Dagens PS > Ekonomi

Monday, 23 July, 02:10

Dagens PS - 18 dec 17 kl. 07:38

Di: Arjo ska upp 30 procent på börsenMedicinteknikbolaget Arjo hade en svag första vecka på börsen men aktien är köpvärd med en kurspotential på 30 procent, skriver Di i måndagens utgåva. I analysen pekas det framför allt på framtida kassaflöde tillsammans med en potentiell nytändning som brukar ske kring avknoppade företag. Affärstidningen menar att Arjo värderas till cirka 13 gånger kassaflödet räknat på att bolaget når ett kassaflöde på runt 800 miljoner kronor efter investeringar. ”Det är klart lägre än börsgenomsnittet och därmed bör aktien kunna stiga med cirka 30 procent till de 30 kronor aktiemarknaden trodde att Arjoaktien skulle värderas till i samband med avknoppningen”, konstaterar Di. The post Di: Arjo ska upp 30 procent på börsen appeared first on Dagensps..
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Arjo, Di, Arjoaktien, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Di Arjoska upp 30 procent på , börsen
Affärsvärlden - 10 nov 17 kl. 07:57

Då gör Getinge-avknoppningen Arjo börsdebut

Getinges avknoppning av affärsområdet Patient & Post-Acute Care, eller Arjo, väntas göra debut på Stockholmsbörsen den 12 december..

DI - 11 dec 17 kl. 07:33

Arjo väntas noteras för 8 miljarder

Medicinteknikbolaget Arjo väntas få en värdering på uppemot 8 miljarder kronor när avknoppningen från Getinge gör entré på Stockholmsbörsen på tisdag. Men det är bara början, menar vd:n Joacim Lindoff som själv satsar miljoner i bolaget..

DI - 12 dec 17 kl. 06:49

Börspremiär för Getinges avknoppning Arjo

Medicinteknikbolaget Getinges avknoppning Arjo som delats ut till bolagets aktieägare börjar idag den 12 december handlas på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholm..

PrivataAffärer - 19 dec 17 kl. 07:11

Hernhag: Långsiktiga behåller Arjo-aktien

Getinge-avknoppningen Arjo har fått en kursmässigt svag inledning på börsen. Men det handlar om en konjunkturstabil verksamhet och  för den långsiktige är det värt att behålla aktierna....

DI - 10 nov 17 kl. 07:42

Getinges avknoppning till börsen i december

Getinges avknoppning av affärsområdet Patient & Post-Acute Care, eller Arjo, väntas göra debut på Stockholmsbörsen den 12 december..

DI - 07 dec 17 kl. 13:56

Stockholmsbörsen: Uppgången tappar fart

Stockholmsbörsen handlades efter lunch alltjämt på plus, även om förmiddagens uppgång mattats något. Bland storbolagsvinnarna märktes telekomsektorn, både i Sverige och i Europa i övrigt, medan ett antal verkstads- och råvarubolag bolag hade en trögare utveckling. Getinge rasade planenligt sedan rätten till avknoppade Arjo avskilts..

DI - 12 dec 17 kl. 09:48

First North-nykomling springer om börsen

Getinge-avknoppningen Arjo bjuder inte på någon rusning på tisdagsmorgonen. Nykomlingen Lyko går däremot starkare än Stockholmsbörsen under sin första handelsdag på First North..

DI - 29 jan 18 kl. 10:15

Stockholmsbörsen: Ståljätten stiger på höjd rekommendation

Stockholmsbörsen inledde veckan med försiktigt stigande kurser sedan USA-börserna lyft till nya rekordnivåer på fredagskvällen med stöd av starka amerikanska bokslutsrapporter. Även de större Europabörserna öppnade högre.  Flera vinnare fanns i gruv- och metallsektorn, medan Getinge och avknoppade Arjo rasade efter svaga delårsrapporter..

DI - 29 jan 18 kl. 13:54

Stockholmsbörsen: Både upp och ned på rapporter

Stockholmsbörsen var försiktigt upp efter lunchtid på måndagen. Bland de rapporterande bolagen steg Billerud Korsnäs medan Getinge och Arjo föll efter sina respektive rapporter..

