Expressen > Nyheter

Thursday, 22 March, 06:49

Expressen - 16 dec 17 kl. 00:12

Jägarkravet: Skjuta vart tredje lodjurDet finns ungefär 1 220 lodjur för närvarande i Sverige. Nu har Jägarnas Riksförbund meddelat att de vill ha jakt på nästan vart tredje – det vill säga 355 stycken. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Jägarnas Riksförbund

Dela artikeln

1967 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jägarkravet, Skjutavart tredje , lodjur
DalaDemokraten - 29 feb 16 kl. 11:20

Ankuppfödare vill skjuta lodjur – får nej av länsstyrelsen

I januari lämnade två personer in en ansökan om skyddsjakt på ett lodjur i Fredriksberg i Ludvika kommun. Enligt dem hade en lo varit på deras gård i början av januari där de bland annat har 150 ankor, gäss och höns..

SmålandsPosten - 10 feb 17 kl. 13:19

Gymnasieskola vill skjuta lodjur

Ryssbygymnasiet AB, som bland annat drivs av Region Kronoberg, har ansökt om att få genomföra skyddsjakt på lodjur..

SmålandsPosten - 24 feb 17 kl. 13:23

Gymnasieskola får inte skjuta lodjur

Ryssbygymnasiet ansökte om att få genomföra skyddsjakt på ett lodjur som har sig in i ett hägn och rivit mufflonfår och en dovhjort. Men länsstyrelsen säger nu nej..

SmålandsPosten - 25 jun 14 kl. 06:16

Dödat lodjur funnet i Åsnen

Ett kadaver utan huvud invirat i hönsnät och sänkt med stenar. Det fann en privatperson vid Åsnen i höstas. Det var ett lodjur.

DalaDemokraten - 12 dec 17 kl. 16:43

Jägarnas Riksförbund vill skjuta fyra gånger så många lodjur nästa år: "Kraftigt ökad lodjursjakt"

Jägarnas Riksförbund vill att 355 lodjur ska få fällas vid 2018 års licensjakt. Detta innebär mer än en fyrdubblad ökning jämfört med 2017 då 79 lodjur fick skjutas. Dalarna ingår i mellersta rovdjursförvaltningsområdet och i hela det området vill förbundet få skjuta totalt 62 lodjur..

Dalarnas tidningar - 12 dec 17 kl. 16:43

Jägarnas Riksförbund vill skjuta fyra gånger så många lodjur nästa år: "Kraftigt ökad lodjursjakt"

Jägarnas Riksförbund vill att 355 lodjur ska få fällas vid 2018 års licensjakt. Detta innebär mer än en fyrdubblad ökning jämfört med 2017 då 79 lodjur fick skjutas. Dalarna ingår i mellersta rovdjursförvaltningsområdet och i hela det området vill förbundet få skjuta totalt 62 lodjur..

Magazin24 - 01 mar 13 kl. 09:31

Två lodjur får skjutas under jakten

I Västmanland får två lodjur skjutas under jakten som börjar i dag den 1 mars och pågår till den 31 mars. Det är de åtta länsstyrelserna i Mellersta rovdjursförvaltningsområdet som har i samråd fördelat ut att 40 lodjur får skjutas mellan länen. Två får alltså skjutas inom Västmanlands län.

Västerbottens Folkblad - 15 mar 11 kl. 16:27

Vill skjuta fler lodjur

Jägareförbundet Västerbotten ansöker om nio ytterligare lodjur till årets lodjursjakt.Jägareförbundet Västerbotten ansöker om nio ytterligare lodjur till årets lodjursjakt. Jägareförbundet Västerbotten ansöker om extra tilldelning till årets lodjursjakt på åtta lodjur i Dorotea, Vilhelmina, Åsele, Storuman och Sorsele samt ett ?

Magazin24 - 18 feb 11 kl. 14:55

30 lodjur ska skjutas - hur många blir det här?

Diskussionerna är igång inför lodjursjakten som börjar den 1 mars. Den 1 mars startar lodjursjakten och just nu är Västmanland i diskussioner med åtta andra län i Mellansverige om hur många djur som ska skjutas i varje län. Totalt är det 30 lodjur som ska skjutas i länen och det man tittar på för att avgöra hur många djur som ska skjutas i varje län är vart miniminivån går och hur läget är i förhållande till den nivån.

