Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 23 October, 01:13

Dagens PS - 18 dec 17 kl. 07:38

Di: Arjo ska upp 30 procent på börsenMedicinteknikbolaget Arjo hade en svag första vecka på börsen men aktien är köpvärd med en kurspotential på 30 procent, skriver Di i måndagens utgåva. I analysen pekas det framför allt på framtida kassaflöde tillsammans med en potentiell nytändning som brukar ske kring avknoppade företag. Affärstidningen menar att Arjo värderas till cirka 13 gånger kassaflödet räknat på att bolaget når ett kassaflöde på runt 800 miljoner kronor efter investeringar. ”Det är klart lägre än börsgenomsnittet och därmed bör aktien kunna stiga med cirka 30 procent till de 30 kronor aktiemarknaden trodde att Arjoaktien skulle värderas till i samband med avknoppningen”, konstaterar Di. The post Di: Arjo ska upp 30 procent på börsen appeared first on Dagensps..
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Arjo, Di, Arjoaktien, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Di Arjoska upp 30 procent på , börsen
Affärsvärlden - 10 nov 17 kl. 07:57

Då gör Getinge-avknoppningen Arjo börsdebut

Getinges avknoppning av affärsområdet Patient & Post-Acute Care, eller Arjo, väntas göra debut på Stockholmsbörsen den 12 december..

DI - 11 dec 17 kl. 07:33

Arjo väntas noteras för 8 miljarder

Medicinteknikbolaget Arjo väntas få en värdering på uppemot 8 miljarder kronor när avknoppningen från Getinge gör entré på Stockholmsbörsen på tisdag. Men det är bara början, menar vd:n Joacim Lindoff som själv satsar miljoner i bolaget..

DI - 12 dec 17 kl. 06:49

Börspremiär för Getinges avknoppning Arjo

Medicinteknikbolaget Getinges avknoppning Arjo som delats ut till bolagets aktieägare börjar idag den 12 december handlas på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholm..

PrivataAffärer - 19 dec 17 kl. 07:11

Hernhag: Långsiktiga behåller Arjo-aktien

Getinge-avknoppningen Arjo har fått en kursmässigt svag inledning på börsen. Men det handlar om en konjunkturstabil verksamhet och  för den långsiktige är det värt att behålla aktierna....

DI - 10 nov 17 kl. 07:42

Getinges avknoppning till börsen i december

Getinges avknoppning av affärsområdet Patient & Post-Acute Care, eller Arjo, väntas göra debut på Stockholmsbörsen den 12 december..

DI - 07 dec 17 kl. 13:56

Stockholmsbörsen: Uppgången tappar fart

Stockholmsbörsen handlades efter lunch alltjämt på plus, även om förmiddagens uppgång mattats något. Bland storbolagsvinnarna märktes telekomsektorn, både i Sverige och i Europa i övrigt, medan ett antal verkstads- och råvarubolag bolag hade en trögare utveckling. Getinge rasade planenligt sedan rätten till avknoppade Arjo avskilts..

DI - 12 dec 17 kl. 09:48

First North-nykomling springer om börsen

Getinge-avknoppningen Arjo bjuder inte på någon rusning på tisdagsmorgonen. Nykomlingen Lyko går däremot starkare än Stockholmsbörsen under sin första handelsdag på First North..

DI - 29 jan 18 kl. 10:15

Stockholmsbörsen: Ståljätten stiger på höjd rekommendation

Stockholmsbörsen inledde veckan med försiktigt stigande kurser sedan USA-börserna lyft till nya rekordnivåer på fredagskvällen med stöd av starka amerikanska bokslutsrapporter. Även de större Europabörserna öppnade högre.  Flera vinnare fanns i gruv- och metallsektorn, medan Getinge och avknoppade Arjo rasade efter svaga delårsrapporter..

