DI > Ekonomi

Monday, 18 June, 17:43

DI - 15 dec 17 kl. 19:30

Gabriel Urwitz och Lena Posner Körösi: En skam för Sverige att judehatet ökarDEBATT. Brandbomber, antisemitiska slagord i demonstrationer och nazister som marscherar med polistillstånd. Det är den skamliga bilden av en ökad antisemitism i Sverige. Låt alla nyanlända genomgå en demokratiutbildning och överväg ett förbud mot nazistiska organisationer, föreslår Lena Posner Körösi och Gabriel Urwitz..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Urwitz, Lena Posner Körösi, Sverige, Debatt, Gabriel Urwitz

Dela artikeln

2293 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gabriel, Urwitzoch , Lena, Posner, KörösiEn , skamför , Sverige att judehatet ökar
Dagen - 09 maj 11 kl. 13:58

Lena Posner Körösi ny ordförande i Judiska församlingen

Lena Posner Körösi är ny ordförande i Judiska församlingen i Stockholm. Förre ordföranden Alf Levy avgick eftersom han anser att den ekonomiska kompetensen inte är tillräckligt hög i styrelsen.

Som Dagen tidigare skrivit skakas Judiska församlingen i Stockholm av en intern förtroendekris.

DI - 14 maj 17 kl. 17:00

Gabriel Urwitz: Riskkapitaldomar som inte anstår en rättsstat

DEBATT. De 580 Kammarrättsdomar mot 85 personer i riskkapitalbolag som nyligen avkunnats väcker en rad frågor om rättssäkerhet. Man kan tycka illa om oss riskkapitalister men är man förespråkare av en rättsstat så bör dessa frågor leda till diskussion och analys, skriver Gabriel Urwitz, Segulah..

DI - 01 sep 17 kl. 10:26

Gabriel Urwitz: It-skandalen är Löfvens ansvar

Om jag var chef för ett företag där ett antal av mina viktigaste vice vd:ar och chefspersoner antingen måste lämna eller ifrågasätts, så hade jag fått lämna mitt uppdrag, skriver finansmannen Gabriel Urwitz, apropå it-skandalen runt Transportstyrelsen..

SvD - 03 okt 14 kl. 17:37

Urwitz: ”Regeringen ska inte vara någon skola”

Många ”oprövade kort” utan större erfarenhet. Den salvan mot den nya regeringen kommer från riskkapitalisten Gabriel Urwitz. Han menar att finansmarknadsminister Per Bolund (MP), som han kallar för orutinerad, nu riskerar att bli bortdribblad..

Realtid - 17 feb 15 kl. 10:05

von Koch och Urwitz till attack mot frikolekritiker

EQT-partnern Thomas von Koch och Segulahs partner Gabriel Urwitz anser att kritikerna tiger om viktig information i färsk debattartikel..

E24 - 12 jun 15 kl. 09:27

Urwitz: Rimligt med tillståndsplikt i välfärden

Moderaterna vill införa en tillståndsplikt för alla som driver verksamhet inom skola, vård och omsorg, såväl privata och offentliga. ”Jag tycker det här är rimligt”, svarar Gabriel Urwitz, tidigare ordförande i Svenska Riskkapitalföreningen..

DI - 16 maj 17 kl. 21:00

Replik: Urwitz har fel om Kammarrättens domar

Gabriel Urwitz understryker vikten av rättssäkerhet i sin debattartikel i Dagens Industri den 15 maj 2017 rörande domarna i de så kallade riskkapitalmålen..

Dagen - 19 mar 15 kl. 03:00

Posner-Körösi: Israel har inte råd att vara så kategoriskt

Netanyahus oväntade seger i det israeliska valet möts med förvåning bland judiska röster i Sverige som Dagen pratat med.– Med tanke på hur det såg ut i opinionsmätningarna är det överraskande, säger Lena Posner-Körösi, ordförande i Judiska Centralrådet..

Barometern - 16 jul 14 kl. 10:27

Eldkvarn och Urwitz till Hultsfredsfest

Fy skråen vicket härj!-festen i Hultsfred steppar upp.
I år spelar både Eldkvarn och David Urwitz.

Kristianstadsbladet - 29 aug 13 kl. 11:48

LeMarc hjälpte Urwitz hitta rätt

David Urwitz skulle bara spela in två låtar, sen skulle han vara ledig. Några månader senare hade han gjort en hel skiva - och samtidigt hittat ett helt nytt sound.Med hjälp av Peter LeMarc.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Addnode överväger riktad nyemission på upp till 3 miljoner B-aktier

It-företaget Addnode Group har anlitat ABG Sundal Collier att utreda förutsättningarna för att genomföra en riktad kontant nyemission av B-aktier upp till 3 miljoner aktier genom ett accelererat så kallat bookbuilding-förfarande. .

DI - 15 minuter sedan

Potatispriset rasade från 2 000 – till 2 kronor

Att skörda färskpotatis har blivit en olönsam affär för odlare..

DI - 15 minuter sedan

Taurus gör miljonförlust

Forsknings- och utvecklingsbolaget Taurus Energy, listat på Spotlight, redovisar ett koncernresultat efter skatt på -1,5 miljoner kronor (-1,3) för det brutna räkenskapsårets tredje kvartal som avslutades den sista maj 2018. .

DI - 30 minuter sedan

Handeln nedåt på viktiga H&M-marknaden

Omsättningen i den tyska beklädnadshandeln sjönk med 1 procent under förra veckan, jämfört med motsvarande vecka året innan..

DI - 30 minuter sedan

Andreas Cervenka: Farlig personkult skördar nya offer bland investerarna

Hon beskrevs som nästa Steve Jobs och hennes företag Theranos värderades till 90 miljarder kronor. Men imperiet var byggt på lögner och i fredags åtalades Elizabeth Holmes för bedrägeri.  Skandalen väcker många frågor om kulturen i Silicon Valley.

DI - 45 minuter sedan

Disciplinärende mot Cassandra Oil

Nasdaq har beslutat att överlämna ett disciplinärende rörande kritik mot Cassandra Oils informationsgivning till Nasdaq Stockholms Disciplinnämnd..

DI - 1 timme sedan

USA-börser: Tesla klättrar uppåt

De ledande börserna på Wall Street inledde handelsveckan med negativa rörelser efter fortsatt oro kring handelskonflikten mellan USA och Kina. .

DI - 1 timme sedan

Räntor och valutor: Global oro tynger fortfarande

Risksentimentet tyngdes på måndagen av oro för ett globalt handelskrig och euron pressades inledningsvis av fortsatt oro kopplad till den tyska regeringskoalitionen..

DI - 1 timme sedan

Perssons bolag överväger att utöka storleken på riktade emissionen

Investmentbolaget Pegroco Invest överväger att utöka storleken på den planerade riktade nyemissionen av stamaktier till 275 miljoner kronor, jämfört med tidigare intervall på 150-200 miljoner kronor..

DI - 1 timme sedan

Finansjätten gör stor nedskärning

Finansjätten Axas fondenhet Axa Investment Managers drar ned med totalt 210 arbetstillfällen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.