DN > Nyheter

Thursday, 19 April, 11:44

DN - 15 dec 17 kl. 17:30

Antisemitismen i Sverige – här går judar och muslimer sammanBrandbomber mot en synagoga. Demonstrationer med slagord om att judar ska skjutas.  Den senaste veckans händelser har skakat Sverige. DN har följt med bakom kulisserna, när judiska och muslimska nätverk träffas för att försöka överbrygga konflikten som nått hela vägen från Palestina och Israel till Sverige.  .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Sverige, Palestina, Israel

Dela artikeln

1425 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Antisemitismeni , Sverigehär , går, judaroch , muslimer, samman
Alliansfritt Sverige - 24 dec 11 kl. 10:00

Utrensad Zytomierska - nu med teorier om judar


KAMPANJARBETARE. Moderaterna har rensat bort sin tidigare anställda kampanjarbetare Katrin Zytomierska. Att hennes syn på hur man behandlar sin barnflicka blev känt har gjort att hon nu strukits från den moderata lönelistan.

HBL - 05 okt 13 kl. 19:16

Judar fick inte vara med i finlandssvenska klubbar

Ny forskning avslöjar att antisemitismen grasserade också i finlandssvenska kretsar före kriget. HIFK vägrade ta emot judiska medlemmar och Westend Tennis Stadion Klubb kastade ut sina judar. Antijudiska tongångar var inte ovanliga i dagspressen visar det sig.

Sydsvenskan - 09 nov 11 kl. 00:03

"Allt värre för judar i Malmö"

Idag har det gått 73 år sedan Kristallnatten i Tyskland. I Malmö och resten av Sverige förekommer hatbrott och trakasserier mot judar. Makthavarnas tystnad är skrämmande, skriver Willy Silberstein, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism.

Nerikes Allehanda - 17 maj 15 kl. 05:15

SD och antisemitismen: Även i Polen är det ytterst få judar

Sverigedemokraterna anser att det mångkultulturella samhället är förkastligt. Sverige ska vara ett land av svenskar som gillar röda stugor, har julgran och tittar på Kalle Anka på julafton. Samtidigt vill Sverigedemokraterna framstå som ett demokratiskt parti som avskyr rasism, vilket formellt manifesteras med en rad uteslutningar.

Sydsvenskan - 15 dec 11 kl. 06:30

Extrapengar ska ge ökat skydd för Malmös judar

Judiska församlingen i Malmö får ext­ra mycket pengar när regeringen idag anslår fyra miljoner kronor för att öka säkerheten för Sveriges judar. -?Problemen är störst i Malmö, säger integrationsminister Erik Ullenhag (FP).

Sydsvenskan - 15 dec 11 kl. 06:30

Ökad säkerhet för Malmös judar

Foto: Scanpix
Judiska församlingen i Malmö får extra mycket pengar när regeringen idag anslår fyra miljoner kronor för att öka säkerheten för Sveriges judar. -?Problemen är störst i Malmö, säger integrationsminister Erik Ullenhag (FP).

Världen Idag - 09 mar 18 kl. 00:00

Antisemitismen i Sverige finns både i politiken, kyrkan och bland pöbeln.

För någon vecka sedan deltog jag i en konferens i Wien med 150 forskare från hela världen, från teologi till juridik och medievetenskap;An End to Antisemitism! Rapporterna var nedslående – antisemitiska hatbrott ökar. Man talar om ”den nya antisemitismen”.

BT - 12 apr 13 kl. 00:13

Svajigt om antisemitismen igen

Socialdemokraternas valberedning har försatt partiet i en svår situation när man valde att lyfta fram Omar Mustafa inflör valet till partistyrelsen. ? Att Omar Mustafa blivit ersättare i partistyrelsen visar en gång för alla att antisemitismen har kommit till Socialdemokraterna för att stanna.

