DI > Ekonomi

Monday, 10 December, 15:57

DI - 15 dec 17 kl. 19:30

Gabriel Urwitz och Lena Posner Körösi: En skam för Sverige att judehatet ökarDEBATT. Brandbomber, antisemitiska slagord i demonstrationer och nazister som marscherar med polistillstånd. Det är den skamliga bilden av en ökad antisemitism i Sverige. Låt alla nyanlända genomgå en demokratiutbildning och överväg ett förbud mot nazistiska organisationer, föreslår Lena Posner Körösi och Gabriel Urwitz..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Urwitz, Lena Posner Körösi, Sverige, Debatt, Gabriel Urwitz

Dela artikeln

2293 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gabriel, Urwitzoch , Lena, Posner, KörösiEn , skamför , Sverige att judehatet ökar
Dagen - 09 maj 11 kl. 13:58

Lena Posner Körösi ny ordförande i Judiska församlingen

Lena Posner Körösi är ny ordförande i Judiska församlingen i Stockholm. Förre ordföranden Alf Levy avgick eftersom han anser att den ekonomiska kompetensen inte är tillräckligt hög i styrelsen.

Som Dagen tidigare skrivit skakas Judiska församlingen i Stockholm av en intern förtroendekris.

DI - 14 maj 17 kl. 17:00

Gabriel Urwitz: Riskkapitaldomar som inte anstår en rättsstat

DEBATT. De 580 Kammarrättsdomar mot 85 personer i riskkapitalbolag som nyligen avkunnats väcker en rad frågor om rättssäkerhet. Man kan tycka illa om oss riskkapitalister men är man förespråkare av en rättsstat så bör dessa frågor leda till diskussion och analys, skriver Gabriel Urwitz, Segulah..

DI - 01 sep 17 kl. 10:26

Gabriel Urwitz: It-skandalen är Löfvens ansvar

Om jag var chef för ett företag där ett antal av mina viktigaste vice vd:ar och chefspersoner antingen måste lämna eller ifrågasätts, så hade jag fått lämna mitt uppdrag, skriver finansmannen Gabriel Urwitz, apropå it-skandalen runt Transportstyrelsen..

SvD - 03 okt 14 kl. 17:37

Urwitz: ”Regeringen ska inte vara någon skola”

Många ”oprövade kort” utan större erfarenhet. Den salvan mot den nya regeringen kommer från riskkapitalisten Gabriel Urwitz. Han menar att finansmarknadsminister Per Bolund (MP), som han kallar för orutinerad, nu riskerar att bli bortdribblad..

Realtid - 17 feb 15 kl. 10:05

von Koch och Urwitz till attack mot frikolekritiker

EQT-partnern Thomas von Koch och Segulahs partner Gabriel Urwitz anser att kritikerna tiger om viktig information i färsk debattartikel..

E24 - 12 jun 15 kl. 09:27

Urwitz: Rimligt med tillståndsplikt i välfärden

Moderaterna vill införa en tillståndsplikt för alla som driver verksamhet inom skola, vård och omsorg, såväl privata och offentliga. ”Jag tycker det här är rimligt”, svarar Gabriel Urwitz, tidigare ordförande i Svenska Riskkapitalföreningen..

DI - 16 maj 17 kl. 21:00

Replik: Urwitz har fel om Kammarrättens domar

Gabriel Urwitz understryker vikten av rättssäkerhet i sin debattartikel i Dagens Industri den 15 maj 2017 rörande domarna i de så kallade riskkapitalmålen..

Dagen - 19 mar 15 kl. 03:00

Posner-Körösi: Israel har inte råd att vara så kategoriskt

Netanyahus oväntade seger i det israeliska valet möts med förvåning bland judiska röster i Sverige som Dagen pratat med.– Med tanke på hur det såg ut i opinionsmätningarna är det överraskande, säger Lena Posner-Körösi, ordförande i Judiska Centralrådet..

Barometern - 16 jul 14 kl. 10:27

Eldkvarn och Urwitz till Hultsfredsfest

Fy skråen vicket härj!-festen i Hultsfred steppar upp.
I år spelar både Eldkvarn och David Urwitz.

Kristianstadsbladet - 29 aug 13 kl. 11:48

LeMarc hjälpte Urwitz hitta rätt

David Urwitz skulle bara spela in två låtar, sen skulle han vara ledig. Några månader senare hade han gjort en hel skiva - och samtidigt hittat ett helt nytt sound.Med hjälp av Peter LeMarc.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Liberalerna ställer in partiråd

Liberalerna har beslutat att inte genomföra sitt planerade partiråd på tisdagen..

DI - 15 minuter sedan

"Mycket tekniskt kvar att lösa"

Efter en vecka av förhandlingar på tjänstemannanivå är det nu dags för ministrarna att ta över på klimatmötet i polska Katowice. Hittills har kompromissviljan varit god – men återstår gör svåra frågor som rapportering och finansiering. .

DI - 15 minuter sedan

Amazons e-handel snart i Sverige?

Amazon har under stort hemlighetsmakeri köpt mark på tre svenska orter. Samtidigt har det länge glunkats om att e-handelsjätten ska etablera sig i Sverige. Nu kallar jätten till presskonferens.

DI - 30 minuter sedan

Säljrådet slog för hårt – nu är det köpläge

För ett år sedan satte Di sälj på medicinteknikbolaget. Sedan dess har aktien fallit med 38 procent och marknaden verkar ha gett upp hoppet.  Vi tycker tvärtom att aktien nu är både billig och köpvärd..

DI - 30 minuter sedan

Efter raset: SEB sänker riktkursen för Kinnevik, upprepar köp

SEB sänker riktkursen för Kinnevik till 255 från 270 kronor och upprepar köp..

DI - 45 minuter sedan

Patentdom kan stoppa Iphone i Kina – Apple backar i förhandeln

Qualcomm har vunnit en preliminär seger i ett patentmål mot Apple i Kina. En kinesisk domstol har enligt Reuters förbjudit import och försäljning av ett antal Iphonemodeller i Kina..

DI - 45 minuter sedan

USA-börserna: Terminer på Wall Street pekar på grönt

Med 45 minuter kvar till öppning är det krattat för comeback i New York där terminerna pekar mot en visserligen försiktig, men tydlig börsöppning på plus..

DI - 1 timme sedan

Miljarder i sänkt skatt – detta innebär M och KD:s budget

Mer till kommunerna, förstärkt jobbskatteavdrag och höjd brytpunkt för statlig skatt är några av de prioriterade områdena i M/KD-budgeten. .

DI - 1 timme sedan

Enzymatic får avslag på överklagan i Tyskland om förkylningsspray

Enzymatica meddelar att en domstol i Frankfurt har avslagit överklagandet av en tidigare dom avseende marknadsföringen av förkylningssprayen Viruprotect i Tyskland. .

DI - 1 timme sedan

Bil Sweden: Bonus malus slår fel

Bonus malus-systemet slår fel och gör det svårt att nå Sveriges klimatmål. Tvärtom riskerar fler utsläppsfarliga bilar konkurrera ut miljövänligare alternativ. Det menar Bil Swedens vice vd, Jessica Alenius.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.