DN > Nyheter

Monday, 23 July, 01:57

DN - 15 dec 17 kl. 17:30

Antisemitismen i Sverige – här går judar och muslimer sammanBrandbomber mot en synagoga. Demonstrationer med slagord om att judar ska skjutas.  Den senaste veckans händelser har skakat Sverige. DN har följt med bakom kulisserna, när judiska och muslimska nätverk träffas för att försöka överbrygga konflikten som nått hela vägen från Palestina och Israel till Sverige.  .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sverige, Palestina, Israel

Dela artikeln

1425 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Antisemitismeni , Sverigehär , går, judaroch , muslimer, samman
Alliansfritt Sverige - 24 dec 11 kl. 10:00

Utrensad Zytomierska - nu med teorier om judar


KAMPANJARBETARE. Moderaterna har rensat bort sin tidigare anställda kampanjarbetare Katrin Zytomierska. Att hennes syn på hur man behandlar sin barnflicka blev känt har gjort att hon nu strukits från den moderata lönelistan.

HBL - 05 okt 13 kl. 19:16

Judar fick inte vara med i finlandssvenska klubbar

Ny forskning avslöjar att antisemitismen grasserade också i finlandssvenska kretsar före kriget. HIFK vägrade ta emot judiska medlemmar och Westend Tennis Stadion Klubb kastade ut sina judar. Antijudiska tongångar var inte ovanliga i dagspressen visar det sig.

Sydsvenskan - 09 nov 11 kl. 00:03

"Allt värre för judar i Malmö"

Idag har det gått 73 år sedan Kristallnatten i Tyskland. I Malmö och resten av Sverige förekommer hatbrott och trakasserier mot judar. Makthavarnas tystnad är skrämmande, skriver Willy Silberstein, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism.

Nerikes Allehanda - 17 maj 15 kl. 05:15

SD och antisemitismen: Även i Polen är det ytterst få judar

Sverigedemokraterna anser att det mångkultulturella samhället är förkastligt. Sverige ska vara ett land av svenskar som gillar röda stugor, har julgran och tittar på Kalle Anka på julafton. Samtidigt vill Sverigedemokraterna framstå som ett demokratiskt parti som avskyr rasism, vilket formellt manifesteras med en rad uteslutningar.

Sydsvenskan - 15 dec 11 kl. 06:30

Extrapengar ska ge ökat skydd för Malmös judar

Judiska församlingen i Malmö får ext­ra mycket pengar när regeringen idag anslår fyra miljoner kronor för att öka säkerheten för Sveriges judar. -?Problemen är störst i Malmö, säger integrationsminister Erik Ullenhag (FP).

Sydsvenskan - 15 dec 11 kl. 06:30

Ökad säkerhet för Malmös judar

Foto: Scanpix
Judiska församlingen i Malmö får extra mycket pengar när regeringen idag anslår fyra miljoner kronor för att öka säkerheten för Sveriges judar. -?Problemen är störst i Malmö, säger integrationsminister Erik Ullenhag (FP).

Världen Idag - 09 mar 18 kl. 00:00

Antisemitismen i Sverige finns både i politiken, kyrkan och bland pöbeln.

För någon vecka sedan deltog jag i en konferens i Wien med 150 forskare från hela världen, från teologi till juridik och medievetenskap;An End to Antisemitism! Rapporterna var nedslående – antisemitiska hatbrott ökar. Man talar om ”den nya antisemitismen”.

BT - 12 apr 13 kl. 00:13

Svajigt om antisemitismen igen

Socialdemokraternas valberedning har försatt partiet i en svår situation när man valde att lyfta fram Omar Mustafa inflör valet till partistyrelsen. ? Att Omar Mustafa blivit ersättare i partistyrelsen visar en gång för alla att antisemitismen har kommit till Socialdemokraterna för att stanna.

Dagen - 20 apr 12 kl. 03:00

Antisemitiskt våld minskar - men hetsen mot judar ökar

TEL AVIV. Antisemitiskt våld minskade starkt förra året - men hets mot judar ökade. Det fastslår ett israeliskt forskningscenter i sin årliga rapport om antisemitism.

Dagen - 14 maj 11 kl. 10:25

Judar och muslimer i gemensamt upprop mot rasism

Allt för många människor har fördomar som utgör ett hot mot det öppna samhället. Vi vill nu gemensamt markera mot antisemitismen och islamofobin, skriver judiska och muslimska företrädare tillsammans med integrationsminister Erik Ullenhag (FP) i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

- I en färsk undersökning av gymnasieungdomars attityder, utförd av Forum för levande historia, visade det sig att negativa attityder mot judar och muslimer existerar i hög grad också i dag.

Kristianstadsbladet - 18 maj 14 kl. 15:51

Lite antisemitism i Sverige


Sverige är ett av världens minst antisemitiska länder. Det visar en ny studie från Anti-Defamation League (ADL) där 53 000 personer har tillfrågats. Bara Laos och Filippinerna är mindre fientliga mot judar.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Måndag 23 juli

DN - 1 timme sedan

Historiska skogsbränder i Sverige

Skogsbränderna som rasar i Sverige nu är de största i modern tid. Här kommer ett urval på andra stora skogsbränder i Sverige..

DN - 1 timme sedan

Trump: Allt tydligare att min kampanj utsattes för spioneri

I en tweet på söndagen skriver Donald Trump att det framstår som ”allt tydligare” att hans presidentvalskampanj 2016 ”utsattes för spioneri”..

DN - 2 timmar sedan

Ledare: Johannes Lindvall: När 1800-talet knackar på dörren blir gamla politiska strider som nya

GÄSTKOLUMNEN. Johannes Lindvall är professor i statsvetenskap vid Lunds universitet. Han är gästkolumnist på Dagens Nyheters ledarsida.

DN - 3 timmar sedan

Nu måste statens ägande i Telia ses över

DN 23/7 2018. Telias köp av TV4 skapar en problematisk mediekoncentration. Det bör därför fungera som ett startskott för en diskussion om statens ägande i telekombolaget.

DN - 4 timmar sedan

Besviken Woods: ”Jag hade chansen”

Med åtta hål kvar att spela ledde Tiger Woods British Open. Klart att golfstjärnan grämde sig efter den missade chansen att vinna en major..

DN - 4 timmar sedan

Polska brandchefen: Vi är överväldigade

I tre dagar har den polska brandförsvarsstyrkan färdats för att ta sig till de brandhärjade områdena utanför Sveg i Jämtlands län. I söndagskväll anlände de till Sveg och möttes av applåder och visslande.  – Vi är överväldigande, men vi är här för att hjälpa med de tuffa bränder, säger Michal Langner, gruppbefäl för den polska brandförsvarsstyrkan.

DN - 4 timmar sedan

Sirius vände 0–2 till seger efter straffmål

IFK Göteborg fick med sig sin första straff för säsongen. Den satt där den skulle men det gjorde Siriusbacken Jesper Arvidssons två straffar också när Sirius vann med 3–2 och därmed tog sin första hemmaseger för året..

DN - 4 timmar sedan

”Vi behöver läkare som har helhetsansvar för patienter”

DN DEBATT 23/7. Sveriges vårdsystem blir alltmer specialiserat och fragmenterat. Det ­­leder till att enskilda patienter – som ofta har flera samtidiga ­hälso­­problem – ­sällan får en koordinerad vård över tid.

DN - 4 timmar sedan

Mittvatten, del 30 av 57

Följ med i DN:s spännande följetong med detektiverna Sam Berger och Molly Blom..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.