DI - 29 jan 18 kl. 13:54

Stockholmsbörsen: Både upp och ned på rapporter

Stockholmsbörsen var försiktigt upp efter lunchtid på måndagen. Bland de rapporterande bolagen steg Billerud Korsnäs medan Getinge och Arjo föll efter sina respektive rapporter..

DI - 07 maj 18 kl. 09:47

Arjo fortsätter lyfta på börsen

Medicinteknikbolaget Arjos aktie stiger 3,6 procent till 28,50 på börsen, trots att aktien handlas exklusive utdelning på 0,50 kronor..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 13 timmar sedan

Biltema siktar på att dubbla varuhusen

Biltema har planer på att fördubbla antalet varuhus till 2028, en satsning som kräver att företaget ökar den årliga expansionen av varuhus. I december öppnar företaget sin 50:e butik i Sverige. Totalt har man 140 stycken i Norden och nästa år växer man med ytterligare sex nya varuhus i Sverige.

Dagens PS - 11 timmar sedan

Analys: Bolaget är nog dopat

Kylgrossisten Beijer Refs lönsamhet är förmodligen dopad av prisrusning på gamla köldmedia. Det skriver SvD Börsplus i en analys där rekommendationen landar i neutral. "Är de fina tillväxtmöjligheterna värda att betala extra för?

Dagens PS - 12 timmar sedan

Kanontips: Fyndläge på nedtryckt aktie

Det skriver Di i en analys och utlovar ”mycket hög utdelning” för aktieplacerare. Det handlar om prylkedjan Clas Ohlson, som tidningen utsett till veckans aktie. Enligt artikeln kommer detaljhandelsbolaget ha en fortsatt viktig roll även i framtiden.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Ryanairs vd: Konkurs hotar flera flygbolag

Dagens PS - 13 timmar sedan

PS-podden: Stjärnmäklarens sanning

Väldigt många människor har erfarenheter av olika slags mäklare.  I PS-podden ger Sveriges mest framgångsrika och uppmärksammade mäklare Niklas Berntzon sin version av yrket, kändisskapet och historien bakom några av de stora affärer han varit med om. Efter ett år med nedgångar på bostadsmarknaden verkar läget nu ha stabiliserats sig.

Dagens PS - 19 okt 18 kl. 07:27

Bistert på New York-börsen

De amerikanska börserna backade under torsdagen och byggde på nedgången för månaden. Bland anledningarna bakom börspressen nämner investerarna oro för handelskriget mellan USA och Kina, stigande räntor och kvarliggande oro för övervärderade teknikaktier. Det rapporterar CNBC.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Ledarkollen: Var ska våra äldre bo?

Dagens ledarkollen tar ett stort grepp på svensk landsort. De mindre tidningarna skriver bland annat om var våra äldre ska bo, om tiggarna, om demokratin i öst. Och så skriver DN om önskan att tända eld på störande Ipads.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Mitsubishi stäms för affärsstöld

Kanadensiska Bombardier stämmer Mitsubishi Aircraft i USA och anklagar bolaget för att ha stulit affärshemligheter. Bombardier anklagar också några av sina tidigare anställda för att ha lämnat ut dokument till Mitsubishi innan de senare gick över till att arbeta för bolaget. Det rapporterar Globalnews.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Trump och Putin kan mötas i Paris

USA:s president Donald Trump och hans ryska motsvarighet Vladimir Putin kan komma att mötas antingen i Paris den 11 november eller vid G-20 mötet i Buenos Aires i slutet av november. Det rapporterar den ryska nyhetsbyrån RIA Novosti. USA meddelade i helgen att man drar sig ur sitt nedrustningsavtal med Ryssland..

Dagens PS - 16 timmar sedan

Begagnade bilar heta på marknaden

Efterfrågan på begagnade bilar är hittills i år upp tre procent, vilket kan jämföras med en uppgång på knappt en procent under fjolåret. Det är bilvärderingsföretaget Bilpriser som har sammanställt statistiken med hjälp av slutpriser i 55 000 affärer av personbilar hos bilauktionsiten Kvdbil.se under perioden januari till augusti.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.