Dagensanalys.se > Ekonomi

Friday, 19 January, 02:50

Dagensanalys.se - 17 dec 17 kl. 17:51

Facebook går nu ut med en varning till alla passiva användareNu varnar även Facebook för att passivt använda tjänsten. Det är så att du kan börja må dåligt om du inte själv är aktiv med inlägg. Bakom påståendet finner vi forskning. Facebooks egna studier om våra beteenden på plattformen styrker påståendet och även akademisk forskning ställer sig bakom – passiv användning kan skada. Studierna och forskningen säger att om du ligger mycket tid på att konsumera informationen som publiceras på Facebook passivt dvs att du läser om andra men inte själv interagerar, så mår du sämre.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Facebook, Marlboro

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facebook, gårnu ut med en , varningtill alla , passiva användare
Dagensanalys.se - 26 apr 16 kl. 09:29

Facebook utmanar Snapchat med en ny kamera-app

Facebook håller på och utvecklar en fristående kamera-app för att alla sina 1,6 miljarder användare skalla kunna skapa och dela fler bilder och videor. En prototyp av appen har utvecklats av Facebooks ”friend-sharing” team som öppnar upp funktioner för en ny kamera som liknar foto-app från Snapchat. En av funktionerna är att användaren skall kunna spela in video via appen att börja live streaming direkt i appen.

Dagensanalys.se - 13 maj 16 kl. 15:00

Oron sprider sig hos Facebook – vi delar för lite

Facebook är nervösa – vi skriver för lite egna statusar. Visst, antalet användare är fortfarande stort, men vi verkar allt mer passiva och vidarebefordrar mest andras nyheter på sajten. Nu har man börjat vända sig direkt till användarna, för att med hjälp av formulär få svar på varför  – och vad man ska göra åt det.

Nyheter 24 - 14 jun 12 kl. 09:41

Hanna Fridén: "Facebook ljuger om mobbning och yttrandefrihet"


KRÖNIKA. Hanna Fridén har synat nätjättens påståenden om arbetet mot nätmobbning. Häromveckan intervjuade Dagens Nyheter Thomas Myrup Kristensen, policychef för Facebook i de nordiska länderna, angående hur de hanterar mobbning och trakasserier.

YLE - 12 jan 17 kl. 14:49

Efter den massiva kritiken: Facebook tar aktivare roll gällande journalistik och fejknyheter

Facebook har inlett samarbete med stora nyhetsorganisationer och erbjuder dem tjänster som förenklar publicering på Facebook. Samtidigt börjar Facebook granska fakta för att få styr på falska nyheter och desinformation som sprids på nätet. Hittills har Facebook hävdat att det som medium inte kan ses som ett traditionellt nyhetsbolag och att man därför inte tar samma ansvar för det som publiceras.

Dagensanalys.se - 11 maj 17 kl. 08:30

Facebook straffar företag med dåliga annonser

Facebook anpassar sin algoritm igen och utfärdar en varning till de publicister som har webbsidor med låg kvalitet och dåliga annonser. Facebook meddelade igår onsdag att de kommer att börja använda artificiell intelligens för att identifiera länkar till webbsidor som har vilseledande eller illasinnade annonser och sedan visa dessa annonser till färre användare. Att företaget återigen anpassar sin algoritm är inget nytt, men detta är första gången som publicisters annonser är en del av ekvationen.

Sydsvenskan - 20 jan 15 kl. 22:35

Facebook tar sikte på bluff och båg

Facebook kommer att trappa upp insatserna för att tackla felaktiga nyheter som sprids via sajten, meddelar Facebook i ett uttalande där man förklarar beslutet med att de falska nyheterna irriterar användare."Vi har hört från folk att de vill se färre nyheter som är bluffar, eller missledande", säger Erich Owens och Udi Weinsberg från Facebook i ett blogginlägg, enligt nyhetsbyrån AFP.En uppdatering av Facebook kommer att försöka begränsa spridningen av inlägg som inrapporterats som bluffar och bifogar en varning till meddelanden som anmälts som misstänkta.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

3 punkter som förklarar hur Facebook ska stoppa fejkade nyheter

1. Facebook har märkt att när någon delar en bluffartikel så kommenterar folk ofta på inlägget för att göra personen som postat länken uppmärksam på att ”nyheten" inte stämmer. Det leder inte sällan till att personen raderar inlägget.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Ska du uppdatera till Windows 10? Då måste du se polisens varning

I förra veckan släppte Windows sitt nya operativsystem Windows 10, något som många PC-användare sett fram emot. Men det finns fortfarande många där ute som inte hunnit uppdatera sin PC, och det gör att bedragare ser sin chans att ta sig in i din dator. Nu går polisens nationella bedrägericenter ut och varnar för bluffmejlen på sin Facebook-sida.

