Dagensanalys.se > Ekonomi

Tuesday, 17 July, 07:37

Dagensanalys.se - 17 dec 17 kl. 17:51

Facebook går nu ut med en varning till alla passiva användareNu varnar även Facebook för att passivt använda tjänsten. Det är så att du kan börja må dåligt om du inte själv är aktiv med inlägg. Bakom påståendet finner vi forskning. Facebooks egna studier om våra beteenden på plattformen styrker påståendet och även akademisk forskning ställer sig bakom – passiv användning kan skada. Studierna och forskningen säger att om du ligger mycket tid på att konsumera informationen som publiceras på Facebook passivt dvs att du läser om andra men inte själv interagerar, så mår du sämre.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Facebook, Marlboro

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facebook, gårnu ut med en , varningtill alla , passiva användare
Dagensanalys.se - 26 apr 16 kl. 09:29

Facebook utmanar Snapchat med en ny kamera-app

Facebook håller på och utvecklar en fristående kamera-app för att alla sina 1,6 miljarder användare skalla kunna skapa och dela fler bilder och videor. En prototyp av appen har utvecklats av Facebooks ”friend-sharing” team som öppnar upp funktioner för en ny kamera som liknar foto-app från Snapchat. En av funktionerna är att användaren skall kunna spela in video via appen att börja live streaming direkt i appen.

Dagensanalys.se - 13 maj 16 kl. 15:00

Oron sprider sig hos Facebook – vi delar för lite

Facebook är nervösa – vi skriver för lite egna statusar. Visst, antalet användare är fortfarande stort, men vi verkar allt mer passiva och vidarebefordrar mest andras nyheter på sajten. Nu har man börjat vända sig direkt till användarna, för att med hjälp av formulär få svar på varför  – och vad man ska göra åt det.

Nyheter 24 - 14 jun 12 kl. 09:41

Hanna Fridén: "Facebook ljuger om mobbning och yttrandefrihet"


KRÖNIKA. Hanna Fridén har synat nätjättens påståenden om arbetet mot nätmobbning. Häromveckan intervjuade Dagens Nyheter Thomas Myrup Kristensen, policychef för Facebook i de nordiska länderna, angående hur de hanterar mobbning och trakasserier.

YLE - 12 jan 17 kl. 14:49

Efter den massiva kritiken: Facebook tar aktivare roll gällande journalistik och fejknyheter

Facebook har inlett samarbete med stora nyhetsorganisationer och erbjuder dem tjänster som förenklar publicering på Facebook. Samtidigt börjar Facebook granska fakta för att få styr på falska nyheter och desinformation som sprids på nätet. Hittills har Facebook hävdat att det som medium inte kan ses som ett traditionellt nyhetsbolag och att man därför inte tar samma ansvar för det som publiceras.

Dagensanalys.se - 11 maj 17 kl. 08:30

Facebook straffar företag med dåliga annonser

Facebook anpassar sin algoritm igen och utfärdar en varning till de publicister som har webbsidor med låg kvalitet och dåliga annonser. Facebook meddelade igår onsdag att de kommer att börja använda artificiell intelligens för att identifiera länkar till webbsidor som har vilseledande eller illasinnade annonser och sedan visa dessa annonser till färre användare. Att företaget återigen anpassar sin algoritm är inget nytt, men detta är första gången som publicisters annonser är en del av ekvationen.

Sydsvenskan - 20 jan 15 kl. 22:35

Facebook tar sikte på bluff och båg

Facebook kommer att trappa upp insatserna för att tackla felaktiga nyheter som sprids via sajten, meddelar Facebook i ett uttalande där man förklarar beslutet med att de falska nyheterna irriterar användare."Vi har hört från folk att de vill se färre nyheter som är bluffar, eller missledande", säger Erich Owens och Udi Weinsberg från Facebook i ett blogginlägg, enligt nyhetsbyrån AFP.En uppdatering av Facebook kommer att försöka begränsa spridningen av inlägg som inrapporterats som bluffar och bifogar en varning till meddelanden som anmälts som misstänkta.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

3 punkter som förklarar hur Facebook ska stoppa fejkade nyheter

1. Facebook har märkt att när någon delar en bluffartikel så kommenterar folk ofta på inlägget för att göra personen som postat länken uppmärksam på att ”nyheten" inte stämmer. Det leder inte sällan till att personen raderar inlägget.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Ska du uppdatera till Windows 10? Då måste du se polisens varning

I förra veckan släppte Windows sitt nya operativsystem Windows 10, något som många PC-användare sett fram emot. Men det finns fortfarande många där ute som inte hunnit uppdatera sin PC, och det gör att bedragare ser sin chans att ta sig in i din dator. Nu går polisens nationella bedrägericenter ut och varnar för bluffmejlen på sin Facebook-sida.

