DI > Ekonomi

Monday, 25 June, 08:14

DI - 16 dec 17 kl. 09:50

Handelsministern hoppas på revansch efter WTO:s fiaskoBUENOS AIRES.  Handelsavtal mellan EU och länder som Japan, Sydkorea, Brasilien och Mexiko kan bli allt viktigare för svenska exportföretag i ett läge där multinationella frihandelsuppgörelser bromsas av USA. ”Sveriges export till Sydkorea har ökat med 70 procent efter handelsavtalet med EU”, säger Sveriges EU- och handelsminister Ann Linde..
Läs mer på DI
Läs mer om:
WTO, BUENOS AIRES, EU, Japan, Mexiko, USA, Sydkorea, Sveriges EU, Ann Linde

Dela artikeln

47 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Handelsministern, hoppas, revanschefter , WTO:s, fiasko
Kristianstadsbladet - 30 sep 14 kl. 21:06

Modi hoppas på avtal Indien stoppade


Efter att ha träffat president Barack Obama i Vita huset säger Indiens premiärminister Narendra Modi att han hoppas att WTO:s världsomspännande handelsavtal, som Indien stoppade i juli, snart kan godkännas. - Jag tror att det kan vara möjligt att göra snart, säger Modi.Indien vill ha undantag för WTO-regler som säger att landets livsmedelslager är ett handelshinder.

BT - 30 sep 14 kl. 21:06

Modi hoppas på avtal Indien stoppade

Efter att ha träffat president Barack Obama i Vita huset säger Indiens premiärminister Narendra Modi att han hoppas att WTO:s världsomspännande handelsavtal, som Indien stoppade i juli, snart kan godkännas. - Jag tror att det kan vara möjligt att göra snart, säger Modi.Indien vill ha undantag för WTO-regler som säger att landets livsmedelslager är ett handelshinder.

Helsingborgs Dagblad - 30 sep 14 kl. 21:13

Modi hoppas på avtal Indien stoppade

Efter att ha träffat president Barack Obama i Vita huset säger Indiens premiärminister Narendra Modi att han hoppas att WTO:s världsomspännande handelsavtal, som Indien stoppade i juli, snart kan godkännas. — Jag tror att det kan vara möjligt att göra snart, säger Modi. Indien vill ha undantag för WTO-regler som säger att landets livsmedelslager är ett handelshinder..

UNT - 30 sep 14 kl. 21:06

Modi hoppas på avtal Indien stoppade

Sedan han träffat president Barack Obama i Vita huset i dag säger Indiens premiärminister Narendra Modi att han hoppas att WTO:s världsomspännande handelsavtal, som Indien stoppade i juli, snart kan godkännas..

SvD - 30 sep 14 kl. 21:06

Modi hoppas på avtal Indien stoppade

Efter att ha träffat president Barack Obama i Vita huset säger Indiens premiärminister Narendra Modi att han hoppas att WTO:s världsomspännande handelsavtal, som Indien stoppade i juli, snart kan godkännas..

Opinionen.se - 07 dec 13 kl. 05:52

Historiskt WTO-avtal klart i natt


Världshandelsorganisationen WTO kom i natt kom i natt överens om en världsomspännande reform om förenklade handelsprocedurer. – Historiskt, säger Sveriges handelsminister Ewa Björling på telefon från Bali om avtalet som 160 länder står bakom. – Det är en oerhört viktig framgång för WTO, för Sverige, för svenska företag och för den globala ekonomin, säger hon till TT på telefon Lördagens avtal gäller både gränsöverskridande transaktioner för varor och tjänster.

BT - 07 dec 13 kl. 05:51

Historiskt WTO-avtal klart i natt

Världshandelsorganisationen WTO kom i natt kom i natt överens om en världsomspännande reform om förenklade handelsprocedurer. - Historiskt, säger Sveriges handelsminister Ewa Björling på telefon från Bali om avtalet som 160 länder står bakom.- Det är en oerhört viktig framgång för WTO, för Sverige, för svenska företag och för den globala ekonomin, säger hon till TT på telefonLördagens avtal gäller både gränsöverskridande transaktioner för varor och tjänster.

