Blekinge Läns tidning > Nyheter

Wednesday, 19 December, 02:04

Blekinge Läns tidning - 16 dec 17 kl. 05:00

Parlamentet utan politiker är som en skärgård utan gästerDen som lunchar i EU-parlamentets byggnad i Strasbourg lär nog bli förvånad..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
EU, Strasbourg

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Parlamentetutan , politikerär som en , skärgårdutan , gäster
SVT - 06 jun 18 kl. 18:28

Parlamentet i Irak: 11 miljoner röster ska räknas om

Alla röster från det irakiska parlamentsvalet ska räknas om, har parlamentet beslutat. Omräkningen av rösterna – nästan elva miljoner röster i hela landet – ska enligt beslutet göras för hand..

Expressen - 15 maj 18 kl. 15:55

Forskning: Snyggare politiker får fler röster

Utseendet spelar faktiskt roll, enligt forskningen. När svenska folket går till val i höst kommer snygga politiker få fler röster, enligt forskning om utseendets betydelse."Attans.

YLE - 27 mar 17 kl. 12:21

Forskare: Snygga politiker kan få mer röster

Högerpolitiker anses vara mer attraktiva än kollegerna på vänsterkanten. Professor Jan-Erik Lönnqvist önskar att väljare ska syna kandidaterna djupare. Enligt forskning kring valbeteende i Finland, USA, Australien och inom EU anser väljare att konservativa högerpolitiker är snyggare än liberala vänsterpolitiker.

Sydsvenskan - 15 jun 16 kl. 00:47

Malmös politiker kör över hyresgäster – 200 boende får inte köpa sina lägenheter

I över ett år har bostadsjätten bearbetat Malmös politiker. Nu får Akelius lön för mödan..

Dagens Media - 19 feb 18 kl. 07:30

”Politiker riskerar att missa röster”

PREMIUM. Efter Trumps valkampanj inser många politiker nu vikten av att synas på sociala medier. "Den stora kraften i sociala medier ligger i att de för samman folk med folk", säger valstrategen Alan Rosenblatt..

Världen Idag - 07 sep 18 kl. 13:32

MP-politiker erbjöd M röster för bygglov till moské

Miljöpartiets gruppledare i Botkyrka kommun får lämna sina uppdrag. Detta efter uppgifter i SVT:s Uppdrag granskning om att han bjudit in Moderaterna till ett möte i en moské, där M ska ha erbjudits röster från medlemmar i församlingen i utbyte mot bygglov för en ny moské. – Ett helt förkastligt agerande och vi tar fullständigt avstånd från det här, säger MP:s partisekreterare Amanda Lind till TT.

EU-Parlamentet - 22 okt 14 kl. 12:35

Pressmeddelande - Parlamentet röstar ja till nya EU-kommissionen

Plenarsammanträde : 423 ja-röster, 209 nej-röster och 67 nedlagda röster. På onsdagen röstade Europaparlamentet ja till 27 nya kommissionärer, som strax innan presenterade sitt handlingsprogram för de kommande fem åren. Nu måste den nya kommissionen formellt bekräftas av EU-ländernas stats- och regeringschefer för att kunna börja den första november.

BT - 27 sep 12 kl. 00:30

När politiker öppnar famnen

I Tranemo ska ungdomarna kunna luncha med politiker i skolmatsalen. Stadsdel Väster planerar att fyra gånger per år bjuda in invånarna till fika med politikerna. Och i morgon, när höstmarknaden i Borås börjar, står det politiker i ett av stånden på Stora torget, redo att möta medborgares synpunkter och frågor.

EU-Parlamentet - 15 jul 14 kl. 14:05

Pressmeddelande - Parlamentet väljer Jean-Claude Juncker till EU-kommissionens ordförande

Plenarsammanträde : Med 422 ja-röster valde Europaparlamentet, i en sluten omröstning, Jean-Claude Juncker till EU-kommissionens nästa ordförande. Hans mandattid på fem år börjar den första november 2014. För att väljas krävdes minst 376 röster

Källa : © Europeiska unionen, 2014 - EP.

