Specialistbehandling i Girona i Spanien. Det ska förhoppningsvis göra att speedwaystjärnan Fredrik Lindgren kan köra VM-deltävlingen i Gorzow i Polen kommande helg trots handledsskadan. - Det är fysioteamet som behandlade hans ryggskada i höstas.

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Överklaganden om böneutrop avvisas

Många har överklagat beslutet att tillåta böneutrop i moskén i Växjö. Men hittills har 59 av de 64 överklaganden som kommit in avvisats av förvaltningsrätten i Malmö, rapporterar P4 Kronoberg. Domstolen har gjort bedömningen att de inte påverkas av böneutropet och därmed inte har rätt att överklaga.

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Dom nästa vecka mot fängslade journalister

De två Reutersjournalister som sitter fängslade i Myanmar (Burma) kommer att få sin dom måndagen den 27 augusti, enligt domaren i fallet.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Jill Johnson och Anders Berglund på julturné

Jill Johnson och Anders Berglund släppte i slutet av förra året samarbetet "Christmas island" - nu tar de med sig albumet på julturné till vintern, enligt ett pressmeddelande. Turnén har fått namnet "Welcome to christmas island" och startar i mitten av november.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Satte spotthuva på patient

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Fredsaktivisten Uri Avnery död

Den israeliske journalisten och fredsaktivisten Uri Avnery har avlidit, 94 år gammal, uppger en talesperson för Ichilov-sjukhuset i Tel Aviv. Avnery, som fick Right Livelihood-priset 2001, grundade organisationen Gush Shalom, som arbetade för fred mellan israeler och palestinier och för en palestinsk stat.(TT).

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Beskedet: Än finns det sommar kvar

Nej, ingen extremhetta i sikte. Men än finns det lite sommar kvar, enligt SMHI..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Nina Stemme årets svensk i världen

Operasångerskan Nina Stemme har utsetts till årets svensk i världen, skriver organisationen Svenskar i världen i ett pressmeddelande. "Nina Stemme är den svenska sopransångerskan som tagit världen med storm.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Karlshamnskillen som satsar på cykelsporten

Nu börjar ett nytt kapitel i Ludwig Fagerströms liv. Cykelgymnasiet och satsningen mot nya SM-medaljer ska börja på allvar. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.