DI - 07 maj 18 kl. 09:47

Arjo fortsätter lyfta på börsen

Medicinteknikbolaget Arjos aktie stiger 3,6 procent till 28,50 på börsen, trots att aktien handlas exklusive utdelning på 0,50 kronor..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 12:54

PS-Podden: Ett helt nytt sätt att handla

När det gäller sättet vi handlar på är framtiden redan här. Några som förstått det är människorna bakom The Lobby i Stockholm. Förr talade man alltid om framtiden som något som skulle komma.

Dagens PS - I förrgår: 10:01

Hög tv-chef får sparken för “olämpligt” snack

Paramounts tv-chef Amy Powell får sparken för olämpliga kommentarer på arbetsplatsen. Det rapporterar Wall Street Journal. Från Paramounts sida uppger man att kommentarerna var oförenliga med företagets värdegrund.

Dagens PS - I förrgår: 10:13

Våg av cyberattacker – då avgår tre FBI-toppar

Tre av FBI:s främsta säkerhetsexperter avgår från statlig tjänst, enligt personer med insyn i ärendet. Det rapporterar Wall Street Journal. Scott Smith, biträdande direktör, som ansvarar för byråns cyberdivision och hans ställföreträdare Howard Marshall har eller kommer lämna sina poster.

Dagens PS - I förrgår: 12:06

Birro: Nyhetsveckan som gick

Nästan allting den här veckan har handlat om bränderna här hemma. Återigen har det svenska maskineriet gnisslat igång alldeles för långsamt. Det dröjde en vecka innan statsministern tog sig till ett av de brandhärjade områdena.

Dagens PS - I förrgår: 10:20

Börsen: Två rapportrasar – en flyger till himlen

Stockholmsbörsen inledde, i linje med Europa, veckans sista handelsdag på minus, men noteras i skrivande stund strax över nollan. Pricer och Scandic Hotels rusar efter sina respektive rapporter, medan Stora Enso och Mr Green hör till förmiddagens förlorare. Efter drygt 1 timmes handel var OMXS30-indexet upp 0,18 procent, medan Stockholm All-Share index (SAX) hade ökat 0,25 procent.

Dagens PS - I förrgår: 10:21

Analys: Het aktie borde rusa mycket mer

Läkemedelsbolaget Sobis köp av Novimmunes särläkemedelskandidat emapalumab är ett utmärkt förvärv som passar bolaget som handen i handsken. Affären kan också innebära att hemofiliverksamheten kan säljas till Sanofi, spekulerar Pareto Securities i en analys och påpekar att aktien borde reagera mer positivt på nyheten. Läkemedelskandidaten utvecklas mot den sällsynta immunsjukdomen hemofagocyterande lymfohistiocytos, och ett svar på Novimmunes registreringsansökan hos amerikanska läkemedelsverket väntas i slutet av 2018.

Dagens PS - I förrgår: 10:35

HTC drar sig ur indiska smartphonemarknaden

HTC drar sig ur den indiska smartphonemarknaden, rapporterar Economic Times. Det sker mot bakgrund av att många kinesiska aktörer har tagit sig in på marknaden. Den indiska verksamhetens högsta chefer har avgått.

Dagens PS - 19 jul 18 kl. 06:50

Volvo Cars rekordgasar – högsta vinsten någonsin

Volvo Cars, ägt av kinesiska Geely, redovisar en rejäl försäljningsökning och en rekordhög vinst under andra kvartalet. Nettoomsättningen ökade med 26,9 procent till 66 miljarder kronor. Antalet bilar som såldes var 170.

Dagens PS - I förrgår: 10:42

Toyota stänger fabrik – satsar på autonoma bilar

Japanska biljätten Toyota stänger en tillverkningsfabrik i landet, mot bakgrund av att företaget satsar allt mer på elbilar och autonoma fordon. Det rapporterar Nikkei Asian Review. Produktionen vid fabriken kommer att upphöra så tidigt som år 2020, och blir då den första personbilsfabriken att omallokera produktion på elva år.

Dagens PS - 18 jul 18 kl. 10:56

Ekonom: Risken för ett brexitfiasko ökar

Sannolikheten att det inte blir någon brexitavtal bedöms ha ökat, enligt CMC Markets brittiska marknadsekonom. Gårdagens positiva börsavslutning var främst drivet av en positiv ton från Fed-chefen Jerome Powell, samtidigt som det är politisk turbulens i Storbritannien. Det framgår av en rapport från CMC Markets brittiska marknadsanalytiker Michael Hewson.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.