DI > Ekonomi

Wednesday, 17 January, 16:07

DI - 15 dec 17 kl. 19:30

Gabriel Urwitz och Lena Posner Körösi: En skam för Sverige att judehatet ökarDEBATT. Brandbomber, antisemitiska slagord i demonstrationer och nazister som marscherar med polistillstånd. Det är den skamliga bilden av en ökad antisemitism i Sverige. Låt alla nyanlända genomgå en demokratiutbildning och överväg ett förbud mot nazistiska organisationer, föreslår Lena Posner Körösi och Gabriel Urwitz..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Urwitz, Lena Posner Körösi, Sverige, Debatt, Gabriel Urwitz

Dela artikeln

2294 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gabriel, Urwitzoch , Lena, Posner, KörösiEn , skamför , Sverige att judehatet ökar
Dagen - 09 maj 11 kl. 13:58

Lena Posner Körösi ny ordförande i Judiska församlingen

Lena Posner Körösi är ny ordförande i Judiska församlingen i Stockholm. Förre ordföranden Alf Levy avgick eftersom han anser att den ekonomiska kompetensen inte är tillräckligt hög i styrelsen.

Som Dagen tidigare skrivit skakas Judiska församlingen i Stockholm av en intern förtroendekris.

DI - 14 maj 17 kl. 17:00

Gabriel Urwitz: Riskkapitaldomar som inte anstår en rättsstat

DEBATT. De 580 Kammarrättsdomar mot 85 personer i riskkapitalbolag som nyligen avkunnats väcker en rad frågor om rättssäkerhet. Man kan tycka illa om oss riskkapitalister men är man förespråkare av en rättsstat så bör dessa frågor leda till diskussion och analys, skriver Gabriel Urwitz, Segulah..

DI - 01 sep 17 kl. 10:26

Gabriel Urwitz: It-skandalen är Löfvens ansvar

Om jag var chef för ett företag där ett antal av mina viktigaste vice vd:ar och chefspersoner antingen måste lämna eller ifrågasätts, så hade jag fått lämna mitt uppdrag, skriver finansmannen Gabriel Urwitz, apropå it-skandalen runt Transportstyrelsen..

SvD - 03 okt 14 kl. 17:37

Urwitz: ”Regeringen ska inte vara någon skola”

Många ”oprövade kort” utan större erfarenhet. Den salvan mot den nya regeringen kommer från riskkapitalisten Gabriel Urwitz. Han menar att finansmarknadsminister Per Bolund (MP), som han kallar för orutinerad, nu riskerar att bli bortdribblad..

Realtid - 17 feb 15 kl. 10:05

von Koch och Urwitz till attack mot frikolekritiker

EQT-partnern Thomas von Koch och Segulahs partner Gabriel Urwitz anser att kritikerna tiger om viktig information i färsk debattartikel..

E24 - 12 jun 15 kl. 09:27

Urwitz: Rimligt med tillståndsplikt i välfärden

Moderaterna vill införa en tillståndsplikt för alla som driver verksamhet inom skola, vård och omsorg, såväl privata och offentliga. ”Jag tycker det här är rimligt”, svarar Gabriel Urwitz, tidigare ordförande i Svenska Riskkapitalföreningen..

DI - 16 maj 17 kl. 21:00

Replik: Urwitz har fel om Kammarrättens domar

Gabriel Urwitz understryker vikten av rättssäkerhet i sin debattartikel i Dagens Industri den 15 maj 2017 rörande domarna i de så kallade riskkapitalmålen..

Dagen - 19 mar 15 kl. 03:00

Posner-Körösi: Israel har inte råd att vara så kategoriskt

Netanyahus oväntade seger i det israeliska valet möts med förvåning bland judiska röster i Sverige som Dagen pratat med.– Med tanke på hur det såg ut i opinionsmätningarna är det överraskande, säger Lena Posner-Körösi, ordförande i Judiska Centralrådet..

Barometern - 16 jul 14 kl. 10:27

Eldkvarn och Urwitz till Hultsfredsfest

Fy skråen vicket härj!-festen i Hultsfred steppar upp.
I år spelar både Eldkvarn och David Urwitz.

Kristianstadsbladet - 29 aug 13 kl. 11:48

LeMarc hjälpte Urwitz hitta rätt

David Urwitz skulle bara spela in två låtar, sen skulle han vara ledig. Några månader senare hade han gjort en hel skiva - och samtidigt hittat ett helt nytt sound.Med hjälp av Peter LeMarc.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Sämre stämningsläge bland USA:s husbyggare

Stämningsläget bland amerikanska husbyggare försämrades i januari jämfört med månaden före..

DI - 4 minuter sedan

Kanada höjer styrräntan

Bank of Canada, BOC, höjer sin styrränta med 25 punkter till 1,25 procent (1,00)..

DI - 1 timme sedan

Fondprofilens aktiefynd: "Gammal vän" gör comeback

Förvaltarprofilen Simon Blecher lyfter in tidigare ratade Securitas i sin Sverigefond. Samtidigt skriver han något av ett brandtal till försvar av fondens pressade H&M-innehav.  .

DI - 1 timme sedan

Uppåt för USA:s detaljhandel

Den amerikanska detaljhandeln i jämförbara butiker steg 2,6 procent vecka 2, som avslutades den 13 januari, jämfört med motsvarande vecka ett år tidigare..

DI - 1 timme sedan

GE tar jätteorder på lok i Kazakstan

General Electrics dotterbolag GE Transportation ska leverera lok till Kazakstans statliga järnväg i affär värd 900 miljoner dollar, motsvarande drygt 7,2 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Så ska den nya Opelchefen få fart på märkets elbilar

Har man hållit ut som finanschef på ett blödande Opel i över fem år är man så klart luttrad. Kanske är det därför som nye Opel-vd:n Michael Lohscheller är så säker på att lyckas med sin plan där Opel ska blixtra till på riktigt. ”Jag vill vara den som fixade det”, säger han..

DI - 1 timme sedan

USA-börser: Väntas ta ny fart uppåt när handeln inleds

De ledande amerikanska aktieindexen pekade en halvtimme före onsdagens börsöppning mot en återgång till stigande kurser, efter en andningspaus på tisdagen..

DI - 45 minuter sedan

Volvo XC60 prisad i USA

Volvos nya XC60 fick nyligen toppbetyg av Euro NCAP för bilens goda krocksäkerhet. På bilmässan i Detroit var det dags för nästa fjäder i hatten – XC60 tog hem utmärkelsen som årets ”utility car”, i Nordamerika..

DI - 45 minuter sedan

USA:s industriproduktion steg mer än väntat

USA:s industriproduktion steg 0,9 procent i december, jämfört med månaden före. Det rapporterar Federal Reserve, enligt Reuters..

DI - 45 minuter sedan

Ford jubilerar med Bullitt i ny förpackning

Teknikmässan CES i Las Vegas är lika viktig för bilindustrin som Detroitsalongen. Men om modeordet uppkoppling byts mot hästkrafter är det fortfarande motorstaden som gäller. Det är här som Ford presenterar jubileumsversionen av Mustang, Bullitt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.