DI > Ekonomi

Thursday, 22 March, 06:48

DI - 16 dec 17 kl. 09:50

Handelsministern hoppas på revansch efter WTO:s fiaskoBUENOS AIRES.  Handelsavtal mellan EU och länder som Japan, Sydkorea, Brasilien och Mexiko kan bli allt viktigare för svenska exportföretag i ett läge där multinationella frihandelsuppgörelser bromsas av USA. ”Sveriges export till Sydkorea har ökat med 70 procent efter handelsavtalet med EU”, säger Sveriges EU- och handelsminister Ann Linde..
Läs mer på DI
Läs mer om:
WTO, BUENOS AIRES, EU, Japan, Mexiko, USA, Sydkorea, Sveriges EU, Ann Linde

Dela artikeln

47 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Handelsministern, hoppas, revanschefter , WTO:s, fiasko
Kristianstadsbladet - 30 sep 14 kl. 21:06

Modi hoppas på avtal Indien stoppade


Efter att ha träffat president Barack Obama i Vita huset säger Indiens premiärminister Narendra Modi att han hoppas att WTO:s världsomspännande handelsavtal, som Indien stoppade i juli, snart kan godkännas. - Jag tror att det kan vara möjligt att göra snart, säger Modi.Indien vill ha undantag för WTO-regler som säger att landets livsmedelslager är ett handelshinder.

BT - 30 sep 14 kl. 21:06

Modi hoppas på avtal Indien stoppade

Efter att ha träffat president Barack Obama i Vita huset säger Indiens premiärminister Narendra Modi att han hoppas att WTO:s världsomspännande handelsavtal, som Indien stoppade i juli, snart kan godkännas. - Jag tror att det kan vara möjligt att göra snart, säger Modi.Indien vill ha undantag för WTO-regler som säger att landets livsmedelslager är ett handelshinder.

Helsingborgs Dagblad - 30 sep 14 kl. 21:13

Modi hoppas på avtal Indien stoppade

Efter att ha träffat president Barack Obama i Vita huset säger Indiens premiärminister Narendra Modi att han hoppas att WTO:s världsomspännande handelsavtal, som Indien stoppade i juli, snart kan godkännas. — Jag tror att det kan vara möjligt att göra snart, säger Modi. Indien vill ha undantag för WTO-regler som säger att landets livsmedelslager är ett handelshinder..

UNT - 30 sep 14 kl. 21:06

Modi hoppas på avtal Indien stoppade

Sedan han träffat president Barack Obama i Vita huset i dag säger Indiens premiärminister Narendra Modi att han hoppas att WTO:s världsomspännande handelsavtal, som Indien stoppade i juli, snart kan godkännas..

SvD - 30 sep 14 kl. 21:06

Modi hoppas på avtal Indien stoppade

Efter att ha träffat president Barack Obama i Vita huset säger Indiens premiärminister Narendra Modi att han hoppas att WTO:s världsomspännande handelsavtal, som Indien stoppade i juli, snart kan godkännas..

Opinionen.se - 07 dec 13 kl. 05:52

Historiskt WTO-avtal klart i natt


Världshandelsorganisationen WTO kom i natt kom i natt överens om en världsomspännande reform om förenklade handelsprocedurer. – Historiskt, säger Sveriges handelsminister Ewa Björling på telefon från Bali om avtalet som 160 länder står bakom. – Det är en oerhört viktig framgång för WTO, för Sverige, för svenska företag och för den globala ekonomin, säger hon till TT på telefon Lördagens avtal gäller både gränsöverskridande transaktioner för varor och tjänster.

BT - 07 dec 13 kl. 05:51

Historiskt WTO-avtal klart i natt

Världshandelsorganisationen WTO kom i natt kom i natt överens om en världsomspännande reform om förenklade handelsprocedurer. - Historiskt, säger Sveriges handelsminister Ewa Björling på telefon från Bali om avtalet som 160 länder står bakom.- Det är en oerhört viktig framgång för WTO, för Sverige, för svenska företag och för den globala ekonomin, säger hon till TT på telefonLördagens avtal gäller både gränsöverskridande transaktioner för varor och tjänster.

BT - 07 dec 13 kl. 06:41

Historisk global WTO-reform klar

Världshandelsorganisationen WTO har rott en global reform om förenklade handelsprocedurer i hamn. - Historiskt, säger Sveriges handelsminister Ewa Björling till TT på telefon från Bali när avtalet var klart.- Det är en oerhört viktig framgång för WTO, för Sverige, för svenska företag och för den globala ekonomin, säger hon.

