Expressen > Nyheter

Monday, 25 June, 08:06

Expressen - 16 dec 17 kl. 00:12

Jägarkravet: Skjuta vart tredje lodjurDet finns ungefär 1 220 lodjur för närvarande i Sverige. Nu har Jägarnas Riksförbund meddelat att de vill ha jakt på nästan vart tredje – det vill säga 355 stycken. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Jägarnas Riksförbund

Dela artikeln

1967 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jägarkravet, Skjutavart tredje , lodjur
DalaDemokraten - 29 feb 16 kl. 11:20

Ankuppfödare vill skjuta lodjur – får nej av länsstyrelsen

I januari lämnade två personer in en ansökan om skyddsjakt på ett lodjur i Fredriksberg i Ludvika kommun. Enligt dem hade en lo varit på deras gård i början av januari där de bland annat har 150 ankor, gäss och höns..

SmålandsPosten - 10 feb 17 kl. 13:19

Gymnasieskola vill skjuta lodjur

Ryssbygymnasiet AB, som bland annat drivs av Region Kronoberg, har ansökt om att få genomföra skyddsjakt på lodjur..

SmålandsPosten - 24 feb 17 kl. 13:23

Gymnasieskola får inte skjuta lodjur

Ryssbygymnasiet ansökte om att få genomföra skyddsjakt på ett lodjur som har sig in i ett hägn och rivit mufflonfår och en dovhjort. Men länsstyrelsen säger nu nej..

SmålandsPosten - 25 jun 14 kl. 06:16

Dödat lodjur funnet i Åsnen

Ett kadaver utan huvud invirat i hönsnät och sänkt med stenar. Det fann en privatperson vid Åsnen i höstas. Det var ett lodjur.

DalaDemokraten - 12 dec 17 kl. 16:43

Jägarnas Riksförbund vill skjuta fyra gånger så många lodjur nästa år: "Kraftigt ökad lodjursjakt"

Jägarnas Riksförbund vill att 355 lodjur ska få fällas vid 2018 års licensjakt. Detta innebär mer än en fyrdubblad ökning jämfört med 2017 då 79 lodjur fick skjutas. Dalarna ingår i mellersta rovdjursförvaltningsområdet och i hela det området vill förbundet få skjuta totalt 62 lodjur..

Dalarnas tidningar - 12 dec 17 kl. 16:43

Jägarnas Riksförbund vill skjuta fyra gånger så många lodjur nästa år: "Kraftigt ökad lodjursjakt"

Jägarnas Riksförbund vill att 355 lodjur ska få fällas vid 2018 års licensjakt. Detta innebär mer än en fyrdubblad ökning jämfört med 2017 då 79 lodjur fick skjutas. Dalarna ingår i mellersta rovdjursförvaltningsområdet och i hela det området vill förbundet få skjuta totalt 62 lodjur..

Magazin24 - 01 mar 13 kl. 09:31

Två lodjur får skjutas under jakten

I Västmanland får två lodjur skjutas under jakten som börjar i dag den 1 mars och pågår till den 31 mars. Det är de åtta länsstyrelserna i Mellersta rovdjursförvaltningsområdet som har i samråd fördelat ut att 40 lodjur får skjutas mellan länen. Två får alltså skjutas inom Västmanlands län.

Västerbottens Folkblad - 15 mar 11 kl. 16:27

Vill skjuta fler lodjur

Jägareförbundet Västerbotten ansöker om nio ytterligare lodjur till årets lodjursjakt.Jägareförbundet Västerbotten ansöker om nio ytterligare lodjur till årets lodjursjakt. Jägareförbundet Västerbotten ansöker om extra tilldelning till årets lodjursjakt på åtta lodjur i Dorotea, Vilhelmina, Åsele, Storuman och Sorsele samt ett ?

Magazin24 - 18 feb 11 kl. 14:55

30 lodjur ska skjutas - hur många blir det här?

