Blekinge Läns tidning > Nyheter

Thursday, 22 March, 13:10

Liknande nyheter

Taggar: Parlamentetutan , politikerär som en , skärgårdutan , gäster
YLE - 27 mar 17 kl. 12:21

Forskare: Snygga politiker kan få mer röster

Högerpolitiker anses vara mer attraktiva än kollegerna på vänsterkanten. Professor Jan-Erik Lönnqvist önskar att väljare ska syna kandidaterna djupare. Enligt forskning kring valbeteende i Finland, USA, Australien och inom EU anser väljare att konservativa högerpolitiker är snyggare än liberala vänsterpolitiker.

Sydsvenskan - 15 jun 16 kl. 00:47

Malmös politiker kör över hyresgäster – 200 boende får inte köpa sina lägenheter

I över ett år har bostadsjätten bearbetat Malmös politiker. Nu får Akelius lön för mödan..

Dagens Media - 19 feb 18 kl. 07:30

”Politiker riskerar att missa röster”

PREMIUM. Efter Trumps valkampanj inser många politiker nu vikten av att synas på sociala medier. "Den stora kraften i sociala medier ligger i att de för samman folk med folk", säger valstrategen Alan Rosenblatt..

EU-Parlamentet - 22 okt 14 kl. 12:35

Pressmeddelande - Parlamentet röstar ja till nya EU-kommissionen

Plenarsammanträde : 423 ja-röster, 209 nej-röster och 67 nedlagda röster. På onsdagen röstade Europaparlamentet ja till 27 nya kommissionärer, som strax innan presenterade sitt handlingsprogram för de kommande fem åren. Nu måste den nya kommissionen formellt bekräftas av EU-ländernas stats- och regeringschefer för att kunna börja den första november.

BT - 27 sep 12 kl. 00:30

När politiker öppnar famnen

I Tranemo ska ungdomarna kunna luncha med politiker i skolmatsalen. Stadsdel Väster planerar att fyra gånger per år bjuda in invånarna till fika med politikerna. Och i morgon, när höstmarknaden i Borås börjar, står det politiker i ett av stånden på Stora torget, redo att möta medborgares synpunkter och frågor.

EU-Parlamentet - 15 jul 14 kl. 14:05

Pressmeddelande - Parlamentet väljer Jean-Claude Juncker till EU-kommissionens ordförande

Plenarsammanträde : Med 422 ja-röster valde Europaparlamentet, i en sluten omröstning, Jean-Claude Juncker till EU-kommissionens nästa ordförande. Hans mandattid på fem år börjar den första november 2014. För att väljas krävdes minst 376 röster

Källa : © Europeiska unionen, 2014 - EP.

EU-Parlamentet - 04 okt 16 kl. 16:17

Artikel - Bilder från när parlamentet gav klartecken till det historiska klimatavtalet

Plenarsammanträde : Gäster på hög nivå, högtidliga tal och varma applåder. Allt detta var ingredienser i ceremonin på tisdagseftermiddagen när parlamentet gav sin historiska röst och sin signatur, vilket bereder vägen för att klimatavtalet som nåddes i Paris ska kunna träda ikraft. För att ta reda på hur det gick till, se vårt bildspel.

EU-Parlamentet - 08 feb 17 kl. 13:24

Artikel - Robotar tar över parlamentet

Allmän information : Ovanliga gäster besöker när Europaparlamentet den 7-8 mars arrangerar ett presseminarium om att upprätta regler och lagar för robotar. Kammaren ska rösta om betänkandet nästa vecka, och vid seminariet tog föredragande Mady Delvaux (S&D, Luxemburg) tillfället i akt och besvarade frågor från Europaparlamentets följare på Facebook.

Källa : © Europeiska unionen, 2017 - EP.

