DI > Ekonomi

Monday, 23 July, 02:11

DI - 17 dec 17 kl. 20:48

Uppgifter: EU-kommissionen ska utreda Ikeas skattNu tar EU ett reellt steg i att granska om Ikea oriktigt undvikit att betala nära en miljard euro (nästan 10 miljarder kronor) i skatt..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ikeas, EU, Ikea

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgifter, EU-kommissionenska , utreda, Ikeas, skatt
YLE - 25 jan 16 kl. 03:54

Mycket öppet om landskapens uppgifter

Förväntingarna är mycket blandade inför tisdagen, då minister Lauri Tarasti lägger fram sitt förslag på vilka uppgifter de blivande landskapen ska ha. Ska kommunerna alls ha kvar några uppgifter i framtiden, eller flyttas allt upp till en högre nivå? Det är många som spetsar öronen då minister Lauri Tarasti lägger fram sitt förslag på vilka uppgifter de blivande landskapen ska ha.

YLE - 14 sep 17 kl. 22:31

HS: Pekkarinen lovar utreda riksdagens besökarlistor

Tidningen Helsingin Sanomat skriver att riksdagens vice talman Mauri Pekkarinen (C) lovar utreda behovet för ett lobbyistregister. Beskedet kommer efter avslöjanden om att riksdagen inte ger ut besökarlistor, trots att högsta förvaltningsdomstolen anser dem som offentliga handlingar som bör lämnas ut till offentligheten. Riksdagens kanslikommission som leder riksdagens förvaltning valde att övergå till ett system där riksdagens besökarlistor förstörs dagligen så att de inte kan lämnas ut.

BT - 25 feb 13 kl. 12:28

Köttbullar stoppas på Ikeas varuhus

Möbeljätten Ikea stoppar försäljning av svensktillverkade köttbullar på varuhus över hela Europa. Tester visar att ett parti köttbullar innehöll hästkött, men det är oklart hur mycket. Spår av häst hittades i Tjeckien i köttbullar som producerats av Dafgård utanför Lidköping till Ikeavaruhus i hela Europa.

HBL - 13 jul 12 kl. 13:31

Yle: EU-kommissionen börjar granska Talvivaara

Kommissionen ber nu de finländska myndigheterna om information om gruvan Talvivaara för undersökningen. Enligt Yle kommer EU-kommissionen att inleda en rättsprocess mot Talvivaara om de finländska myndigheternas uppgifter visar att gruvan bryter mot EU:s miljölagstiftning. Kommissionen vill speciellt ha uppgifter om hur vissa bestämmelser i direktivet om gruvavfall har tillämpats.

HBL - 28 okt 14 kl. 20:22

Euroländernas budgetar godkända av kommissionen

Alla euroländerna har fått EU-kommissionens godkännande för sina budgetar för nästa år, uppgav finanskommissionär Jyrki Katainen i dag. Tidigare ryktades det att kommissionen övervägt att förkasta i alla fall Frankrikes budgetplaner på grund av att de inte följer EU:s underskottsregler. Enligt EU-källor gick Frankrike med på att göra ändringar efter att kommissionen krävt landet på mer uppgifter.

HBL - 19 sep 13 kl. 17:56

Familjefejd om Ikeas miljarder

Enligt en ny bok anlitade Ingvar Kamprads tre söner amerikanska stjärnadvokater mot sin egen far. Familjefejden ska ha rört sig om mångmiljardbelopp och sönerna uppges ha vunnit striden.Ekonomijournalisten Stellan Björk, en av författarna till boken "Ikea på väg mot framtiden", förklarar att ett flertal muntliga källor samstämmigt berättat om bråket.

YLE - 02 dec 14 kl. 04:00

Dataintrång oftast för dyra att utreda

När din dator, ditt mejlkonto eller Facebookkonto hackas så kan du anmäla det till polisen, för att försöka ställa den som ligger bakom brottet till svars. Samtidigt som sådana här dataintrångsbrott har blivit allt vanligare så verkar ändå polisen kunna utreda en allt mindre del av dem ordentligt. Det visar Yle Nyheters granskning.

Regeringen - 20 jul 17 kl. 13:59

Uppdrag till Statskontoret att utreda förutsättningarna för och lämna förslag avseende utökade uppgifter för Regelrådet

Regeringen uppdrar åt Statskontoret att utreda förutsättningarna att utöka Regelrådets uppgifter vad gäller arbetet med införlivande av EU-lagstiftning. I genomförandet av uppdraget ska Statskontoret beakta och värna den svenska modellen på områdena arbetsrätt och arbetsmiljö. Statskontoret ska redovisa för- och nackdelar med ett eventuellt utökat uppdrag.

