DalaDemokraten > Nyheter

Saturday, 23 March, 15:06

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:03

Lisa Pehrsdotter: Vad betyder en lokalredaktion?Omslaget till Institutets för mediestudiers årsbok, som kom härom veckan, pryds av en Sverigekarta där stiliserade bilder av en person framför en dator är överkryssade. Det ska symbolisera orter där det inte längre finns lokalredaktioner. Det handlar om var fjärde kommun, enligt institutet. I deras rapport kan en också läsa att antalet anställda på nyhetsredaktioner har minskat med sju procent de senaste två åren. Samtidigt har antalet artiklar om kommunpolitik ökat..
Läs mer på DalaDemokraten
Läs mer om:
Pehrsdotter, Institutets, Sverigekarta

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lisa, PehrsdotterVad , betyderen , lokalredaktion
SVT - 31 jan 11 kl. 16:13

Intervju med arrangören Lisa Pehrsdotter

Intervju med arrangören Lisa Pehrsdotter.

DalaDemokraten - 11 mar 16 kl. 12:00

LISA PEHRSDOTTER: Bort med kroppsdelarna i journalistiken

Hej! Vi börjar så, med ett hej. Jag heter Lisa Pehrsdotter och i måndags den här veckan klev jag in på Dala-Demokratens redaktion som dess nya redaktionschef och ansvarig utgivare..

Sydsvenskan - 20 okt 13 kl. 06:30

Barna en lisa för själen

FRÅGA: Min granne, som ursprungligen kommer från Hörby, har efter många års exil i Småland kommit tillbaka till Skåne. Han använder orden härpensnärp och hösenfnös. Vad betyder dessa ord och varifrån har de sitt ursprung?

DalaDemokraten - 18 mar 16 kl. 10:27

LISA PEHRSDOTTER: Medierna ska inte bidra till att konservera en orättvis ordning

Du uttalar dig i media. Du är vit man i 50-årsåldern..

DalaDemokraten - 24 mar 16 kl. 12:00

LISA PEHRSDOTTER: Vi behöver varandra

I princip direkt efter att bomberna briserat på flygplatsen Zaventem och på tunnelbanestationen Maelbeek i Bryssel på tisdagsmorgonen dök hashtaggarna #OpenHouse, #IkwilHelpen och #BrusselsLift upp på Twitter – människor erbjöd sina hem och skjutsade strandsatta människor, rapporterar sajten KIT. Taxibolag började skjutsa hem folk gratis. På snart sagt alla sociala medier dök hjärtan i belgiska flaggans färger upp..

DalaDemokraten - 01 apr 16 kl. 12:00

LISA PEHRSDOTTER: Papperstidning für alle

Den är för tunn. Den innehåller för få nyheter från min hemort, det är bara en massa reklam. Den innehåller ju inte resultaten från matcherna som spelades kvällen innan..

DalaDemokraten - 15 apr 16 kl. 13:43

Lisa Pehrsdotter: Granskning ska kännas

Vi har ätit tårta på redaktionen i veckan, och samtidigt överräckt en fullstor spade, elegant guldsprejad av nyhetschefen Peter, till Erik Jerdén, nu reporter på Dala-Demokraten. Anledningen är att han i helgen fick ta emot ett av de finaste journalistpriserna i Sverige, kallat just Guldspaden, för sitt och Matilda Eriksson-Rehnberg grävjobb, ”Spelet bakom skid-VM”, som de gjorde tillsammans på P4 Dalarna. Prismotiveringen löd: ”För en modig och ihärdig granskning av ortens stora prestigeprojekt som avslöjat det smutsiga spelet bakom skid-VM i Falun”..

DalaDemokraten - 22 apr 16 kl. 15:00

Lisa Pehrsdotter om DD:s nya satsning: Ungefär hur mycket fotboll som helst

Jag vet inte vad som skulle få ut mig till en gräsplan i en liten ort nånstans för att kolla på fotboll, om jag ska vara ärlig. Jag är helt enkelt inte särskilt intresserad av fotboll (annat än på den där nivån som alla sanna fotbollsälskare förmodligen hatar, typ när det gått så pass bra för Sverige att de faktiskt har chans att ta sig vidare). Det närmaste jag kommit fotboll är en klasskompis som sedermera spelade i allsvenskan.

