DI > Ekonomi

Wednesday, 17 January, 16:09

DI - 16 dec 17 kl. 09:50

Handelsministern hoppas på revansch efter WTO:s fiaskoBUENOS AIRES.  Handelsavtal mellan EU och länder som Japan, Sydkorea, Brasilien och Mexiko kan bli allt viktigare för svenska exportföretag i ett läge där multinationella frihandelsuppgörelser bromsas av USA. ”Sveriges export till Sydkorea har ökat med 70 procent efter handelsavtalet med EU”, säger Sveriges EU- och handelsminister Ann Linde..
Läs mer på DI
Läs mer om:
WTO, BUENOS AIRES, EU, Japan, Mexiko, USA, Sydkorea, Sveriges EU, Ann Linde

Dela artikeln

47 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Handelsministern, hoppas, revanschefter , WTO:s, fiasko
Kristianstadsbladet - 30 sep 14 kl. 21:06

Modi hoppas på avtal Indien stoppade


Efter att ha träffat president Barack Obama i Vita huset säger Indiens premiärminister Narendra Modi att han hoppas att WTO:s världsomspännande handelsavtal, som Indien stoppade i juli, snart kan godkännas. - Jag tror att det kan vara möjligt att göra snart, säger Modi.Indien vill ha undantag för WTO-regler som säger att landets livsmedelslager är ett handelshinder.

BT - 30 sep 14 kl. 21:06

Modi hoppas på avtal Indien stoppade

Efter att ha träffat president Barack Obama i Vita huset säger Indiens premiärminister Narendra Modi att han hoppas att WTO:s världsomspännande handelsavtal, som Indien stoppade i juli, snart kan godkännas. - Jag tror att det kan vara möjligt att göra snart, säger Modi.Indien vill ha undantag för WTO-regler som säger att landets livsmedelslager är ett handelshinder.

Helsingborgs Dagblad - 30 sep 14 kl. 21:13

Modi hoppas på avtal Indien stoppade

Efter att ha träffat president Barack Obama i Vita huset säger Indiens premiärminister Narendra Modi att han hoppas att WTO:s världsomspännande handelsavtal, som Indien stoppade i juli, snart kan godkännas. — Jag tror att det kan vara möjligt att göra snart, säger Modi. Indien vill ha undantag för WTO-regler som säger att landets livsmedelslager är ett handelshinder..

UNT - 30 sep 14 kl. 21:06

Modi hoppas på avtal Indien stoppade

Sedan han träffat president Barack Obama i Vita huset i dag säger Indiens premiärminister Narendra Modi att han hoppas att WTO:s världsomspännande handelsavtal, som Indien stoppade i juli, snart kan godkännas..

SvD - 30 sep 14 kl. 21:06

Modi hoppas på avtal Indien stoppade

Efter att ha träffat president Barack Obama i Vita huset säger Indiens premiärminister Narendra Modi att han hoppas att WTO:s världsomspännande handelsavtal, som Indien stoppade i juli, snart kan godkännas..

Opinionen.se - 07 dec 13 kl. 05:52

Historiskt WTO-avtal klart i natt


Världshandelsorganisationen WTO kom i natt kom i natt överens om en världsomspännande reform om förenklade handelsprocedurer. – Historiskt, säger Sveriges handelsminister Ewa Björling på telefon från Bali om avtalet som 160 länder står bakom. – Det är en oerhört viktig framgång för WTO, för Sverige, för svenska företag och för den globala ekonomin, säger hon till TT på telefon Lördagens avtal gäller både gränsöverskridande transaktioner för varor och tjänster.

BT - 07 dec 13 kl. 05:51

Historiskt WTO-avtal klart i natt

Världshandelsorganisationen WTO kom i natt kom i natt överens om en världsomspännande reform om förenklade handelsprocedurer. - Historiskt, säger Sveriges handelsminister Ewa Björling på telefon från Bali om avtalet som 160 länder står bakom.- Det är en oerhört viktig framgång för WTO, för Sverige, för svenska företag och för den globala ekonomin, säger hon till TT på telefonLördagens avtal gäller både gränsöverskridande transaktioner för varor och tjänster.

