Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 21 April, 09:51

Dagens PS - 18 dec 17 kl. 07:38

Di: Arjo ska upp 30 procent på börsenMedicinteknikbolaget Arjo hade en svag första vecka på börsen men aktien är köpvärd med en kurspotential på 30 procent, skriver Di i måndagens utgåva. I analysen pekas det framför allt på framtida kassaflöde tillsammans med en potentiell nytändning som brukar ske kring avknoppade företag. Affärstidningen menar att Arjo värderas till cirka 13 gånger kassaflödet räknat på att bolaget når ett kassaflöde på runt 800 miljoner kronor efter investeringar. ”Det är klart lägre än börsgenomsnittet och därmed bör aktien kunna stiga med cirka 30 procent till de 30 kronor aktiemarknaden trodde att Arjoaktien skulle värderas till i samband med avknoppningen”, konstaterar Di. The post Di: Arjo ska upp 30 procent på börsen appeared first on Dagensps..
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Arjo, Di, Arjoaktien, Dagensps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Di Arjoska upp 30 procent på , börsen
Affärsvärlden - 10 nov 17 kl. 07:57

Då gör Getinge-avknoppningen Arjo börsdebut

Getinges avknoppning av affärsområdet Patient & Post-Acute Care, eller Arjo, väntas göra debut på Stockholmsbörsen den 12 december..

DI - 11 dec 17 kl. 07:33

Arjo väntas noteras för 8 miljarder

Medicinteknikbolaget Arjo väntas få en värdering på uppemot 8 miljarder kronor när avknoppningen från Getinge gör entré på Stockholmsbörsen på tisdag. Men det är bara början, menar vd:n Joacim Lindoff som själv satsar miljoner i bolaget..

DI - 12 dec 17 kl. 06:49

Börspremiär för Getinges avknoppning Arjo

Medicinteknikbolaget Getinges avknoppning Arjo som delats ut till bolagets aktieägare börjar idag den 12 december handlas på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholm..

PrivataAffärer - 19 dec 17 kl. 07:11

Hernhag: Långsiktiga behåller Arjo-aktien

Getinge-avknoppningen Arjo har fått en kursmässigt svag inledning på börsen. Men det handlar om en konjunkturstabil verksamhet och  för den långsiktige är det värt att behålla aktierna....

DI - 10 nov 17 kl. 07:42

Getinges avknoppning till börsen i december

Getinges avknoppning av affärsområdet Patient & Post-Acute Care, eller Arjo, väntas göra debut på Stockholmsbörsen den 12 december..

DI - 07 dec 17 kl. 13:56

Stockholmsbörsen: Uppgången tappar fart

Stockholmsbörsen handlades efter lunch alltjämt på plus, även om förmiddagens uppgång mattats något. Bland storbolagsvinnarna märktes telekomsektorn, både i Sverige och i Europa i övrigt, medan ett antal verkstads- och råvarubolag bolag hade en trögare utveckling. Getinge rasade planenligt sedan rätten till avknoppade Arjo avskilts..

DI - 12 dec 17 kl. 09:48

First North-nykomling springer om börsen

Getinge-avknoppningen Arjo bjuder inte på någon rusning på tisdagsmorgonen. Nykomlingen Lyko går däremot starkare än Stockholmsbörsen under sin första handelsdag på First North..

DI - 29 jan 18 kl. 10:15

Stockholmsbörsen: Ståljätten stiger på höjd rekommendation

Stockholmsbörsen inledde veckan med försiktigt stigande kurser sedan USA-börserna lyft till nya rekordnivåer på fredagskvällen med stöd av starka amerikanska bokslutsrapporter. Även de större Europabörserna öppnade högre.  Flera vinnare fanns i gruv- och metallsektorn, medan Getinge och avknoppade Arjo rasade efter svaga delårsrapporter..

DI - 29 jan 18 kl. 13:54

Stockholmsbörsen: Både upp och ned på rapporter

Stockholmsbörsen var försiktigt upp efter lunchtid på måndagen. Bland de rapporterande bolagen steg Billerud Korsnäs medan Getinge och Arjo föll efter sina respektive rapporter..

