LV > Nyheter

Wednesday, 25 April, 20:07

LV - 16 dec 17 kl. 11:00

VIDEOEXTRA: Muntergökarna övar på HemgårdenDelad glädje är som bekant dubbel glädje. Så när Muntergökarna över, gör de det med jämna mellanrum på Hemgården – där de sprider stor glädje bland de boende med sitt besök och sin sång. Samtidigt som de själva tycker det är roligare att sjunga inför publik..
Läs mer på LV
Läs mer om:
Videoextra, Hemgården, Muntergökarna

Dela artikeln

22 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: VIDEOEXTRA, Muntergökarna, övar, Hemgården
Sydsvenskan - 22 dec 13 kl. 06:30

Var mormor förtjust över något nytt?

FRÅGA: En riksdagsledamot anser apropå att placera invandrare från Mellanöstern och Nordafrika i norra Sverige att de ”är inte spantade för gång i is och snö under starka minusgrader”. Vad menas med ordet ”spantad”?UndrandeSVAR: Spantad är en participform av verbet spanta ’förse fartyg med spant, balkar som förbinder köl och sidor i skrovet’.

Nyheter 24 - 05 jul 12 kl. 10:22

VIDEOEXTRA: Luleå-Boden på åtta minuter ? nu talar nya "Ghost rider" ut


I hastigheter upp till 300 kilometer i timmen åker nya "Ghost rider" från Luleå till Boden på åtta minuter. "Jag har alltid gjort dumma grejer". LULEÅ.

Fler nyheter från LV

LV - just nu

Ny ordförande i samhällsföreningen

Totebo & Yxereds samhällsförening har haft årsmöte och där valt Bertil Magnusson till ny ordförande. Bertil blir nu den sjätte ordföranden i föreningen sedan den bildades för 26 år sedan..

LV - 3 timmar sedan

Extra: vik fÅr en miljon av kommunen

Under ett extrainsatt möte under onsdagen beslutade kommunstyrelsen att stötta Västerviks Ishockeyklubb med en miljon kronor..

LV - 4 timmar sedan

Stöttar aldrig detta dyra prestigeprojekt

I dagarna gick regeringen ut med att man avser gå vidare med planerna med byggandet av en ny, omfattande höghastighetsjärnväg..

LV - 5 timmar sedan

Skral uppslutning på bra möte

Det senaste sammanträdet med kommunfullmäktige i Ydre var extra väl kryddat med såväl flera intressanta diskussionsfrågor på föredragningslistan, som viktiga informationer av olika slag och redovisning av kommunrevisionen - samt ordinarie ärendelista. Det blev med andra ord ett väldigt långt, men samtidigt väldigt intressant möte. Och över alltihop svävade en önskan om mer ljus på Ydre i allmänhet och Österbymo i synnerhet..

LV - 5 timmar sedan

Förslaget: Bygg förskola vid Nosshult istället

Inte alla håller med majoritetens tankar om en större, nybyggd förskola vid Skyttehagen i Vimmerby. Sverigedemokraterna lägger nu fram ett förslag som innebär två mindre förskolor i två olika områden av Vimmerby. - Vi ställer oss tveksamma till en ny förskola med 10 avdelningar i VoK-skogen, säger Anneli Jakobsson (SD)..

LV - 6 timmar sedan

"Jag ska våga!" av Feliz Horste

Varje år sedan 2005 arrangerar Vimmerby Astrid Lindgren Rotaryklubb en novelltävling för unga i Vimmerby. Årets tema var "Civilkurage och vardagsmod". "Jag ska våga!

LV - 6 timmar sedan

25:e uppsatstävlingens vinnare utsedda

Värgårdsskolans uppsatstävling startade för 1993. I går presenterades årets vinnare som blev fyra till antalet då två elever fick dela på tredje priset. Samtliga fyra pristagare var tjejer och första pristagare blev Sofia Ejlertsson i klass 9B..

LV - 6 timmar sedan

Upprörda känslor i kommunfullmäktige

Mariann Gustafsson (V) och Tomas Kronståhl (S), kommunstyrelsens ordförande, visade prov på hur en känslosam debatt kan gå till i Kommunfullmäktige i måndags kväll. Mariann ville ha svar på varför ett ordförandebeslut var så viktigt att det inte kunde vänta och och hur det kom sig att det kostade så mycket..

LV - 8 timmar sedan

Extra: knarktillslag i vimmerby - tvÅ mÄn anhÅllna

Två män sitter anhållna misstänkta för försäljning av knark i Vimmerby. Männen greps vid ett tillslag på flera adresser i centrala Vimmerby på tisdagen..

LV - 8 timmar sedan

Kvinna anmäler våldtäkt

En kvinna i 60-årsåldern från Målilla har polisanmält att hon på måndagen blev våldtagen. En man i 70-årsåldern utpekas som gärningsman..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.