BT - 07 dec 13 kl. 06:41

Historisk global WTO-reform klar

Världshandelsorganisationen WTO har rott en global reform om förenklade handelsprocedurer i hamn. - Historiskt, säger Sveriges handelsminister Ewa Björling till TT på telefon från Bali när avtalet var klart.- Det är en oerhört viktig framgång för WTO, för Sverige, för svenska företag och för den globala ekonomin, säger hon.

Regeringen - 26 maj 11 kl. 12:18

Handelsministern på OECD:s ministerrådsmöte

Den 25 - 26 maj deltar handelsminister Ewa Björling på OECD:s ministerrådsmöte i Paris. Mötet markerar att OECD fyller 50 år och USA:s utrikesminister Hillary Clinton leder mötet. I anslutning till mötet deltar Ewa Björling i en panel om innovation och diskuterar Doha-rundan med WTO:s generaldirektör Pascal Lamy.

DI - 08 dec 17 kl. 13:20

Protektionismen oroar handelsministern

Den tilltagande protektionismen i världen är ett orosmoment som skapar huvudbry för länder som Sverige, där exporten utgör hälften av BNP. Det säger EU- och Handelsminister Ann Linde till Di TV inför nästa veckas WTO-möte i Buenos Aires..

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Krisande klädbolaget minskar skulderna

Klädbolaget Wesc har efter den nyligen genomförda nyemissionen fullföljt den överenskommelse om förvärv av långfristiga skulder i dotterbolaget We International samt reglerat detta, vilket har lett till att bolaget har minskat de långfristiga skulderna med omkring 40 miljoner kronor. .

DI - 2 minuter sedan

Nordea höjer riktkursen för Millicom

Nordea Markets höjer riktkursen för Millicom till 740 kronor från 670 kronor. Rekommendationen köp upprepas..

DI - 15 minuter sedan

WeSC har slutfört avtal om betydande skuldsanering

Stockholm, Sverige, 25 juni 2018.

DI - 15 minuter sedan

Tesla stänger ned solcellsanläggningar

Tesla kommer att stänga ned ett dussintals solcellsanläggningar efter att ha meddelat förra veckan att man drar ned den totala personalstyrkan med 9 procent. Det rapporterar Reuters som fått ta del av interna dokument och samtidigt även hänvisar till Tesla-anställda..

DI - 15 minuter sedan

Michael Storåkers: Heja EU, leve kapitalismen!

Bomber och granater. Nordkoreas Kim Jong-Un är som tagen ur en dålig Bond-film där han med ett knapptryck hotade med att spränga hela USA, och den inte helt stabile Donald Trump, i luften..

DI - 30 minuter sedan

Norwegians vd: För tidigt att sälja bolaget

Det är ännu för tidigt att sälja Norwegian till något annat flygbolag. Det sade vd Bjørn Kjos i en intervju med NRK enligt Bloomberg First Word..

DI - 45 minuter sedan

USA: Kombinerat PMI sjönk i juni

Markits kombinerade inköpschefsindex (Composite PMI) sjönk till preliminära 56,0 i juni, jämfört med 56,6 föregående månad, rapporterar Reuters. .

DI - 45 minuter sedan

Eurområdets kombinerade inköpschefsindex steg

Ett snabbestimat över euroområdets kombinerade inköpschefsindex (Composite PMI) steg till 54,8 i juni, jämfört med 54,1 föregående månad. .

DI - 1 timme sedan

Franska industrins sammanvägda inköpschefsindex steg oväntat

Den franska industrins sammanvägda inköpschefsindex (Composite PMI) steg till 55,6 i juni jämfört med 54,2 föregående månad..

DI - 45 minuter sedan

Ökad optimism i japansk tillverkningsindustri

Inköpschefsindex för den japanska tillverkningsindustrin steg till 53,1 i juni enligt preliminär statistik, jämfört med 52,8 föregående månad. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.