DI > Ekonomi

Friday, 14 December, 22:42

DI - 16 dec 17 kl. 09:50

Handelsministern hoppas på revansch efter WTO:s fiaskoBUENOS AIRES.  Handelsavtal mellan EU och länder som Japan, Sydkorea, Brasilien och Mexiko kan bli allt viktigare för svenska exportföretag i ett läge där multinationella frihandelsuppgörelser bromsas av USA. ”Sveriges export till Sydkorea har ökat med 70 procent efter handelsavtalet med EU”, säger Sveriges EU- och handelsminister Ann Linde..
Läs mer på DI
Läs mer om:
WTO, BUENOS AIRES, EU, Japan, Mexiko, USA, Sydkorea, Sveriges EU, Ann Linde

Dela artikeln

47 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Handelsministern, hoppas, revanschefter , WTO:s, fiasko
Kristianstadsbladet - 30 sep 14 kl. 21:06

Modi hoppas på avtal Indien stoppade


Efter att ha träffat president Barack Obama i Vita huset säger Indiens premiärminister Narendra Modi att han hoppas att WTO:s världsomspännande handelsavtal, som Indien stoppade i juli, snart kan godkännas. - Jag tror att det kan vara möjligt att göra snart, säger Modi.Indien vill ha undantag för WTO-regler som säger att landets livsmedelslager är ett handelshinder.

BT - 30 sep 14 kl. 21:06

Modi hoppas på avtal Indien stoppade

Efter att ha träffat president Barack Obama i Vita huset säger Indiens premiärminister Narendra Modi att han hoppas att WTO:s världsomspännande handelsavtal, som Indien stoppade i juli, snart kan godkännas. - Jag tror att det kan vara möjligt att göra snart, säger Modi.Indien vill ha undantag för WTO-regler som säger att landets livsmedelslager är ett handelshinder.

Helsingborgs Dagblad - 30 sep 14 kl. 21:13

Modi hoppas på avtal Indien stoppade

Efter att ha träffat president Barack Obama i Vita huset säger Indiens premiärminister Narendra Modi att han hoppas att WTO:s världsomspännande handelsavtal, som Indien stoppade i juli, snart kan godkännas. — Jag tror att det kan vara möjligt att göra snart, säger Modi. Indien vill ha undantag för WTO-regler som säger att landets livsmedelslager är ett handelshinder..

UNT - 30 sep 14 kl. 21:06

Modi hoppas på avtal Indien stoppade

Sedan han träffat president Barack Obama i Vita huset i dag säger Indiens premiärminister Narendra Modi att han hoppas att WTO:s världsomspännande handelsavtal, som Indien stoppade i juli, snart kan godkännas..

SvD - 30 sep 14 kl. 21:06

Modi hoppas på avtal Indien stoppade

Efter att ha träffat president Barack Obama i Vita huset säger Indiens premiärminister Narendra Modi att han hoppas att WTO:s världsomspännande handelsavtal, som Indien stoppade i juli, snart kan godkännas..

Opinionen.se - 07 dec 13 kl. 05:52

Historiskt WTO-avtal klart i natt


Världshandelsorganisationen WTO kom i natt kom i natt överens om en världsomspännande reform om förenklade handelsprocedurer. – Historiskt, säger Sveriges handelsminister Ewa Björling på telefon från Bali om avtalet som 160 länder står bakom. – Det är en oerhört viktig framgång för WTO, för Sverige, för svenska företag och för den globala ekonomin, säger hon till TT på telefon Lördagens avtal gäller både gränsöverskridande transaktioner för varor och tjänster.

BT - 07 dec 13 kl. 05:51

Historiskt WTO-avtal klart i natt

Världshandelsorganisationen WTO kom i natt kom i natt överens om en världsomspännande reform om förenklade handelsprocedurer. - Historiskt, säger Sveriges handelsminister Ewa Björling på telefon från Bali om avtalet som 160 länder står bakom.- Det är en oerhört viktig framgång för WTO, för Sverige, för svenska företag och för den globala ekonomin, säger hon till TT på telefonLördagens avtal gäller både gränsöverskridande transaktioner för varor och tjänster.

