DN > Nyheter

Monday, 22 January, 15:11

DN - 15 dec 17 kl. 17:30

Antisemitismen i Sverige – här går judar och muslimer sammanBrandbomber mot en synagoga. Demonstrationer med slagord om att judar ska skjutas.  Den senaste veckans händelser har skakat Sverige. DN har följt med bakom kulisserna, när judiska och muslimska nätverk träffas för att försöka överbrygga konflikten som nått hela vägen från Palestina och Israel till Sverige.  .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sverige, Palestina, Israel

Dela artikeln

1427 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Antisemitismeni , Sverigehär , går, judaroch , muslimer, samman
Alliansfritt Sverige - 24 dec 11 kl. 10:00

Utrensad Zytomierska - nu med teorier om judar


KAMPANJARBETARE. Moderaterna har rensat bort sin tidigare anställda kampanjarbetare Katrin Zytomierska. Att hennes syn på hur man behandlar sin barnflicka blev känt har gjort att hon nu strukits från den moderata lönelistan.

HBL - 05 okt 13 kl. 19:16

Judar fick inte vara med i finlandssvenska klubbar

Ny forskning avslöjar att antisemitismen grasserade också i finlandssvenska kretsar före kriget. HIFK vägrade ta emot judiska medlemmar och Westend Tennis Stadion Klubb kastade ut sina judar. Antijudiska tongångar var inte ovanliga i dagspressen visar det sig.

Sydsvenskan - 09 nov 11 kl. 00:03

"Allt värre för judar i Malmö"

Idag har det gått 73 år sedan Kristallnatten i Tyskland. I Malmö och resten av Sverige förekommer hatbrott och trakasserier mot judar. Makthavarnas tystnad är skrämmande, skriver Willy Silberstein, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism.

Nerikes Allehanda - 17 maj 15 kl. 05:15

SD och antisemitismen: Även i Polen är det ytterst få judar

Sverigedemokraterna anser att det mångkultulturella samhället är förkastligt. Sverige ska vara ett land av svenskar som gillar röda stugor, har julgran och tittar på Kalle Anka på julafton. Samtidigt vill Sverigedemokraterna framstå som ett demokratiskt parti som avskyr rasism, vilket formellt manifesteras med en rad uteslutningar.

Sydsvenskan - 15 dec 11 kl. 06:30

Extrapengar ska ge ökat skydd för Malmös judar

Judiska församlingen i Malmö får ext­ra mycket pengar när regeringen idag anslår fyra miljoner kronor för att öka säkerheten för Sveriges judar. -?Problemen är störst i Malmö, säger integrationsminister Erik Ullenhag (FP).

Sydsvenskan - 15 dec 11 kl. 06:30

Ökad säkerhet för Malmös judar

Foto: Scanpix
Judiska församlingen i Malmö får extra mycket pengar när regeringen idag anslår fyra miljoner kronor för att öka säkerheten för Sveriges judar. -?Problemen är störst i Malmö, säger integrationsminister Erik Ullenhag (FP).

Dagen - 20 apr 12 kl. 03:00

Antisemitiskt våld minskar - men hetsen mot judar ökar

TEL AVIV. Antisemitiskt våld minskade starkt förra året - men hets mot judar ökade. Det fastslår ett israeliskt forskningscenter i sin årliga rapport om antisemitism.

BT - 12 apr 13 kl. 00:13

Svajigt om antisemitismen igen

Socialdemokraternas valberedning har försatt partiet i en svår situation när man valde att lyfta fram Omar Mustafa inflör valet till partistyrelsen. ? Att Omar Mustafa blivit ersättare i partistyrelsen visar en gång för alla att antisemitismen har kommit till Socialdemokraterna för att stanna.

Dagen - 14 maj 11 kl. 10:25

Judar och muslimer i gemensamt upprop mot rasism

Allt för många människor har fördomar som utgör ett hot mot det öppna samhället. Vi vill nu gemensamt markera mot antisemitismen och islamofobin, skriver judiska och muslimska företrädare tillsammans med integrationsminister Erik Ullenhag (FP) i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

- I en färsk undersökning av gymnasieungdomars attityder, utförd av Forum för levande historia, visade det sig att negativa attityder mot judar och muslimer existerar i hög grad också i dag.

Kristianstadsbladet - 18 maj 14 kl. 15:51

Lite antisemitism i Sverige


Sverige är ett av världens minst antisemitiska länder. Det visar en ny studie från Anti-Defamation League (ADL) där 53 000 personer har tillfrågats. Bara Laos och Filippinerna är mindre fientliga mot judar.

BT - 18 maj 14 kl. 15:51

Lite antisemitism i Sverige

Sverige är ett av världens minst antisemitiska länder. Det visar en ny studie från Anti-Defamation League (ADL) där 53 000 personer har tillfrågats. Bara Laos och Filippinerna är mindre fientliga mot judar.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Lagazuoi – Dolomiternas verkliga höjdare

På toppen av det 2.752 meter höga Lagazuoi ligger Dolomiternas mest spektakulärt belägna bergshytta. Utsikten är hisnande, maten klassisk italienskt rustik och utanför dörren startar en av Alpernas längsta pister..

DN - 1 timme sedan

Sjuk Magnus Uggla lämnar ”My fair lady”

Björn Kjellman ersätter Magnus Uggla i rollen som sopåkaren Dolittle i Kulturhuset Stadsteaterns uppsättning av ”My fair lady”..

DN - 45 minuter sedan

Nordeaanställda förbjuds att handla med bitcoin

Anställda i Nordens största bank, Nordea, kommer inte att få handla i bitcoin eller andra så kallade kryptovalutor..

DN - 1 timme sedan

Sida flyttas till Botkyrka

Biståndsmyndigheten Sida ska flyttas från Stockholms innerstad till Botkyrka. Omkring 500 tjänster berörs på huvudkontoret..

DN - 1 timme sedan

Så grundade Axel Oxenstierna Riksarkivet

Häromdagen kom årets första frimärken. De vackraste ryms på ett blad till Riksarkivets 400-årsjubi­leum. Tre märken avbildar vackra läderband, en tidig karta och snirklig skrift genom ett förstoringsglas.

DN - 1 timme sedan

Postnord stuvar om i ledningen

Postnordkoncernen stuvar om i ledningen. Annemarie Gardshol blir ny chef för Postnord Sverige, det största dotterbolaget..

DN - 1 timme sedan

Fem häktade för mordet på utpekad gängledare i Bromma

En 24-åring har häktats misstänkt på sannolika skäl för mordet på en utpekad gangsterledare som sköts till döds under en biljakt i Mariehäll, Bromma i november. Sammantaget sitter nu fem personer häktade för inblandning i mordet..

DN - 2 timmar sedan

Demonstration mot rivning av Astoriahuset

Protestgruppen Rädda Astoria är starka motståndare till Länsförsäkringars planer på att riva 1800-talsbyggnaden som inhyser den tidigare biografen Astoria. Under måndagsförmiddagen genomförde de en aktion och barrikaderade byggnaden..

DN - 2 timmar sedan

Konsertrecension: Violinen fräser av lycka i Tjajkovskijkonsert

Orkestern är på högvarv och violinen fräser av lycka, skriver Martin Nyström om Tjajkovskijkonserten på Göteborgs Konserthus..

DN - 2 timmar sedan

Natalie Portman: Upplevde ”sexuell terrorism” som 13-åring

När 13-åriga Portman öppnade sitt första beundrarbrev var det en våldtäktsfantasi från en man. Det berättade den nu 36-åriga skådespelaren i samband med Women's March i Los Angeles..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.