Dagens PS > Ekonomi

Thursday, 17 January, 03:55

Dagens PS - 16 dec 17 kl. 09:05

Sålde sin raritet – nu stäms han av biljättenDet här tilltaget föll inte i god jord hos Ford. Wrestlingstjärnan John Cena hade inte ägt sin Ford GT i en månad ens när han sålde dyrgripen och gjorde ett snabbt klipp på 75.000 dollar, motsvarande omkring 629.000 kronor, berättar Teknikens Värld med hänvisning till CBS News. Det faktum att han inte hade den exklusiva sportbilen – som beskrivs som den amerikanska biltillverkarens ”Fords juvel” – längre gör att Ford nu stämmer Cena för kontraktsbrott.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Ford, John Cena, Ford GT, Teknikens Värld, CBS News, Fords, Cena, GT, Sålde, Dagensps

Dela artikeln

3 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Såldesin , raritetnu , stämshan av , biljätten
Sydöstran - 08 feb 17 kl. 15:02

Volvo sålde rekordmånga bilar

Volvo Cars gick med 11 miljoner i vinst förra året. Samtidigt slog biljätten nytt försäljningsrekord..

Opinionen.se - 28 jan 13 kl. 06:45

Toyota störst igen

Toyota har återtagit positionen som världsledande. Förra året sålde Toyota 9,75 miljoner bilar i världen, meddelade den japanska biljätten på måndagen. Det är rekord och en ökning med 22,6 procent jämfört med året innan, då produktionen drabbades av effekterna av jordbävningen och tsunamin.

PrivataAffärer - 04 apr 17 kl. 11:51

Tesla nu värt mer än Ford

Börsvärdet för elbilstillverkaren Tesla har gått förbi börsvärdet för den klassiska biljätten Ford, trots att Tesla i fjol bara sålde 76.000 bilar medan Ford sålde 6,6 miljoner bilar....

DN - 04 apr 17 kl. 12:30

Tesla kör om Ford på börsen

Börsvärdet för elbilstillverkaren Tesla har gått förbi börsvärdet för den klassiska biljätten Ford, trots att Tesla i fjol bara sålde 76.000 bilar medan Ford sålde 6,6 miljoner bilar..

Affärsvärlden - 04 apr 17 kl. 11:52

Tesla förbi Ford i börsvärde

Börsvärdet för elbilstillverkaren Tesla har gått förbi börsvärdet för den klassiska biljätten Ford, trots att Tesla i fjol bara sålde 76.000 bilar medan Ford sålde 6,6 miljoner bilar..

Dagens PS - 04 sep 17 kl. 09:51

Volvo Cars växlade upp i augusti

Så mycket ökade biljätten försäljningen. Geely-ägda Volvo Cars ökade sin försäljning på årsbasis med 15,5 procent i augusti, enligt ett pressmeddelande. Ackumulerat för perioden januari till augusti har Volvo Cars sålt 359 798 bilar.

Expressen - 02 jun 17 kl. 08:46

Volvo går starkt – tror på ett rekordår

Det fortsätter att rulla på för Volvo.I maj sålde Volvo cars 47 247 bilar runtom i världen – en ökning med 12,2 procent jämfört med samma månad i fjol.Och biljätten går även starkt på svensk hemmaplan..

Dagens PS - 17 aug 17 kl. 14:28

Volvo Cars storsatsar i Sydkorea

Så mycket investerar biljätten i landet. Volvo Car Korea ska investera 100 miljarder won, cirka 700 miljoner kronor, för att utöka sitt återförsäljarnätverk och stärka kundservicen i Sydkorea. Det är den största investeringen sedan biltillverkaren gick in på den sydkoreanska marknaden 1997, skriver Korea Herald.

DI - 01 sep 17 kl. 15:42

General Motors slår förväntningarna

Amerikanska biljätten General Motors sålde mer bilar än väntat i USA under augusti. .

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 timmar sedan

Systembolaget stämmer konkurrent

Statliga Systembolaget kommer att stämma Winefinder i Patent- och markndsdomstolen om det inte upphör med sin marknadsföring och försäljning av vin till svenska konsumenter. Winefinder har meddelats detta i ett varningsbrev från Systembolaget, enligt ett pressmeddelande. Winefinder anklagas för att bedriva försäljning och en aggressiv marknadsföring med bland annat värvningspremier, vilket är olagligt.