Diskussionerna är igång inför lodjursjakten som börjar den 1 mars. Den 1 mars startar lodjursjakten och just nu är Västmanland i diskussioner med åtta andra län i Mellansverige om hur många djur som ska skjutas i varje län. Totalt är det 30 lodjur som ska skjutas i länen och det man tittar på för att avgöra hur många djur som ska skjutas i varje län är vart miniminivån går och hur läget är i förhållande till den nivån.

BT - 13 dec 17 kl. 07:10

Jägare vill skjuta fler lodjur

Det skjuts för få lodjur i Sverige, anser Jägarnas riksförbund. "Under förra året fick det skjutas 79 lodjur och det räckte inte till för att minska stammarna", skriver organisationen i ett pressmeddelande.(TT).

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Sjukhuspersonalen avbröt våldtäkt – larmade inte polis

Personalen på S:t Görans beroendeakut fick avbryta en våldtäkt inne på avdelningen, men ringde inte polis.I stället avvisade man gärningsmannen från sjukhuset, rapporterar SVT Stockholm..

Expressen - 5 minuter sedan

Två personbilar utbrända efter skadegörelse inatt

Under natten till måndag blev polis och räddningstjänst larmade till Dalby, utanför Lund.Anledningen ska vara en bilbrand, och två personbilar blir helt utbrända i samband med branden.Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

Expressen - 30 minuter sedan

Ung man misstänkt för narkotikabrott

En polispatrull stoppade en personbil för kontroll på länsväg 520, utanför Markaryd inatt.Föraren, en 21-årig man, misstänks vara under påverkan av narkotika.– Mannen misstänkt för rattfylleri under påverkan av narkotika, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson på polisen vid region Syd..

Expressen - 1 timme sedan

Sista minuterna innan videon – som blev 22-åringens död

Det amerikanska paret Pedro Ruiz III och Monalisa Perez ville filma en riktigt vågad video till sin Youtubekanal – för att få fler tittare.Men det farliga tricket gick helt snett..

Expressen - 1 timme sedan

En hel stadsdel fruktar nya dödsskjutningar

På ytan ser det lugnt ut i stadsdelen Lindängen i Malmö.Men hos invånarna finns en rädsla för mer våld.– Det är hemskt och går inte att sätta ord på oron.

Expressen - 1 timme sedan

Inga tåg söderut från Stockholms central

Från och med i dag går inga tåg söderut från Stockholms central. .

Expressen - 2 timmar sedan

Stort polispådrag: Man hittad grovt misshandlad

En man hittades i natt grovt misshandlad i Akalla i norra Stockholm.Ett stort polispådrag skickades till platsen och den skadade fördes till sjukhus.– Det är allvarliga skador, men ska inte vara livshotande, uppger Christian Tollan, RLC-befäl vid polisen..

Expressen - 6 timmar sedan

350 migranter strandade mitt ute på Medelhavet

Uppemot 350 migranter är strandade mitt ute på medelhavet, skriver CNN. Såväl Italien som Malta ska ha sagt nej till att ta emot dem – drygt två veckor efter att över 600 migranter strandades av samma anledning. Samtidigt har EU haft toppmöte om flyktingfrågan och hur den ska hanteras.

Expressen - 7 timmar sedan

Jubel i Turkiet efter valet – från två håll

Nu firar folket på Turkiets gator.Och det firas ordentligt från två håll:President Recep Tayyip Erdogans anhängare jublar efter att han utropat sig till segrare.Samtidigt gläds kurder åt att partiet HDP ser ut att ta sig in i parlamentet..

Expressen - 7 timmar sedan

Stor polisinsats i Malmö – åtta patruller på plats

En stor polisinsats pågår just nu i Malmö. Enligt uppgifter till Kvällsposten är polisen på plats med åtta patruller och söker igenom en fastighet med dragna vapen.Men polisen är förtegen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.