Dagensanalys.se - 17 nov 16 kl. 16:00

Ett tillägg till Chrome ska göra det lättare att undvika fejk-nyheter på Facebook

Många känner nog till debatten kring Facebooks nyhetsflöde – i synnerhet mängden fejkade nyheter som sprids via vad som nu blivit ett av världens främsta nyhetskällor. Sociala mediejättens algoritmer tar ofta fel, något man själva inte riktigt vill ta ansvar för. Men nu finns det ett tillägg till webbläsaren Chrome som ska markera fejkade nyheter för den osäkre.

Nyheter 24 - 20 feb 14 kl. 13:14

Därför delar vi saker på Facebook utan att tänkaÄtstörningar

Nyheter24 har flera gånger tagit upp fall där människor delat saker på Facebook som visar sig stämma väldigt lite eller ibland inte alls.Nu har studien som visar varför folk delar felaktig information på sociala medier kommit.Föreningar och aktivitster"Människor behandlar obekräftade och vanliga nyheter på samma sätt", skriver forskarna från Northeastern University i Boston i sin rapport.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 6 timmar sedan

Nästa generations medarbetare vill kunna jobba från hemmet

Möjligheten att kunna jobba hemifrån, från ett café eller på tåget är något som blir allt vanligare i vårt digitaliserade samhälle. Enligt en undersökning som företaget Fuze tagit fram ställer allt fler ungdomar högre krav på just teknologi som möjliggör arbete hemifrån eller någonstans utanför kontoret. Idag vill ungdomar i stor utsträckning fortsätta att jobba i team med sina kollegor och ha möjligheten att kommunicera face-to-face.

Dagensanalys.se - 7 timmar sedan

Allt fler upplever reklam som irriterande och förvirrande

En undersökning som Kantar Millward Brown genomfört visar att hela 69 % av de tillfrågade upplever att reklam är störande eller påträngande. Att ha kampanjer som är välintegrerade i olika kanaler kan minska irritationen, dessvärre har marknadsförare och konsumenter olika uppfattning om vad som är en välintegrerad kampanj. Kantar Millward Brown har i sin undersökning tillfrågat 14.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

MMS årsrapport 2017

MMS har nu sammanställt året som varit inom rörlig bild i Sverige. Här får du reda på vilken som är störst bland de mätta kanalerna och vem som hade flest reklamkontakter. MMS rapport över tittandet på TV och onlinevideo under 2017 är nu publicerad och tillgänglig för nedladdning här.

Dagensanalys.se - 10 timmar sedan

nyheter365 öppnar kontor och kreativ hub i Berlin

nyheter365 fortsätter att växa internationellt. I december stod det klart att man expanderar till New York och nu är Berlin näst på tur. Johan Renvall, tidigare redaktör på nyheter365, blir landschef för Tyskland och kommer driva arbetet på plats.

Dagensanalys.se - 11 timmar sedan

Nu är det klart vilka som nominerats till årets WSA

Här är de nominerade inför årets Web Service Award WSA-utmärkelse. Läs också: Här är alla tidigare nyheter om WSA. Kategori: Information & Service Agria djurförsäkring (www.

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

Kolla på video tillsammans

Facebook håller på och testar en ny funktion som gör det möjligt att titta på video tillsammans. Funktionen heter Watch Party och gör det möjligt att virtuellt bänka dig framför sändningar eller klipp tillsammans med dina vänner. Än så länge fungerar det inte med Live men det är ju bara en tidsfråga innan även det ska vara möjligt.

Dagensanalys.se - 13 timmar sedan

Ekonomin runt Apples App Store är snart större än hela Hollywood

Enligt analysföretaget Asymco köper vi appar för 100 miljoner dollar per dag. Den totala omsättningen för appar når en halv biljon dollar under 2019. Bara under nyårsafton köptes det appar för 300 miljoner dollar så affären appar är enorm.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Om din mobilsajt är för långsam kommer Google straffa dig

Laddar din mobilsajt långsamt? Då kommer den att rankas lägre av Google, det meddelade företaget igår. Från och med juli 2018 kommer hastigheten på mobilsajter vara en viktig faktor för hur de rankas av Google sök.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Fake news boostas i Facebooks experimentella nyhetsflöde

Det är inte alltid som alla experiment går hem på Facebook. Det senaste har gjort precis tvärtom till vad man ämnade. Istället för att förhindra fejkade nyheter har man istället boostat dom.

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Vilken världsledare är populärast på sociala medier?

Företaget Cuponation har gjort en stor undersökning bland världens ledare för att se vem som är mest populär på sociala medier. Utöver de självklara ledarna såsom Donald Trump, Vladimir Putin och Emmanuel Macron finns även påven Franciskus och det svenska kungahuset med bland de undersökta. Trots enorm uppmärksamhet i världspress är faktiskt inte Donald Trump högst på listan över de som har flest följare på sociala medier.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.