Blekinge Läns tidning > Nyheter

Sunday, 23 September, 10:07

Liknande nyheter

Taggar: Parlamentetutan , politikerär som en , skärgårdutan , gäster
SVT - 06 jun 18 kl. 18:28

Parlamentet i Irak: 11 miljoner röster ska räknas om

Alla röster från det irakiska parlamentsvalet ska räknas om, har parlamentet beslutat. Omräkningen av rösterna – nästan elva miljoner röster i hela landet – ska enligt beslutet göras för hand..

YLE - 27 mar 17 kl. 12:21

Forskare: Snygga politiker kan få mer röster

Högerpolitiker anses vara mer attraktiva än kollegerna på vänsterkanten. Professor Jan-Erik Lönnqvist önskar att väljare ska syna kandidaterna djupare. Enligt forskning kring valbeteende i Finland, USA, Australien och inom EU anser väljare att konservativa högerpolitiker är snyggare än liberala vänsterpolitiker.

Expressen - 15 maj 18 kl. 15:55

Forskning: Snyggare politiker får fler röster

Utseendet spelar faktiskt roll, enligt forskningen. När svenska folket går till val i höst kommer snygga politiker få fler röster, enligt forskning om utseendets betydelse."Attans.

Sydsvenskan - 15 jun 16 kl. 00:47

Malmös politiker kör över hyresgäster – 200 boende får inte köpa sina lägenheter

I över ett år har bostadsjätten bearbetat Malmös politiker. Nu får Akelius lön för mödan..

Dagens Media - 19 feb 18 kl. 07:30

”Politiker riskerar att missa röster”

PREMIUM. Efter Trumps valkampanj inser många politiker nu vikten av att synas på sociala medier. "Den stora kraften i sociala medier ligger i att de för samman folk med folk", säger valstrategen Alan Rosenblatt..

Världen Idag - 07 sep 18 kl. 13:32

MP-politiker erbjöd M röster för bygglov till moské

Miljöpartiets gruppledare i Botkyrka kommun får lämna sina uppdrag. Detta efter uppgifter i SVT:s Uppdrag granskning om att han bjudit in Moderaterna till ett möte i en moské, där M ska ha erbjudits röster från medlemmar i församlingen i utbyte mot bygglov för en ny moské. – Ett helt förkastligt agerande och vi tar fullständigt avstånd från det här, säger MP:s partisekreterare Amanda Lind till TT.

EU-Parlamentet - 22 okt 14 kl. 12:35

Pressmeddelande - Parlamentet röstar ja till nya EU-kommissionen

Plenarsammanträde : 423 ja-röster, 209 nej-röster och 67 nedlagda röster. På onsdagen röstade Europaparlamentet ja till 27 nya kommissionärer, som strax innan presenterade sitt handlingsprogram för de kommande fem åren. Nu måste den nya kommissionen formellt bekräftas av EU-ländernas stats- och regeringschefer för att kunna börja den första november.

BT - 27 sep 12 kl. 00:30

När politiker öppnar famnen

I Tranemo ska ungdomarna kunna luncha med politiker i skolmatsalen. Stadsdel Väster planerar att fyra gånger per år bjuda in invånarna till fika med politikerna. Och i morgon, när höstmarknaden i Borås börjar, står det politiker i ett av stånden på Stora torget, redo att möta medborgares synpunkter och frågor.

EU-Parlamentet - 15 jul 14 kl. 14:05

Pressmeddelande - Parlamentet väljer Jean-Claude Juncker till EU-kommissionens ordförande

Plenarsammanträde : Med 422 ja-röster valde Europaparlamentet, i en sluten omröstning, Jean-Claude Juncker till EU-kommissionens nästa ordförande. Hans mandattid på fem år börjar den första november 2014. För att väljas krävdes minst 376 röster

Källa : © Europeiska unionen, 2014 - EP.

EU-Parlamentet - 04 okt 16 kl. 16:17

Artikel - Bilder från när parlamentet gav klartecken till det historiska klimatavtalet

Plenarsammanträde : Gäster på hög nivå, högtidliga tal och varma applåder. Allt detta var ingredienser i ceremonin på tisdagseftermiddagen när parlamentet gav sin historiska röst och sin signatur, vilket bereder vägen för att klimatavtalet som nåddes i Paris ska kunna träda ikraft. För att ta reda på hur det gick till, se vårt bildspel.

EU-Parlamentet - 08 feb 17 kl. 13:24

Artikel - Robotar tar över parlamentet

Allmän information : Ovanliga gäster besöker när Europaparlamentet den 7-8 mars arrangerar ett presseminarium om att upprätta regler och lagar för robotar. Kammaren ska rösta om betänkandet nästa vecka, och vid seminariet tog föredragande Mady Delvaux (S&D, Luxemburg) tillfället i akt och besvarade frågor från Europaparlamentets följare på Facebook.

Källa : © Europeiska unionen, 2017 - EP.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 5 minuter sedan

Styrning har skärpts efter lagersmäll

Det gick snett när landstinget skulle skaffa ett nytt materiallager vid E22. Landstingsstyrelsen har skärpt rutinerna för att undvika att något liknande händer igen..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Pliskova satte punkt för Osakas svit

Japanska tennissensationen Naomi Osaka var chanslös i finalen i Pan Pacific Open. Inför hemmapubliken i Tokyo förlorade hon mot förra världsettan Karolina Pliskova med 4-6, 4-6. - Serven var mitt största vapen och nyckeln i dag, sade Pliskova.

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Gunhild Stordalen kämpar mot klockan

Gunhild Stordalen slåss inte bara för miljön utan också för sitt eget liv. Men tiden kan rinna ut både för vår planet och för henne själv. - Jag har tvingat mig att fokusera på vad jag kan göra här och nu.

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Knarkvinster till utbildning av extremister

Grov organiserad brottslighet utnyttjas för att finansiera våldsbejakande extremism. Den varningen utfärdas av Jonas Trolle, ny chef för Center mot våldsbejakande extremism. - De organiserade kriminella kan själva vara en bricka i det här spelet.

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Befarad TBE-sommar lindrig

Förra årets stora ökning av den fästingburna TBE-smittan ledde inte till en fortsatt ökning i år, vilket befarats. Detta enligt SVT Blekinge .

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Flera gripna i penningtvätthärva i Finland

Tre personer har hittills gripits i Åbotrakten i en jätterazzia som Centralkriminalpolisen, Skatteförvaltningen och Kustbevakningen genomför i sydvästra Finland. Ett bolag med påstådda rysskopplingar misstänks för grova ekonomiska brott.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Mexikos blivande ledare räcker Trump handen

Mexikos tillträdande president Andrés Manuel López Obrador antar en försonligare ton gentemot USA:s president Donald Trump i frågan om migration.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Dödsdömd vargstam får nytt liv

Den världsberömda vargstammen på ön Isle Royale i Lake Superior i norra USA har länge varit dödsdömd på grund av svår inavel. Men nu ska den räddas genom utplantering av vargar från fastlandet.(TT).

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Tigerstammen i Nepal fördubblad

Antalet tigrar i Nepal i Sydasien har fördubblats sedan 2009, enligt en ny inventering. I dagsläget finns 235 tigrar i landet, fördelade på fem skyddade områden, att jämföra med 121 för nio år sedan. Det innebär att Nepal är det första landet som lyckats nå målet att fördubbla sin vilda tigerpopulation.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

I veckan: Ta höjd för förseningar

Trafikverket meddelar att underhållsarbeten på spåren mellan Hässleholm och Kristianstad kan påverka trafiken även i Blekinge..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.