DI > Ekonomi

Saturday, 21 April, 09:53

DI - 17 dec 17 kl. 20:48

Uppgifter: EU-kommissionen ska utreda Ikeas skattNu tar EU ett reellt steg i att granska om Ikea oriktigt undvikit att betala nära en miljard euro (nästan 10 miljarder kronor) i skatt..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ikeas, EU, Ikea

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgifter, EU-kommissionenska , utreda, Ikeas, skatt
YLE - 25 jan 16 kl. 03:54

Mycket öppet om landskapens uppgifter

Förväntingarna är mycket blandade inför tisdagen, då minister Lauri Tarasti lägger fram sitt förslag på vilka uppgifter de blivande landskapen ska ha. Ska kommunerna alls ha kvar några uppgifter i framtiden, eller flyttas allt upp till en högre nivå? Det är många som spetsar öronen då minister Lauri Tarasti lägger fram sitt förslag på vilka uppgifter de blivande landskapen ska ha.

YLE - 14 sep 17 kl. 22:31

HS: Pekkarinen lovar utreda riksdagens besökarlistor

Tidningen Helsingin Sanomat skriver att riksdagens vice talman Mauri Pekkarinen (C) lovar utreda behovet för ett lobbyistregister. Beskedet kommer efter avslöjanden om att riksdagen inte ger ut besökarlistor, trots att högsta förvaltningsdomstolen anser dem som offentliga handlingar som bör lämnas ut till offentligheten. Riksdagens kanslikommission som leder riksdagens förvaltning valde att övergå till ett system där riksdagens besökarlistor förstörs dagligen så att de inte kan lämnas ut.

BT - 25 feb 13 kl. 12:28

Köttbullar stoppas på Ikeas varuhus

Möbeljätten Ikea stoppar försäljning av svensktillverkade köttbullar på varuhus över hela Europa. Tester visar att ett parti köttbullar innehöll hästkött, men det är oklart hur mycket. Spår av häst hittades i Tjeckien i köttbullar som producerats av Dafgård utanför Lidköping till Ikeavaruhus i hela Europa.

HBL - 13 jul 12 kl. 13:31

Yle: EU-kommissionen börjar granska Talvivaara

Kommissionen ber nu de finländska myndigheterna om information om gruvan Talvivaara för undersökningen. Enligt Yle kommer EU-kommissionen att inleda en rättsprocess mot Talvivaara om de finländska myndigheternas uppgifter visar att gruvan bryter mot EU:s miljölagstiftning. Kommissionen vill speciellt ha uppgifter om hur vissa bestämmelser i direktivet om gruvavfall har tillämpats.

HBL - 19 sep 13 kl. 17:56

Familjefejd om Ikeas miljarder

Enligt en ny bok anlitade Ingvar Kamprads tre söner amerikanska stjärnadvokater mot sin egen far. Familjefejden ska ha rört sig om mångmiljardbelopp och sönerna uppges ha vunnit striden.Ekonomijournalisten Stellan Björk, en av författarna till boken "Ikea på väg mot framtiden", förklarar att ett flertal muntliga källor samstämmigt berättat om bråket.

HBL - 28 okt 14 kl. 20:22

Euroländernas budgetar godkända av kommissionen

Alla euroländerna har fått EU-kommissionens godkännande för sina budgetar för nästa år, uppgav finanskommissionär Jyrki Katainen i dag. Tidigare ryktades det att kommissionen övervägt att förkasta i alla fall Frankrikes budgetplaner på grund av att de inte följer EU:s underskottsregler. Enligt EU-källor gick Frankrike med på att göra ändringar efter att kommissionen krävt landet på mer uppgifter.

YLE - 02 dec 14 kl. 04:00

Dataintrång oftast för dyra att utreda

När din dator, ditt mejlkonto eller Facebookkonto hackas så kan du anmäla det till polisen, för att försöka ställa den som ligger bakom brottet till svars. Samtidigt som sådana här dataintrångsbrott har blivit allt vanligare så verkar ändå polisen kunna utreda en allt mindre del av dem ordentligt. Det visar Yle Nyheters granskning.

Regeringen - 20 jul 17 kl. 13:59

Uppdrag till Statskontoret att utreda förutsättningarna för och lämna förslag avseende utökade uppgifter för Regelrådet

Regeringen uppdrar åt Statskontoret att utreda förutsättningarna att utöka Regelrådets uppgifter vad gäller arbetet med införlivande av EU-lagstiftning. I genomförandet av uppdraget ska Statskontoret beakta och värna den svenska modellen på områdena arbetsrätt och arbetsmiljö. Statskontoret ska redovisa för- och nackdelar med ett eventuellt utökat uppdrag.