Dagen - 20 apr 12 kl. 03:00

Antisemitiskt våld minskar - men hetsen mot judar ökar

TEL AVIV. Antisemitiskt våld minskade starkt förra året - men hets mot judar ökade. Det fastslår ett israeliskt forskningscenter i sin årliga rapport om antisemitism.

Dagen - 14 maj 11 kl. 10:25

Judar och muslimer i gemensamt upprop mot rasism

Allt för många människor har fördomar som utgör ett hot mot det öppna samhället. Vi vill nu gemensamt markera mot antisemitismen och islamofobin, skriver judiska och muslimska företrädare tillsammans med integrationsminister Erik Ullenhag (FP) i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

- I en färsk undersökning av gymnasieungdomars attityder, utförd av Forum för levande historia, visade det sig att negativa attityder mot judar och muslimer existerar i hög grad också i dag.

Kristianstadsbladet - 18 maj 14 kl. 15:51

Lite antisemitism i Sverige


Sverige är ett av världens minst antisemitiska länder. Det visar en ny studie från Anti-Defamation League (ADL) där 53 000 personer har tillfrågats. Bara Laos och Filippinerna är mindre fientliga mot judar.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

J-Södra byter tränare efter förlustsvit

Efter tre raka förluster i säsongsinledningen får Jönköpings Södras tränare Jörgen Wålemark lämna superettanklubben..

DN - 30 minuter sedan

Asllani i Zlatans fotspår – får egen plan: ”Otroligt stort”

Zlatan Ibrahimovic har en i Malmö – nu ska också Kosovare Asllani få en egen fotbollsplan – uppkallad efter sig själv. I slutet av maj invigs Asllani court i Vimmerby. – Att få en egen court uppkallad efter sig är otroligt stort, säger Kosovare Asllani..

DN - 45 minuter sedan

USA:s tullar och skatter blir huvudfrågor vid IMF:s vårmöte

Det går allt bättre för världsekonomin, men finns också mörka moln. Så beskrivs läget av finansminister Magdalena Andersson. Vid IMF:s vårmöte vill hon ha diskussion om USA:s nya tullar och skatter.

DN - 1 timme sedan

Den blå jättepenisen på Kungsholmen är övermålad

Den omdebatterade blå jättepenis som prytt en husvägg på Kungsholmen i Stockholm har målats över. .

DN - 1 timme sedan

Nazister kastade knallskott på USA:s ambassad

En ambassadtjänsteman uppges ha skadats när nazister från Nordiska motståndsrörelsen protesterade utanför USA:s ambassad i Stockholm. Kraftiga smällare ska ha kastats in på ambassadområdet och en person greps..

DN - 1 timme sedan

FN för samtal om experter kan gå in i Douma

FN:s säkerhetsavdelning förhandlar med Syrien och Ryssland för att OPCW:s personal ska kunna gå in i Douma. Säkerhetsläget har hittills gjort att kemvapenexperterna inte kunnat besöka platser i staden och undersöka farhågorna om att en kemvapenattack ägt rum..

DN - 1 timme sedan

Mätverktyg ledde till alkoholfri satsning

Numera innehåller det alkoholfria ölsortimentet både smala sorter och säsongsprodukter..

DN - 1 timme sedan

Från iskalla till glödheta – de är det nya Hammarby

Den ene satt i frysboxen, den andre misslyckades med dribblingarna. Nu personifierar Imad Khalili och Muamer Tankovic det nya hårt arbetande Hammarby. – Man ska förbättra det man gjort mindre bra och fortsätta kriga, förklarar Muamer Tankovic förändringen..

DN - 1 timme sedan

Direktören garanterar att sjukhuset ska fungera när cancervården flyttar in

Efter den första inflyttningsetappen 2016 konstaterades en rad allvarliga tekniska fel, som bland annat kan ha bidragit till att en hjärtpatient avlidit, som DN avslöjat. I april gjorde läkarföreningen en anmälan till Arbetsmiljöverket där en rad stora brister i Nya Karolinskas lokaler listades, varav flera anses bidra till patientosäkerhet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.