DN > Nyheter

Wednesday, 24 October, 07:37

DN - 15 dec 17 kl. 17:30

Antisemitismen i Sverige – här går judar och muslimer sammanBrandbomber mot en synagoga. Demonstrationer med slagord om att judar ska skjutas.  Den senaste veckans händelser har skakat Sverige. DN har följt med bakom kulisserna, när judiska och muslimska nätverk träffas för att försöka överbrygga konflikten som nått hela vägen från Palestina och Israel till Sverige.  .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sverige, Palestina, Israel

Dela artikeln

1425 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Antisemitismeni , Sverigehär , går, judaroch , muslimer, samman
Alliansfritt Sverige - 24 dec 11 kl. 10:00

Utrensad Zytomierska - nu med teorier om judar


KAMPANJARBETARE. Moderaterna har rensat bort sin tidigare anställda kampanjarbetare Katrin Zytomierska. Att hennes syn på hur man behandlar sin barnflicka blev känt har gjort att hon nu strukits från den moderata lönelistan.

HBL - 05 okt 13 kl. 19:16

Judar fick inte vara med i finlandssvenska klubbar

Ny forskning avslöjar att antisemitismen grasserade också i finlandssvenska kretsar före kriget. HIFK vägrade ta emot judiska medlemmar och Westend Tennis Stadion Klubb kastade ut sina judar. Antijudiska tongångar var inte ovanliga i dagspressen visar det sig.

Sydsvenskan - 09 nov 11 kl. 00:03

"Allt värre för judar i Malmö"

Idag har det gått 73 år sedan Kristallnatten i Tyskland. I Malmö och resten av Sverige förekommer hatbrott och trakasserier mot judar. Makthavarnas tystnad är skrämmande, skriver Willy Silberstein, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism.

Nerikes Allehanda - 17 maj 15 kl. 05:15

SD och antisemitismen: Även i Polen är det ytterst få judar

Sverigedemokraterna anser att det mångkultulturella samhället är förkastligt. Sverige ska vara ett land av svenskar som gillar röda stugor, har julgran och tittar på Kalle Anka på julafton. Samtidigt vill Sverigedemokraterna framstå som ett demokratiskt parti som avskyr rasism, vilket formellt manifesteras med en rad uteslutningar.

Sydsvenskan - 15 dec 11 kl. 06:30

Extrapengar ska ge ökat skydd för Malmös judar

Judiska församlingen i Malmö får ext­ra mycket pengar när regeringen idag anslår fyra miljoner kronor för att öka säkerheten för Sveriges judar. -?Problemen är störst i Malmö, säger integrationsminister Erik Ullenhag (FP).

Sydsvenskan - 15 dec 11 kl. 06:30

Ökad säkerhet för Malmös judar

Foto: Scanpix
Judiska församlingen i Malmö får extra mycket pengar när regeringen idag anslår fyra miljoner kronor för att öka säkerheten för Sveriges judar. -?Problemen är störst i Malmö, säger integrationsminister Erik Ullenhag (FP).

Världen Idag - 09 mar 18 kl. 00:00

Antisemitismen i Sverige finns både i politiken, kyrkan och bland pöbeln.

För någon vecka sedan deltog jag i en konferens i Wien med 150 forskare från hela världen, från teologi till juridik och medievetenskap;An End to Antisemitism! Rapporterna var nedslående – antisemitiska hatbrott ökar. Man talar om ”den nya antisemitismen”.

BT - 12 apr 13 kl. 00:13

Svajigt om antisemitismen igen

Socialdemokraternas valberedning har försatt partiet i en svår situation när man valde att lyfta fram Omar Mustafa inflör valet till partistyrelsen. ? Att Omar Mustafa blivit ersättare i partistyrelsen visar en gång för alla att antisemitismen har kommit till Socialdemokraterna för att stanna.

Dagen - 20 apr 12 kl. 03:00

Antisemitiskt våld minskar - men hetsen mot judar ökar

TEL AVIV. Antisemitiskt våld minskade starkt förra året - men hets mot judar ökade. Det fastslår ett israeliskt forskningscenter i sin årliga rapport om antisemitism.

Dagen - 14 maj 11 kl. 10:25

Judar och muslimer i gemensamt upprop mot rasism

Allt för många människor har fördomar som utgör ett hot mot det öppna samhället. Vi vill nu gemensamt markera mot antisemitismen och islamofobin, skriver judiska och muslimska företrädare tillsammans med integrationsminister Erik Ullenhag (FP) i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

- I en färsk undersökning av gymnasieungdomars attityder, utförd av Forum för levande historia, visade det sig att negativa attityder mot judar och muslimer existerar i hög grad också i dag.

Kristianstadsbladet - 18 maj 14 kl. 15:51

Lite antisemitism i Sverige


Sverige är ett av världens minst antisemitiska länder. Det visar en ny studie från Anti-Defamation League (ADL) där 53 000 personer har tillfrågats. Bara Laos och Filippinerna är mindre fientliga mot judar.

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Stockholmstestet vecka 43

Eva-Karin Gyllenberg ställer fem frågor om Stockholm..

DN - 1 timme sedan

Vinstfall för Nordea efter Finlandsflytt

Bankkoncernen Nordea redovisar sin första kvartalsrapport efter flytten av huvudkontoret till Finland..

DN - 1 timme sedan

Zibanejad hyllas efter uppvisning mot Florida

Mika Zibanejad gjorde två mål när hans New York Rangers vann över Florida med 5–2 på hemmaplan. Svensken låg dessutom bakom två assist..

DN - 1 timme sedan

Ulrika By: Hon berättade om spyor hon torkat upp

Röda linjen 18.27..

DN - 1 timme sedan

Ecuador byter strategi om Assange

Ecuador kommer inte att förhandla med den brittiska regeringens företrädare å Julian Assanges vägar, säger landets utrikeminister José Valencia. – Ecuador har inget ansvar att vidta några ytterligare åtgärder..

DN - 2 timmar sedan

Valutahandlaren Sarri ger Chelsea ny glans

Maurizio Sarri tog över managerposten i Chelsea när Antonio Conte avskedades i somras. Klubben upplevde att Conte kört fast, att laget behövde ny inspiration och vände sig till den 59-årige italienaren som gjort fantastiska tre säsonger i Napoli. .

DN - 2 timmar sedan

Fem anhållna – greps i militärt skyddsområde

Fem utländska personer har anhållits sedan de upptäcktes och greps inne på ett militärt skyddsområde vid Hasslö i Karlskronas skärgård..

DN - 2 timmar sedan

Orkanen Willas öga är över Mexikos kust

Den tropiska stormen Willa har nått Mexikos kust. Den väntas föra med sig översvämningar och jordskred..

DN - 2 timmar sedan

”Friskolekoncern har gräddfil genom byråkratin”

Ända sedan sin etablering har Engelska skolan haft en byråkratisk gräddfil, eftersom höga makthavare till varje pris velat skapa konkurrens på skolområdet. Resultatet av politiken har blivit rejäla vinster hos stora skolkoncerner, skriver läraren Olle Käll..

DN - 2 timmar sedan

Fördomar – därför delar vi in varandra i ”vi” och ”dom”

Han är en flitig asiat och hon en lat afrikan. Han röstar på sverigedemokraterna och måste vara rasist, medan hon är medlem i vänsterpartiet där alla ju är goda. Varför finns sådana fördomar?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.