YLE - 18 aug 17 kl. 06:16

Ny arbetsgrupp ska utreda gemensamt skolcampus i Kristinestad

Diskussionerna om ett gemensamt tvåspråkigt skolcampus i Kristinestad har pågått länge. Nu ska en ny arbetsgrupp ge förslag på hur ett fördjupat samarbete kunde fungera. Det var en motion om en sammanslagning av gymnasierna från 2010 som väcktes till liv igen av den finskspråkiga utbildningsnämnden i Kristinestad i början av året.

Supermiljöbloggen - 04 dec 13 kl. 10:00

Malin Håkansson, EU-kommissionen: Beslut om nytt fiskeavtal med Marocko

För två veckor sedan röstade fiskeriutskottet i EU-parlamentet för EU-kommissionens förslag om ett nytt fiskeavtal med Marocko. Förhandlingarna om förnyelse av fiskeavtal med Marocko, har varit en kontroversiell fråga som har fått hård kritik och uppmärksammats mycket i media i höst. Många fiskare i Europa vill få tillgång till de populära, fiskrika vattnen utanför Marockos kust, samt Västsahara.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Sydkorea överväger krisstöd till GM

Sydkorea överväger kapitaltillförsel till General Motors sydkoreanska verksamhet som befinner sig i ett krisartat tillstånd. Det rapporterar Reuters med hänvisning till ett uttalande från landets finansminister. .

DI - 1 timme sedan

Lista: De mest uppbokade resmålen i sommar

London seglar upp som svenskarnas mest bokade resmål hittills i sommar. Fjolårets etta, Barcelona, hamnar på en andraplats och två europeiska nykomlingar har letat sig in på topplistan. .

DI - 1 timme sedan

En av tre granskar chefen på nätet

Det är inte bara chefer som söker på internet efter information om framtida medarbetare. Granskningen sker i stor utsträckning också i motsatt riktning..

DI - 1 timme sedan

Rekordmånga turister till Japan

HONGKONG. Oavsett om det är blomstrande körsbärsträd, smarrig Kobebiff eller fantasifull shopping som turisterna söker så väller de in i aldrig tidigare skådad mängd till Japan..

DI - 1 timme sedan

Sex av tio väljare vill ha färre flyktingar

Nästan två tredjedelar av väljarna vill att Sverige tar emot färre flyktingar än i dag, enligt en opinionsmätning. Men gruppen som tycker att invandringen i huvudsak är bra för Sverige är större än den som tycker tvärtom..

DI - 1 timme sedan

Trump vill ge igen efter ryss-stämning

USA:s president Donald Trump kallar motståndarpartiet Demokraternas stämningsansökan mot hans valkampanj för "goda nyheter". Detta eftersom det ger honom en möjlighet att gå till motattack..

DI - 1 timme sedan

Nordkorea: Vi avbryter kärnvapentester

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un meddelar att han kommer att avbryta kärnvapen- och robottester och stänga ner en anläggning för kärnvapenprov, rapporterar landets statliga nyhetsbyrå. Diktaturen ska nu satsa på att stärka sin ekonomi..

DI - 1 timme sedan

Apple byter ut Macbook-batterier

Teknikjätten Apple meddelar att ett komponentfel i ett begränsat antal datorer av modellen Macbook Pro har orsakat att inbyggda batterier expanderat. Företaget kommer därför erbjuda att dessa batterier byts ut gratis..

DI - 2 timmar sedan

Så ändrar Skatteverket reglerna för kryptovalutor

Skatteverket har beslutat att göra det enklare att deklarera handel i kryptovalutor. ”Det ska inte vara svårare bara för att man väljer att investera i bitcoin istället för mer traditionella tillgångar”, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket..

DI - 2 timmar sedan

Heta för Företagarna – efterträdaren som ordförande föreslås snart

Adlibris- och Apoteagrundaren Pär Svärdson, Netonnetägaren Fabian Bengtsson och Mellby Gårds vd Johan Andersson finns bland de hetaste kandidaterna till ny ordförande för Företagarna. Även Collectorgrundaren Lena Apler nämns liksom Anna Omstedt som grundade Tasteline..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.