DI > Ekonomi

Tuesday, 16 January, 12:42

Liknande nyheter

Taggar: Väljarbarometer, Nedgångför SD , verkarha , stannatav
DN - 12 jul 16 kl. 23:14

Minskningen av hiv har stannat av

Smittspridningen av hiv har minskat med 40 procent sedan 1997 då den härjade som värst. Men nu varnar FN-organet Unaids för att nedgången har stannat av och att världen måste agera för att undvika att epidemin slår tillbaka..

Politikerbloggen - 01 mar 13 kl. 10:33

Alliansen backar i Novus väljarbarometer


NOVUS VÄLJARBAROMETER. Samtliga allianspartier backar i den senaste väljarbarometern från Novus som presenteras av TV4. Mätningen, som gjordes före alliansmötet i Maramö, visar även att Sverigedemokraterna når nya rekordnivåer.

Dagens PS - 30 nov 17 kl. 08:27

Kristersson-effekten har stannat av

Moderaterna backar i ny mätning. Moderaternas partiledarbyte från Anna Kinberg Batra till Ulf Kristersson gav partiet en skjuts uppåt. Men nu visar en ny mätning att Moderaterna backar igen.

Politologerna - 27 jul 16 kl. 09:36

Ledde ID-kontrollerna till färre bostadsinbrott? Det verkar inte så.

Den fjärde januari 2016 infördes ID-kontroller för resande till Sverige på Kastrup i Danmark. Utan giltig ID-handling får man inte resa till Sverige. Syftet var att minska antalet asylsökande som kom till Sverige.

Skånskan - 26 feb 16 kl. 07:20

Nedåt för SD i väljarbarometer

Inrikes Stödet för Sverigedemokraterna verkar ha planat ut eller minskat något.
Det visar DN/Ipsos väljarbarometer för februari.Enligt väljarbarometern får Sverigedemokraterna 16,2 procent.

Affärsvärlden - 30 nov 17 kl. 07:27

Moderaterna backar i ny väljarbarometer

Moderaternas lyft efter partiledarbytet ser ut att ha stannat av och partiet backar med 0,7 procentenheter..

SR - 24 dec 14 kl. 03:04

Norsk oljeindustri på nedgång

Rika Norge börjar nu känna effekterna av nedgången för oljeindustrin. Rennesøy kommun utanför Stavanger har i flera år legat i Norge-topp vad gäller befolkningsökning, men kommunalrådet Dagny Sunnanå Hausken säger att tillväxten nu helt har stannat av..

YLE - 14 apr 16 kl. 04:31

HU:s klasslärarutbildning verkar inte äta av Peffans studerande

Över hälften av de sökande till den nya klasslärarutbildningen vid Helsingfors universitet kommer från huvudstadsregionen. Bara en handfull österbottningar finns med. Det ser ut som att den nya klasslärarutbildningen vid HU har helt andra sökande än de som söker till klasslärarutbildningen vid Åbo Akademi i Vasa, i folkmun kallad Peffan.

YLE - 06 dec 16 kl. 11:01

Finland på Pisa-topp trots märkbar nedgång - och flickorna allt bättre

Finland är fortfarande ett ledande land i fråga om utbildning men det ser ut som om studier i naturvetenskap inte inspirerar eleverna i lika hög grad som förr. Finland ligger på femte plats i den nya internationella Pisa-undersökningen. Bland OECD-länderna placerar sig Finland på tredje plats.

TA - 14 nov 13 kl. 10:31

Oväntad nedgång i arbetslöshet

Foto: Linda Axelsson/Sydsvenskan/TT
Oktobersiffrorna över den svenska arbetslösheten visar oväntat på en stor nedgång. Stärkt krona och mindre tryck på Riksbanken att sänka räntan är några omedelbara effekter.
I oktober var 374 000 personer, 7,3 procent av arbetskraften, arbetslösa, enligt Statistiska centralbyrån.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Kina lånar ut 2.000 miljarder till "nya sidenvägen"

Kinas utvecklingsbank kommer att ge lån på 250 miljarder dollar, motsvarande 2 000 miljarder kronor, till nya Sidenvägen.  .

DI - 1 timme sedan

ECB kritiseras för bristande krisberedskap

Europeiska centralbankens organisation för krishantering av banker är i stort bra, men vissa brister finns. Dessa brister gäller riktlinjer för ECB-personal för dels bedömningar att ingripa tidigt och dels bedömningar när en bank går i konkurs eller håller på att gå i konkurs. Det sade EU:s revisionsrätt i en rapport som presenterades på tisdagen..

DI - 1 timme sedan

Morgan Stanley: Riksbanken dröjer längre med räntehöjning

Inflationen stiger i Sverige och inflationstrycket är nu tillbaka. I närtid väntas dock inflationen sjunka tillbaka och Riksbanken kommer inte att börja höja reporäntan så tidigt reporäntebanan antyder. Det skriver Morgan Stanley i en analys av inflationen i Sverige och Norge..

DI - 1 timme sedan

L vill lösa polisbrist med beredskapspoliser

Liberalerna tar fasta på försvarsberedningens förslag och vill återinföra den så kallade beredskapspolisen. Men L anser att denna polisstyrka också ska kunna användas i fredstid..

DI - 45 minuter sedan

EU-räd mot pappersföretag

EU-kommissionen bekräftade på tisdagen att man har genomfört en så kallad gryningsräd mot ett företag inom kraftpapper. Det tillkännagav kommissionen i ett pressmeddelande. Vare sig företaget eller EU-landet namngavs..

DI - 30 minuter sedan

Gaming Corps genomför emission

Gaming Corps har beslutat om en kvittningsemission om cirka 845.000 kronor. Därtill har utbyte av konvertibler påkallats till ett belopp om cirka 777.

DI - 2 timmar sedan

Bannons tur att grillas av utskott

President Donald Trumps omtvistade tidigare chefsstrateg Steve Bannon ska i dag frågas ut av representanthusets underrättelseutskott. Temat för frågestunden, som sker bakom stängda dörrar, är utredningen om rysk inblandning i USA:s presidentval 2016..

DI - 2 timmar sedan

Brittiska producentpriser steg mer än väntat

Brittiska producentpriser steg 0,4 procent i december, jämfört med månaden före, enligt icke säsongsjusterad statistik. Jämfört med motsvarande månad föregående år steg priserna 3,3 procent.  .

DI - 2 timmar sedan

Lyft för brittiska huspriser

De brittiska huspriserna steg 5,1 procent i november jämfört med samma månad föregående år. Det rapporterar det brittiska statistikkontoret, ONS..

DI - 2 timmar sedan

Storbritanniens inflation i linje med förväntan

Storbritanniens konsumentpriser steg 0,4 procent i december jämfört med föregående månad. Inflationstakten uppmättes till 3,0 procent, enligt den brittiska statistiska centralbyrån..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.