DI > Ekonomi

Wednesday, 24 October, 07:27

DI - 17 dec 17 kl. 20:48

Uppgifter: EU-kommissionen ska utreda Ikeas skattNu tar EU ett reellt steg i att granska om Ikea oriktigt undvikit att betala nära en miljard euro (nästan 10 miljarder kronor) i skatt..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ikeas, EU, Ikea

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgifter, EU-kommissionenska , utreda, Ikeas, skatt
YLE - 25 jan 16 kl. 03:54

Mycket öppet om landskapens uppgifter

Förväntingarna är mycket blandade inför tisdagen, då minister Lauri Tarasti lägger fram sitt förslag på vilka uppgifter de blivande landskapen ska ha. Ska kommunerna alls ha kvar några uppgifter i framtiden, eller flyttas allt upp till en högre nivå? Det är många som spetsar öronen då minister Lauri Tarasti lägger fram sitt förslag på vilka uppgifter de blivande landskapen ska ha.

YLE - 14 sep 17 kl. 22:31

HS: Pekkarinen lovar utreda riksdagens besökarlistor

Tidningen Helsingin Sanomat skriver att riksdagens vice talman Mauri Pekkarinen (C) lovar utreda behovet för ett lobbyistregister. Beskedet kommer efter avslöjanden om att riksdagen inte ger ut besökarlistor, trots att högsta förvaltningsdomstolen anser dem som offentliga handlingar som bör lämnas ut till offentligheten. Riksdagens kanslikommission som leder riksdagens förvaltning valde att övergå till ett system där riksdagens besökarlistor förstörs dagligen så att de inte kan lämnas ut.

BT - 25 feb 13 kl. 12:28

Köttbullar stoppas på Ikeas varuhus

Möbeljätten Ikea stoppar försäljning av svensktillverkade köttbullar på varuhus över hela Europa. Tester visar att ett parti köttbullar innehöll hästkött, men det är oklart hur mycket. Spår av häst hittades i Tjeckien i köttbullar som producerats av Dafgård utanför Lidköping till Ikeavaruhus i hela Europa.

HBL - 13 jul 12 kl. 13:31

Yle: EU-kommissionen börjar granska Talvivaara

Kommissionen ber nu de finländska myndigheterna om information om gruvan Talvivaara för undersökningen. Enligt Yle kommer EU-kommissionen att inleda en rättsprocess mot Talvivaara om de finländska myndigheternas uppgifter visar att gruvan bryter mot EU:s miljölagstiftning. Kommissionen vill speciellt ha uppgifter om hur vissa bestämmelser i direktivet om gruvavfall har tillämpats.

HBL - 28 okt 14 kl. 20:22

Euroländernas budgetar godkända av kommissionen

Alla euroländerna har fått EU-kommissionens godkännande för sina budgetar för nästa år, uppgav finanskommissionär Jyrki Katainen i dag. Tidigare ryktades det att kommissionen övervägt att förkasta i alla fall Frankrikes budgetplaner på grund av att de inte följer EU:s underskottsregler. Enligt EU-källor gick Frankrike med på att göra ändringar efter att kommissionen krävt landet på mer uppgifter.

HBL - 19 sep 13 kl. 17:56

Familjefejd om Ikeas miljarder

Enligt en ny bok anlitade Ingvar Kamprads tre söner amerikanska stjärnadvokater mot sin egen far. Familjefejden ska ha rört sig om mångmiljardbelopp och sönerna uppges ha vunnit striden.Ekonomijournalisten Stellan Björk, en av författarna till boken "Ikea på väg mot framtiden", förklarar att ett flertal muntliga källor samstämmigt berättat om bråket.

YLE - 02 dec 14 kl. 04:00

Dataintrång oftast för dyra att utreda

När din dator, ditt mejlkonto eller Facebookkonto hackas så kan du anmäla det till polisen, för att försöka ställa den som ligger bakom brottet till svars. Samtidigt som sådana här dataintrångsbrott har blivit allt vanligare så verkar ändå polisen kunna utreda en allt mindre del av dem ordentligt. Det visar Yle Nyheters granskning.

