DI > Ekonomi

Sunday, 18 March, 12:30

DI - 15 dec 17 kl. 19:30

Gabriel Urwitz och Lena Posner Körösi: En skam för Sverige att judehatet ökarDEBATT. Brandbomber, antisemitiska slagord i demonstrationer och nazister som marscherar med polistillstånd. Det är den skamliga bilden av en ökad antisemitism i Sverige. Låt alla nyanlända genomgå en demokratiutbildning och överväg ett förbud mot nazistiska organisationer, föreslår Lena Posner Körösi och Gabriel Urwitz..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Urwitz, Lena Posner Körösi, Sverige, Debatt, Gabriel Urwitz

Dela artikeln

2295 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gabriel, Urwitzoch , Lena, Posner, KörösiEn , skamför , Sverige att judehatet ökar
Dagen - 09 maj 11 kl. 13:58

Lena Posner Körösi ny ordförande i Judiska församlingen

Lena Posner Körösi är ny ordförande i Judiska församlingen i Stockholm. Förre ordföranden Alf Levy avgick eftersom han anser att den ekonomiska kompetensen inte är tillräckligt hög i styrelsen.

Som Dagen tidigare skrivit skakas Judiska församlingen i Stockholm av en intern förtroendekris.

DI - 14 maj 17 kl. 17:00

Gabriel Urwitz: Riskkapitaldomar som inte anstår en rättsstat

DEBATT. De 580 Kammarrättsdomar mot 85 personer i riskkapitalbolag som nyligen avkunnats väcker en rad frågor om rättssäkerhet. Man kan tycka illa om oss riskkapitalister men är man förespråkare av en rättsstat så bör dessa frågor leda till diskussion och analys, skriver Gabriel Urwitz, Segulah..

DI - 01 sep 17 kl. 10:26

Gabriel Urwitz: It-skandalen är Löfvens ansvar

Om jag var chef för ett företag där ett antal av mina viktigaste vice vd:ar och chefspersoner antingen måste lämna eller ifrågasätts, så hade jag fått lämna mitt uppdrag, skriver finansmannen Gabriel Urwitz, apropå it-skandalen runt Transportstyrelsen..

SvD - 03 okt 14 kl. 17:37

Urwitz: ”Regeringen ska inte vara någon skola”

Många ”oprövade kort” utan större erfarenhet. Den salvan mot den nya regeringen kommer från riskkapitalisten Gabriel Urwitz. Han menar att finansmarknadsminister Per Bolund (MP), som han kallar för orutinerad, nu riskerar att bli bortdribblad..

Realtid - 17 feb 15 kl. 10:05

von Koch och Urwitz till attack mot frikolekritiker

EQT-partnern Thomas von Koch och Segulahs partner Gabriel Urwitz anser att kritikerna tiger om viktig information i färsk debattartikel..

E24 - 12 jun 15 kl. 09:27

Urwitz: Rimligt med tillståndsplikt i välfärden

Moderaterna vill införa en tillståndsplikt för alla som driver verksamhet inom skola, vård och omsorg, såväl privata och offentliga. ”Jag tycker det här är rimligt”, svarar Gabriel Urwitz, tidigare ordförande i Svenska Riskkapitalföreningen..

DI - 16 maj 17 kl. 21:00

Replik: Urwitz har fel om Kammarrättens domar

Gabriel Urwitz understryker vikten av rättssäkerhet i sin debattartikel i Dagens Industri den 15 maj 2017 rörande domarna i de så kallade riskkapitalmålen..

Dagen - 19 mar 15 kl. 03:00

Posner-Körösi: Israel har inte råd att vara så kategoriskt

Netanyahus oväntade seger i det israeliska valet möts med förvåning bland judiska röster i Sverige som Dagen pratat med.– Med tanke på hur det såg ut i opinionsmätningarna är det överraskande, säger Lena Posner-Körösi, ordförande i Judiska Centralrådet..

Barometern - 16 jul 14 kl. 10:27

Eldkvarn och Urwitz till Hultsfredsfest

Fy skråen vicket härj!-festen i Hultsfred steppar upp.
I år spelar både Eldkvarn och David Urwitz.

Kristianstadsbladet - 29 aug 13 kl. 11:48

LeMarc hjälpte Urwitz hitta rätt

David Urwitz skulle bara spela in två låtar, sen skulle han vara ledig. Några månader senare hade han gjort en hel skiva - och samtidigt hittat ett helt nytt sound.Med hjälp av Peter LeMarc.

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Veckans aktie: Kurslyft i korten för bortglömda börspärlan

Installationsföretaget gör det på sitt eget vis. Hittills har det blivit vågen överallt – utom på börsen. Det ger ett bra tillfälle att droppa in..

DI - 1 timme sedan

Boomen för elcyklar växlar upp ytterligare

Vi lägger mer pengar på våra cyklar och särskilt lockar eldrivna. "Elcyklar utgör nu 12 procent av marknaden och den andelen fortsätter att växa", säger Andreas Hedbom, ordförande för Cykelbranschen..

DI - 1 timme sedan

Studentlyor dubbelt så dyra – här har priserna rusat mest

Priset på ettor i flera studentstäder har de senaste åren mer än fördubblats. Nu varnas för utvecklingen..

DI - 3 timmar sedan

Ryska valet igång – "Europa försöker de få ner oss på knä"

Ryssland har börjat rösta i det presidentval där allt tyder på att Vladimir Putin kommer att segra med bred marginal. Kreml hoppas på ett högt valdeltagande för att ge ytterligare legitimitet åt presidenten..

DI - 3 timmar sedan

Tidigare vicepresident i Iran gripen

Esfandiar Rahim Mashaie stod på höjden av sin makt 2009 när han utsågs till vicepresident under den hårdföre dåvarande presidenten Mahmoud Ahmadinejad. Nu har han gripits och sitter bakom lås och bom, enligt ett uttalande från åklagarmyndigheten i Teheran..

DI - 2 timmar sedan

Kommitté vill ha mer tid för brexit

Storbritannien borde överväga att försöka få en längre övergångsperiod när landet lämnar EU, enligt en partiöverskridande kommitté med brittiska parlamentsledamöter..

DI - 2 timmar sedan

Högljudda hyllningar av Xi Jinping i Kina

Det kinesiska propagandamaskineriet spar inte på krutet i hyllningarna till landets president Xi Jinping, som valts om för en ny femårsperiod. Förstasidorna på söndagens tidningar domineras av presidentens ansikte..

DI - 2 timmar sedan

MP:s löfte: Miljardsänkta skatter i glesbygden

Miljöpartiet vill satsa två miljarder för att sänka skatten och göra det billigare att anställa i landets 23 mest problemtyngda glesbygdskommuner, rapporterar Ekot..

DI - 2 timmar sedan

USA-myndighet utreder Hyundai och Kias krockkuddar

USA:s federala trafiksäkerhetsmyndighet har inlett en utredning om flera svåra olyckor där krockkuddar i bilar av märkena Hyundai och Kia inte har utlösts..

DI - 2 timmar sedan

Svalt intresse för noteringen av saudiska oljejätten

Det saudiska statliga oljebolaget Aramco uppges ha fått kylig respons kring börsnoteringen från amerikanska investerare. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.