Dagensanalys.se - 17 nov 16 kl. 16:00

Ett tillägg till Chrome ska göra det lättare att undvika fejk-nyheter på Facebook

Många känner nog till debatten kring Facebooks nyhetsflöde – i synnerhet mängden fejkade nyheter som sprids via vad som nu blivit ett av världens främsta nyhetskällor. Sociala mediejättens algoritmer tar ofta fel, något man själva inte riktigt vill ta ansvar för. Men nu finns det ett tillägg till webbläsaren Chrome som ska markera fejkade nyheter för den osäkre.

Nyheter 24 - 20 feb 14 kl. 13:14

Därför delar vi saker på Facebook utan att tänkaÄtstörningar

Nyheter24 har flera gånger tagit upp fall där människor delat saker på Facebook som visar sig stämma väldigt lite eller ibland inte alls.Nu har studien som visar varför folk delar felaktig information på sociala medier kommit.Föreningar och aktivitster"Människor behandlar obekräftade och vanliga nyheter på samma sätt", skriver forskarna från Northeastern University i Boston i sin rapport.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 12 timmar sedan

VM lyfte TV än en gång när världens samlades runt bollplanen

Att det krävs stora event för att visa på TV-mediets styrka visade återigen fotbolls-vm. Vilket annat media kan vid ett givet tillfälle samla över 160 miljoner tittare. Bakom siffrorna är franska Mediametrie som sammanställt tv-tittande från runt om i världen.

Dagensanalys.se - 11 timmar sedan

En av Sveriges mest erfarna medieforskare: ”Det är inte läsningen som dör ut, det är läsvanorna som förändras”

”Risken är liten för att läsningen i Sverige ska dö ut. Studier påpekar på att äldre människor läser mer böcker än tidigare, medelålders fortsätter med stabila vanor och de yngsta lär sig att samla in den information de behöver och vill ha. Det är istället informationskällorna som förändras.

Dagensanalys.se - 23 timmar sedan

Tre saker att göra på kontoret under sommaren

Va? Sitter du kvar på kontoret fast det är över 30 grader där ute och alla andra ligger på stranden. Livet är helt klart orättvist ibland.

Dagensanalys.se - Igår: 07:31

Nyhetsbrevet endast på tisdag, torsdag och fredag

Över sommaren minskar vi ned antalet utskick i veckan. Nu får du nyhetsbrevet på tisdagar, torsdagar och sen veckans hetaste på fredagar. Vi vill ju inte vara en pina för din inkorg.

Dagensanalys.se - Igår: 07:23

Lady Gaga skänker sitt namn till sminkförsäljning online

Musikartisten Lady Gaga satsar sitt namn bakom en ny startup som går under namnet Haus Beauty. En fortsatt trend för kändisar att sälja produkter online med sitt egna namn som varumärke. Trots att bolaget ännu inte sålt ett läppstift har man fått in 90 miljoner kronor i startup-investering av bland andra Lightspeed Venture Partners, som var tidigt inne i Snap, Stitch Fix och Jessica Ablas företag Honest Company.

Dagensanalys.se - Igår: 07:02

Amazon äter upp den amerikanska marknaden

Om man tittar på USA så är det ett tecken på vad som kommer att hända när Amazon öppnar upp i Sverige. I USA har e-handelsjätten ett totalgrepp på marknaden. Enligt eMarketer kommer Amazon att omsätta 258 miljarder dollar under 2018 i onlineförsäljning.

Dagensanalys.se - Igår: 10:12

Så här ska du informera om cookies på din webb

Post- och telestyrelsen (PTS) har tagit fram vägledning för hur man ska informera om cookies som man använder på sin webbplats. – Vi har bedömt att det är fel tidpunkt för allmänna råd, säger Anna Montelius, jurist på PTS nätsäkerhetsavdelning. Remissinsatser har haft invändningar mot förslaget, samtidigt som nya regler om dataskydd och personlig integritet införs, nu närmast dataskyddsförordningen som trädde i kraft den 25 maj.

Dagensanalys.se - 13 jul 18 kl. 15:18

Youtube känner sig hotad av Twitch

Youtube har börjat stänga ned konton som driver trafik till Twitch. Youtube har sedan långt tillbaka förbjudit marknadsföring av innehåll på Twitch på sin plattform, men det är först nu som man har börjat agera på allvar mot saken. Flera Youtubers har nu uttryckt frustration kring saken, däribland Surny, Linus Tech Tips och Aztrosizt, skriver Polygon..

Dagensanalys.se - 13 jul 18 kl. 15:13

Här är veckans hetaste nyheter

Om du prenumererar på vårt nyhetsbrev så får du varje fredag veckans hetaste nyheter, som du kan se i den här artikeln. Att prenumerera är helt gratis och du gör det i högra kolumnen. Du kan även klicka här för att börja prenumerera.

Dagensanalys.se - 13 jul 18 kl. 10:05

Smart verktyg från Microsoft – en digital whiteboard

Microsoft har tagit fram ett riktigt coolt program för att låta teams jobba tillsammans på en digital Whiteboard. I nedan klipp kan du se hur Microsoft Whiteboard fungerar:  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.