Regeringen - 20 jul 17 kl. 13:59

Uppdrag till Statskontoret att utreda förutsättningarna för och lämna förslag avseende utökade uppgifter för Regelrådet

Regeringen uppdrar åt Statskontoret att utreda förutsättningarna att utöka Regelrådets uppgifter vad gäller arbetet med införlivande av EU-lagstiftning. I genomförandet av uppdraget ska Statskontoret beakta och värna den svenska modellen på områdena arbetsrätt och arbetsmiljö. Statskontoret ska redovisa för- och nackdelar med ett eventuellt utökat uppdrag.

YLE - 18 aug 17 kl. 06:16

Ny arbetsgrupp ska utreda gemensamt skolcampus i Kristinestad

Diskussionerna om ett gemensamt tvåspråkigt skolcampus i Kristinestad har pågått länge. Nu ska en ny arbetsgrupp ge förslag på hur ett fördjupat samarbete kunde fungera. Det var en motion om en sammanslagning av gymnasierna från 2010 som väcktes till liv igen av den finskspråkiga utbildningsnämnden i Kristinestad i början av året.

Supermiljöbloggen - 04 dec 13 kl. 10:00

Malin Håkansson, EU-kommissionen: Beslut om nytt fiskeavtal med Marocko

För två veckor sedan röstade fiskeriutskottet i EU-parlamentet för EU-kommissionens förslag om ett nytt fiskeavtal med Marocko. Förhandlingarna om förnyelse av fiskeavtal med Marocko, har varit en kontroversiell fråga som har fått hård kritik och uppmärksammats mycket i media i höst. Många fiskare i Europa vill få tillgång till de populära, fiskrika vattnen utanför Marockos kust, samt Västsahara.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Norsk Hydros resultat klart lägre än väntat

Det norska aluminiumbolaget Norsk Hydro redovisar ett rörelseresultat på 2.057 miljoner norska kronor för det tredje kvartalet 2018 – 16 procent lägre än väntat..

DI - 10 minuter sedan

Högre vinst för Kungsleden, "stark marknad för kommersiella lokaler"

Fastighetsbolaget Kungsledens hyresintäkter uppgick till 592 miljoner kronor i det tredje kvartalet (571)..

DI - 15 minuter sedan

Starkt resultat från Telenor

Den norska teleoperatören Telenor redovisar ett underliggande ebitda-resultat, före engångsposter, på 12.373 miljoner norska kronor för det tredje kvartalet 2018, framgår det av delårsrapporten..

DI - 15 minuter sedan

Aker Solutions upprepar årets vinstprognos

Det norska oljeservicebolaget Aker Solutions upprepar sina prognoser för helåret 2018. Bolaget räknar fortfarande med att intäkterna 2018 ökar med nära 10 procent 2018 jämfört med 2017..

DI - 15 minuter sedan

Tietos kvartal helt i linje med förväntningarna

IT-konsulten Tieto redovisar ett justerat rörelseresultat på 41,6 miljoner euro, exklusive engångsposter, för det tredje kvartalet 2018. .

DI - 15 minuter sedan

Deutsche Bank tappar intäkter, men "på väg mot lönsamhet"

Tyska storbanken Deutsche Bank minskade intäkterna med 9 procent i tredje kvartalet, till 6,2 miljarder euro. Det var också lägre än förväntningarna på 6,34 miljarder euro enligt Bloombergs sammanställning..

DI - 15 minuter sedan

Axfood storsatsar automation – investerar 400-600 miljoner om året

Dagligvarubjässen Axfood storsatsar på ett högautomatiserat lager i Stockholm. Under de kommande fyra åren kommer bolaget uppskattningsvis investeras 400-600 miljoner kronor. .

DI - 30 minuter sedan

Följ onsdagens rapporter

Di TV sänder en intensiv rapportmorgon, börsöppning och räntebeskedet. Programledare Jesper Norberg synar rapporterna från bland annat Nordea och SHB. .

DI - 30 minuter sedan

Unika kulturföremål under klubban

På onsdagen förväntas sagolika utrop på en välgörenhetsauktion till förmån för barn och unga. Det är Kungliga Operan som auktionerar ut unika dräkter och rekvisita i samarbete med söksajten Barnebys och Stockholms Auktionsverk..

DI - 30 minuter sedan

Handelsbankens rörelseresultat bättre än väntat trots skenande kostnader

Handelsbanken rapporterar ett rörelseresultat på 5.344 miljoner kronor för det tredje kvartalet, vilket var något bättre än väntat. Provisionsnettot var likaså högre än konsensus, medan räntenettot däremot underskred förväntningarna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.