DI > Ekonomi

Wednesday, 17 January, 23:09

DI - 15 dec 17 kl. 11:02

Euroområdets handelsbalans under förväntanEuroområdets netto i handelsbalansen mot resten av världen visade ett överskott på 18,9 miljarder euro i oktober, att jämföra med ett netto på +19,2 miljarder euro i oktober 2016. Det framgår av icke säsongsrensad statistik från Eurostat..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Eurostat

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Euroområdets, handelsbalansunder , förväntan
Nyan - 02 aug 17 kl. 08:00

Euroområdets ekonomi återhämtar sig

Euroområdets ekonomiska återhämtningsprocess är på rätt spår, visar färska siffror av EU:s statistikmyndighet Eurostat. Enligt Eurostat har områdets säsongrensade bruttonationalprodukt i april–juni vuxit med 0,6 procent jämfört med årets första kvartal och med 2,1 procent jämfört med motsvarande tidsperiod i fjol. Siffrorna är i linje med vad analytiker har förutspått.

Affärsvärlden - 06 nov 13 kl. 10:21

Över förväntan för euroområdets tjänstesektor

Euroområdets inköpschefsindex för tjänstesektorn uppgick till definitiva 51,6 i oktober jämfört med 52,2 föregående månad..

DI - 31 okt 17 kl. 11:18

Euroområdets BNP upp över förväntan

Euroområdets BNP steg 0,6 procent under tredje kvartalet, jämfört med kvartalet före. Jämfört med motsvarande kvartal 2016 steg BNP 2,5 procent. Det visar Eurostats snabberäknade indikator..

DI - 14 dec 17 kl. 10:07

Euroområdets kombinerade inköpschefsindex över förväntan

Ett snabbestimat över euroområdets kombinerade inköpschefsindex (Composite PMI) steg till 58,0 i december, jämfört med 57,5 föregående månad. Förväntningarna pekade mot ett index på 57,2, enligt Bloomberg News prognosenkät..

Affärsvärlden - 12 jun 13 kl. 11:29

Euroområdets industriproduktion över förväntan

Industriproduktionen i euroområdet steg med 0,4 procent i april, jämfört med föregående månad, och sjönk med 0,6 procent jämfört med samma månad föregående år..

Affärsvärlden - 03 okt 13 kl. 11:43

Euroområdets detaljhandel över förväntan

Försäljningsvolymen i detaljhandeln i euroområdet sjönk 0,3 procent på årsbasis i augusti, jämfört med en nedgång med reviderade 0,7 procent föregående månad (-1,3)..

Ekonomistas - 18 nov 13 kl. 08:57

Penningpolitiken i Sverige jämfört med den i euroområdet, Storbritannien och USA

Är penningpolitiken i Sverige expansiv (stimulerar ekonomin och inflationen) eller kontraktiv (bromsar ekonomin och inflationen)? Riksbanken hävdar att den är expansiv, eftersom styrräntan, nu på 1 procent, är historiskt låg. Men en historisk jämförelse är knappast relevant, eftersom vi sedan 90-talet har haft en global trend mot lägre räntor.

DI - 22 sep 17 kl. 10:06

Euroområdet: Kombinerat PMI över förväntan

Ett snabbestimat över euroområdets kombinerade inköpschefsindex (Composite PMI) steg till 56,7 i september, jämfört med 55,7 föregående månad. Förväntningarna pekade mot ett index på 55,6, enligt Bloomberg News prognosenkät..

Affärsvärlden - 04 maj 15 kl. 11:01

Euroområdets inköpschefsindex över förväntan

Inköpschefsindex för tillverkningssektorn i EMU uppgick till 52,0 i april, jämfört med 52,2 i mars, enligt definitiv statistik. Det preliminära utfallet och tillika förväntningarna var 51,9..

DI - 01 jun 15 kl. 10:18

EMU:s inköpschefsindex steg något under förväntan

Euroområdets inköpschefsindex för industrin steg till 52,2 i maj, jämfört med 52,0 föregående månad, rapporterar Bloomberg News..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Lista: Så har debutanterna gått

Under 2017 noterades hela 31 life science-bolag på de nordiska börserna, enligt en kartläggning från Industrifonden. Tillvaron på börsen har sedan dess varit av blandad karaktär för de olika bolagen. .

DI - 15 minuter sedan

Miljardinjektion i life science – investeringarna fördubblas

Den skandinaviska life science-sektorn lockar till sig kapital på rekordnivå. I fjol uppgick investeringarna till 19 miljarder kronor, dubbelt så mycket som under 2016..

DI - 15 minuter sedan

Ökad förlust för Alcoa

Aluminiumjätten Alcoa redovisar en ökad förlust för det fjärde kvartalet, bland annat orsakat av stängning och omstrukturering av flera anläggningar..

DI - 30 minuter sedan

USA:s råoljelager minskade

De amerikanska lagren av råolja minskade med 5,1 miljoner fat under föregående vecka..

DI - 45 minuter sedan

Banken som höjer sparräntan

Lilla uppstickaren Svea Ekonomi höjer räntan på sitt sparkonto. Det är ett vårtecken för bankspararnas bottenfrusna sparräntor. Här är sparkontona med högst ränta.

DI - 1 timme sedan

Dålig återvinning kostar 42 miljarder

Tre fjärdedelar av allt material som återvinns i Sverige bränns, läggs på soptipp eller förstörs så att det inte går att använda igen. Värden motsvarande 42 miljarder kronor går därmed förlorade varje år enligt en utredning av Återvinningsindustrierna.  .

DI - 1 timme sedan

USA-börser: Fordonsjätte rasade på prognos

USA-börserna tog ny fart på onsdagen efter att entusiasm inför rapportperioden lyfte alla sektorer. Dow Jones Industrial Average steg 1,3 procent och stängde vid 26.116.

DI - 1 timme sedan

SCB-chefen: "Statistiken en grundbult i demokratin"

När politiker och debattörer tar sats mot valet 2018 kommer den ekonomiska statistiken avgöra deras uttalanden om läget i ekonomin. Men kan man lita på siffrorna när allt fler tröttnar på att svara? Di tagit fyra statistikexperter på pulsen..

DI - 1 timme sedan

Trump överväger ge Kina "stora böter"

Donald Trump sade på onsdagen att USA överväger stora "böter" som en del i en undersökning om misstänkt stöld av immateriella rättigheter. Det sade han i en intervju med Reuters där nationella ekonomiska rådgivaren Gary Cohn också närvarade..

DI - 1 timme sedan

Snittspararen saftigt back i bitcoin

Svenska sparare var sena att hoppa på kryptotåget. Efter den senaste månadens kursras ligger genomsnittssparare hos Avanza 22 procent back på sin kryptoinvestering.  .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.