BT - 13 dec 17 kl. 07:10

Jägare vill skjuta fler lodjur

Det skjuts för få lodjur i Sverige, anser Jägarnas riksförbund. "Under förra året fick det skjutas 79 lodjur och det räckte inte till för att minska stammarna", skriver organisationen i ett pressmeddelande.(TT).

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 6 timmar sedan

Här är Ulrica Hydman Valliens verk

Ulrica Hydman Vallien är mest känd för sina dekorerade glas, med motiv av slingrande ormar, tulpaner och vargar. Här är ett urval av hennes kända verk:.

Expressen - 15 minuter sedan

Youtube sprider hetsdömd vitmaktmusik

Skjuta judars barn, ”sieg heil”, ”Jew we hate you” och ”Hitler was right”. Här är den hetsdömda vitmaktmusiken som sprids på Youtube. – Youtube är spridningskanalen som extremhögern inte ens kunde fantisera om för tjugo år sen.

Expressen - 30 minuter sedan

18 döda i svår busskrasch i Thailand

Föraren av dubbeldäckarbuss förlorade kontrollen över fordonet i en kurva och körde av vägen i 80 km/h i Korat i nordöstra Thailand.18 människor dog och ytterligare 32 skadades i olyckan, skriver Bangkok Post. – Bussen slets i två delar, säger en av dem som deltog i räddningsarbetet, enligt nyhetsbyrån AFP..

Expressen - 45 minuter sedan

40-årige Hassans sista önskan: Att få dö omgiven av sin familj

Cancern i Hassan Makkis kropp är obotlig och han har bara några månader kvar att leva.Den sista tiden vill han tillbringa med sin familj i hemmet i Helsingör – men bostaden är för liten för att danska myndigheter ska tillåta det.– Om han inte hittar en större lägenhet måste hans fru och son lämna landet om två månader, säger Hassans vän Trine Lundbak..

Expressen - 4 timmar sedan

Zuckerbergs första ord efter Cambridge Analytica - skandalen

 Det fortsätter storma kring Facebook och Cambridge Analytica. På onsdagen gjorde Facebooks grundare ett första intervju efter skandalen – där han öppnar för att vittna i kongressen.– Jag vittnar gärna om det är rätt sak att göra, säger han i intervjun med CNN.

Expressen - 4 timmar sedan

Austinbombaren erkände i lång mobilinspelning

Mark Anthony Conditt, 24, misstänks vara ansvarig för flera brevbomber i USA-delstaten Texas. Innan han tog sitt liv på spelade han in ett 25 minuter långt erkännande på sin mobiltelefon. Det uppger polisen i Austin, skriver CNN.

Expressen - 4 timmar sedan

Stora oljeföretaget: Kommer inte förneka klimatpåverkan

Två amerikanska städer anklagar fem stora energiproducenter att ha vilselett allmänheten i åratal om deras roll i global uppvärmning.  På onsdagen möttes de i rätten – där bara ett företag ställde sig bakom vetenskapliga slutsatser att människor orsakar klimatförändringar, skriver Reuters..

Expressen - 5 timmar sedan

Nätjättarna riskerar att beskattas i EU-länder

Facebook, Twitter, Google och andra nätjättar ska beskattas nationellt även om de inte har en fysisk närvaro i ett land, föreslår EU-kommissionen.Digitala jättarna betalar för lite skatt för att det ska vara rättvist gentemot andra företag enligt kommissionen, rapporterar SVT Nyheter..

Expressen - 6 timmar sedan

Bakslag för Trump - demokraterna vinner kongressval i Pennsylvania

Demokraterna vinner extravalet i västra Pennsylvania, skriver AP. Segern är ett hårt slag mot president Donald Trump som tog hem valkretsen med 20 procentenheter. .

Expressen - 7 timmar sedan

Storbrand på hotell i Dublin

Hotel Metro i norra Dublin brinner.Fem våningar ska ha eldhärjats men ingen person ska ha skadats, enligt The Telegraph..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.