DI - 29 jan 18 kl. 05:00

Detta händer måndagen 29 januari

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Arjo (ändrat datum fr 6/2) (kl 8.00), Getinge (kl 8.00), Billerud Korsnäs (kl 13.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 2 timmar sedan

Experttips: Hörlurar på vid vinprovningen

Vin och musik är melodin, tycker proffset som har satt ihop en spellista. Michael Jacksons ”Billie Jean” är en av låtarna, Brigitte Bardots ”Moi je joue” en annan. Spellistan, som DN:s vinskribent och dj Alf Tumble står bakom, innehåller tolv spår – och de passar alltså utmärkt ihop med vinprovningen, anser han och slår fast att det är viktigt att utnyttja hörselsinnet mer i sammanhang som dessa.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Världspremiär när M/S Grace fick segel

Uppges vara det första passagerarfartyget i världen som utnyttjar vindkraft. Tidningen Båtliv berättar att M/S Viking Grace nu seglar med hjälp av ett mekaniskt rotorsegel. Den 12 april ägde jungfruresan med segel rum mellan Åbo och Stockholm.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Nu är det drag efter charterresor

Kreta lockar mest följt av Mallorca och Rhodos, enligt Ticket. Enligt researrangören har bokningarna till sol- och badresor ökat med 5 procent ”jämfört med redan rekordhöga nivåer i fjol”. Kreta är alltså mest poppis bland soltörstande svenskar, men även Turkiet har som vi tidigare berättat fått tillbaka sin attraktionskraft.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Världsnaturfonden: Sverige sviker Östersjön

Det visar en relativt ny WWF-rapport – även om Sverige är minst dåligt bland nio undersökta länder på att leva upp till sina åtaganden att skydda Östersjön. Men Sveriges insatser är inte tillräckliga för att nå målet om ett välmående hav 2021. Av de viktigaste åtgärderna har endast en tredjedel infriats av samtliga deltagande länder, däribland Sverige alltså.

Dagens PS - Igår: 06:38

Wall Street fick bita i det sura äpplet

New York-börsen vände nedåt på torsdagen med börsjätten Apple som sänke. Stigande marknadsräntor bidrog också till nedgången. Apple backade 3 procent efter negativa kommentarer från den asiatiska halvledartillverkaren TSMC.

Dagens PS - Igår: 09:56

Börsraket: Aktie rusar över 23 procent

Stockholmsbörsen har inlett stigande på torsdagen. Utvecklingen är något bättre än den som ses på storbörserna i Europa. Efter cirka 40 minuters handel var det utdelningsjusterade OMXS30-indexet upp 0,58 procent och har sedan dess stabiliserats kring +0,40 vid 12.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Extremsport ofta på männens villkor

Trots ambitioner om att leva jämställt landar det oftast i mycket könsstereotypa lösningar, visar ny forskning. Extremidrottande inom triathlon leder ofta till stora påfrestningar på familjelivet. Jämställdheten blir lidande då det främst är de manliga extremidrottarnas karriärer som premieras framför kvinnornas, enligt forskning vid Göteborgs universitet och Linnéuniversitet.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Barn behöver en vuxen att lita på

SPONSRAD AV IQ. ”Snälla, alla andra får ta sista bussen hem!” eller ”Hur kul tror du det är att vara den som ALLTID måste åka hem först?

Dagens PS - 23 timmar sedan

Pengasmäll för bank–vd som lekte detektiv

Barclays vd Jes Staley riskerar böter av tillsynsmyndigheter för regelbrott då han försökte identifiera en visselblåsare hos banken. Det rapporterar BBC. (Foto: TT) Barclays vd Jes Staley riskerar böter av tillsynsmyndigheter för regelbrott då han försökte identifiera en visselblåsare hos banken.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Stjärnornas fullträff: Har 30 miljarder skäl att jubla

Premier League-klubbarnas intäkter steg kraftigt till 4,5 miljarder pund under fjolårets fotbollssäsong, samt redovisade en vinst på aggregerad nivå. Det rapporterar BBC med hänvisning till en rapport från Deloitte. Den samlade vinsten uppgick till 500 miljoner pund i den föregående fotbollssäsongen, från en mindre förlust året innan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.