Regeringen - 26 maj 11 kl. 12:18

Handelsministern på OECD:s ministerrådsmöte

Den 25 - 26 maj deltar handelsminister Ewa Björling på OECD:s ministerrådsmöte i Paris. Mötet markerar att OECD fyller 50 år och USA:s utrikesminister Hillary Clinton leder mötet. I anslutning till mötet deltar Ewa Björling i en panel om innovation och diskuterar Doha-rundan med WTO:s generaldirektör Pascal Lamy.

DI - 08 dec 17 kl. 13:20

Protektionismen oroar handelsministern

Den tilltagande protektionismen i världen är ett orosmoment som skapar huvudbry för länder som Sverige, där exporten utgör hälften av BNP. Det säger EU- och Handelsminister Ann Linde till Di TV inför nästa veckas WTO-möte i Buenos Aires..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

USA inför tullar på 100 produkter från Kina

HONGKONG: President Donald Trump väntas på torsdagen godkänna nya tariffer mot Kina på allt från teknikprodukter till kläder..

DI - 1 timme sedan

Kinas centralbank höjer räntan

Kinas centralbank, PBOC, höjde på torsdagen räntan på den omvända sjudagarsrepan med 5 punkter till 2,55 procent. Det rapporterar Reuters..

DI - 1 timme sedan

Stor strejk mot Macrons reformplaner i Frankrike

Tusentals franska lokförare, lärare och flygledare planerar att gå ut i strejk i dag i en stor protest mot den franske presidenten Emmanuel Macrons reformplaner..

DI - 45 minuter sedan

Rituals etablerar sig i galleria Kärnan i Östersund

Under våren kommer den holländska kedjan Rituals att flytta in i galleria Kärnan på Prästgatan i centrala Östersund. Fastighetsägaren Diös utvecklar just nu lokalen för inflyttning den 31 maj och Rituals är i full gång med att rekrytera medarbetare inför öppningen..

DI - 45 minuter sedan

Tvärnit för bostadsbyggandet – bromsar svensk tillväxt

Högkonjunkturen i byggbranschen är snart förbi. Nästa år rasar bostadsbyggandet, enligt byggbranschens bedömning. "Det här slår direkt in i svensk ekonomi", säger Byggindustriernas vd Catharina Elmsäter-Svärd..

DI - 1 timme sedan

USA: Kongressledare överens om budgetpaket

Ledare för Republikanerna och Demokraterna i den amerikanska kongressen har kommit överens om ett budgetpaket omfattande 1.300 miljarder dollar vilken skulle finansiera statens verksamhet fram till och med september. Det rapporterar Reuters..

DI - 1 timme sedan

Detta händer torsdagen 22 mars

RAPPORTER FIRST NORTH - Scandidos (kl 8.30), Kopy Goldfields, Maxkompetens, Medirätt ÖVRIGA UTLÄNDSKA - Accenture (kl 11.59) STÄMMOR - Ambia Trading (extra), Beijer Alma, Castellum, Hufvudstaden, Lovisagruvan, Metso, Neurovive (extra), Novo Nordisk, Outokumpu, Sanoma, Stockmann, Swedbank, Tieto, Wifog (extra), William Demant BÖRSSTATISTIK - Fordon: uppdatering lastbilsförsäljning Västeuropa i febr från Acea EMISSIONER, BUD, BÖRSNOTERINGAR MM - Addera Care: första dag för handel utan teckningsrätt i nyemission - Gabather: första dag för handel efter sammanläggning av aktier 1:4 KAPITALMARKNADSDAG - Clavister kl 8.

DI - 1 timme sedan

Zuckerberg svarar på kritiken: "Vi behöver regleras"

NEW YORK. Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg befinner sig just nu i sin största kris. På några dagar har börsvärdet rasat med närmare 500 miljarder kronor och nu gör han allt för att släcka bränderna.

DI - 1 timme sedan

Små rörelser på Asiens ledande börser

Det var stiltje på Tokyobörsen i inledningen av handeln..

DI - 7 timmar sedan

Andreas Cervenka: Det här räcker inte, Zuckerberg

Den självförhärligande bubbla som Silicon Valleys unga internetbaroner levt i har spruckit. Facebooks kris visar att hela den nya övervakningskapitalismen är i gungning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.