DI > Ekonomi

Thursday, 22 March, 13:12

DI - 15 dec 17 kl. 11:02

Euroområdets handelsbalans under förväntanEuroområdets netto i handelsbalansen mot resten av världen visade ett överskott på 18,9 miljarder euro i oktober, att jämföra med ett netto på +19,2 miljarder euro i oktober 2016. Det framgår av icke säsongsrensad statistik från Eurostat..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Eurostat

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Euroområdets, handelsbalansunder , förväntan
Nyan - 02 aug 17 kl. 08:00

Euroområdets ekonomi återhämtar sig

Euroområdets ekonomiska återhämtningsprocess är på rätt spår, visar färska siffror av EU:s statistikmyndighet Eurostat. Enligt Eurostat har områdets säsongrensade bruttonationalprodukt i april–juni vuxit med 0,6 procent jämfört med årets första kvartal och med 2,1 procent jämfört med motsvarande tidsperiod i fjol. Siffrorna är i linje med vad analytiker har förutspått.

Affärsvärlden - 06 nov 13 kl. 10:21

Över förväntan för euroområdets tjänstesektor

Euroområdets inköpschefsindex för tjänstesektorn uppgick till definitiva 51,6 i oktober jämfört med 52,2 föregående månad..

DI - 31 okt 17 kl. 11:18

Euroområdets BNP upp över förväntan

Euroområdets BNP steg 0,6 procent under tredje kvartalet, jämfört med kvartalet före. Jämfört med motsvarande kvartal 2016 steg BNP 2,5 procent. Det visar Eurostats snabberäknade indikator..

DI - 14 dec 17 kl. 10:07

Euroområdets kombinerade inköpschefsindex över förväntan

Ett snabbestimat över euroområdets kombinerade inköpschefsindex (Composite PMI) steg till 58,0 i december, jämfört med 57,5 föregående månad. Förväntningarna pekade mot ett index på 57,2, enligt Bloomberg News prognosenkät..

Affärsvärlden - 12 jun 13 kl. 11:29

Euroområdets industriproduktion över förväntan

Industriproduktionen i euroområdet steg med 0,4 procent i april, jämfört med föregående månad, och sjönk med 0,6 procent jämfört med samma månad föregående år..

Affärsvärlden - 03 okt 13 kl. 11:43

Euroområdets detaljhandel över förväntan

Försäljningsvolymen i detaljhandeln i euroområdet sjönk 0,3 procent på årsbasis i augusti, jämfört med en nedgång med reviderade 0,7 procent föregående månad (-1,3)..

Ekonomistas - 18 nov 13 kl. 08:57

Penningpolitiken i Sverige jämfört med den i euroområdet, Storbritannien och USA

Är penningpolitiken i Sverige expansiv (stimulerar ekonomin och inflationen) eller kontraktiv (bromsar ekonomin och inflationen)? Riksbanken hävdar att den är expansiv, eftersom styrräntan, nu på 1 procent, är historiskt låg. Men en historisk jämförelse är knappast relevant, eftersom vi sedan 90-talet har haft en global trend mot lägre räntor.

DI - 22 sep 17 kl. 10:06

Euroområdet: Kombinerat PMI över förväntan

Ett snabbestimat över euroområdets kombinerade inköpschefsindex (Composite PMI) steg till 56,7 i september, jämfört med 55,7 föregående månad. Förväntningarna pekade mot ett index på 55,6, enligt Bloomberg News prognosenkät..

Affärsvärlden - 04 maj 15 kl. 11:01

Euroområdets inköpschefsindex över förväntan

Inköpschefsindex för tillverkningssektorn i EMU uppgick till 52,0 i april, jämfört med 52,2 i mars, enligt definitiv statistik. Det preliminära utfallet och tillika förväntningarna var 51,9..

DI - 01 jun 15 kl. 10:18

EMU:s inköpschefsindex steg något under förväntan

Euroområdets inköpschefsindex för industrin steg till 52,2 i maj, jämfört med 52,0 föregående månad, rapporterar Bloomberg News..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

ANSYS to Acquire OPTICAL Simulation Leader OPTIS

Acquisition will extend ANSYS’ portfolio to physics-based optical simulation and enhance ANSYS’ sensor simulation capabilities for autonomous vehicles.

DI - 4 minuter sedan

CLX köper danskt bolag för 148 miljoner danska kronor

CLX Communications förvärvar det danska bolaget Unwire Communication för en köpeskilling om 148 miljoner danska kronor på kontant och skuldfri basis..

DI - 15 minuter sedan

Japan varnar kryptovalutabörs

Den japanska finansinspektionen, FSA, har beordrat kryptovalutabörsen Binance att upphöra med sin verksamhet, rapporterar Nikki Asian Review..

DI - 15 minuter sedan

Blankarna vädrar blod i byggbolaget

Byggmax har haft en tråkig resa på börsen i år – men finanshajarna vädrar mer blod. Företaget är nu börsens tredje mest blankade bolag..

DI - 30 minuter sedan

Börsen tyngs av banker – ned nära två procent

Stockholmsbörsen sjönk inledningsvis under torsdagens handel. Efter svag europeisk konjunkturstatistik tilltog nedgången. Bankerna fanns bland förlorarna där SHB tyngde exklusive utdelning.

DI - 45 minuter sedan

Oddsbonusar utan omsättning - Ny trend hos Svenska bettingsidor

Allt fler bettingsidor börjar härma online casinon genom att ta bort omsättningskravet för sina oddsbonusar!.

DI - 45 minuter sedan

Maria Borelius: Vi måste sätta en gräns för Putin

I mitten av 2000-talet gick mina två söner i en engelsk skola. Varje morgon gled en lång bil upp framför skolan med mörka fönster. Ur klev en liten pojke följd av en man med den typ av muskulatur och öronsnäcka som stavas livvakt.

DI - 45 minuter sedan

Förtroendet för polisen på väg uppåt

Svenskarnas förtroende för polisen är på väg uppåt igen. "Vi såg det redan i samband med terrordådet i Stockholm förra året och den trenden håller i sig", säger statsvetarprofessor Henrik Ekengren Oscarsson..

DI - 45 minuter sedan

Cartier öppnar butik i Stockholm i höst

Franska lyxvarukonglomeratet Cartier kommer under hösten 2018 att öppna sin första butik i Norden i en av fastighetsbolaget Hufvudstadens fastigheter i Bibliotekstan i Stockholm. .

DI - 1 timme sedan

Britax Römer återkallar bilbarnstol

Företaget Britax Römer återkallar bilbarnstolen Dualfix, enligt ett pressmeddelande. Stolar som eventuellt berörs av återkallelsen har sålts under tidsperioden den 3 november 2017 – den 22 mars 2018..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.