Dagens PS - 14 timmar sedan

Klart: Här är Årets fondbolag

Under Årets Fonder 2018 som anordnas av Fondab var det ett stort fokus på hållbarhetsfrågan. OPM Global Quality Companies tog hem två priser i form av årets globalfond samt årets fond, medan Swedbank Robur utsågs till årets fondbolag. Fondab-vd:n Mikael står bakom hemsidan Fondmarknaden inledde eventet med att berätta att man lanserar hållbarhetsmärkning på deras hemsida Fondmarknaden.

Dagens PS - 16 timmar sedan

Därför tvingades Apple vinstvarna

Apple ersatte elva miljoner batterier i Iphones under sitt ersättningsprogram förra året. Det var tio gånger mer än förväntade en till två miljoner batterier enligt bloggaren John Gruber som har bra insyn i företaget, skriver CNBC. Apple hade ersättningsprogrammet på plats under hela 2018.

Dagens PS - 17 timmar sedan

Sjöstedt: Vi släpper fram Löfven

Vänsterledaren meddelar nu att partiet banar väg för S-ledaren som statsminister.  Jonas Sjöstedt håller presskonferens och hans besked är att V ger Stefan Löfven grönt ljus som statsminister. Tidigare i veckan sade Sjöstedt att Löfven inte skulle få okej från V då den uppgörelse som S och MP träffat med C och L innebar att Vänsterpartiet skulle ställas utan inflytande politiskt.

Dagens PS - 18 timmar sedan

125 förlorar jobbet på Swedavia

Statliga flygplatsoperatören Swedavia varslar 125 anställda om uppsägning. Det är resultatet av ett pågående förändrings- och effektivitetsprogram. ”Vi skapar nu förutsättningar för att förbli konkurrenskraftiga och kunna utveckla vår verksamhet långsiktigt.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Bank avstår vd-byte – blir för dyrt

Den spanska storbanken Banco Santander har lagt ned planerna på att låta Andrea Orcel tillträda som ny vd, skriver New York Post. Beslutet är fattat mot bakgrund av att kostnaden är för hög för Orcel som i dagsläget fortfarande är anställd på UBS. Santander hade varit tvungna att betala för tidigare intjänade kompensationer och andra förmåner.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Toppchef på Ericsson hoppar av

Telekomjätten Ericssons kommunikationschef Helena Norrman lämnar för att söka nya möjligheter utanför bolaget. Helena har varit medlem av Ericssons koncernledning sedan 2010 och lämnar senast den 30 juni i år, enligt ett pressmeddelande. ”Helena har varit viktig i arbetet med att omformulera och modernisera Ericssons globala marknadsförings- och kommunikationsstrategi och organisation.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Jacob Wallenbergs hårda Sverige-dom

Den mäktige miljardären och Investors ordförande skräder inte orden om landets företagsklimat. ”Sverige är uselt för entreprenörskap”, anser Jacob Wallenberg och konstaterar att exempelvis Spotify valde att flytta utomlands ”för att vi inte hade förmågan att skapa personaloptioner för dem, eller erbjuda bostäder till utländsk arbetskraft”. Jacob Wallenberg tar bladet från munnen på Di:s konferens Världen 2019, framgår det i tidningen (obs, inloggning krävs).

Dagens PS - 18 timmar sedan

JUST NU: storbolag rivstartar på börsen

Aktien sticker i väg upp med 3 procent direkt i morgonhandeln på Stockholmsbörsen. Det är Boliden som får en smakstart i den inledande börshandeln i Stockholm. Aktien har fått en höjd rekommendation av Deutsche Bank, rapporterar Di-tv:s Börsmorgon.

Dagens PS - 19 timmar sedan

Miljardsmäll för Nordea i Ryssland

Storbanken tvingas göra nedskrivning på 1,4 miljarder kronor, enligt pressmeddelande. Det är för Rysslandsverksamheten som Nordea nu gör en goodwillnedskrivning på 141 miljoner euro (1,4 miljarder kronor), och nedskrivningen görs för fjärde kvartalet 2018, framgår det. ”Nordea har, som ett led i en medveten minskning av risken i banken, minskat sin utlåning i Ryssland med mer än 60 procent sedan 2014, inklusive en avyttring av privatlåneportföljen”, skriver Nordea.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.