DI > Ekonomi

Monday, 22 January, 15:20

DI - 17 dec 17 kl. 16:30

Byt spår för statsskuldenAlla bristproblem beror inte på pengar, men ibland är pengabrist det viktigaste. Krisen i ordningsmakten och sjukvården beror till exempel på att det offentliga under lång tid bedrivit rovdrift på poliser och sjuksköterskor som därför flyr sina arbetsplatser.   .
Läs mer på DI

Dela artikeln

278 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Byt, spårför , statsskulden
News55 - 15 apr 16 kl. 11:07

Stadsheradikeln till Audi om reklamflaggorna: sök tillstånd eller byt symbol!

– Jag hade ändå vägarna förbi slottsprintern så jag tänkte att jag skulle titta på det. Jag hade kameran med mig så jag tog lite bilder på miljön. Men det var sen när jag kom hem och tittade på bilderna som jag började fundera på de här flaggorna, berättar Jan-Ivar Askelin.

HBL - 19 jun 13 kl. 13:28

Finansministeriet kom med dystra siffror

Finansministeriet har skrivit ner sin tillväxtprognos.Ministeriet förutspår att helhetsproduktionen i Finland i år krymper med 0,4 procent. Under den andra halvan av året börjar ekonomin trots allt långsamt växa.

Kristianstadsbladet - 25 aug 14 kl. 06:52

Rasera inte de fördelar vi har

Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Om mindre än en månad har vi val och som det ser ut just när detta skrivs, är risken stor för ett regeringsskifte.
Oppositionen har sagt att de avser att ta bort de lägre arbetsgivaravgifter som i dag gäller för dem som inte fyllt 26 år. I dag betalar man endast 15,49 procent för ungdomar medan ordinarie avgift är 31,42 procent.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

New York-terminerna på lätt minus

Terminerna för de amerikanska börserna låg på lätt minus inför måndagens öppning när nedstängningen av statlig verksamhet fortsätter för tredje dagen. .

DI - 45 minuter sedan

Schweiz centralbankschef vill reglera kryptovalutor

Schweiz centralbankschef Thomas J. Jordan vill att kryptovalutor regleras i likhet med andra investeringsmöjligheter. Det säger han i schweizisk tv, twittrar nyhetstjänsten Live Squawk..

DI - 30 minuter sedan

Ordförande säljer i Obstecare

Peter Risberg, som är styrelseordförande för Aktietorgslistade Obstecare, har på måndagen sålt drygt 84.000 aktier i bolaget till kursen 8 kronor per aktie, innebärande en köpeskilling på närmare 0,7 miljoner kronor..

DI - 15 minuter sedan

Upprörda pensionärer blir blåsta på mer

En tusenlapp mindre i tjänstepension per månad – värre än tidigare besked. Det jäser i Pensionssverige sedan tiotusentals pensionärer, före detta kommun- och landstingsanställda, fått sina pensionsbesked i förra veckan. Nu väntar förhandlingar där facken kräver förändringar..

DI - 1 timme sedan

Palestinas Abbas ber om erkännande från EU

Erkänn oss, manar palestiniernas president Mahmud Abbas på väg in för att träffa EU:s medlemsländer i Bryssel. Intresset för att göra som Sverige är dock ytterst lamt – även om EU gärna upprepar sitt stöd för en tvåstatslösning..

DI - 1 timme sedan

Aktieägare i Tel Aviv-börsen godkänner planer på försäljning till utländsk köpare

Aktieägare som kontrollerar 71,7 procent av kapitalet i Tel Aviv-börsen, Tase, har gått med på att sälja sina innehav, skriver affärstidningen Globes..

DI - 1 timme sedan

Fondessens nya favorit

Didner & Gerges småbolagsfond och Carnegies Sverigefond har båda köpt in sig i ett av Stockholmsbörsens storbolag Aktien är en nygammal favorit för båda fondstjärnorna.  ”Välkommen tillbaka”, skriver Carnegie-förvaltaren Simon Blecher..

DI - 1 timme sedan

Ekonomichef köper i H&D Wireless

Per-Olov Östberg, som är ekonomichef för H&D Wireless som tillhandahåller Internet-of-Things-lösningar för tillverknings- och distributionsflöden, köpte i torsdags tillbaka 16.500 aktier i bolaget. Kursen i köpet var 13:04 kronor per aktie, innebärande en köpeskilling på cirka 215.

DI - 1 timme sedan

Rusta rustar upp – ska öppna fler varuhus

Lågpriskedjan Rusta planerar att i år öppna närmare 20 nya varuhus, enligt vd Göran Westerberg. Det skriver Market..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.