TA > Ekonomi

Thursday, 24 January, 12:18

TA - 16 dec 17 kl. 00:01

Moderaternas budgetförslag var ohållbart och illa underbyggtMed sitt budgetförslag för 2018 var Moderaterna övertygade om att de kunde göra skillnad i att styra Trelleborg, och hänvisade i diskussionen till sina ekonomiska kunskaper..
Läs mer på TA
Läs mer om:
Moderaterna, Trelleborg

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Moderaternas, budgetförslagvar , ohållbartoch , illa, underbyggt
Kristianstadsbladet - 19 dec 13 kl. 09:06

Ett hållbart livspussel - för föräldrar och barn

Foto: Hasse Holmberg / TT
Alla barn är värda . Då krävs en familjepolitik som skapar möjligheter för föräldrar att få ihop det som ibland kallas livspusslet, oavsett hur den privata situationen i vardagen ser ut. och delta aktivt – både hemma, i samhällslivet och på jobbet, skriver Annelie Karlsson (S).

Nerikes Allehanda - 13 jul 16 kl. 04:23

Förslag från C förtjänar diskussion

”Det finns tre sorters lögn: lögn, förbannad lögn och statistik”. Citatet tillskrivs, enligt Wikipedia, den brittiske konservative premiärministern Benjamin Disraeli (1804-1881). Citatet är sant så tillvida att man alltid bör kontrollera vad statistiken mäter och hur mätningen är utförd.

Newsmill - 14 feb 13 kl. 11:36

Ovetenskapliga skolförslag leder åt fel håll

http://www.newsmill.se/trackback/49186Gymnasielärare: Ännu tidigare betyg och ännu fler nationella prov samt stärkt lärarroll i samma paket.

Sydsvenskan - 25 feb 16 kl. 19:03

En samspelt och tydlig regering? Ja, kanske 2018.

Förhandlingarna inför vårbudgeten har dragit igång. Egentligen borde de vara en formalitet. I förhållande till höstens tunga budgetproposition rör det sig om justeringar på marginalen.

YLE - 25 okt 13 kl. 05:46

Skattehöjning eller personalnedskärning?

Esbos skatteöre ska höjas med 0,5 procentenheter - från 17,75 till 18,25 procent, tycker stadsdirektör Jukka Mäkelä. Mäkeläs budgetförslag överraskade flera fullmäktigeledamöter, som hade väntat sig en höjning på endast 0,25 procent. Ebos fullmäktigepolitiker var till stor del negativt inställda till en skattehöjning tidigare i höst, men många är nu överens om att en höjning är rätt lösning.

YLE - 25 okt 13 kl. 09:09

Sparka personal eller höja skatter?

Esbos skatteöre ska höjas med 0,5 procentenheter - från 17,75 till 18,25 procent, tycker stadsdirektör Jukka Mäkelä. Samlingspartiets gruppordförande Pia Kauma ser hellre att man rensar i leden bland stadens 40 000 anställda. Jukka Mäkeläs budgetförslag överraskade flera fullmäktigeledamöter, som hade väntat sig en höjning på endast 0,25 procent.

Världen Idag - 12 dec 18 kl. 10:44

Budget kan öppna upp för avdragsrätt på gåvor

Om Moderaternas och Kristdemokraternas gemensamma budgetförslag får stöd i riksdagen kan det innebära att avdragsrätt på gåvor till välgörande ändamål återinförs. KD och M vill dessutom utreda hur föräldrar kan kombinera arbetsliv och familj på ett sätt som är hållbart..

TA - 06 okt 13 kl. 22:45

Rivalerna rök ihop i valdebatt

Foto: Jonas Ekströmer/TT
Rivalerna om statsministerposten drabbade samman i SVT:s partiledardebatt. Tonen var stundtals aggressiv.
Kvällens debatt blev framför allt en sammandrabbning mellan de två som kandiderar till jobbet i Rosenbad efter valet.

SmålandsPosten - 02 dec 13 kl. 07:01

Miljöpartiet vill satsa på Linnéuniversitetet

Vi vill satsa på högskolan för att Sverige ska kunna ställa om. För att fler ska bli lärare, för att fler ska bli ingenjörer, sjuksköterskor eller filosofer. Vi satsar i vårt budgetförslag 441 miljoner kronor mer än regeringen till Linneuniversitetet åren 2014-2017, skriver Cheryl Jones Fur, regionspråkrör MP Kronoberg och Jabar Amin, riksdagsledamot (MP), utbildningspolitisk talesperson.

Skånskan - 06 nov 18 kl. 15:41

MP vill satsa på ”mobilitetshubbar”

Lund För att möta framtidens klimathot föreslår Miljöpartiet att så kallade mobilitetshubbar ska tas fram för de östra tätorterna i kommunen.Tillsammans med Socialdemokraterna är Miljöpartiet överens om flera budgetförslag.
Axel Hallberg, ledamot för Miljöpartiet i kommunfullmäktige, presenterade på tisdagens partiets budgetförslag.

Fler nyheter från TA

TA - 13 jan 18 kl. 00:01

En nära och trygg vård

Nyligen vann vårdcentralernas patienter och anställda i Skåne en viktig seger. Med Liberalerna i spetsen beslutade Region Skåne om en extra satsning på Skånes vårdcentraler..

TA - 08 jan 18 kl. 15:30

Klart med ny lokal för Fribergs Cykel

Cykelbutiken lämnar Hamngatan för Hedvägen. I mars öppnar Fribergs Cykel i Jysks gamla lokaler. .

TA - 05 jan 18 kl. 00:01

Miljarder mer till vården – men köerna är kvar

På tio år har skatteintäkterna till vården ökat med över 41 procent, drygt 10,9 miljarder kronor. Men köerna har inte blivit mindre, utan på sina håll tvärtom ökat..

TA - 02 jan 18 kl. 15:00

Skåne: Fler konkurser under 2017

Fler företag gick i konkurs under 2017. I Skåne ökade antalet konkurser med 7 procent..

TA - 02 jan 18 kl. 17:00

Konkurserna ökar i Sverige, men minskar i Trelleborg

Medan konkurserna ökade i Sverige som helhet minskade de i Trelleborg under 2017 jämfört med 2016. Frans Hellstrand, ordförande i Företagarna i Trelleborg, tycker att det stämmer med hans bild av näringslivet i kommunen..

TA - 23 dec 17 kl. 21:00

Hallongården fortsätter växa

Hallongården vill anlägga fler parkeringsplatser. Det populära turistmålet vill utöka antalet platser med 160..

TA - 21 dec 17 kl. 05:00

Tjänsten som chef kan försvinna

Det är inte säkert att Ulf Bingsgård får någon permanent ersättare på posten som näringslivschef. Politikerna ska nu diskutera ifall tjänsten ska återbesättas..

TA - 16 dec 17 kl. 00:01

Vi vill tillåta gårdsförsäljning av öl och vin

Sveriges inhemska vingårdar och ölbryggerier har länge missgynnats av den omoderna alkoholpolitiken. Att låta lokala småskaliga alkoholproducenter få sälja sina varor på den egna gården är en av flera viktiga delar som kan bidra till att utveckla en hel ort. Vi vill snarast tillåta gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker - för fler småföretag och en levande landsbygd som också ökar attraktionskraften i besöksnäringen..

TA - 04 dec 17 kl. 17:00

Gamla bankomathörnan är borta

Bankomaterna i hörnet av C B–Friisgatan och Algatan togs bort på måndagen. Nu hänvisas kunderna till Valens köpcentrum..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.