EU-Parlamentet - 04 okt 16 kl. 16:17

Artikel - Bilder från när parlamentet gav klartecken till det historiska klimatavtalet

Plenarsammanträde : Gäster på hög nivå, högtidliga tal och varma applåder. Allt detta var ingredienser i ceremonin på tisdagseftermiddagen när parlamentet gav sin historiska röst och sin signatur, vilket bereder vägen för att klimatavtalet som nåddes i Paris ska kunna träda ikraft. För att ta reda på hur det gick till, se vårt bildspel.

EU-Parlamentet - 08 feb 17 kl. 13:24

Artikel - Robotar tar över parlamentet

Allmän information : Ovanliga gäster besöker när Europaparlamentet den 7-8 mars arrangerar ett presseminarium om att upprätta regler och lagar för robotar. Kammaren ska rösta om betänkandet nästa vecka, och vid seminariet tog föredragande Mady Delvaux (S&D, Luxemburg) tillfället i akt och besvarade frågor från Europaparlamentets följare på Facebook.

Källa : © Europeiska unionen, 2017 - EP.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

NWT-koncernen köper Lidköpingstidning

Tidningskoncernen NWT Gruppen, där bland annat Nya Wermlands-Tidningen ingår, köper Nya Lidköpings-Tidningen. - När vi tittar framåt ser vi att det kommer att bli allt svårare på alla områden att vara en ensam tidning i den nya medievärlden.(TT).

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Trump letar efter pengar till mur

Vita huset utreder alternativ finansiering av det kontroversiella murbygget vid gränsen USA-Mexiko. Tidigare har president Donald Trump krävt att kongressen godkänner en budgetpost på motsvarande 45 miljarder kronor för murbygget.(TT).

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

En polis död i Malmökrock

En av poliserna som färdades i den polisbil som voltade i Malmö under tisdagskvällen har avlidit av sina skador, uppger polisen på sin hemsida. "Jag har med stor sorg mottagit beskedet om att vår kollega avlidit i tjänsten. Jag vet att detta var en mycket uppskattad medarbetare och vän.

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

En polis död i Malmöolycka

En av poliserna som färdades i den polisbil som voltade i Malmö under tisdagskvällen har avlidit av sina skador, uppger polisen på sin hemsida. .

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Jultomte avled vid rysk dagisfest

En 67-årig man utklädd till Ded Moroz (fader Frost), den ryska motsvarigheten till jultomten, avled i samband med ett julfirande på en förskola i Sibirien, skriver The Moscow Times. - Mannen blev sjuk på förskolan och han fördes med ambulans till sjukhus, säger sjukvårdspersonal till sibdepo. ru .

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Göteborgs minsta staty förstörd

Den var inte särskilt stor och inte heller särskilt gammal. Nu är den lilla regnbågsstatyn i Göteborg, som invigdes som stadens minsta staty på luciadagen, dessutom förstörd, rapporterar Göteborgs-Posten.(TT).

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Över 50 poliser gripna i Brasilien

53 poliser, som alla patrullerar samma område i São Paulo i Brasilien, greps på tisdagen. Statliga åklagare anklagar dem för att ha tagit emot mutor från ett kriminellt gäng i utbyte mot att det fick sköta sin narkotikaförsäljning i fred.(TT).

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

City illa ute i ligacupen - vidare på straffar

Det krävdes straffar för att Manchester City skulle boka sin semifinalplats i den engelska ligacupen.(TT).

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Hon vann "Hela Sverige bakar"

Det blev Linn Utbult, 37, från Göteborg som gick segrande ur den sista bakelsestriden i "Hela Sverige bakar". I finalavsnittet tävlade hon mot Anna-Karin Eriksson och Sara Bley. De tävlande fick först i uppdrag att göra en så kallad illusionstårta, ett bakverk som ser ut som något helt annat.

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Kidnappad fartygsbesättning frigiven

De elva personer, varav åtta polacker, som kidnappades av pirater utanför Nigerias kust i slutet av oktober har frigivits, meddelar Polens utrikesdepartement.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.