Dagensanalys.se > Ekonomi

Saturday, 20 October, 09:30

Dagensanalys.se - 15 dec 17 kl. 11:01

Nytt verktyg identifierar subliminala ansiktsuttryckFöretaget Human, som utvecklar teknik för att tolka undermedvetna känslomässiga egenskaper och förutspår mänskligt beteende, har lanserat ett verktyg som kan läsa konsumenternas subliminala ansiktsuttryck och reaktioner på produkter och kampanjer i realtid. Med termen subliminal perception avses fenomenet att en individs tankar, beteenden eller känslor påverkas av stimuli som inte uppfattas på en medveten nivå. Den omedvetna registreringen av stimuli kallas för subliminal perception. Verktyget använder ”artificiell känslomässig intelligens” och ansiktsigenkänning och är utformad för att stödja marknadsföringskampanjer, kundnöjdhetstudier och feedback. Enligt företaget upptäcker mjukvaran i verktyget i realtid emotioner och karaktäristiska drag – som pas
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Human, Yi Xu

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, verktyg, identifierar, subliminala, ansiktsuttryck
YLE - 12 mar 14 kl. 19:58

Nytt verktyg underlättar avloppsplanering

Ett nytt verktyg på webben ska underlätta planerandet av avloppssystem utanför det kommunala avloppsnätet i Raseborg.
Spela upp klipp på ArenanSpela upp klipp på Arenan
En grupp vid yrkeshögskolan Novia i Ekenäs har tagit fram verktyget på begäran av Raseborgs stad. Med på ett hörn har också bland annat Närings-, trafik- och miljöcentralen och stadens miljöavdelning varit.

Dagensanalys.se - 28 feb 17 kl. 10:49

Nytt verktyg ska underlätta användandet av flera data- och analysplattformar

Ett nytt verktyg lanseras nu av Go2Group, med löftet om att kunna integrera insikter och analysdata från flera olika plattformar. Tanken är att lätta på förvirringen som annars kan uppstå när man använder sig av flera olika datatjänster. Verktyget, ConnectAll Insights, får åtkomst till de olika systemens API:s, gör tillgänglig och presenteras på ett standardiserat vis.

Dagensanalys.se - 07 maj 18 kl. 12:01

Nytt verktyg för Facebook gör det möjligt att följa användare över olika enheter

I takt med att människor använder flera olika enheter för att använda internet blir det svårare att veta vem som gör vad och när. För marknadsförare innebär det att det blivit svårare att ”träffa rätt” med sin annonser. Därför lanserar Facebook nu ett nytt verktyg som kan följa användare över multipla enheter, utan att hantera personliga uppgifter.

IDG - 11 aug 11 kl. 07:03

Testa nätverksförhållanden med nytt verktyg i Lion

Utvecklar du appar eller hemsidor? Då kan ett nytt verktyg som kommer med Xcode 4.1 hjälpa dig testa hur dessa fungerar under olika förhållanden..

Polisen - 06 maj 14 kl. 10:37

Polisen får nytt verktyg mot drograttfylleri

Polisen ska få ett nytt verktyg att arbeta med i kampen mot drograttfylleri. Flera sållningsinstrument testas just nu ute i Polismyndigheterna..

Dagens Medicin - 02 sep 15 kl. 07:57

Med nytt verktyg mot bättre fortbildning

Läkare ska lättare hitta rätt vidare­utbildning med hjälp av ett nytt verktyg. Sfam:s satsning på en fort­bildnings­katalog på nätet är nu ute på test..

Dagensanalys.se - 09 feb 17 kl. 13:50

Nytt verktyg från Nielsen ska underlätta datadrivna medieallokeringar

Mät- och analysföretaget Nielsen lanserar nu ett nytt verktyg, kallat Benchmark Media Optimizer, som ska göra det möjligt för företag att köpa medieplats utan att först ha gjort specifika markandsmix-studier. Detta kan hjälpa företag som saknar tiden eller budgeten för dylika studier. Nielsen påpekar dock att det nya verktyget inte helt kan ersätta ”marketing-mix” modeller, då tjänsten inte erbjuder samma djup och bredd.

Västerbottens Folkblad - 20 feb 18 kl. 21:00

Nytt verktyg stöder våldsutsatta

Vården ska bli bättre i sitt arbete mot våld i nära relationer. På torsdagen lanserades ett nytt verktyg under en seminariedag i Umeå. – Man måste förstå hur vanligt förekommande det här är, säger Åsa Söderberg, psykolog.

Dagensanalys.se - 02 okt 17 kl. 12:31

Nytt verktyg mäter internetanvändares känslor i realtid

Företaget CoolTool som jobbar med neuromarknadsföring har nu tagit fram ett nytt verktug som kan mäta användares känslor i realtid. Allt som behövs är en webbkamera, sedan är det bara att sätta igång. CoolTools nya verktyg finns redan tillgängligt för deras kunder, och eftersom mätningen sker direkt i användarens webbläsare krävs ingen extra utrustning.