YLE - 18 aug 17 kl. 06:16

Ny arbetsgrupp ska utreda gemensamt skolcampus i Kristinestad

Diskussionerna om ett gemensamt tvåspråkigt skolcampus i Kristinestad har pågått länge. Nu ska en ny arbetsgrupp ge förslag på hur ett fördjupat samarbete kunde fungera. Det var en motion om en sammanslagning av gymnasierna från 2010 som väcktes till liv igen av den finskspråkiga utbildningsnämnden i Kristinestad i början av året.

Supermiljöbloggen - 04 dec 13 kl. 10:00

Malin Håkansson, EU-kommissionen: Beslut om nytt fiskeavtal med Marocko

För två veckor sedan röstade fiskeriutskottet i EU-parlamentet för EU-kommissionens förslag om ett nytt fiskeavtal med Marocko. Förhandlingarna om förnyelse av fiskeavtal med Marocko, har varit en kontroversiell fråga som har fått hård kritik och uppmärksammats mycket i media i höst. Många fiskare i Europa vill få tillgång till de populära, fiskrika vattnen utanför Marockos kust, samt Västsahara.

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Bryggeribröder redo för nästa steg

Kvarnagårdens Bryggeri har gått från dröm till hobby till ett vinstdrivande företag. Nu gör sig bröderna bakom bolaget redo att skala upp..

DI - 4 timmar sedan

Hos småländska Urshultsbagarn är surdeg ingen fluga

När surdeg blev brödtrenden på allas läppar hade Urshultsbagarn redan använt sig av tekniken i fyra generationer.  I bageriet i Urshult möter gamla traditioner modern industri..

DI - 6 timmar sedan

"Diktator i styrelsen" – här bostadsrättsägarnas värsta huvudvärk

Stopp i avloppet, fel temperatur på elementet eller dålig ventilation är några av de vanligaste felanmälningarna bostadsrättsägare gör till fastighetsförvaltaren enligt ny statistik från Sveriges bostadsrättscentrum. Men ibland är ärenden knepigare än så. Vad gör man till exempel åt en diktatorisk styrelseordförande eller en löpande katt?

DI - 6 timmar sedan

Xi på Afrikaturné – lägger grunden för ny sidenväg

Kinas Xi Jinping fördjupar kontakterna med Senegal där presidenten är på besök för att skriva under flera handelsavtal. Visiten utgör inledningen på en längre Afrikaturné – i en tid då afrikanska länder översköljs med billiga kinesiska lån i utbyte mot mineraler och byggkontrakt..

DI - 7 timmar sedan

Erdogan på täta Afrikabesök

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan upprätthåller stadig kontakt med flera afrikanska länder – att expandera Turkiets närvaro på kontinenten ligger högt på prioritetslistan. .

DI - 7 timmar sedan

Glasklart efter finanskrisen – två starka år i rad för överlevaren Skruf

Skruv. Skrufs Glasbruk stod på ruinens brant under finanskrisen, men klarade sig. Nu har det lilla glasbruket precis gjort sina två starkaste år hittills och finns med i hemliga planer när Nationalmuseum slår upp portarna igen efter tre års renovering.

DI - 8 timmar sedan

Fika som på film i Härjedalen

Filmfantasten Pär-Anton Ångman har tillbringat tio år med att bygga upp en filmisk värld i Sveg i Härjedalen. Här fikar gästerna på en westernsaloon, i en fängelsecell eller med mardrömsfiguren Freddie Krueger hängande över axeln..

DI - 9 timmar sedan

Vinsttapp för den folkkära stjärnan

Lars Winnerbäcks bolag Novemberregn saktar ned och omsättningen såväl som resultatet har minskat. Artisten nöjer sig med att plocka ut 570.000 kronor i utdelningen 2017, jämfört med de 1,2 miljoner han tog ut året innan..

DI - 9 timmar sedan

Ministern: Då är brexitavtalet i hamn

Storbritannien och EU är ännu inte överens om termerna för britternas utträde ur EU. Premiärminister Theresa Mays senaste förslag sågades av EU:s förhandlare – trots det menar brexitministern Dominic Raab att ett avtal kan nås redan i oktober, enligt BBC..

DI - 10 timmar sedan

Karriärcoachen: "Det handlar om känslan att man gör ett bra jobb"

Sommaren till är det sällsynt många som grunnar på ett karriärbyte. "Det är vanligt att folk kommer tillbaka och säger upp sig efter semestern", säger rekryteringskonsulten Hannah Plogell..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.