DI > Ekonomi

Monday, 24 September, 03:28

DI - 15 dec 17 kl. 19:30

Gabriel Urwitz och Lena Posner Körösi: En skam för Sverige att judehatet ökarDEBATT. Brandbomber, antisemitiska slagord i demonstrationer och nazister som marscherar med polistillstånd. Det är den skamliga bilden av en ökad antisemitism i Sverige. Låt alla nyanlända genomgå en demokratiutbildning och överväg ett förbud mot nazistiska organisationer, föreslår Lena Posner Körösi och Gabriel Urwitz..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Urwitz, Lena Posner Körösi, Sverige, Debatt, Gabriel Urwitz

Dela artikeln

2293 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gabriel, Urwitzoch , Lena, Posner, KörösiEn , skamför , Sverige att judehatet ökar
Dagen - 09 maj 11 kl. 13:58

Lena Posner Körösi ny ordförande i Judiska församlingen

Lena Posner Körösi är ny ordförande i Judiska församlingen i Stockholm. Förre ordföranden Alf Levy avgick eftersom han anser att den ekonomiska kompetensen inte är tillräckligt hög i styrelsen.

Som Dagen tidigare skrivit skakas Judiska församlingen i Stockholm av en intern förtroendekris.

DI - 14 maj 17 kl. 17:00

Gabriel Urwitz: Riskkapitaldomar som inte anstår en rättsstat

DEBATT. De 580 Kammarrättsdomar mot 85 personer i riskkapitalbolag som nyligen avkunnats väcker en rad frågor om rättssäkerhet. Man kan tycka illa om oss riskkapitalister men är man förespråkare av en rättsstat så bör dessa frågor leda till diskussion och analys, skriver Gabriel Urwitz, Segulah..

DI - 01 sep 17 kl. 10:26

Gabriel Urwitz: It-skandalen är Löfvens ansvar

Om jag var chef för ett företag där ett antal av mina viktigaste vice vd:ar och chefspersoner antingen måste lämna eller ifrågasätts, så hade jag fått lämna mitt uppdrag, skriver finansmannen Gabriel Urwitz, apropå it-skandalen runt Transportstyrelsen..

SvD - 03 okt 14 kl. 17:37

Urwitz: ”Regeringen ska inte vara någon skola”

Många ”oprövade kort” utan större erfarenhet. Den salvan mot den nya regeringen kommer från riskkapitalisten Gabriel Urwitz. Han menar att finansmarknadsminister Per Bolund (MP), som han kallar för orutinerad, nu riskerar att bli bortdribblad..

Realtid - 17 feb 15 kl. 10:05

von Koch och Urwitz till attack mot frikolekritiker

EQT-partnern Thomas von Koch och Segulahs partner Gabriel Urwitz anser att kritikerna tiger om viktig information i färsk debattartikel..

E24 - 12 jun 15 kl. 09:27

Urwitz: Rimligt med tillståndsplikt i välfärden

Moderaterna vill införa en tillståndsplikt för alla som driver verksamhet inom skola, vård och omsorg, såväl privata och offentliga. ”Jag tycker det här är rimligt”, svarar Gabriel Urwitz, tidigare ordförande i Svenska Riskkapitalföreningen..

DI - 16 maj 17 kl. 21:00

Replik: Urwitz har fel om Kammarrättens domar

Gabriel Urwitz understryker vikten av rättssäkerhet i sin debattartikel i Dagens Industri den 15 maj 2017 rörande domarna i de så kallade riskkapitalmålen..

Dagen - 19 mar 15 kl. 03:00

Posner-Körösi: Israel har inte råd att vara så kategoriskt

Netanyahus oväntade seger i det israeliska valet möts med förvåning bland judiska röster i Sverige som Dagen pratat med.– Med tanke på hur det såg ut i opinionsmätningarna är det överraskande, säger Lena Posner-Körösi, ordförande i Judiska Centralrådet..

Barometern - 16 jul 14 kl. 10:27

Eldkvarn och Urwitz till Hultsfredsfest

Fy skråen vicket härj!-festen i Hultsfred steppar upp.
I år spelar både Eldkvarn och David Urwitz.