UNT - 07 apr 11 kl. 08:02

Falska mediciner upptäcks med nytt verktyg

Nya verktyg att analysera uppgifter i databasen vid Världshälsoorganisationens internationella biverkningscentrum i Uppsala, UMC, kan fånga upp varningssignaler om förfalskade läkemedel och spridning av resistenta bakterier..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - Igår: 03:50

Nu kan du titta och samtidigt fortsätta scrolla på Youtube

Det tog sin tid men nu är äntligen funktionen här som gör det lättare för oss som vill titta och ändå fortsätta scrolla på Youtube – multitasking. Var är nästa klipp? Samtidigt som du kollar på det första.

Dagensanalys.se - Igår: 03:44

Youtube sänker priset för TV-reklam

Youtube vill visa att TV-reklam inte behöver kosta skjortan genom att själva lansera just reklam i TV-rutan. Idén är inte ny utan har diskuterats av Youtube flera gånger. Men nu har alltså Google, som ju äger Youtube, stridit till verket och lanserat möjligheten för annonsörer att kunna nå tittare endast i TV-rutan.

Dagensanalys.se - Igår: 03:34

Här är alla vinnare av Sveriges Bästa Marknadschef 2018

Nu är alla vinnare korade. Här är listan över Sveriges Bästa Marknadschef 2018. APOTEK: Sofia Modig, Apotea
FÖRSÄKRINGAR Emma Brandt Johansson, Trygg Hansa
BANK: Fanny Wallér, Länsförsäkringar
HEMELEKTRONIK: Johan Järnliden, Elgiganten
KLÄDER: Patrik Nygren-Bonnier, Åhléns
LIVSSTIL: Patrik Grabenbauer, Willy
SNABBMAT: Tobias Karlsson, Max
BILAR: Tom Hedström, Audi
OPTIKER: Michel Grimborg, Synsam
RESEARRANGÖR: Anna Laestadius, TUI
DRIVMEDEL: Johan Backman, Circle K
TELEKOM: Linda Wetterborg, Telenor
BYGGVARUHUS: Johan Saxne, Bauhaus
ONLINESPEL: Jörgen Sparredal, Bet 365
SPORTHANDEL: Linda Beigler, XXL Den som tog hem guldet var Michael Grimborg från Synsam som är utsedd till Sveriges bä

Dagensanalys.se - Igår: 15:44

Ny våg av produkter ser till att hela familjen blir reklamfri

En fjärdedel av alla svenskar använder en reklamblockerare. Nu ska fler företag sko sig på att allt fler svenskar väljer att blockera reklamen. Ett av dessa är AdGuard Home som ser till att hela familjen blir reklamfri, hela tiden.

Dagensanalys.se - Igår: 15:17

”Alla sa att vi inte borde göra det – men vi gjorde det ändå” PostNord diskuterar teknisk utveckling

PostNord vill vara det mest framträdande logistikföretaget inom teknisk utveckling. De blandar stabilitet med det lite lätt rebelliska. ”Vi började med konsumenttelefoner och alla sa att vi inte borde göra det – men vi gjorde det ändå!

Dagensanalys.se - Igår: 13:47

Zound Industries väljer MediaCom

Zound väljer att inleda ett samarbete med MediaCom i Stockholm som sträcker sig från lokala marknadsstrategier på flera marknader till medieplanering & köp. -Zound har gett oss förtroendet att bli deras nya partner och vi kan inte vara stoltare! De är ett superspännande och framgångsrikt företag med stora planer för framtiden.

Dagensanalys.se - Igår: 13:54

IoT når brytpunkten

Det är 2018 och flera av oss har redan omfamnat idén om att prata till en smart högtalare i våra hem. Alexa från Amazon eller Google Assistant hjälper oss med vardagliga saker som att skapa inköpslistor, tända lampan i hallen och mer. IT-utvecklingen hjälper oss framåt och får oss att omfamna helt nya beteenden, som när vi började använda robotdammsugare för att automatisera städningen av våra hem.

Dagensanalys.se - Igår: 11:42

Passa på att besöka AWS Pop-up loft i Stockholm

I måndags slogs dörrarna upp till Amazon Web Services (AWS) pop-up loft för startups och teknikföretag. Jag fick chansen att sitta ner med Eric Morales, Senior Manager Startup and VC business på AWS för att prata om vad de gör och vad syftet med loftet är. Att göra pop-up loft på detta sätt är något som AWS gjort länge och man har även två permanenta loft, ett i San Francisco och ett i New York.

Dagensanalys.se - I förrgår: 05:15

Facebook visste om att deras siffror var uppblåsta

Facebook kände till långt innan det uppdagades att deras statistik för videovisningar var fel, avslöjar dokument som lämnats in till rätten. Det är tidningen TheVerge som skriver att Facebook fortsatte leverera felaktig statistik, om antalet videovisningar, till annonsörer ett helt år efter att det först togs upp. Statistiken fick annonsörer att tro att användare på Facebook spenderade mer tid på att titta på video hos Facebook än någon annan plattform.

Dagensanalys.se - I förrgår: 18:39

WARC har studerat den perfekta mediemixen

Globala marknadsföringsförbundet WARC har studerat den perfekta mediemixen och kommit fram till att desto större budget desto mer tv. I sin databas har WARC 840 olike case studies, mellan åren 2009 och 2017, som de studerat för att ta reda på hur mycket som allokeras till vad. Några intressanta fakta är: Framgångsrika varumärken spenderar i snitt 69 procent av sin budget på en kombination av tv och digitalt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.