DI > Ekonomi

Wednesday, 17 January, 13:36

DI - 17 dec 17 kl. 20:48

Uppgifter: EU-kommissionen ska utreda Ikeas skattNu tar EU ett reellt steg i att granska om Ikea oriktigt undvikit att betala nära en miljard euro (nästan 10 miljarder kronor) i skatt..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ikeas, EU, Ikea

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgifter, EU-kommissionenska , utreda, Ikeas, skatt
YLE - 25 jan 16 kl. 03:54

Mycket öppet om landskapens uppgifter

Förväntingarna är mycket blandade inför tisdagen, då minister Lauri Tarasti lägger fram sitt förslag på vilka uppgifter de blivande landskapen ska ha. Ska kommunerna alls ha kvar några uppgifter i framtiden, eller flyttas allt upp till en högre nivå? Det är många som spetsar öronen då minister Lauri Tarasti lägger fram sitt förslag på vilka uppgifter de blivande landskapen ska ha.

YLE - 14 sep 17 kl. 22:31

HS: Pekkarinen lovar utreda riksdagens besökarlistor

Tidningen Helsingin Sanomat skriver att riksdagens vice talman Mauri Pekkarinen (C) lovar utreda behovet för ett lobbyistregister. Beskedet kommer efter avslöjanden om att riksdagen inte ger ut besökarlistor, trots att högsta förvaltningsdomstolen anser dem som offentliga handlingar som bör lämnas ut till offentligheten. Riksdagens kanslikommission som leder riksdagens förvaltning valde att övergå till ett system där riksdagens besökarlistor förstörs dagligen så att de inte kan lämnas ut.

BT - 25 feb 13 kl. 12:28

Köttbullar stoppas på Ikeas varuhus

Möbeljätten Ikea stoppar försäljning av svensktillverkade köttbullar på varuhus över hela Europa. Tester visar att ett parti köttbullar innehöll hästkött, men det är oklart hur mycket. Spår av häst hittades i Tjeckien i köttbullar som producerats av Dafgård utanför Lidköping till Ikeavaruhus i hela Europa.

HBL - 13 jul 12 kl. 13:31

Yle: EU-kommissionen börjar granska Talvivaara

Kommissionen ber nu de finländska myndigheterna om information om gruvan Talvivaara för undersökningen. Enligt Yle kommer EU-kommissionen att inleda en rättsprocess mot Talvivaara om de finländska myndigheternas uppgifter visar att gruvan bryter mot EU:s miljölagstiftning. Kommissionen vill speciellt ha uppgifter om hur vissa bestämmelser i direktivet om gruvavfall har tillämpats.

HBL - 28 okt 14 kl. 20:22

Euroländernas budgetar godkända av kommissionen

Alla euroländerna har fått EU-kommissionens godkännande för sina budgetar för nästa år, uppgav finanskommissionär Jyrki Katainen i dag. Tidigare ryktades det att kommissionen övervägt att förkasta i alla fall Frankrikes budgetplaner på grund av att de inte följer EU:s underskottsregler. Enligt EU-källor gick Frankrike med på att göra ändringar efter att kommissionen krävt landet på mer uppgifter.

HBL - 19 sep 13 kl. 17:56

Familjefejd om Ikeas miljarder

Enligt en ny bok anlitade Ingvar Kamprads tre söner amerikanska stjärnadvokater mot sin egen far. Familjefejden ska ha rört sig om mångmiljardbelopp och sönerna uppges ha vunnit striden.Ekonomijournalisten Stellan Björk, en av författarna till boken "Ikea på väg mot framtiden", förklarar att ett flertal muntliga källor samstämmigt berättat om bråket.

YLE - 02 dec 14 kl. 04:00

Dataintrång oftast för dyra att utreda

När din dator, ditt mejlkonto eller Facebookkonto hackas så kan du anmäla det till polisen, för att försöka ställa den som ligger bakom brottet till svars. Samtidigt som sådana här dataintrångsbrott har blivit allt vanligare så verkar ändå polisen kunna utreda en allt mindre del av dem ordentligt. Det visar Yle Nyheters granskning.