Kristianstadsbladet - 29 aug 13 kl. 11:48

LeMarc hjälpte Urwitz hitta rätt

David Urwitz skulle bara spela in två låtar, sen skulle han vara ledig. Några månader senare hade han gjort en hel skiva - och samtidigt hittat ett helt nytt sound.Med hjälp av Peter LeMarc.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Yster framtidstro för 800-årig ostkultur

800 års historia och mjölk från gårdens egna kor har skapat en ost som ska bli Almnäs framtid. ”Vi ville inte bygga ett jättestall med kor och försörja industrin med mängder av mjölk. Vi ville höja förädlingsgraden i stället”, säger Thomas Berglund, vd och delägare av Almnäs bruk..

DI - 6 timmar sedan

Fyra toppchefer ger sin syn på hållbarhetsarbete: “Vi står inför en brytpunkt”

Branscher kommer att dö och nya komma till, men för att klara världens utmaningar måste vi investera nu – och lyssna till yngre generationer.  Det säger fyra tungviktare inom finans och investeringar som Di har samlat till den första delen i den nya serien Hållbara samtal..

DI - 7 timmar sedan

På måndag börjar striden om regeringsmakten

Striden om regeringsmakten börjar efter måndagens val av riksdagens talman. Statsminister Stefan Löfven (S) kan komma att avsättas redan på tisdag..

DI - 7 timmar sedan

Debatt: Apotek Hjärtat borde inte få äga Min Doktor

DEBATT. Nyligen investerade Apoteket Hjärtat, som ägs av Ica-Gruppen, 335 miljoner kronor i nätläkartjänsten Min Doktor. Det innebär en risk för ökade kostnader samtidigt som det varken är samhällsekonomiskt eller etiskt försvarbart, skriver Elin Karlsson på Sveriges läkarförbund..

DI - 8 timmar sedan

Debatt: SD har röstat mest med de rödgröna

DEBATT. Riksdagsvalet ledde otvetydigt till att nuvarande regering bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartiet tappade 22 mandat, från 138 mandat 2014 till 116 mandat i årets val. Alliansen fick i år 143 mandat att jämföra med 141 mandat 2014..

DI - 8 timmar sedan

Näringslivsnestor till hårt angrepp SD-utspel: "Oerhört naivt"

Antonia Ax:son Johnssons uppmaning till alliansen att ta makten med SD:s stöd får nu hårt mothugg av en av hennes tidigare närmsta förtrogna i näringslivet, Marcus Storch.  ”Jag är besviken och tycker det är oerhört naivt att tro att SD:s stöd är gratis”, säger han.  .

DI - 8 timmar sedan

Elpriserna svänger vilt - så ska du göra med ditt elavtal

2018 har varit ovanligt turbulent på elmarknaden och efter en historiskt dyr sommar har priserna plötsligt fallit. Di har frågat experterna om hur de ser på utvecklingen och hur man ska göra med sina elavtal. .

DI - 9 timmar sedan

Infranode Energis bud på Skånska Energi: erbjudandehandling offentliggjord

ERBJUDANDET SOM HÄNVISAS TILL I DETTA PRESSMEDDELANDE LÄMNAS INTE, VARE SIG, DIREKT ELLER INDIREKT, I AUSTRALIEN, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, SYDAFRIKA, USA, ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR ERBJUDANDET ENLIGT TILLÄMPLIGA LAGAR OCH REGLER SKULLE VARA FÖRBJUDET. ERBJUDANDET LÄMNAS INTE TILL (OCH ACCEPTER GODKÄNNS INTE FRÅN) PERSONER I DESSA LÄNDER ELLER PERSONER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR ACCEPT AV ERBJUDANDET SKULLE KRÄVA YTTERLIGARE DOKUMENTATION, REGISTRERING ELLER ANDRA ÅTGÄRDER UTÖVER VAD SOM FÖLJER AV SVENSK RÄTT..

DI - 9 timmar sedan

Hedgefonder minskar kortpositioner i koppar

Hedgefonder minskar sina kortpositioner i koppar. Det rapporterar Bloomberg News. .

DI - 10 timmar sedan

AB Volvos vd: Så blir vi vinnare i paradigmskiftet

BERLIN. Tack vare att rörelsemarginalen har skjutit i höjden under Martin Lundstedts tid som vd bygger fordonsjätten Volvo nu upp en historiskt stor nettokassa. För Di förklarar han hur lönsamheten ska öka ytterligare – och hur den växande kassan ska användas.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.