BT - 16 maj 14 kl. 15:21

Fler röster behövs i EU

Söndagen den 25 maj finns det starka skäl för dig att påverka vad som händer i EU-parlamentet. Parlamentet har fått betydligt större makt gentemot Ministerrådet och Kommissionen genom Lissabonfördraget 2009. Enligt en rapport från Sveriges kommuner och landsting så påverkas cirka 60 procent av ärendena på ett svenskt kommunfullmäktige av beslut som redan tagits inom EU.

Kristianstadsbladet - 07 feb 13 kl. 16:39

Banta bort politiker - de gör ingen nytta

Kb anser: Många ledamöter i Skånes högsta beslutande organ är passiva. Det är att elda för kråkorna.
Att få de gemensamma resurserna att räcka så långt som möjligt är en av politikens svåraste uppdrag.

YLE - 22 maj 14 kl. 05:00

SFP kan behålla sin plats i EU-parlamentet

Samlingspartiet, Sannfinländarna och Vänsterförbundet blir vinnarna i EU-valet. Det visar en färsk gallup som Taloustutkimus har gjort för Yle. Enligt Taloustutkimus estimat blir Samlingspartiet klart största parti och får ett tilläggsmandat, alltså fyra platser i parlamentet.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Printz: ”Jag har mamma att tacka för mycket”

Hans pappa gick bort när David Printz bara var 15 år gammal. Därför blev mamma tidigt den som David och hans två syskon fick luta sig mot i tuffa tider. – Mamma har gått igenom mycket, men hon har alltid ställt upp för oss barn..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Nedstängningshot i USA trots budgetuppgörelse

Viss stärkning av gränserna och insatser för bakgrundskontroller vid vapenköp - men ingen hjälp till USA:s unga papperslösa. Kongressens politiker är i princip överens om en statsbudget som ska löpa till slutet av september.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Nytt bakslag för båttvätten

Marinkompaniet vände sig till domstol för att få rätt att bygga båttvätt i Vägga. Men förgäves..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Minst 19 civila dödade i Ghouta

Minst 19 civila har dödats i nya luftangrepp mot de rebellhållna delarna av östa Ghouta, uppger oppositionella Syriska människorättsobservatoriet. Samtidigt verkar den syriska regimen ha kommit ännu ett steg närmare seger över rebellerna i östra Ghouta sedan civila börjat lämna en av de belägrade städerna.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Kyrkan utrymd efter bombhot

I två telefonsamtal framfördes bombhot mot Fredrikskyrkan. Strax innan klockan 12 utrymdes byggnaden..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Britax Römer återkallar bilbarnstol

Företaget Britax Römer återkallar bilbarnstolen Dualfix, enligt ett pressmeddelande. Stolar som eventuellt berörs av återkallelsen har sålts under tidsperioden den 3 november 2017 - den 22 mars 2018. Orsaken till återkallandet är en felaktig komponent som påverkar säkerheten.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Trump väntas slå till med Kina-tullar

USA:s president Donald Trump väntas i eftermiddag skriva på ett nytt tullbeslut, riktat mot Kinas teknik- och textilsektor. Det kan även bli nya restriktioner för kinesiska investeringar i USA. Trump skriver på det nya tullbeslutet vid 17.

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Ericsson spänd men glad inför F1-cirkusen

Cirkus formel 1 är här igen. Marcus Ericsson har pressen på sig att nå resultat efter flera svaga säsonger. - Det klart att jag är spänd att dra i gång säsongen men framför allt ska det bli väldigt, väldigt roligt, säger han.

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Ny skiva från Panic at the Disco

Las Vegas-bandet Panic at the Disco är på gång med sitt sjätte album, skriver Contactmusic. Skivan har fått titeln "Pray for the wicked" och släpps den 22 juni. Därefter ger sig bandet ut på turné, men det är inte känt om Sverige och Europa finns bland turnédatumen.

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Förtroendet för polisen på väg uppåt

Svenskarnas förtroende för polisen är på väg uppåt igen. - Vi såg det redan i samband med terrordådet i Stockholm förra året och den trenden håller i sig, säger statsvetarprofessor Henrik Ekengren Oscarsson.(TT).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.