BT - 07 dec 13 kl. 06:41

Historisk global WTO-reform klar

Världshandelsorganisationen WTO har rott en global reform om förenklade handelsprocedurer i hamn. - Historiskt, säger Sveriges handelsminister Ewa Björling till TT på telefon från Bali när avtalet var klart.- Det är en oerhört viktig framgång för WTO, för Sverige, för svenska företag och för den globala ekonomin, säger hon.

Regeringen - 26 maj 11 kl. 12:18

Handelsministern på OECD:s ministerrådsmöte

Den 25 - 26 maj deltar handelsminister Ewa Björling på OECD:s ministerrådsmöte i Paris. Mötet markerar att OECD fyller 50 år och USA:s utrikesminister Hillary Clinton leder mötet. I anslutning till mötet deltar Ewa Björling i en panel om innovation och diskuterar Doha-rundan med WTO:s generaldirektör Pascal Lamy.

DI - 08 dec 17 kl. 13:20

Protektionismen oroar handelsministern

Den tilltagande protektionismen i världen är ett orosmoment som skapar huvudbry för länder som Sverige, där exporten utgör hälften av BNP. Det säger EU- och Handelsminister Ann Linde till Di TV inför nästa veckas WTO-möte i Buenos Aires..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Sämre stämningsläge bland USA:s husbyggare

Stämningsläget bland amerikanska husbyggare försämrades i januari jämfört med månaden före..

DI - 5 minuter sedan

Kanada höjer styrräntan

Bank of Canada, BOC, höjer sin styrränta med 25 punkter till 1,25 procent (1,00)..

DI - 1 timme sedan

Fondprofilens aktiefynd: "Gammal vän" gör comeback

Förvaltarprofilen Simon Blecher lyfter in tidigare ratade Securitas i sin Sverigefond. Samtidigt skriver han något av ett brandtal till försvar av fondens pressade H&M-innehav.  .

DI - 1 timme sedan

Uppåt för USA:s detaljhandel

Den amerikanska detaljhandeln i jämförbara butiker steg 2,6 procent vecka 2, som avslutades den 13 januari, jämfört med motsvarande vecka ett år tidigare..

DI - 1 timme sedan

GE tar jätteorder på lok i Kazakstan

General Electrics dotterbolag GE Transportation ska leverera lok till Kazakstans statliga järnväg i affär värd 900 miljoner dollar, motsvarande drygt 7,2 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Så ska den nya Opelchefen få fart på märkets elbilar

Har man hållit ut som finanschef på ett blödande Opel i över fem år är man så klart luttrad. Kanske är det därför som nye Opel-vd:n Michael Lohscheller är så säker på att lyckas med sin plan där Opel ska blixtra till på riktigt. ”Jag vill vara den som fixade det”, säger han..

DI - 1 timme sedan

USA-börser: Väntas ta ny fart uppåt när handeln inleds

De ledande amerikanska aktieindexen pekade en halvtimme före onsdagens börsöppning mot en återgång till stigande kurser, efter en andningspaus på tisdagen..

DI - 45 minuter sedan

Volvo XC60 prisad i USA

Volvos nya XC60 fick nyligen toppbetyg av Euro NCAP för bilens goda krocksäkerhet. På bilmässan i Detroit var det dags för nästa fjäder i hatten – XC60 tog hem utmärkelsen som årets ”utility car”, i Nordamerika..

DI - 45 minuter sedan

USA:s industriproduktion steg mer än väntat

USA:s industriproduktion steg 0,9 procent i december, jämfört med månaden före. Det rapporterar Federal Reserve, enligt Reuters..

DI - 45 minuter sedan

Ford jubilerar med Bullitt i ny förpackning

Teknikmässan CES i Las Vegas är lika viktig för bilindustrin som Detroitsalongen. Men om modeordet uppkoppling byts mot hästkrafter är det fortfarande motorstaden som gäller. Det är här som Ford presenterar jubileumsversionen av Mustang, Bullitt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.