BT - 07 dec 13 kl. 06:41

Historisk global WTO-reform klar

Världshandelsorganisationen WTO har rott en global reform om förenklade handelsprocedurer i hamn. - Historiskt, säger Sveriges handelsminister Ewa Björling till TT på telefon från Bali när avtalet var klart.- Det är en oerhört viktig framgång för WTO, för Sverige, för svenska företag och för den globala ekonomin, säger hon.

Skånskan - 18 sep 18 kl. 05:00

Re­for­mera WTO

Den in­ter­na­tio­nella han­deln präglas just nu av presi­dent Donald Trumps han­dels­krig med främst Kina men ock­så större delen av världen i öv­rigt. Trump har ock­så hotat att lämna världs­han­dels­or­ga­ni­sa­tionen, WTO.
Trump ser som sin upp­gift att upp­häva allt som fö­re­gång­a­ren Ba­rack Obama gjorde.

Regeringen - 26 maj 11 kl. 12:18

Handelsministern på OECD:s ministerrådsmöte

Den 25 - 26 maj deltar handelsminister Ewa Björling på OECD:s ministerrådsmöte i Paris. Mötet markerar att OECD fyller 50 år och USA:s utrikesminister Hillary Clinton leder mötet. I anslutning till mötet deltar Ewa Björling i en panel om innovation och diskuterar Doha-rundan med WTO:s generaldirektör Pascal Lamy.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Umeåpar vill skapa ett modehus för konst på nätet

Med kvalitetstryck och små kollektioner vill Umeåparet Kalle Hardell och Sara Hardell Flagge revolutionera konstbranschen. ”Vi vill sänka tröskeln och få fler människor att köpa och njuta av konst”, säger Kalle Hardell..

DI - 1 timme sedan

Magnolia Bostad förlorar tvist – ger resultatsmäll i fjärde kvartalet

Magnolia Bostad har förlorat en tvist i skiljedomstol och får till följd av detta en negativ resultateffekt i det fjärde kvartalet 2018..

DI - 1 timme sedan

Cohen: Trump beordrade utbetalningarna för att undvika sexskandal

USA:s president Donald Trump fattade personligen beslut om utbetalningarna till två kvinnor för att undvika en sexskandal inför valet 2016 – och kände till att detta inte var enligt reglerna. Det säger Trumps före detta advokat Michael Cohen i en intervju med ABC News..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Telejättarnas fusion kan godkännas efter Huawei-dissar

Sammanslagningen mellan T-Mobile och Sprint kan bli godkänd av den amerikanska myndigheten för nationell säkerhet redan nästa vecka. Teleoperatörernas moderbolag har blidkat myndigheten med deras löften om att sluta använda Huaweis utrustning, enligt källor till Reuters..

DI - 1 timme sedan

Hans Wallenstam: 2019 blir jobbigt för bostadsrätter

Hans Wallenstam räknar med att 2019 blir ytterligare ett jobbigt år för bostadsrätter men att efterfrågan är fortsatt stor för hyresrätter. Det säger han till Di i samband med presentationen av bolagets nya femårsplan. .

DI - 1 timme sedan

Kursfallen på Wall Street utökas på fredagskvällen

Oron över den globala tillväxten ger säljtryck på Wall Street under fredagen. Med en dryg timme kvar till stängning har kursfallen utökats kraftigt..

DI - 1 timme sedan

Migrationsverkets budgetlarm: Nedskärningar leder till miljardkostnad

Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik varnar i ett brev till riksdagen för M och KD:s nedskärningar. I stället skulle kostnaderna kunna öka med en miljard kronor..

DI - 2 timmar sedan

Bakslag för SKF – får inte säga upp en enda tysk

De tyska motgångarna fortsätter för SKF. Inte en enda av de 1.000 anställda som bolaget ville säga upp vid den olönsamma kolossen i Schweinfurt kommer att behöva lämna efter en ny uppgörelse med facket.

DI - 2 timmar sedan

Trendbrott: Finanslönerna släpar efter – och värre blir det

För första gången på flera år är löneökningstakten i den svenska finanssektorn 2018 lägre än snittet på arbetsmarknaden. Och nästa år ser gapet ut att öka ännu mer. .

DI - 2 timmar sedan

ÅF sätter press på Pöyrys ägare: "Kommer inte höja budet"

ÅF skickar på fredagskvällen ut ett klargörande där bolaget meddelar att budet på  Pöyry inte kommer att höjas. Teknikkonsulten har samtidigt ökat kontrollen över sin finska sektorkollega..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.