Blekinge Läns tidning > Nyheter

Wednesday, 17 January, 23:02

Liknande nyheter

Taggar: Parlamentetutan , politikerär som en , skärgårdutan , gäster
YLE - 27 mar 17 kl. 12:21

Forskare: Snygga politiker kan få mer röster

Högerpolitiker anses vara mer attraktiva än kollegerna på vänsterkanten. Professor Jan-Erik Lönnqvist önskar att väljare ska syna kandidaterna djupare. Enligt forskning kring valbeteende i Finland, USA, Australien och inom EU anser väljare att konservativa högerpolitiker är snyggare än liberala vänsterpolitiker.

Sydsvenskan - 15 jun 16 kl. 00:47

Malmös politiker kör över hyresgäster – 200 boende får inte köpa sina lägenheter

I över ett år har bostadsjätten bearbetat Malmös politiker. Nu får Akelius lön för mödan..

EU-Parlamentet - 22 okt 14 kl. 12:35

Pressmeddelande - Parlamentet röstar ja till nya EU-kommissionen

Plenarsammanträde : 423 ja-röster, 209 nej-röster och 67 nedlagda röster. På onsdagen röstade Europaparlamentet ja till 27 nya kommissionärer, som strax innan presenterade sitt handlingsprogram för de kommande fem åren. Nu måste den nya kommissionen formellt bekräftas av EU-ländernas stats- och regeringschefer för att kunna börja den första november.

BT - 27 sep 12 kl. 00:30

När politiker öppnar famnen

I Tranemo ska ungdomarna kunna luncha med politiker i skolmatsalen. Stadsdel Väster planerar att fyra gånger per år bjuda in invånarna till fika med politikerna. Och i morgon, när höstmarknaden i Borås börjar, står det politiker i ett av stånden på Stora torget, redo att möta medborgares synpunkter och frågor.

EU-Parlamentet - 15 jul 14 kl. 14:05

Pressmeddelande - Parlamentet väljer Jean-Claude Juncker till EU-kommissionens ordförande

Plenarsammanträde : Med 422 ja-röster valde Europaparlamentet, i en sluten omröstning, Jean-Claude Juncker till EU-kommissionens nästa ordförande. Hans mandattid på fem år börjar den första november 2014. För att väljas krävdes minst 376 röster

Källa : © Europeiska unionen, 2014 - EP.

EU-Parlamentet - 04 okt 16 kl. 16:17

Artikel - Bilder från när parlamentet gav klartecken till det historiska klimatavtalet

Plenarsammanträde : Gäster på hög nivå, högtidliga tal och varma applåder. Allt detta var ingredienser i ceremonin på tisdagseftermiddagen när parlamentet gav sin historiska röst och sin signatur, vilket bereder vägen för att klimatavtalet som nåddes i Paris ska kunna träda ikraft. För att ta reda på hur det gick till, se vårt bildspel.

EU-Parlamentet - 08 feb 17 kl. 13:24

Artikel - Robotar tar över parlamentet

Allmän information : Ovanliga gäster besöker när Europaparlamentet den 7-8 mars arrangerar ett presseminarium om att upprätta regler och lagar för robotar. Kammaren ska rösta om betänkandet nästa vecka, och vid seminariet tog föredragande Mady Delvaux (S&D, Luxemburg) tillfället i akt och besvarade frågor från Europaparlamentets följare på Facebook.

Källa : © Europeiska unionen, 2017 - EP.

BT - 16 maj 14 kl. 15:21

Fler röster behövs i EU

Söndagen den 25 maj finns det starka skäl för dig att påverka vad som händer i EU-parlamentet. Parlamentet har fått betydligt större makt gentemot Ministerrådet och Kommissionen genom Lissabonfördraget 2009. Enligt en rapport från Sveriges kommuner och landsting så påverkas cirka 60 procent av ärendena på ett svenskt kommunfullmäktige av beslut som redan tagits inom EU.

Kristianstadsbladet - 07 feb 13 kl. 16:39

Banta bort politiker - de gör ingen nytta

Kb anser: Många ledamöter i Skånes högsta beslutande organ är passiva. Det är att elda för kråkorna.
Att få de gemensamma resurserna att räcka så långt som möjligt är en av politikens svåraste uppdrag.

YLE - 22 maj 14 kl. 05:00

SFP kan behålla sin plats i EU-parlamentet

Samlingspartiet, Sannfinländarna och Vänsterförbundet blir vinnarna i EU-valet. Det visar en färsk gallup som Taloustutkimus har gjort för Yle. Enligt Taloustutkimus estimat blir Samlingspartiet klart största parti och får ett tilläggsmandat, alltså fyra platser i parlamentet.

YLE - 19 nov 14 kl. 07:04

Politiker ovanliga gäster i skolan - kyrkan dominerar

Religiösa gäster i skolorna är vanliga, medan politiska inte är det. Så kan resultatet i Yle Huvudstadsregionens enkät sammanfattas. Enkäten besvarades av 18 grundskolor i Esbo, Grankulla, Helsingfors, Kyrkslätt och Vanda.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Polis mötte körkortslös man vid ratten

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Skottlossning vid misstänkt bil

Skott har avlossats i Norsborg söder om Stockholm. Polisen larmades till platsen vid 18-tiden efter att vittnen hört höga smällar.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Sture Johannesson död

Den grafiske bildkonstnären Sture Johannesson har gått bort i 82 års ålder. "Vår älskade Sture Johannesson har ikväll somnat in lugnt och stilla i Skanör", skriver de närmast anhöriga på hans Facebooksida rapporterar Sydsvenskan.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Palestinsk tonåring kvar i häktet

En israelisk militärdomstol har beslutat att den 16-åriga palestinskan Ahed Tamimi ska hållas kvar i häkte fram till rättegången. Hon greps efter att ha slagit två israeliska soldater i sin hemby på Västbanken. Händelsen filmades och har fått stor spridning i sociala medier.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Musikaliskt jubileumsår för Musikskolan

När Musikskolan i år firar 50 år gör de det så att det hörs. Under året kommer musikeleverna att bjuda på flera spelningar över hela kommunen..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Familjeföretag har fått ny ägare

Familjeföretaget Ottosson Truck i Norje har fått nya ägare. Företaget har köpts upp av Vara Maskinimport AB, men ska enligt ett pressmeddelande fortsätta att drivas som tidigare..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Cas avgör ryssarnas överklagan

I nästa vecka ska Idrottens skiljedomstol Cas förhöra 39 ryska idrottare som misstänks för dopning under OS i Sotji för fyra år sedan. Ryssarna, bland dem skidstjärnan Alexander Legkov, har stängts av från OS-deltagande på livstid av Internationella olympiska kommittén.(TT).

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Glada miner på Wall Street

USA-börserna stängde uppåt på onsdagen bland annat efter uppgångar inom tekniksektorn. Bland vinnarna fanns datorjätten IBM som steg 3,1 procent sedan Barclays bank uppgraderat aktien. Även Microsoft hade en bra dag, upp 2,0 procent.

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Trumpboken "Fire and fury" blir tv-serie

Michael Wolffs bästsäljande Trumpbok "Fire and fury" ska bli tv-serie. Det är produktionsbolaget Endeavor Content som har köpt tv- och filmrättigheterna till den kontroversiella boken, rapporterar The Hollywood Reporter.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Asylprocess kan vara värsta traumat

En lång asylprocess kan vara värre för asylsökandes mentala hälsa än trauman de flyr från. Det visar en rapport från Läkare utan gränser, rapporterar DN. Väntan och ovisshet leder ofta till depression, ångest och posttraumatiska stressyndrom, enligt rapporten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.