DalaDemokraten - 29 apr 16 kl. 13:03

Lisa Pehrsdotter: En annorlunda första maj

Det blir en annan sorts första maj i år. För precis här, nära oss, är det inte bara socialdemokrater och vänsterpartister som samlas under fanorna. I Borlänge kommer också nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen, NMR, att marschera..

DalaDemokraten - 06 maj 16 kl. 12:00

Lisa Pehrsdotter: Kungahuset behöver granskas

Skriv om kungen, föreslår Dala-Demokratens chefredaktör Göran Greider på telefon. Några dagar har gått sedan hans majestät fyllde 70 år och Greider på Dala-Demokratens ledarsida önskade ett grattis till en kung han inte ville ha..

Fler nyheter från DalaDemokraten

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:07

Tre Moratjejer uttagna till Dalarnas ryttarutveckling nivå 2

I tisdags kväll hölls första träffen i Borlänge på Fornby Folkhögskola för de ryttare som blivit uttagna till ”Dalarnas ryttarutveckling nivå 2”..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 10:00

Trygghetsdebatt i fullmäktige: "Vi bör kräva en lokalt stationerad ambulans"

– Vårt krav bör vara att landstinget ska ställa upp med en ambulans i Gagnef tills frågan om räddningstjänstens första hjälpen-insatser är utredd och löst. Det sa förre kommunalrådet och riksdagsmannen Anders Ahlgren (C) när Gagnefs kommunfullmäktige diskuterade första hjälpen. Han fick stöd av bland andra kommunalrådet Irene Homman och tidigare landstingsrådet Alf Johansson, båda (S)..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:42

Insändare: Ska Sverige fortsätta kriget i Afghanisan?

Riksdagen ska idag ta ställning till om att fortsätta Sveriges insats i Afghanistan. Det finns bara ett rimligt beslut. Sverige ska inte sända soldater till Afghanistan.

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Nu öppnar Ludvikahem nya parkeringen – och bjuder på julklapp

I dag fredag har Ludvikahem äntligen öppnat nya centrumparkeringen på "Trädgården-tomten". Dessutom bjuder man på en julklapp under de första veckorna..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:26

Test: Från budgetfyndet till bästa lyxchampagnen – här är godaste bubblet till nyår

Nyårsfestligheterna stundar och då vill de flesta ha något bubblande i glaset. Vår dryckesexpert Sune Liljevall har likt tidigare år tagit sig an en stor mängd, cirka 300, mousserande torra viner och champagner i såväl ordinarie- som beställningssortimentet – och sorterat ut guldkornen åt dig..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:22

Följ med in i mytomspunna frimurarnas hemliga rum: ”Det sägs att vi dricker blod och äter barn”

Tills för bara några år sedan fick inga – som inte var frimurare – sätta sin fot i logens lokaler i Gävle. – Det finns saker vi inte kan berätta, säger Edvard Nordlander som är ordförandemästare i frimurarlogen Gevalia där vi har tittat in..

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Ny ägare till hus i Skattungbyn

Sara Signa Kristina Thalberg, 40, har köpt huset på adressen Grusvägen 7 i Skattungbyn av säljaren Sten Oscar Eriksson. Köpesumman blev 1 000 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i decembe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Smedjebacken

Olof Tommy och Berit Caroline Johannesson, 50 och 53 år, har tagit över fastigheten på Flottarvägen 19 i Smedjebacken från Barkaräng Entreprenad AB. Ägarskiftet blev klart i november 2017 och köpe....

DalaDemokraten - 15 dec 17 kl. 09:01

70-talshus i Avesta sålt för 995 000 kronor

Nu är det klart vem som köpt huset på Mandelblomsgränd 8 i Avesta av Jan Åke Lennart Bergvall. Nya ägare är Sara Josefine Thelin, 22, och Mats Tony Eriksson, 24. Priset blev 995 000 kronor och de ....Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.