Regeringen - 20 jul 17 kl. 13:59

Uppdrag till Statskontoret att utreda förutsättningarna för och lämna förslag avseende utökade uppgifter för Regelrådet

Regeringen uppdrar åt Statskontoret att utreda förutsättningarna att utöka Regelrådets uppgifter vad gäller arbetet med införlivande av EU-lagstiftning. I genomförandet av uppdraget ska Statskontoret beakta och värna den svenska modellen på områdena arbetsrätt och arbetsmiljö. Statskontoret ska redovisa för- och nackdelar med ett eventuellt utökat uppdrag.

YLE - 18 aug 17 kl. 06:16

Ny arbetsgrupp ska utreda gemensamt skolcampus i Kristinestad

Diskussionerna om ett gemensamt tvåspråkigt skolcampus i Kristinestad har pågått länge. Nu ska en ny arbetsgrupp ge förslag på hur ett fördjupat samarbete kunde fungera. Det var en motion om en sammanslagning av gymnasierna från 2010 som väcktes till liv igen av den finskspråkiga utbildningsnämnden i Kristinestad i början av året.

Supermiljöbloggen - 04 dec 13 kl. 10:00

Malin Håkansson, EU-kommissionen: Beslut om nytt fiskeavtal med Marocko

För två veckor sedan röstade fiskeriutskottet i EU-parlamentet för EU-kommissionens förslag om ett nytt fiskeavtal med Marocko. Förhandlingarna om förnyelse av fiskeavtal med Marocko, har varit en kontroversiell fråga som har fått hård kritik och uppmärksammats mycket i media i höst. Många fiskare i Europa vill få tillgång till de populära, fiskrika vattnen utanför Marockos kust, samt Västsahara.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Ny H&M-chef ska jobba för mångfald

"Vi lyssnar", meddelar klädkedjan H&M i ett twitterinlägg med anledning av sin uppmärksammade annonsmiss.  "Incidenten nyligen var helt och hållet oavsiktlig, men den visar så tydligt det stora ansvar vi har såsom ett globalt märke", heter det i inlägget..

DI - 1 timme sedan

ICE vill lansera ny börs i USA

Intercontinental Exchange, ICE, avser lansera sin fjärde amerikanska aktiebörs i form av NYSE National under det andra kvartalet i år. Det rapporterar Reuters. ICE är ägare av New York Stock Exchange, NYSE..

DI - 1 timme sedan

Volkswagen störst i världen 2017

Tyska Volkswagen tog av allt att döma förstaplatsen som världens största fordonstillverkare under 2017 och håller därmed konkurrenten Toyota kvar på andraplatsen..

DI - 1 timme sedan

Uniqlo: Stannar inte vid en butik

Den japanska klädkedjan Uniqlo vill inte avslöja när butiken på Hamngatan öppnar eller när det kan komma fler butiker i Sverige. Men lanseringen i Norden lär inte stanna vid en adress..

DI - 1 timme sedan

Fastighetsbolag godkänns för notering på Aktietorget

Fastighetsbolaget Västsvensk Logistik har godkänts för notering på Aktietorget med första handelsdag i övermorgon den 19 januari. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Juncker: Bulgarien i EMU "inom överskådlig framtid"

Bulgarien bör kunna gå med i växelkursmekanismen ERM2 och sedan EMU "inom en överskådlig framtid". Det sade EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker i ett tal i Europaparlamentet på onsdagen vid starten av Bulgariens halvår som EU:s ordförandeland..

DI - 1 timme sedan

Fler begagnade bilar bytte ägare

Försäljningen av begagnade bilar var i det närmaste oförändrad förra året, men en svag ökning innebar ändå ett nytt rekord. 1.179.

DI - 2 timmar sedan

Hård kamp om biobränslen i EU

Den svenska oron är stor när kampen står om stubbar och tallolja i EU-parlamentet i dag. "Ren planekonomi", fnyser svenske ledamoten Christofer Fjellner (M)..

DI - 2 timmar sedan

Läge inflation i EMU

Inflationstakten (HIKP) i euroområdet sjönk till 1,4 procent i december jämfört med 1,5 procent i november..

DI - 2 timmar sedan

ABB tar order i Indonesien värd över 40 miljoner dollar

ABB har fått en order från Indonesien avseende förstärkning av landets kraftnät, värd "mer än 40 miljoner dollar" och bokad på det fjärde kvartalet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.